Όχι, ο Άτροπος είπε βλακεία και μάλιστα χοντρή, όπως και εσύ που έφερες τον Τόλκιν για παράδειγμα. Δεν είναι μόνο ότι δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη αλλά και αυτή η φανφάρα ότι ο Ντοστογιέφκσι είναι πραγματική λογοτεχνία ενώ ο Τόλκιν είναι παπαρολογία, το οποίο φυσικά δεν έχει καμία βάση. Δεν θα κάτσω να αναλύσω γιατί ο Τόλκιν έχει γράψει ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της λογοτεχνίας (φανταστικής ή γενικά), ένα άτομο που διαβάζει Νίτσε όταν λιάζεται, νομίζω ότι μπορεί να το καταλάβει αυτό. Αν όχι, εδώ είμαστε.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
εγώ κατάλαβα ότι ο ατροπος είπε τη γνώμη του (απολύτως σεβαστή btw) ότι δεν τα θεωρεί συγκρίσιμα από πολλές απόψεις. whatever, καθένας όπως τη βρίσκει.
Once I was trapped, but now I am free
Ο Άτροπος είπε το ένα λογοτεχνία, το άλλο παπαρολογία. Πώς μπορεί να υπάρχει σύγχυση για το τι είπε δηλαδή; Και πώς μπορείς να συμφωνήσεις δηλαδή;
Και έκανα και λάθος διατύπωση προηγουμένως, δεν έπρεπε να πω "μεγέθη", έπρεπε να πω "είδη".
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
είπε τη γνώμη του ρε παιδί μου, αν και η διατύπωσή του ήταν λάθος ή τουλάχιστον υπερβολική. Δεν είναι υποχρεωμένος να γουστάρει ό,τι γουστάρεις εσύ ή εγώ ή κάθε άλλος. Πού ειναι το κακό?
edit: επίσης καταλαβαίνω γενικά γιατί ο ατροπος είπε ότι είναι παπαρολογία και για την παραλία (που δεν είναι, είναι κι αυτό πολύ σοβαρή λογοτεχνία κατά τη γνώμη μου) αλλά πολλοί κριτικοί έχουν όντως χαρακτηρίσει τον Τόλκιν πιο πιασάρικο και popularlevel
Last edited by FaithFails; 14-09-2010 at 13:56.
χμ, εσύ ωστόσο είπες "έχει μια βάση αυτό που είπε", και όχι "το παιδί λέει τη γνώμη του".
Ίσως υπάρχουν 2 προβληματικές διατυπώσεις στο θρεντ.
μπορεί
Απ΄την άλλη εγώ εννοούσα ότι έχει μια βάση διότι όντως δεν είναι συγκρίσιμοι συγγραφείς από πάμπολλες απόψεις. Εξού και οι δύο τους έχουν αμοιβαίως αποκλειόμενο φανατικό κοινό
Καλά, παίξτε με τις λέξεις μόνοι σας, πάω να κάνω καμιά δουλεία.
Δεν είναι πιο απλό να μείνουμε ότι το παιδί στην έξαψή του πάνω πέταξε μια μπαρούφα; Τι αποκλειόμενο φανατικό κοινό; Εγώ είμαι που έκανε quote για τον Ντοστογιέφκσι και εγώ είμαι που υπερασπίζομαι τον Τόλκιν και δεν νομίζω ότι είμαι από τον Άρη. Το αν είναι πιο εύπεπτος ο Τόλκιν δεν έχει να κάνει με την αξία και την σοβαρότητα ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Τέλος πάντων.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση σου
Αλλά πώς να το κάνουμε, συμφωνώ και με Άτροπο ότι ο Τόλκιν αντικειμενικά είναι πιο εύπεπτος (είναι πιο fairytale-ish, βγήκε στο σινεμά, πώρωση με ελβς και ορκς, τα πιτσιρίκια που μεγάλωσαν με Dungeons & Dragons, υποχρεωτικό μάθημα ο Τόλκιν σε σχολεία της Βρετανίας και άλλα άπειρα).
Γενικά όλοι μας τείνουμε να υποστηρίζουμε ό,τι είναι πιο οικείο σε μας, τα κριτήρια και οι προτιμήσεις μας είναι υποκειμενικά και όχι λογοτεχνικά ή γλωσσολογικά ή ξερωγώ τι άλλο αντικειμενικό, γι'αυτό θεωρώ υπερβολικό και άστοχο το σχόλιο του Ατροπου αλλά έχει μια βάση και δείχνει την προτίμησή του σε λογοτεχνικό είδος πιο ρεαλιστικό και μελαγχολικό.
αυτό κατάλαβα εγώ
ότι θεωρεί τον Τόλκιν πιο light λογοτεχνία
Ελπίζω να μην εννοεί ότι τον θεωρεί υποκουλτούρα γιατί θα πλακωθούμε