Να'σαι καλά.
Shrinebuilder, απ'όσο γνωρίζω δεν φέρνει κανένας άλλος τη συγκεκριμένη κιθάρα (έκανα κι ένα καλό ψάξιμο μπας και αλλά...μπα!). Πάντως σε σχέση με τις τιμές στην Αμερική και δεδομένων των δασμών του τελωνείου αν την παραγγείλεις από Αμερική, η τιμή του thomann είναι μια χαρά.
P.S.: Παλικάρι ο Wino.![]()
Keep looking, it'll turn into porn.
πείτε κάποιος κανα καλό USB Audio Interface κοντά στα 100 ευρώ. plzkthx.
εχμ, απλά πράγματα, dynamic μικρόφωνο για ηχογράφηση κιθάρας
Πιστεύω αυτό θα σου κάτσει μια χαρά. Έχει και XLR και instrument in αν θελήσεις direct ηχογράφηση. Φυσικά και το Line6 είναι μια χαρά και έχει και το pod farm αν θες να παίξεις με amp/cab/fx sim. και τα τοιαύτα.
Keep looking, it'll turn into porn.
έχω το line6.
καλο για τα φραγκα του.
το χρησιμοποιω κ με guitar rig.
In somewhat greater perspective of time
You are practically non-existent
Τα σπάει λέμε!
Σόρις αν έχει κοινοποιηθεί και παλιότερα.
...και η συνέχεια.
Last edited by Dr.Gonzo; 01-09-2010 at 10:05.
Deafening, painstaking, BB King
διαβάζω σε διάφορα fora μια τεράστια συζήτηση περί true bypass/buffered bypass. δεν έχω ιδιαίτερη γνώση του αντικειμένου, αλλά από όλη την αοριστολογία που κάθισα και διάβασα κράτησα 2-3 κανόνες που φαίνεται να ακολουθούν και να συμφωνούν μαζί τους αρκετοί:
-τα fuzz/od δεν πρέπει να βρίσκονται μετά από πετάλι με buffered bypass και το κατά δύναμιν πρέπει να "ακούνε" απ ευθείας την κιθάρα
-το buffer είναι αναγκαίο για μεγάλο αριθμό πεταλιών με tbp
-το buffer είναι αναγκαίο όταν χρησιμοποιείς μεγάλο μήκος καλωδίων
υπάρχει κάποια εύκολη εξήγηση γιατί πρέπει κάποιος να ακολουθήσει τα παραπάνω και τι ακριβώς προσφέρει το buffer σε μια μεγάλη αλυσίδα; εγώ που χρησιμοποιώ το πολύ 4 true bypass πετάλια πετάλια (fuzz-booster-pitch shifter/modulator-delay φάση), αν προσθέσω ένα tuner, προτιμώ boss tu-3 με buffer, pitchblack με tbp, ή απλά όποιο μου αρέσει καθώς αυτά είναι χαζολεπτομέρειες;
Last edited by Shirime; 23-09-2010 at 09:19.
Δεν είμαι ειδικός στα πετάλια, αλλά θα προσπαθήσω να εξηγήσω το 3ο με τις γνώσεις μου σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός. Buffered bypass σημαίνει ψηφιοποίηση και αποθήκευση του καναλιού σε μία μνήμη. Δηλαδή, ένα τμήμα του σήματος ψηφιοποιείται και με το που γεμίσει αυτή η μνήμη (το buffer) στέλνεται στην έξοδο, ενώ ξαναγεμίζει από την επόμενη "χρονοθυρίδα". True bypass σημαίνει ότι το αναλογικό σήμα προσπερνάει απευθείας το φίλτρο σου και πάει στο επόμενο "block" της αλυσίδας που τελικά θα το οδηγήσει στην έξοδο.
Ας κάνουμε μία απλοποίηση ότι υπάρχουν 3 εντάσεις και τέλος, η μεγάλη στα 6V η μεσαία στα 3V και η μικρή στα 0V. Ας πούμε ότι είσοδός σου είναι μια προενίσχυση, και μετά περνάς μέσα από ένα μακρύ καλώδιο από ένα ψηφιακό πεταλάκι και μετά από ένα άλλο μακρύ καλώδιο στον ενισχυτή.
