εχουμε και λεμε
σας θελω ανοιχτομυαλους
οσοι μυριζετε απο λοστ, καταλαβαινετε οτι οι παραγωγοι μας δινουν bits and pieces απο χρησιμες πλεροφοριες, στα πιο ακυρα σημεια
αλλα τα πιο σημαντικα και απλα ειναι κατω απο τη μυτη μας.
αυτα που θα πω δε τα εχετε διαβασει πουθενα
ολη η αληθεια κρυβεται στο σημα του λοστ
το εχετε ποτε φιλοσοφησει?
ενα μαυρο φοντο και μεσα σε αυτο πλεουν κατι λευκα γραμματα
δεν ειναι απλα το λογοτυπο
ειναι ο κοσμος
κυριαρχει το "κακο" αλλα υπαρχει και καλο στον κοσμο απλα εχει περασει σε δευτερη μοιρα.
ειτε το δειτε απο τη religious πλευρα του, οτι δηλαδη ο καλος θεος κυριαρχειται, εκτοπιζεται ή οποια αλλη λεξη θελετε πειτε, απο τον κακο θεο (χριστος-διαβολος, πχ),
ειτε το δειτε απο τη λογικη πλευρα του οτι πολυ απλα ο ανθρωπος εχει καταστρεψει τα παντα και το παρον μας ειναι μαυρο
(και ακριβως εδω κολα ο φιμπονατσι που εφτιαξε τις εξισωσεις και οι νταρμα και καλα θελαν να αλλαξουν τα νουμερα)(αν δε ξερετε τι εστι φιμπονατσι σας το λεω σε αλλο ποστ),
εχουμε ενα μαυρο κοσμο που θελουμε να γινει ασπρος
ο φιξερ λεει οτι δεν αλλαζει τιποτα και θα τον διαψευσω παρακατω
ομως σκεφτειτε στο τελευταιο επεισοδειο που αλλαζει το λογκο. ασπρο φοντο με μαυρα γραμματα.
επιτευχθηκε ο στοχος, το καλο ειναι παλιστο προσκηνιο
θα μου πειτε οτι ξεκιναω με τρελες εικασιες, και ηδη σας εχω διχασει.
ομως σκεφτειτε το πρωτο επεισοδιο.
ο λοκ μιλα στο γουολτ
και του λεει για το ασπρο πούλι και το μαυρο, light and darkness και τη μαχη του ποιος θα κυριαρχησει(αν το νομιζετε τυχαιο βλεπετε λαθος σειρα)
θυμιθητε τη σπηλια με τα πτωματα με τον ασπρο και μαυρο βολο
θυμηθειτε το μπερναρ με τη ροουζ. ειναι οι μονοι "αντιθετοι " που καταφεραν να συμβιωσουν. το ασπρο με το μαυρο
θυμηθειτε τις 2 θεοτητες στοπ τελευταιο επεισοδιο
θυμηθειτε τη τζουλιετ που λεει στο σωγιερ οτι 2 ανθρωποι που αγαπιουνταιδε μπορουν απαραιτητα να ειναι και μαζι. δεν υπαρχει καλο χωρις κακο, αλλα δε μπορουν και να συμβιωσουν...
αρκετα ειπα για το καλο και το κακο νομιζω σας επεισα
σε ολη τη σειρα κυριαρχουν καποια πραγματα
η μαχη του καλου με το κακο και η εν δυναμει ισορροπια τους
το πεπρωμενο ( το οποιο στη σειρα εχει μια λιγο πιο διαφορετικη εννοια)
η ειρωνια (πραγματικα εχω μπουχτισει με αυτο)
η μαχη λογικης και πιστης, επιστημης και θρησκειας
ηδη χωρις τις σημειωσεις μου νιωθω πελαγωμενος, γιαυτο δε θα πλατιασω και θα καταληξω στη θεωρια μου. αστει αναλυση θα την εχετε. οπου εχετε αποριες θα σας τις λυσω
η μαγικη λεξη ειναι προμηθεας(ή ηρακλης)
πριν ξεκινησω σας δινω την πρωτη παγκοσμια αποκλειστικοτητα
γκιλγκαμες.
