Quote Originally Posted by Deggial
Οι μόνες καλές εφαρμογές (Firefox, OpenOffice) υπάρχουν και για άλλα λειτουργικά. Το GIMP είναι δύσχρηστο και για κάποιες λειτουργίες εντελώς άχρηστο (είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για desktop publishing), το Gnomebaker επίσης. Δε βρήκα κανένα πρόγραμμα τόσο καλό όσο το ACDSee για media browsing, ούτε κανένα UML εργαλείο της προκοπής. Και το μόνο video player που αξίζει, το VLC, υπάρχει και για Windows. Το skype έχει μόνο τις μισές λειτουργίες και το pidgin δε μπόρεσα ποτέ να το συμπαθήσω.
To gimp είναι μεν δύσχρηστο αλλα είναι για bitmap επεξεργασία είναι εξαιρετικό. Τεράστιο πρόγραμμα είναι το Inkscape που παίζει το ρόλο του corel/illustrator και για κα8αρό dtp το scribus δεν είναι πολύ άσχημο. Για uml εγώ είμαι καλυμμένος με τα plugins του eclipse, δε ξέρω αν χρειάζεσαι κατι παραπάνω. Οι media players είναι όλοι σκατά, αυτό είναι το μεγάλο παραπονο μου και μένα. Για όλα τα παραπάνω δε φταίει δυστυχώς η κοινότητα ή το ίδιο το λειτουργικό αλλα άλλοι παράγοντες (πχ πάρα πολλά φορμά στα media, κάποια απο τα οποία κλειστά κλπ).

Κατα τ' άλλα ο wom δε ξέρω αν κάνει πλάκα αλλά είναι αλή8εια οτι το bash είναι το ισχυρότερο πράμα σε ένα λίνουξ σύστημα. Αν μά8εις την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία κάνεις πράματα με τα σκρίπτς κα8ώς και μερικά εργαλεία όπως το imagemagick ή το ffmpeg και το wget δύσκολα την παλεύεις με windows.