Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
Ok, έλα άλλη μία γιατί είστε ηλίθιοι:

Quote Originally Posted by Marillion View Post
4. αν δεν κατέχετε μουσικά το θέμα και απλά γουστάρετε αυτό που ακούτε, γαμώ αλλά κάντε το εμφανές στο ρηβιού, μην περιγράφετε τα συναισθήματα σας για σε δυο σελίδες.
Δεν αναφερεται σε περιπτώσεις μπάντας για την οποία "κόβετε φλέβα", κάτι που για να συμβεί πάει να πει πως το κατέχετε το θέμα αφού θα έχετε ασχοληθεί ενδελεχώς μαζί της. Αντ' αυτού προτείνει να μην γράφει κάποιος 2 σελίδες συναισθήματα για κάτι που δεν κατέχει μιας και - σκεφτείτε το λίγο - οι πιθανές αντιδράσεις είναι:

- Αν σου άρεσε αυτό άκου καλύτερα αυτό ...
- Τα παραλές
- Καλά χαλάρωσε, μια μαλακία και μισή είναι σε σχέση με τα προηγούμενα
κτλ κτλ.

Όχι τίποτα άλλο γίνεται ανούσιο όλο το κείμενο συναισθημάτων ε. Μπορείς πολύ απλά να πεις πόσο το γούσταρες χωρίς να περιοριστείς σε 2 λέξεις αλλά και χωρίς να γράψεις 2 σελίδες. Εδώ μπαίνει μαζί και το 3 που είπε. Δεν το λέει για λογοκρισία, το λέει για να είναι πιο άνετο στον αναγνώστη και αποφυγή λολποστς στον άσχετο ριβιουερ.
Δεν είμαστε ηλίθιοι αλλά σε ευχαριστούμε για τον γλυκύτατο προσδιορισμό.

Το αν κατέχουμε κάτι ποιός το κρίνει ? Ο Μαρίλιον ? Ο με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω ? Που θα έρθει να μας κάνει ντα γιατί δεν τα λέμε σωστά ή γιατί έτσι γουστάρουμε να γράψουμε και 5 λόγια παραπάνω.

Θα κάτσω εγώ να γράψω κάτι για ένα δίσκο και πρέπει να έχω στο background του μυαλού μου ένα Μαρίλιον με ένα βούρδουλα στο χέρι που θα μου υποδεικνύει αν παρεκτρέπομαι ?

Και για να μιλάμε ακόμα πιό σοβαρά εγώ δεν έχω δει μέχρι στιγμής κανέναν που να κάνει reviews και να είναι άμπαλος. Για ποιούς ακριβώς ανχωνόμαστε ?

Quote Originally Posted by The Good Son View Post
krux σε τελείως σοβαρό ύφος. Σε μια κριτική γεμάτη υποκειμενικότητες και φαμφαρολογίες τύπου "τον κόβω για πάρτη τους" ο χ,ψ αναγνώστης που δεν σε ξέρει γιατί να τον ενδιαφέρει;
θα κάνω ξανά το λάθος να σου απαντήσω σοβαρά, αν και μετά από την ειρωνεία που πούλησες στον μινμιν είσαι Χ για μένα (και ναι ξέρω στα @@ σου, πάρτο στραβά, βρίσε με και τα σχετικά).

Οι κριτικές είτε είναι σε δίσκους, είτε σε ταινίες, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές συνήθως συνοδεύονται απο ένα όνομα. Οσο πιό του χώρου είσαι τόσα περισσότερα γνωρίζεις και για τον εκάστωτε γράφοντα "κριτή". Εγώ ας πούμε δεν χειρίζομαι τέλεια τις λέξεις, ούτε είμαι τόσο ατακαδόρος όπως ο μιτσμαν και ο αμνήζιακ αλλά ξέρω 5 πράγματα για αυτά που γράφω (που μπορεί να ενδιαφέρουν και κάποιον άλλο που θέλει να ψάξει το δίσκο) και προσπαθώ πάντα να γράφω περισσότερο ακούγοντας την καρδιά μου, παρά το μυαλό μου. Γι' αυτό και πολλές φορές, όπως θα έχεις παρατηρήσει, παρασύρομαι σε υπερβολές και γενικεύσεις. Ετσι είμαι σαν Χάρης γενικά, ρώτα και τον H. να σου πει δηλαδή. Οταν ενθουσιάζομαι με κάτι προσπαθώ όπως μπορώ να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου αυτό σε κάποιο επίδοξο ακροατή γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψει και αυτός (πχ jack για Anacrusis ή 12stars για Depressive Age κα) κάτι που πραγματικά τον εκφράζει. Στην τελική δεν γίνεται να ικανοποιώ τους πάντες με αυτά που γράφω, ιδιαίτερα στο ER που η πλειοψηφία πασχίζει να βρει κάτι για να σου την πει.

Οπως είπα και πριν η κριτική είναι πάντά στοιχείο καθαρά υποκειμενικό. Ακόμα και αν δεν ξέρεις επί προσωπικού τον γράφοντα, μπορείς σύντομα να σχηματίσεις μια άποψη για το πως αντιλαμβάνεται την μουσική ή και άλλα πράγματα κατ' επέκταση. Το θέμα είναι γιατί να υπάρχει τόση ειρωνεία και χλευασμός. Δεν σου αρέσει όπως γράφω ? οκ το δέχομαι είναι δικαίωμα σου κάνε με ignore αν θέλεις αλλά δώσε μου και μένα το δικαίωμα να μιλάω για αυτά που θέλω να μιλήσω. Να με ειρωνεύεσε και να με πολεμάς με light διάθεση στη φάση για να γελάμε που σε ωφελεί πραγματικά ?

Είναι πάντως και λίγο λυπηρό το όλο θέμα γιατί βλέπω και άλλους όπως και εμένα που κυρίως τους ενδιαφέρει το music section κα το σκέφτονται διπλά και τρίδιπλα για να πουν την άποψη τους φοβούμενοι το τι θα επακολουθήσει μετά.