Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 79

Thread: Καύσιμα, απεργίες, φορτηγά ΔΜΧ, κλειστά επαγγέλματα κλπ κλπ

1. Όχι, γιατί δεν υπήρχε μια ντε φάκτο κατάσταση σύμφωνα με την οποία έκαναν τον προγραμματισμό τους. Είναι σα να λέμε ότι, αν ένας δρόμος περάσει από το χωράφι μου (και άρα μου φάει το μισό) δεν πρέπει να με αποζημιώσει το κράτος, γιατί έπρεπε να υπολογίσω και αυτό το ρίσκο όταν το αγόρασα. Το άνοιγμα του επαγγέλματος είναι μια πράξη του κράτους που ξεκάθαρα απαξιώνει τις άδειες που κυκλοφορούσαν στην αγορά, οι οποίες κυκλοφορούσαν με αυτόν τον τρόπο πάλι με ευθύνη του κράτους. Στις παλιότερες άδειες που έχει γίνει μια κάποια απόσβεση ας μη δώσει κάποια αποζημίωση, αλλά σε κάποιον που μπορεί να έδωσε 200.000 ευρώ πριν από 2 χρόνια θεωρώντας ότι έτσι θα έχει δουλειά για όλη του τη ζωή δεν μπορείς να πεις "λολ τι να κάνουμε, πλάκα δεν έχει η ζωή;".

2. Μπορεί να κάνει φοροεκπτώσεις σε όσους είναι αυτοαπασχολούμενοι, ή να αναγκάζει τις εταιρείες να ασχολούνται μόνο με αυτό (και άρα να ξεκινούν με νέο brand name, άσχετα από το ποιος είναι από πίσω, χάνοντας την αναγνωρισιμότητα του "ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ"). Πολλά μπορούν να γίνουν, αυτά είναι τεχνικά ζητήματα που άνετα τα λύνουν οι νομικοί.

3. Σίγουρα δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, γι'αυτό πρέπει πάντα να ζυγίζεις τα πράγματα και να βλέπεις ποιους ωφελεί κάποια ρύθμιση. Η συγκεκριμένη, έτσι όπως προωθείται, νομίζω ότι ωφελεί κυρίως μεγαλοεταιρείες.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Για το 1, που είναι το μόνο σοβαρό(τα άλλα τα θεωρώ παρλαπιπισμούς θεωρητικού επιπέδου), απλά θα σε ρωτήσω πόσα είναι τα τελευταία χρόνια; Από το 2004 και πέρα τα θεωρείς τα τελευταία χρόνια που δεν πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση του κόστους της άδειας; Εγώ τα θεωρώ αρκετά φαντάζομαι.

Ε απλά θα σου πω πως ο Καραμανλής δήλωνε από τότε(ίσως και νωρίτερα) πως τα επαγγέλματα θα ανοίξουν. Απλά όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, ήταν ο κλασσικός ο κουτοπόνηρος ο Έλληνας που σκεφτόταν τίποτα δεν αλλάζει ποτέ στο μπουρδέλο που λέμε Ελλάδα, άρα σιγά μην ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα καμία κυβέρνηση και υποθήκευε σπίτια κλπ κλπ. Και είναι ακριβώς σαν τον τύπο που τα έδιωξε όλα για να ανοίξει μαγαζί πριν μερικά χρόνια και έφαγε την κρίση στη μάπα και καταστράφηκε, μόνο που ο φορτηγατζής είχε σημάδια πως θα την φάει, σε αντίθεση με τον άλλον που την έφαγε έτσι απλά και είπε κι ευχαριστώ από πάνω.

Και τέλος, ξαναλέω πως μου κάνει εντύπωση πως δεν λέτε κουβέντα περί στρατού, επίταξης κλπ κλπ. Δηλαδή αν κάτι μου έκανε πραγματικά εντύπωση στην όλη κατάσταση ήταν ο τρόπος αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

The Patient H.'s Avatar

Ότι λένε Ruthless και κάποιος άλλος στο θέμα των νέων αδειών. Φτάνει πια με αυτή την γενετική πλέον κουτοπονηριά του Έλληνα και της φιλοσοφίας "ε σιγά μην γίνει, θα έχουν τρελό πολιτικό κόστος". Όλοι το ήξεραν ότι θα γίνει και, ακόμα περισσότερο ήξεραν και το μέχρι πότε maximum αλλά προχώρησαν. Λολ λοιπόν, πλάκα έχει η ζωή, λυπάμαι, αλλά η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου γιατί γνώριζες πριν αγοράσεις.

