μπουχου, με ειπε σουργελο.
συνοπτικα, τα ζητηματα που θιγει το κειμενο πανε πολυ πιο βαθια απο την δακτυλοδεικτουμενη σταση που θελουν να τηρησουν. η μηδενιστικη ταση την οποια ολοι αυτοι οι καλοι πολιτες θελουν να διωξουν απο την γειτονιτσα τους δεν μπορει να παρει ποδι απο τα εξαρχεια επειδη πεντε μαλακες το αποφασισαν. ναι οκ, χαιρω πολυ, ειναι με το ενα ποδι στον χουλιγκανισμο και το αλλο στο λουμπεναριο (οχι με την κουλ εννοια), δυο στασεις που πασχιζουμε απεγνωσμενα να αποδειξουμε οτι δεν εχουμε καμια σχεση μαζι τους. δεν ειναι ετσι ομως. δεν μπορει καμια πολιτικη ομαδα να παιρνει μονη της την αποφαση ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα φυγουν σε καθε γειτονια. και η σταση "να διωξουμε τα ταραχοποια στοιχεια απ'τα εξαρχεια" ειναι σταση μπατσου, χωρις πολλα-πολλα. δεν μπορουμε ολα να τα εχουμε στρωμενα, υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων που αυτο που εμεις λεμε ταξικο πολεμο το μεταφραζει σε γενικευμενη εχθροτητα, σε μια νοοτροπια "τιποτα δεν αξιζει, ο καθενας για τον εαυτο του και πουτανα ολα". αν καποιος απ'ολους αυτους τους πατερουληδες που καταδικαζουν αυτον τον μηδενισμο επιχειρουσε για μια στιγμη να βρει τα αιτια μιας τετοιας συμπεριφορας θα καταλαβαινε οτι η λυση δεν ειναι μια τετοιου τυπου προπαγανδα που το μονο που κανει ειναι να καυλωνει τον κοσμο για ενα μελλοντικο πογκρομ στην μεσολογγιου (εδω το καναν στα πρεζακια, σιγα μην περιμενουμε να κολλησουν πουθενα). υποδομες θελει, οχι προκατ δομες αλλων. θελει μια γειτονια η οποια οντως πολιτισμικα να μην ευνοει συμπεριφορες εμφυλιου. οταν ομως η υποτιθεμενη ελευθερια που ευαγγελιζεται το κειμενο ειναι η δικτατορια της πρωτοβουλιας, τα μαρκετινγκ κολπα της ακ και η θεαματικη αλλοτριωση του παρκου ναυαρινου, φαινεται ξαφνικα απολυτα φυσιολογικο να υπαρχει και η αντιστροφη εικονα αυτου. γενικα, ας σταματησουμε να θεοποιουμε τα εξαρχεια, την παραμικρη σχεση δεν εχουν μ'αυτο που ηταν καποτε (αν κι αυτο που πιστευουμε οτι ηταν δεν το εχει ωραιοποιησει η ιστορια).
κι αν παιξει αυτο το πογκρομ, εγω προσωπικα ειμαι με την μεσολογγιου. οχι οτι δεν ειναι μαλακες κι αυτοι, ειναι. αλλα κουραστηκα να βλεπω αυτο το οσιοποιημενο νταηλικι των "μπαμπαδων" των εξαρχειων.
this is radio freedom.
ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΕΣ ΧΑΙΤΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΔΕΝΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΔΕΞΙΟΥ ΕΚΘΗΛΥΣΜΕΝΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΚΩΛΗ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ
σόρι μανάρι αλλά είναι για πολλές μούτζες να λες ότι χάλασαν τα εξάρχεια το πάρκο, το νοσότρος και οι πρωτοβουλίες κατοίκων. Και τώρα έρχεσαι και για να το δικαιολογήσεις τσαμπουνάς πίπες για "φασισμό της πρωτοβουλίας" κλπ. Θα προτιμούσες να μην έχει γίνει το πάρκινγκ πάρκο; Θα προτιμούσες τα παιδιά στα εξάρχεια να μεγαλώνουν μέσα στο σπίτι τους με τιβί επειδή στην πλατεία έχει ζάκια; Γενικά, ο πολιτικός χώρος που σε εκφράζει έχει κάνει κάτι για τη βελτίωση της ζωής κάποιου πέραν του εαυτού του ή τα εξάρχεια πριν ήταν μια τελειότητα από όλες τις απόψεις, άρα κάθε πρωτοβουλία τα χαλάει; Το να συχνάζουν ζάκια στην πλατεία δεν αποτελεί ούτως ή άλλως μια "πρωτοβουλία"; Υπόψιν, δεν έχω τίποτα με τα ζάκια, αντιθέτως (αν και δε ζω εκεί για να ξέρω και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούνταν), όμως πώς να το κάνουμε, προτιμώ τις πλατείες γεμάτες πιτσιρίκια, με μπασκέτες, ποδοσφαιράκια και συναυλίες παρά με ζόμπι. Και προτιμώ το πάρκο από πάρκινγκ. Και τέλος η διαμόρφωση και χρήση των δημόσιων χώρων με πρωτοβουλία των κατοίκων είναι μια ουσιαστικότατη πράξη αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, κάτι πολύ πιο χρήσιμο θαρρώ από τις μηδενιστικές σου κορώνες περί φασισμού της πρωτοβουλίας και ταξικού αγώνα που μεταφράζεται στο να κάψουμε τα πάντα και πουτάνα όλα και μέχρι εκεί. Θετικές προτάσεις και δράσεις περικαλώ.