τι ειναι αυτο? ειναι αυτο που συμπληρωσε ο λοκ στο σταυρολεξο μεσα στο χατς
καντε ενα γκουγκλ, μιλαει για ενα βασιλια που ηθελε να γινει αθανατος, πηγε σε μια πολη που ζουσαν θεοι κτλ. οι παρταγωγοι μας δινουν χιντ για τα παντα σας το ειπα
ξεκινω
μια φορα και ενα καιρο σε μια πολη των θεων, το νησι, κατοικουσαν 2 θεοτητες
το νησι ηταν ιδιαιτερο. απλα και μονο γιατι ηταν η πολη των θεων
δεν ηταν η πολη των θεων επειδη ηταν ιδιαιτερο, its the other way around.
οι 2 θεοτητες διαφωνουσαν. δεν ηταν παντα εχθροι αλλα η διαφωνια τους εφερε στα ακρα. ο τζεικομπ ηθελε το νησι να κατοικηθει και απο αλλους, ειτε επειδη ειχε μοναξιες και ηθελε και με αλλους να το μοιραστει, ειτε γιατι αγαπουσε τους ανθρωπους οπως ο προμηθεας και ηθελε να τους κανει ενα πολυτιμο δωρο. οχι απαραιτητα τη φωτια. ισως το κλειδι της μακροζωιας κτλ κτλ.
ο αλλος θεος(θα τον ονομασω μπεικον γιατι ετσι γουσταρω) διαφωνουσε. πιστευε οτι οι ανθρωποι ειναι σαν τους μπατσους. ηλιθιοι βλαχομαγκουρες unappreciative κτλ κτλ
πιστευε οτι αν τους δωθει καποιο τετοιο δωρο σιγα σιγα θα αρχησουν τη φαγωμαρα, αυτη θα φερει μαχες μαλακιες παπαριες και χασιμο του μεσημεριανου υπνου στην πολη των θεων. μαλιστα πιστευε οτι γενικα η ανθρωποτητα οδευει ουτως ή αλλως στην καταστροφη. ο τζικομπ πιστευε οτι οι ανθρωποι με την καταλληλη βοηθεια μπορουν να διορθωθουν, και αν τους δωθει το δωρο του νησιου, η μελλοντικη καταστροφη της ανθρωποτητας θα αποτραπει
αυτο τους εφερε σε χοντρη αντιπαραθεση.
ο τζεικομπ αρχισε να φερνει κοσμο στο νησι , ομως το πραγμα στραβωνε συνεχως (και με τη βοηθεια του μπεικον βεβαιως βεβαιως).
ομως ο τζεικομπ δε σταματαγε την προσπαθεια. καθε φορα εβλεπε τι παει στραβα , που την παταγαν οι ανθρωποι και προσπαθουσε να επεμβαινει οσο μπορουσε για να τους στρωσει.
καποιοι απο τους τοσους που ηρθαν στο νησι δημιουργησαν τους αδερς που με την εποπτια του τζεικομπ. αυτο ομως δεν ηταν αρκετο
επειδη αυτο το παιχνιδι κρατουσε πολυ καιρο και η ελπιδα να αξιοποιηθει το νησι ηταν μικρη, αποφασισε ο τζεικομπ να διαλεξει μια φουρνια ανθρωπων συγκεκριμενων , που ειχαν ολα τα φοντα να κανουν κατι καλυτερο απο τους αλλους. μιλαμε για τους δικους μας λοστις. ολοι διαλεχτηκαν για καποιο σκοπο. επειδη ειχαν καποιο χαρακτηριστικο που τους εκανε πιο πιθανους απο τους αλλους να σωσουν την ανθρωποτητα by manipulating the island in a good way.
