Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 54

Thread: Control Denied - The fragile art of existence

Mazikeen Krux's Avatar

Default Control Denied - The fragile art of existence

Control Denied - The fragile art of existence (release date 1999 Nuclear Blast)

Lineup :
    Tim Aymar - vocals
    Chuck Schuldiner - guitars
    Shannon Ham - guitars
    Steve DiGiorgio - bass
    Richard Christy - drums

Tracklist :
    1. Consumed
    2. Breaking The Broken
    3. Expect The Unexpected
    4. What If...?
    5. When The Link Becomes Missing
    6. Believe
    7. Cut Down
    8. The Fragile Art Of Existence

Ω θεέ μου τι πήγα να ξεχάσω ο μαλάκας...

Χωρίς πολλά λόγια.

Το 1996 ο Chuck αποφασίζει να βάλει τους Death στον πάγο μιας και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες των οδηγούν σε πιο μελωδικές καταστάσεις. Κάνει κάποιες συνθέσεις αλλά αργότερα το 1998 ξαναέρχεται στο προσκήνιο με το Sound of Perseverance και ψαχνόμαστε. Τελικά το 1999 αποφασίζει να μην αφήσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει και παραδίδει ενα συγκλονιστικό αριστούργημα μιας τεράστιας μουσικής ιδιοφυίας όπως η αφεντιά του. Πληροφορίες λένε πως είχε έτοιμα αρκετά κομμάτια, αν όχι ολόκληρο τον δίσκο, για την δεύτερη σε σειρά κυκλοφορία με τους Control Denied.

Τον πρόλαβε ο θάνατος όμως.

Progressive με όλη την σημασία της λέξης και σε όλο το μήκος, πλάτος, ύψος, βάρος, όγκο, απόβαρο, εκτόπισμα του όρου.
    Για τις συμμετοχές τι να λέμε τώρα.
    Η φωνάρα Tim Aymar των Pharaoh, ο Shannon Hamm που αργότερα ενσωματώθηκε και στο Sound of perseverance, ο Steve DiGiorgio (Death, Vintersorg, Testament, Sadus, Painmuseum, Iced Earth, Autopsy, Artension, Charred walls of the damned) και ο Richard Christy (Acheron, Burning Inside, Charred walls of the damned, Death, Iced Earth, Leash Law).

Οτι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η Nuclear Blast στην ιστορία της.

Μας λείπεις Chuck...
    I'll bury you in your god's fucked garden

Vic Ford Prefect's Avatar

Δεν έχω μπλουζάκι τους αλλά γαμάνε. :Ρ Τα φωνητικά του Τιμ μου αρέσουν μεν, τον προτιμώ στους Psycho Scream δε, και θα ήθελα κάτι άλλο, ποτέ δεν μου έκαναν το κλικ, το γρέζι νομίζω είναι που δεν μου κολλάει.

Η μουσική είναι 1000% Τσακ, δηλαδή από τους ελάχιστους συνθέτες που ακούς μουσική και λες μόνο αυτός το βγάζει αυτό και είναι μοναδικό, ιδιαίτερο και αρκούντως έως υπερβολικά γαμάτο. Οι Death μέσα από 90s prog φίλτρο, αυτό είναι ο δίσκος και όλοι ξέρουμε ότι οι Death γαμάνε το σύμπαν.

Περιμένω εναγωνίως τον δεύτερο. Δεν ξέρω πότε θα βγει, ξέρω ότι θα βγει και θα είναι Τσακ δουλειά, αρκεί και περισσεύει.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Mazikeen Krux's Avatar

Αν είχες και Control Denied μπλουζάκι θα πήγαινα να πηδηχτώ απ' το παράθυρο.

Οπως τα λές είναι μέσες άκρες αλλά δεν πιστεύω οτι υπάρχει καμμία περίπτωση να δούμε ποτέ την δουλειά του για το 2ο δίσκο, σε κυκλοφορία.

Ισως μόνο αν καμμία ξαδέρφη, θεία του Chuck αποφασίσει να τα δώσει στην δημοσιότητα με σκοπό καμμία κυκλοφορία του στυλ Chuck Schuldiner - The lost recordings.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος δε οτι ο Chuck ποτέ δεν θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο.

Quote Originally Posted by Krux View Post
    Οτι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η Nuclear Blast στην ιστορία της.

Μας λείπεις Chuck...
    ο γιάννης ο μαρκόπουλος ο ΜΕΤΑΛΛΑΣ.

καρακίτς μέταλ του καφενείου.

Δεν αντέχω να διαβάζω τέτοια πράγματα, σε παρακαλώ κάνε ένα άλμα σε μια υποψία σοβαρότητος.

Mazikeen Krux's Avatar

Και εγώ θέλω να σου κάνω τρυφερά παθιασμένο έρωτα.

Γιατι μάλλον απο την εκτεταμένη αγαμία τα έχεις πάθει όλα αυτά...

