Σου χρωστούσα μια απάντηση εσένα.
Εχμ, ναι, προφανώς την ίδια μαλακία σκεφτονταν οι χιλιανοί πριν τον πινοσετ. "Έλα μωρε, διαφορετική ειναι η ελλάδα, ειναι διπλα στη ρωσία, εδω δεν θα κάνουν ποτε πραξικόπημα, κλπ".
Λολ. Καλό διάβασμα. Σε περιπτωση που δεν ξέρεις να διαβάζεις, ΚΑΝΟΝΙ ΣΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:Κυριότερες ακόμη διαφορές είναι ότι α) το 1999 δεν είχε σκάσει καμία κρίση με στεγαστικά και δεν είχε βαρέσει κανόνι καμία τράπεζα
Με το οτι η κατάρευση θα είναι μεγαλύτερη στην ελλάδα δεν βλέπω λόγο να αναφερθώ, εχω ξαναπεί στο παρελθόν οτι η μόνη χώρα που αντιμετώπισε χειρότερη κρίση είναι η αμερική το 29, δεν πρόκειται να το λέω σε κάθε ποστ. Τώρα για αυτό που λές οτι στην αργεντινή απλώς υπήρχε σύνδεση με το δολάριο, ε αυτό είναι το πιο απλό ζήτημα. Το 90% των χρημάτων στην ελλάδα ειναι ηλεκτρονικά, δηλαδή αν βγούμε απο το ευρώ αλλάζουν με το πατημα ενός πλήκτρου (οπως ακριβώς και με την αποσύνδεση απο το δολάριο/χρυσό) και το υπόλοιπο 10% πολύ γρήγορα θα αποσυρόταν αν το κράτος αρχιζε να πληρώνει μισθούς σε δραχμες. Και δεν λέω καν οτι πρέπει να βγούμε απο το ευρώ, σου αναφέρω απλώς οτι στο ίδιο ποστ εκανες ακομα ενα λαθος σχετικα με τα μπειζικ φακτς.και β) δημιούργησε το χρέος της προσδένοντας απλά το νόμισμα της στο δολλάριο. Η Ελλάδα παίζει σε ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό παιχνίδι με την ευροζώνη και οι πιθανοί κλυδωνισμοί από κατάρρευση ή αποχώρηση είναι πολύ σημαντικότεροι, πράγματα τα οποία θα περίμενε κανείς να αναφέρει πρώτα ένας οικονομολόγος.
το οτι η υποχρέωση της γερμανίας να πληρώσει τις αποζημιώσεις του Α παγκοσμιου σε χρυσό εν μέσω κρίσης (πραγμα που σήμαινε οτι ο μονος τροπος να ανταπεξέλθει ήταν να τυπώνει μαρκα) είναι η στάνταρ εκδοχή του πως ξεκίνησε η άνοδος του χίτλερ στην εξουσία. Αλλα για να είμαι δίκαιος δεν θα επιμείνω, υπάρχουν και άλλες απόψεις, ιστορικός δεν είμαι και κυρίως, το νόημα του ποστ μου δεν ήταν να στα χώσω για την άποψη που έχεις, που μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλα για το οτι -σε αντίθεση με τους κομουνιστές την εποχή του παππού μου που διαβάζανε πολύ- δεν δινεις επαρκή σημασία στα μπέιζικ φατκς, με αποτέλεσμα να έχεις μεν δικιο σε κάποια πράγματα, αλλα να τα μπλέκεις με πολύ περίεργες εκδοχές της πραγματικότητας που δεν σου επιτρέπουν να καταλάβεις τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα.Για τη Βαϊμάρη δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάτσει να σου τη δώσει βραδιάτικο.
Για να γίνω πιο σαφής, ο Λενιν και ο Μαρξ ήξεραν την πολιτική οικονομία, την ιστορία, την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος της εποχης τους κλπ αριστα. Ο μαρξ αφιέρωνε ολόκληρα κομάτια του κεφαλαίου στο να εξηγήσει πχ που είχε άδικο ο Ρικάρντο. Οι κομουνιστές το 19 ηταν μορφωμένοι άνθρωποι με επίγνωση της πραγατικότητας, του πως λειτουργεί ο κόσμος κλπ, γιαυτό μπορέσαν να φτιάξουν τη σοβιετική ένωση. Οι κομμουνιστές σήμερα είναι ως επι το πλείστον κλειστόμυαλοι άνθρωποι που πιστεύουν σε θεωρίες συνομοσίας στην χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη (όπως εσύ) δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει σύνδεση του νομίσματος με χρυσό, με δολάριο και γενικώς πράγματα που είναι ζήτημα γενικής μόρφωσης.
Δεν είπα οτι ειναι απλό το ζήτημα, είπα οτι οι επιλογές είναι μόνο 3. Μην συγχέεις τα δύο πράγματα, μπορεί άνετα ενα ζήτημα να είναι σύνθετο και οι πιθανές επιλογές να είναι δύο η ένα ζήτημα να είναι απλό αλλα οι επιλογές να είναι άπειρες.Και για τις δύο περιπτώσεις αυτό που λέω είναι όχι ότι δεν υπάρχουν μακροσκοπικές ομοιότητες (αυτό έλειπε), αλλά ότι αυτό που συμβαίνει εδώ, τώρα, είναι πολύ πιο περίπλοκο από τις 3 «πιθανές εξελίξεις» που ανέφερες.
Οριστε λοιπον, τοσο οι φλωροεπαναστάτες όσο και τα φλωρο ι-γουοκς ήταν εχθροί της αυτοκρατορίας, αλλα παρότι και οι δύο ηταν περίπου ίσης δυναμικότητας φλώροι, μονο οι ρεμπελς ανατινάξαν το (πρώτο) ντεθ σταρ μόνοι τους? Ξέρεις γιατί? Γιατι είχαν X-wing, Y-wing, B-wing kai A-wing και γνορίζαν πολύ καλά πως λειτουργεί το Death Star. Ηθικό δίδαγμα, get your basic facts straight. Αν είσαι πρωτόγονος σαν τους ι-γουοκς και δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος, στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθείς κομπάρσος του αρχισκατόφλωρου Λουκ Σκάιγουοκερ και στη χειρότερη θα σε κανουν κιμά οι stormtroopers. Γιαυτό ξεκινα το διάβασμα.On a more serious note, είσαι απολαυστικός όταν ποστάρεις με αναλογίες σε Star Wars (αλήθεια), μείνε σε αυτό.
Και μην πεταχτεί κανείς να μου πεί οτι έχω χάλιαορθογραφια και οτι πρεπει να γραφω ε-γουόκς και όχι ι-γουοκς γιατι προερχονται απο τον Εντορ και όχι απο τον Ιντορ, ι-γουοκς προφέρονται, ί-γουοκς τα γράφω.