ουτε καν παιδευτηκες να διαβασεις τι εγραψα, ετσι;
this is radio freedom.
Πως συνίσταται η "θεαματική αλλοτρίωση του πάρκου ναυαρίνου" ρε πουσταρά;
+ σε πιθανό πογκρομ σε μεσολογγίτες βάλτε μια φωνή να έρθω με κάνα μαδέρι.
και τελος παντων.
προφανως και οχι. ωραιοτατη κινηση ηταν στην αρχη. το πως λειτουργει αυτο το παρκο ομως και τι πρεσβευει δεν προκειται να το βγαλω απ'την συζητηση.
ειναι δυνατον να σου απαντησει κανενας ναι; ο σκοπος ομως δεν αγιαζει τα μεσα. δεν δεχομαι αυτο να γινεται με ομαδες με παλουκια που δερνουν τα πρεζακια. δεν μπορω να το χωνεψω ρε αδερφε, πως το λενε.Θα προτιμούσες τα παιδιά στα εξάρχεια να μεγαλώνουν μέσα στο σπίτι τους με τιβί επειδή στην πλατεία έχει ζάκια;
σταματα να σκεφτεσαι ασπρο-μαυρο. δεν προκειται να σου πω ΖΟΜΛ ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ. απλα οτι εχει επιβληθει κατι απο αυτη την συνομωταξια πανω στα εξαρχεια που περισσοτερο διαλυει παρα υπερασπιζεται τον χαρακτηρα της περιοχης ειναι αληθεια. τα παντα επιδεχονται κινησεις βελτιωσης αλλα πρεπει να ζυγιζουμε και λιγο τ'αποτελεσματα τους.Γενικά, ο πολιτικός χώρος που σε εκφράζει έχει κάνει κάτι για τη βελτίωση της ζωής κάποιου πέραν του εαυτού του ή τα εξάρχεια πριν ήταν μια τελειότητα από όλες τις απόψεις, άρα κάθε πρωτοβουλία τα χαλάει;
οσο για το τι εχει γινει αλλου, μετραμε με προχειρη σκεψη: καταληψη ηπειρου στα πατησια, καταληψη πικπα στα πετραλωνα, ανοιχτη πρωτοβουλια πολιτων θησειου - πετραλωνων, πρωτοβουλια κατοικων καισαριανης. οπου ειδικα στην πρωτοβουλια πετραλωνων δεν ειναι καν μονο αναρχικοι.
αυτο το απομονωνω οχι για να απαντησω, για να το κανει καποιος σιγκ.Το να συχνάζουν ζάκια στην πλατεία δεν αποτελεί ούτως ή άλλως μια "πρωτοβουλία";
εσυ τωρα καταλαβες δλδ οτι ειμαι κατα των πρωτοβουλιων κατοικων και μαλιστα οτι ειμαι και μηδενιστης με προταγμα καψτε τα παντα και πουτανα ολα. ξαναδιαβασε ανθρωπε μου το ποστ μου.Υπόψιν, δεν έχω τίποτα με τα ζάκια, αντιθέτως (αν και δε ζω εκεί για να ξέρω και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούνταν), όμως πώς να το κάνουμε, προτιμώ τις πλατείες γεμάτες πιτσιρίκια, με μπασκέτες, ποδοσφαιράκια και συναυλίες παρά με ζόμπι. Και προτιμώ το πάρκο από πάρκινγκ. Και τέλος η διαμόρφωση και χρήση των δημόσιων χώρων με πρωτοβουλία των κατοίκων είναι μια ουσιαστικότατη πράξη αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, κάτι πολύ πιο χρήσιμο θαρρώ από τις μηδενιστικές σου κορώνες περί φασισμού της πρωτοβουλίας και ταξικού αγώνα που μεταφράζεται στο να κάψουμε τα πάντα και πουτάνα όλα και μέχρι εκεί. Θετικές προτάσεις και δράσεις περικαλώ.
Last edited by metamelia3; 22-06-2010 at 11:02.
this is radio freedom.