Γιατί σου κάνει εντύπωση ο τρόπος αντιμετώπισης Ρούθλες? Είναι το μόνο τρίμηνο που το κράτος έχει πραγματικά έσοδα. Τι άλλη λύση θα μπορούσες να δωθεί κατά την άποψή σου? Άρραξε φιλλαράκι και βλέπουμε? Το πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι που δεν υπήρξε ούτε ένας εισαγγελέας να βγάλει την απεργία αν όχι παράνομη, αν μη τι άλλο, του πούστη, καταχρηστική.
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

η νεοφιλελευθερη συμμορια των βρυξελλων με τα ντοπια τσιρακια τους πανε να τα γαμησουν ολα.
    το μονο θετικο απο την ολη ιστορια ειναι οτι γαμιεται ο τουρισμος και ετσι υπαρχει η ελπιδα να ξυπνησουν τα ζωα και να προχωρησουν στην πρωτογενη παραγωγικοτητα η οποια ειναι ανυπαρκτη-γεγονος που μας εφερε στην αναγκη της παραπανω συμμοριας

Quote Originally Posted by H. View Post
    Γιατί σου κάνει εντύπωση ο τρόπος αντιμετώπισης Ρούθλες? Είναι το μόνο τρίμηνο που το κράτος έχει πραγματικά έσοδα. Τι άλλη λύση θα μπορούσες να δωθεί κατά την άποψή σου? Άρραξε φιλλαράκι και βλέπουμε? Το πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι που δεν υπήρξε ούτε ένας εισαγγελέας να βγάλει την απεργία αν όχι παράνομη, αν μη τι άλλο, του πούστη, καταχρηστική.
    Λολ, κάθε φορά εντυπωσιάζομαι με το πόσο ζώον είσαι. ΌΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει τα επαγγέλματα "το μόνο τρίμηνο που το κράτος έχει πραγματικά έσοδα" ε. Δεν άντεχε βρε αδερφέ η οικονομία της χώρας να είναι κλειστό το επάγγελμα του φορτηγατζή μέχρι το σεπτέμβρη, πώς να το κάνουμε.
    @ρούθλες, καμία εντύπωση, καιρό το λέμε ότι έχουμε χούντα.

Στηρίζεις λοιπόν τα απομεινάρια της χούντας του Παπαδόπουλου, που μοίραζε δωρεάν το τότε καθεστώς τις άδειες σε επιλεγμένα άτομα; Στηρίζεις τους φιλοχουντικούς του '67 λοιπόν;

Εγώ αν το έπαιζα φιλελεύθερος και αριστερός θα υποστήριζα κάθε κίνηση που εξαφανίζει ότι ξέμεινε στην κοινωνία μας από τα τότε χρόνια. Συμπεριλαμβανομένων και αυτών των αδειών.

(ναι, ερώτηση παγίδα ήταν, χωρίς να στηρίζω τον τρόπο που κινήθηκε η κυβέρνηση, είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ότι και να υποστηρίξεις )

Αυτό ακριβώς είπα.
    btw, γι'αυτό που είπες πιο πάνω, ότι "ακούγεται" πως θα ανοίξουν τα επαγγέλματα εδώ και χρόνια: ωραία, ας περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα λέει ότι το 2015 ανοίγουν τα επαγγέλματα και να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του.

Δηλαδή μας λες πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, ας βγαίνει ένα νομοσχέδιο που να προειδοποιεί 5 χρόνια πριν πως θα γίνει η αλλαγή, και μετά από τα 5 αυτά χρόνια ας βγει νέο νομοσχέδιο που θα επικυρώνει αυτήν την αλλαγή αν όλα πάνε καλά;

Λίγο μαλακία δε φαίνεται; Επίσης, αυτό το πράγμα δεν ακυρώνει πλήρως και παντελώς την ύπαρξη 4χρονης θητείας μια κυβέρνησης, αφού τα 4 χρόνια δεν είναι αρκετά για να περάσουν απολύτως κανένα νόμο και να κάνουν απολύτως καμία αλλαγή σε οτιδήποτε; Μήπως να κάνουμε 10χρονη τη θητεία; Ή γενικά ας αλλάξουμε και το πολίτευμα ρε αδερφέ, να έχουν χρόνο οι εκάστοτε κυβερνόντες να κάνουν τις αλλαγές που θέλουν.

Είπα ότι πρέπει να δωθούν αποζημιώσεις σε όσους αγόρασαν άδειες τα τελευταία χρόνια.
    Μου είπες πως όχι, γιατί "το λένε χρόνια ότι θα γίνει".
    Σου απαντώ, το ότι "το λένε" δεν είναι δέσμευση και προφανώς δεν μπορεί κανείς να κάνει προγραμματισμό με βάση το τι λέγεται (που από τα 20 γίνεται το 1), για να μιλάμε για κάτι δεσμευτικό θα έπρεπε να έχει περάσει νομοσχέδιο που θα λέει ότι θα εφαρμοστεί σε 5 χρόνια. Δε σου λέω ότι αυτή είναι η λύση. Σου εξηγώ γιατί είναι βλακεία αυτό που λες.

Και σε ρωτάμε γιατί να πληρώσω εγώ κι εσύ κι ο κάθε συνταξιούχος και νέος των 600-700 ευρώ που δεν τα βγάζει καλά καλά πέρα, τις άδειες του άλλου που τα έσκασε, άνοιξε ένα ελεύθερο επάγγελμα, δεν τα υπολόγισε καλά και η επιχείρησή του έχασε την αξία της;

Δεν είναι ότι του παίρνουν την άδεια του με το έτσι θέλω, δεν είναι ότι τον βγάζουν από την αγορά φασιστικά, είναι απλά ότι πλέον δε θα έχει μονοπώλιο και δε θα μπορεί αυτός και οι ομοιοί του να καθορίζουν σαν καρτέλ τις τιμές στα αγαθά που διακινούν, αλλά θα υπάρχει ανταγωνισμός και από άλλους. Αν ο τύπος είναι μάγκας και θέλει να έχει μια βιώσιμη επιχείρηση, θα αναγκαστεί να ρίξει τις τιμές. Αν όχι, ε θα πάρει τα @@ του. Απλά δεν θα μπορεί να βάζει καπέλο όσο γουστάρει στις τιμές των προϊόντων και να αισχροκερδεί όπως έκανε στο παρελθόν, που δεν είχε ανταγωνισμό.

Senior Member

Δε σου λέω ότι αυτή είναι η λύση. Σου εξηγώ γιατί είναι βλακεία αυτό που λες.
    Κάπως έτσι θα τα'λεγε και ο Τσίπρας σε συζήτηση καφενείου.

Άσε ρε ρούθλες το στυλάκι μάρθα βούρτση "γιατί να πληρώσουμε εμείς των 600 ευρώ", εδώ πληρώνουμε 6-7000 κάθε μήνα τους βολευτές για να υπογράφουν ό,τι τους πει η τρόικα, δίνουμε 6 δις κάθε χρόνο για εξοπλισμούς/άμυνα, αυτό μας μάρανε τώρα.

Μπράβο λογική. Έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος.

Senior Member

Αυτό το κοντόφθαλμο αριστερίστικο στυλάκι που έχεις εσύ όμως Πάνο με το κλασσικό πλέον επιχείρημα "εδώ πληρώνουμε 6-7000 κάθε μήνα τους βολευτές για να υπογράφουν ό,τι τους πει η τρόικα, δίνουμε 6 δις κάθε χρόνο για εξοπλισμούς/άμυνα, αυτό μας μάρανε τώρα" έχει γίνει πανάκεια και έχει κουράσει. ΟΚ, να τους κόψουμε και το μισθό, να κόψουμε και τους εξοπλισμούς. Μετά τι θα λες; Σε ρωτάει ο άνθρωπος κάτι πολύ σωστό και εσύ του λες για στυλάκι μάρθας βούρτση...

Α, και δεν το λέτε τόση ώρα ότι το στιλάκι μου "έχει κουράσει"; Να κόψω κανα γκομενάκι στα δύο με πριόνι, έστω, να βγάλω κανα λαγό από καπέλο βρε αδερφέ.