...τα ποιά;

αν έχει κάποιος προβλήματα κατηγοριών "γράμμα παράπονο στο μέταλ χάμμερ" και "αγορά των σιντί που έχουν πάνω από 7.5 στο μέταλ χάμμερ", αλλά κυρίως την "αδίστακτη και ασύστολη αναπαραγωγή όλων των MAΣ ΛΕΙΠΕΙΣ CHUCK! heavymetal κλισέ του μέταλ χάμμερ", τα έχεις ξεκάθαρα εσύ.

επίσης θέλω εξήγηση για το goodbye κεμάλ, goodbye..

Quote Originally Posted by Krux View Post
    Αν είχες και Control Denied μπλουζάκι θα πήγαινα να πηδηχτώ απ' το παράθυρο.

Οπως τα λές είναι μέσες άκρες αλλά δεν πιστεύω οτι υπάρχει καμμία περίπτωση να δούμε ποτέ την δουλειά του για το 2ο δίσκο, σε κυκλοφορία.

Ισως μόνο αν καμμία ξαδέρφη, θεία του Chuck αποφασίσει να τα δώσει στην δημοσιότητα με σκοπό καμμία κυκλοφορία του στυλ Chuck Schuldiner - The lost recordings.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος δε οτι ο Chuck ποτέ δεν θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο.
    Δεν είναι έτσι, είναι ηχογραφημένα τα πάντα από τον Chuck και κάθονται, γιατί η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα δεν άφηνε. Η μπάντα και η οικογένεια το έλεγαν από το 2001 ότι θα σεβαστούν την τελευταία επιθυμία του και θα το έκαναν ούτως ή άλλως, που είναι να τελειώσουν τις ηχογραφήσεις και να κυκλοφορήσει κανονικά. Τώρα λέει η εταιρεία έκλεισε και έχουν το ελεύθερο να το κάνουν (είπε ο Κρίστυ) και περιμένουν πότε θα βολέψει το πρόγραμμα όλων. Εγώ έχω πειστεί ότι θα βγει και μάλιστα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Είδομεν.

Μπλουζάκια υπάρχουν αυτά:
    http://www.oldschoolmetalshirts.com/control_denied.html
    Αλλά όπως θα δεις δεν παίζει να πέσει ποτέ στα χέρια μας.

Ντάξει μωρέ κάρχαρτ, τι ευαισθησία πια είναι αυτή, άστο παιδί να γράψει ό,τι νιώθει, πω. Τι αγγούρι είναι αυτό.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post

είμαι 99% σίγουρος πως ένα τέτοιο μπλουζάκι φορούσε ο Χαμμ στο λάιβ των Ντεθ στην Αθήνα.

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

ψιλοαπάτη δίσκος. το sound of... παιγμένο μπρος πίσω, πάνω κάτω με κάποιες πιο προγκ παουερ νύξεις. δεν θα με ενοχλούσε τόσο αν δεν θεωρούταν και γαμηστερός από μεγάλη μερίδα λόγω του ''τσακ μας λείπεις'' συνδρόμου. μουσικά έχει πολύ καλύτερα πράγματα στο ύφος (εννοείται) αλλά αυτό που με στεναχώρησε (λέμε τώρα) στο ρηβιού είναι ο ισχυρισμός πως είναι ο καλύτερος δίσκος της νιουκλιαρ μπλαστ. δεν ξέρω περι υποκειμενικότητας αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει (το σαουντ εκεί βγήκε για παράδειγμα). όχι πως είναι και κανένα τρελό λεημπελ η νιουκλιαρ μπλαστ τα τελευταία 10 χρόνια βέβαια.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Quote Originally Posted by Leech View Post
    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post

είμαι 99% σίγουρος πως ένα τέτοιο μπλουζάκι φορούσε ο Χαμμ στο λάιβ των Ντεθ στην Αθήνα.
    E, λογικό είναι. Σε αυτούς τα έδωσε ο Τσακ.

Μαρίλιε, γούστα είναι αυτά, μουσικά είναι ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ κοντά στο Sound of Perseverance, λογικότατο, ίδια εποχή γραφτήκανε, ίδια μπάντα είναι, δεν μπορείς να πεις ότι είναι ανέμπνευστο πάντως, το να μη σηκώνεις 2 ίδια άλμπουμ παίζει, πάντως μου φαίνεται πολύ λογικό να γουστάρει κάποιος αυτό περισσότερο, ειδικά γιατί (και κατά τη γνώμη μου) τα φωνητικά στο Sound είναι περίεργα. Για μένα απογοητευσάρα κιόλας, δεν μου αρέσει καθόλου το χάι πιτς μπρουτάλ του Τσακ, ειδικά όταν τα φωνητικά των Death ήταν από τα καλύτερα και πορωτικότερα της πιάτσας.