ελα τωρα, μην κανεις τον βλακα. καθε μερος αναπτυσσει μια κουλτουρα. καποιες κουλτουρες πολεμουν την αλλοτριωση, αλλες επαναπαυονται σ'αυτην. αυτο εχει σχεση κυριως με το τι επιλεγεις να τον κανεις αυτον τον χωρο, τι να παρουσιασεις μεσα απ'αυτον. ε, το παρκακι χιππικα workshop κανει μονο. τιποτα σταθερο, τιποτα συλλογικο, τιποτα πολιτικο. περα απ'το θεμα των χρηματων, δεν διαφερει σε τιποτα αλλο απο ενα κωλοκλαμπο.
this is radio freedom.
Για το τελευταίο, δεν αναφερόμουν μόνο στο συγκεκριμένο ποστ προφανώς.
Για τα παλούκια μού είχε πει η λκ ότι είχε γίνει πριν κάποια χρόνια, εννοείται ότι δε συμφωνώ, αλλά έγινε και τώρα; Δε μένω στην περιοχή και δεν έχω πλήρη εικόνα.
Εσύ δηλαδή πώς το φαντάζεσαι να γίνεται; "Πάτε πιο κει καλά μου ζάκια να παίζουμε εμείς στην πλατεία απο δω και πέρα;"
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
σε οποιο ποστ κι αν αναφερεσαι, ξεχωρισε το τρολλαρισμα απ'αυτα που λεω σοβαρα. ειδικα μ'αυτον τον βιαιο μηδενισμο δεν εχω ΚΑΜΙΑ σχεση. ναι, υπερασπιζομαι συνειδητα την πολιτικη βια (απ'τον πετροπολεμο μεχρι το ενοπλο) για πολλους λογους που δεν θελω να πιασω τωρα, δεν υπερασπιζομαι σε καμια περιπτωση την ακατασχετη εμφυλιακη βια.
ε οχι φιλος, αντι να χρειαζεστε ομως ακ για να οργανωσουν τις ομαδες κρουσεις μπορουσε απλα να προωθηθει το να αραζουμε στην πλατεια μαζικα κοσμος, να κανεις εκει τις εκδηλωσεις σου που θελουν να γινονται τωρα και να το κανεις απλα αφιλοξενο για τα πρεζακια. κι αν δεν επιανε αυτο, να σκεφτομασταν κατι αλλο. οχι να ανοιξεις κεφαλια σε καμια περιπτωση.
Last edited by metamelia3; 22-06-2010 at 11:09.
this is radio freedom.
πολιτικες συζητησεις, συντονισμο των εργαζομενων στα εξαρχεια, συλλογικες κουζινες, βιβλιοθηκη, να επιτρεπεται το μοιρασμα φυλλαδιων και μπροσουρων χωρις προβληματα και ας πουμε, λεω γω τωρα, που δεν ξερω, εξωφρενικο περιστατικο που επαθε φιλη μου, να μην καταβρεχεις με λαστιχο παρεα παιδιων χειμωνιατικα επειδη θες να το κλεισεις το μαγαζι επειδη εχει παει αργα! αν το κανεις, πες το παρκοbar και κοβε και καμια εισοδο ρε αδερφε.
this is radio freedom.
λολ;
αυτό δεν είναι δουλειά του πάρκου να το κάνει.συντονισμο των εργαζομενων στα εξαρχεια
Προσπερνάω το κατάβρεγμα της φίλης κάλκι ως λολ. Τα παραπάνω γίνονται αλλά και να μη γινόντουσαν οι συλλογικές κουζίνες και οι παπαριές που λές είναι αυτά που θα έσωζαν την λειτουργία του πάρκου απο την "θεαματική του αλλοτρίωση";συλλογικες κουζινες, βιβλιοθηκη, να επιτρεπεται το μοιρασμα φυλλαδιων και μπροσουρων χωρις προβληματα και ας πουμε, λεω γω τωρα, που δεν ξερω, εξωφρενικο περιστατικο που επαθε φιλη μου, να μην καταβρεχεις με λαστιχο παρεα παιδιων χειμωνιατικα επειδη θες να το κλεισεις το μαγαζι επειδη εχει παει αργα! αν το κανεις, πες το παρκοbar και κοβε και καμια εισοδο ρε αδερφε.
να το εσωζαν δυσκολο. γιατι παραμενει θεμα ατομων και απαξ και μπει στην lifo τρεχα να το βγαλεις.
επισης το παρκο ειναι ο μονος ευνοϊκος χωρος στα εξαρχεια για συνελευσεις εργαζομενων. και σιγουρα δεν ειναι δουλεια του ναρ!
και τι λολ στις πολιτικες συζητησεις ρε μπετοβλακα;
this is radio freedom.