2009 πάντως σε τουρισμό στο Λονδίνο ήμουν ο μόνος που γυρνούσα έξω με μετρητά. Κάτι θα ξέρουν αυτοί καλύτερα.

Σαμπρέλα ακόμα να καταλάβω τα πλεονεκτήματα πιστωτικής από χρεωστική. Και στην χρεωστική υπάρχει όριο το οποίο είναι παραπλήσιο (για να μη σου πω μικρότερο) από μία πιστωτική. Επίσης α) δεν έχει τόκο και β) δεν μπορείς να κάνεις υπερκατανάλωση. Πραγματικά προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο για να βγάζει κάποιος στην εποχή μας πιστωτική. Γαμώτο, ακόμα και η επίσκεψη στην τράπεζα για να την πληρώσεις ή και το e-banking για εξόφλησή της μου ακούγεται σαν περιττός κόπος.

Η πρόταση Βαρουφάκη - κίνητρο για χρησιμοποίηση καρτών ήταν ότι πιο έξυπνο έχω ακούσει ως οικονομική ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (και όχι μέτρο) με άμεσο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και ειδικά στην φοροδιαφυγή (τρελό μπουκέτο). Κρίμα που ο στείρος δογματισμός και οι παρωπίδες των Ευρωπαίων καθάρισαν την πρόταση ως αυγό.

Ειδικά για την πρόταση του άρθρου που συζητάτε (απαγόρευση χαρτονομισμάτων) το μόνο "κακό" που βρίσκω ή μάλλον δύσκολα εφαρμόσιμο είναι το τι κάνουν οι τρίτες ηλικίες που θέλουν πχ να πάνε στη λαϊκή να ψωνίσουν. Εμάς μας ακούγεται παιχνιδάκι η κάρτα, ο θείος όμως δε μαθαίνει, με κόπο έμαθε το ΑΤΜ και κυρίως ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ κάτι που δεν το πιάνει στα χέρια του.