Δεν ξέρω τον κατάλογο της Nuclear Blast απέξω, για υπέρμετρη αγάπη του δίσκου το κόβω το σχόλιο, αλλά και εμένα μου λείπει ο Τσακ και δεν ντρέπομαι να το φωνάξω σε ένα ποστ στο ΕΡ! Ω Κάπτεν μάι Κάπτεν!
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member warlord mkII's Avatar

Για μένα πάντως που δεν ακούω death, αυτός είναι ένας πολύ ωραίος δίσκος.
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

οκ βασικά πέρα από την υπερπολύπλοκη ριφφολογία των δύο δίσκων κτλ κτλ, το σαουντ μου ακούγεται πολύ πιο στρωμένο με μεγαλύτερη συνοχή και γενικότερα πολύ πιο σωστά μελετημένο με την έμπνευση να λειτουργεί υπέρ του. το κοντρόλ μου βγάζει ένα συνοθύλευμα ιδεών τσακ τελευταίας περιόδου με μοναδική σε μουσικό επίπεδο διαφορά, τα φωνητικά που πλέον χαρακτηρίζουν και την χεβυμεταλλιά καλύτερα.

σχετικά με την νιούκλιαρ μπλαστ, δεν είμαι και κανένας υπέρμαχος ούτε και βαθύς γνώστης του μπακ κάταλογκ της αλλά εντάξει, δεν νομίζω να φτάνει η υπέρμετρη αγάπη για έναν δίσκο ώστε να τελειώσεις ένα κείμενο δισκοκριτικής έτσι. σαν φτηνός εντυπωσιασμός μου φαίνεται (σόρρυ κρουξ δεν το λέω κακοπροαίρετα αυτό ε, και στην τελική μπορει και 1/100 να το εννοείς). προσωπικά και για τους λόγους που προανέφερα το κοντρόλ είναι μπόλικα επίπεδα κάτω απ'τον ''αδερφό'' δίσκο του. που βγήκε και λίγο νωρίτερα αν θυμάμαι καλά

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Mazikeen Krux's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    ...τα ποιά;

αν έχει κάποιος προβλήματα κατηγοριών "γράμμα παράπονο στο μέταλ χάμμερ" και "αγορά των σιντί που έχουν πάνω από 7.5 στο μέταλ χάμμερ", αλλά κυρίως την "αδίστακτη και ασύστολη αναπαραγωγή όλων των MAΣ ΛΕΙΠΕΙΣ CHUCK! heavymetal κλισέ του μέταλ χάμμερ", τα έχεις ξεκάθαρα εσύ.

επίσης θέλω εξήγηση για το goodbye κεμάλ, goodbye..
    Αυτή η δήθεν και ντεμέκ στάση σου είναι που δημιουργεί όλα τα προβλήματα πάντως.
    Δεν ψήνομαι με την καμμία να σου κάνω μεσημεριανή ψυχανάλυση αλλά το πρόβλημα σου είναι ξεκάθαρα εκεί.

Καταρχάς δεν κατανοώ γιατί αναφέρεις το hammer ως κάτι απαξιωτικό. Είμαι σίγουρος οτι όλο και κάπου θα έχεις κάποιο τεύχος του hammer που τόσο κράζεις. Και αν οχι τώρα που μεγάλωσες και έχεις 5 γνώσεις για το αντικείμενο, είμαι σίγουρος οτι κάποτε το αγόραζες και το ξεφύλλιζες σαν ευαγγέλιο. Τώρα που άνοιξες τα στραβά σου την έχεις δει όμως "ο τα ξέρω όλα" και το απομυθοποιείς οχι μόνο στα δικά σου μάτια αλλά προσπαθείς περίτεχνα να το απαξιώσεις και στα δικά μας.
    Και εγώ δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα και με την εν γένει λογική του hammer αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ οτι έμαθα πολλά πράγματα απο αυτό, αποτελούσε όαση των ακουσμάτων μου για πολλά χρόνια στο παρελθόν και πως να το κάνουμε είναι ένα έντυπο που μετρά 25 χρόνια ζωής και βρέθηκε αντιμέτωπο με θύελλες απο trends της εκάστωτε εποχής αλλά άντεξε.

Το goodnight Kemal, goodnight είναι απο τον επίλογο του τραγουδιού Kemal του Χατζηδάκη !

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post

Δεν αντέχω να διαβάζω τέτοια πράγματα
    Άλλαξε κανάλι, εάν δεν αντέχεις τη βία. Βάλε Kate Bush να γουστάρεις.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

βασικά και μένα ψιλο-λίγος δίσκος μου'χε φανεί όταν είχε βγει (από τότε έχω να το ακούσω λολ) και καμία σύγκριση με το αδερφάκι του.

Πλάκα-πλάκα, αυτός ο Shannon Hamm παίζει να'ναι ο μόνος που πέρασε από τους Death και δεν έκανε τίποτα μετά. Κρουξ, ξέρεις αν έπαιξε πουθενά αλλού μετά από αυτό το δίσκο?

Α και ΔΙΑΟΛΕ, όταν αναφέρεις τις μπάντες που έχει παίξει ο Ντιτζώρτζης, οι Autopsy μπαίνουν ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΩΤΟΙ!