Ψάχνοντας στις 3 πρώτες σελίδες της γενικής συζήτησης, δε βρήκα πιο ταιριαστό τόπικ για να αναπτύξω την απορία μου. Οπότε τη θέτω εδώ:

Σε ενα "απενεργοποιημένο" σπίτι, όταν του ανοίξεις ξανά τη ΔΕΗ για να γίνει κατοικήσιμο, ενεργοποιείται αυτόματα (λόγω του ανοίγματος της ΔΕΗ) κάποιος έξτρα φόρος? Τα χαράτσια πχ, έρχονταν με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά νομίζω πως μετά αποσυνδέθηκαν από εκεί?
Έξτρα ερώτηση: Πώς μετράει η ΔΕΗ σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά ενός σπιτιού?
Γενικά, ένα ιδιόκτητο σπίτι τι φόρους έχει? Φόρο ακίνητης περιουσίας? Τον οποίο πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, άμα έχεις στο όνομα σου ένα ακίνητο?

(Συνοπτικά, τα βήματα επανασύνδεσης ρεύματος σε ένα σπίτι, εδώ ---> http://www.diekpereoseis.gr/yphresie...ndesi-revmatos
Αν κάποιος/α έχει ιδέα απ' τη διαδικασία, θα 'τανε χρήσιμο να ρίξει οποιαδήποτε σχετική συμβουλή)

Και για να βάλω και μια ον-τόπικ νότα στο ποστ, υπάρχει κάποια εξέλιξις στο θέμα με το ερ-μπι-εν-μπι? Τι τιμές παίζουν σε ελλάδα/γιούρωπ? Έχετε υπόψη ενοικιάσεις διαμερισμάτων για πολύ καιρό εδώ ή αλλού? Εξακολουθεί να ειναι δημοφιλής τρόπος διαμονής? Είχε ακουστεί ότι θα ελεγχθεί πιο αυστηρά νομίζω. Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι ποινικά κολάσιμον?!