βασικά, τί φάση προβλήματα εννοούμε; Πχ έχω ένα φίλο 3 μήνες χωρισμένο, κολλημένο άσχημα, που ενώ υποφέρει και θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία, απλά δεν γίνεται. Είναι σε φάση: ρε μαλάκα μου έχει κάνει αυτά και αυτά η καριόλα. Θα επρεπε να την μισώ αυτή τη στιγμή. ΓΙΑΤΙ δεν την μισω; Για κανα μήνα εντελώς άυπνος σε φάση πέφτει στο κρεβάτι κομμάτια και το μάτι ξαφνικά γαρίδα, και σκέφτεται τη γκόμενα κλπ.
Σε τέτοιες φάσεις εκτός του ότι δεν υπάρχει συγκεκριμμένη λύση, το συναίσθημα μπλοκάρει τη λογική και θέλει πολύ χρόνο και πολύ πρήξιμο παπαριών προς φίλους.
και ενώ του λέμε κλασσικές ατάκες του στύλ: να απασχολείσαι με πράγματα όλη μέρα για να μην σκέφτεσαι, πάνε τρέξιμο, πάνε καράτε, πάνε δούλεψε, νταξ δεν θέλει να κάνει τπτ.
Ε δεν μπορώ να πω ότι δεν τον καταλαβαίνω ούτε καν έχω σκεφτεί ποτέ "η πράξε ή σκάσε".
Επίσης το να πείς εσύ μια λύση σε κάποιον που έχει πρόβλημα, εννοείται δεν μετράει ε. Καλώς ή κακώς πρέπει να έρθει επιφοίτηση στον ίδιο. δηλαδή ατάκες του στυλ: "εγώ μαλάκα σου έχω πει τι πρέπει να κάνεις αλλά εσύ κωλοβαράς" imo είναι άδικες προς τον φίλο και μάλλον εγωιστικές.