Originally Posted by
Helm
εντάξει επειδή μεγαλώσαμε και γίναμε άνδρες κάποια στιγμή να παραδεχτώ ότι έχω κάνει σκληρό φλιπ-φλοπ στο ζήτημα lateralus. Το aenima όταν το είχα ανακαλύψει μ'άρεσε πάρα πολύ - και ακόμα μ'αρέσει αν και ακούω μια πλέιλιστ βερσιόν του χωρίς τα διαφορά μημουσικά - ναι μεταλλας τελείως ξέρω - - και περίμενα να βγει το lateralus με μεγάλο ενδιαφέρον κάνα δυο χρόνια. Όταν βγήκε φυσικά μου είχε αρέσει αλλά από την μια 'τους ανακάλυψαν όλοι' και υποθέτω και εγώ δεν είμαι immune στην κλωτσιά όταν συμβαίνει, και από την άλλη είχε αρχίσει να με ενοχλεί το 'διδακτικό' του Keenan σε βαθμό που κάτι 'over-thinking over-analyzing separate the body from the mind' με θύμωναν (ήμουν και σε περίοδο της ζωής μου τελείως αντίθετη)... οπότε κάπου άρχισα να λέω ότι είναι μαλακιά-άκου-τα-δυο-πρώτα-καλλίτερα. Τώρα που περάσαν κάποια χρόνια και το ξανάκουσα προσεκτικά, μαλακιά δεν είναι, πολύ καλό είναι, και συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει ο τύπος, αλλά και να μην συμφωνούσα, με βοήθησε η κατανόηση μου ότι ο άνθρωπος δεν τα λέει ΣΕ ΜΕΝΑ, στον εαυτό του τα λέει, του τα σούρει καμιά φορά, προσπαθεί να δει τι θα αλλάξει... και οποίος ακροατής θέλει παρακολουθεί. Μερικά κομμάτια έχουν θέματα που τραβάνε πολύ χωρίς - από όσο καταλαβαίνω - λόγο, και κάνει κοιλιά προς το τέρμα, αλλά είναι πολύ αξιόλογο. Και ναι, η παραγωγή είναι για μελέτη κλπ. (προτιμώ το aenima πάντως ακόμα)
Α και μιας που λέμε για το Nothingface, αν το ακούσεις όλο θα δεις από που - μάλλον - έρχονται και οι tool εισαγωγές στους δίσκους.