Όταν το σήμα σου περνάει από οποιουδήποτε είδους κανάλι (το φυσικό μέσο της μετάδοσης δηλαδή), χτυπιέται αναπόφευκτα από θόρυβο και εξασθένιση. Όσο μεγαλύτερο σε μήκος το καλώδιο τόσο πιο μεγάλος ο θόρυβος και τόσο πιο μεγάλη η εξασθένιση. Με την ψηφιοποίηση του σήματος και την αποθήκευσή του σε μνήμη, το εξασθενημένο σήμα "αναγεννάται". Σκέψου π.χ. έστω ότι ψηφιοποιείται η μέγιστη τιμή με για την ένταση του ήχου με την τιμή 10, η μεσαία με 11 και η μηδενική με 0. Ας πούμε ότι από την προενίσχυσή σου φεύγει ένα σήμα με 6V μέγιστη τιμή και ότι ο θόρυβος προσθέτει ή αφαιρεί τυχαία περίπου από 0 ως 0.1V στο σήμα. Ας πούμε τώρα ότι το καλώδιό σου είναι αρκετά μεγάλο και από τα 6V που στέλνεις, η μέγιστη τιμή που φτάνει είναι 0.6V. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες περιοχές θα είναι 0.6V 0.3V 0V. Άρα, ο θόρυβος δεν είναι αρκετός για να προκαλέσει λάθη στο σήμα σου και ψηφιοποιείται σωστά. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το bypass οι στάθμες θα έχουν και πάλι τις τιμές 6V 3V και 0V, ενώ στο true bypass θα είχανε ακόμα τις τιμές 0,6 0,3 0. Αν το σήμα ξαναεκτεθεί σε κανάλι με τον ίδιο θόρυβο (0.1V) τότε με την περαιτέρω εξασθένιση θα δημιουργηθούν λάθη γιατί οι στάθμες που αποφασίζουν πια ένταση είναι ποια, θα έρθουν τόσο κοντά μεταξύ τους ώστε να παραμορφώνεται το σήμα. Aς πούμε τώρα ότι ακολουθεί και δεύτερο καλώδιο (αυτό που σε οδηγεί στον ενισχυτή) με την ίδια εξασθένιση (οι τιμές στην έξοδο είναι το 10% των τιμών τις εισόδου)
Παράδειγμα με buffer
Έξοδος προενίσχυσης. 3V 0 6V Είσοδος στο buffer 0.39V(= 0.3 + 0.09) -0.1V(=0 -0.1) 0.597V(=0.6-0.003) Έξοδος από το buffer 10 0 11 Στάθμες ψηφιακών παλμών για αποστολή στην επόμενη βαθμίδα 3V 0 6V. Είσοδος σε επόμενη βαθμίδα 0.37V 0.001 0,61 Στάθμες (Μεσαία Μικρή Μεγάλη) Άρα στείλαμε με επιτυχία την πληροφορία.
Παράδειγμα με true bypass.
Έξοδος προενίσχυσης. 3V 0 6V Είσοδος στο πεταλάκι 0.39V(= 0.3 + 0.09) -0.1V(=0 -0.1) 0.597V(=0.6-0.003) Έξοδος από το πεταλάκι(ας πούμε ότι είναι αθόρυβο για απλοποίηση)
0.39V(= 0.3 + 0.09) -0.1V(=0 -0.1) 0.597V(=0.6-0.003) Είσοδος στην επόμενη βαθμίδα 0.046 (0,039 + 0,07) ............
Οι νέες στάθμες μας, επηρεασμένες απ' τη νέα εξασθένιση θα είναι 0,06 0,03 και 0. Αν φτάσει λοιπό μία τιμή 0,046 στον ενισχυτή, είναι πιο κοντά στη μεγάλη στάθμη από ότι στη μεσαία. Άρα θα ακούσεις μεγάλη στάθμη ενώ έχεις αποστείλει μεσαία. Άρα ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;