Λοιπόν, καταρχάς ισχύει ότι ο βικ μού έστειλε μήνυμα στο φβ και δεν του απάντησα. Όχι επειδή δε σκόπευα να το κάνω, απλά επειδή το ρικουέστ με έφερε σε αμηχανία και ήθελα λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές μου κακοφάνηκε το ότι το ζήτησε (δεν είναι η πρώτη φορά από όσο θυμάμαι που ζητάει κάτι παρόμοιο), για την ακρίβεια μου φάνηκε κάπως θρασύ και διατυπώσεις τύπου "δε σου το ζητάει ο κασιδιάρης, εγώ σου το ζητάω" μου φαίνονται συναισθηματικός εκβιασμός και εκμετάλλευση της συμπάθειας που του έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Αν απαντούσα αμέσως λοιπόν, η απάντηση θα ήταν κάτι του στιλ "οκ, οπότε δε θα ζητήσω από τον κασιδιάρη να το ξεπεράσει (και να μπλοκάρει την εικόνα όπως είπε κι ο beyond within) αλλά από σένα". Βλέποντας και το ποστ αποχώρησης, δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Το αν είναι ο Πορφύριος ή όχι το βρίσκω άσχετο, είναι προφανές ότι για όποιον έκανε τη φοτοσοπιά είναι απλώς ένας καλόγερος και ανάθεμα αν ξέρουμε ποιος ήταν ο Πορφύριος για να θέλουμε να τον σατιρίσουμε κιόλας. Η όλη φάση με τον Παστίτσιο για μένα δεν κατευθύνεται καν στον Παΐσιο, σάτιρα της όλης παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του είναι. Και βάζοντας το μπάνερ δεν υπερασπιζόμαστε καν αυτή τη σάτιρα, αλλά την ελευθερία να γίνεται σάτιρα χωρίς να μπαίνεις φυλακή (!). Και αυτός θα έπρεπε να είναι κάτι σαν Ιερός σκοπός για όλους μας, περισσότερο ιερός από το αν χρησιμοποιήθηκαν τα μούσια του Πορφύριου για την υλοποίηση. Τι να σου πω ρε βικ, σκέψου το, μπλόκαρε την εικόνα, δεν είναι τίποτα προσωπικό εναντίον σου αλλά είναι και παράλογο να γίνεται ό,τι θέλει ο καθένας υπό τον εκβιασμό της αποχώρησης. +CΥΓΧΩΡΗCΟΝ+