γιαυτο και μας φαινεται τοσο ζωντανο το οτι ολοι ειχαν καποιο σκοπο στο νησι
στο ενδιαμεσο εγινε κατι που θυμιζει λιγο σβαρτσενεγκερ απο το τελος του κοσμου
ο μπεικον ο θεος, (ισως και να ισχυει αυτο και για το τζεικομπ) ο οποιος πιθανοτατα ειναι ο ανουμπις (αλλα μην αρχισω την αναλυση και σε αυτο βαριεμαι, ψαχτε λιγο) οσο ηταν στο ανθρωπινο σωμα του, μπορει να ηταν θεος αλλα ειχε downgraded δυναμεις να πουμε. περιοριζοταν απο την ανθρωπινη υποσταση.
με καποιο τροπο(ειτε καποιος τον δολοφονησε, ειτε εγω δε ξερω τι), εχασε την ανθρωπινη υποσταση του. εγινε πιο δυνατος. ελευθερωθηκε η μανια του. ομως σα θεος των νεκρων, ειχε τωρα ειτε τη μορφη του καπνου, ειτε τη μορφη νεκρων στο νησι που μπορουσε να παρει
(εδω υπαρχει κατι που κανουν ολοι παγκοσμιως λαθος. πολοι υποστηριζουν οτι ο μπεικον-καπνος παιρνει μορφη μονο νεκρων. εμ κανουν λαθος. ξεχνανε το γουολτ που εσκασε μυτη στο λοκ πχ αλλα τωρα ανοιγω ενα μεγαλο θεμα γιατο ο καπνος-μπεικον- εγω δε ξερω τι, εμγανιζοταν 99% των περιπτωσεων βραδυ, σιχαινοταν το φως(θυμιθητε πως εσβησε τη δαδα του μπεν στο ναο)και παντα πριν εμφανιστει ακουγαμε τους ψιθυρους. εχω θεωρια και για αυτους αλλα σε αλλο ποστ
σα δυνατος τωρα ο μπεικον μπορει ακομα πιο ευκολα να καταστρεψει τα αγνα σχεδια του τζεικομπ. πχ μπαι σκοτωνοντας οσους φερνει ο αλλος. ομως αυτο δεν ειχε νοημα γιατι ο τζεικομπο δε σταματαγε ποτε. επισης δε μπροουσε να τον σκοτωσει. πως μπορει ενας θεος να σκοτωσει εναν αλλο θεο? μεχρι που σκεφτηκε ο μπεικον το παραθυρακι.θα κανει exploit το ιδιο το σχεδιο του τζεικομπ και θα βαλει αλλον να τον φαει. και ετσι αρχισε να εκμεταλευεται τους λοστις που ηρθαν στο νησι με οραματα κτλ κτλ
εχω ηδη κουραστει και δεν εχω πει ουτε το ενα δεκατο απο αυτα που θελω
παμε στους λοστις.
στο 77 θα προσπαθησουν να αποτρεψουν να γινμουν αυτα που ειδαμε στους πρωτους κυκλους. οι μισοι λετε θα αλλαξουν οι μισοι λετε οχι
εγω σας αποδεικνυω παλι με αποκλειστικοτητα οτι τα πραγματα αλλαζουν
το 2007 φτανει η ατζιρα στο νησι και ακουνε απο τον ασυρματο
4 8 15 16 23 42, αντι για το μηνυμα της ρουσω. γιατι? γιατι μετα την επαφη της ρουσω με το τζιν αλλαξε το coyrse of events και η ρουσω ποτε δε πηγε στο πομπο να αλλαξει το μηνυμα. αρα το μελλο ναλλαξε. πολυ , λιγο δεν εχει σημασια, αλλαξε
αρα πουλο
δε ξερω αν η βομβα σκαει. πιθανοτατα την πρωτη φορα να μην ειχε σκασει στο χατς και να σκαει τωρα. αυτο που ξερω ειναι οτι τα πραγματα αλλαξαν στο καλυτερο στο τελευταιο επεισοδιο. αρα γιναν διαφορετικα απο την πρωτη φορα
δεν εχω απαντησει σε πολλα. φαντασματα ονειρα αλεξιπτωτιστη ελοιζ ταιμ τραβελ, διαφεριτικους χρονισμους στο νησι και στον εξω κοσμο, παιδια, ρολο μπεν κτλ κτλ ειναι παρα πολλα. θα τα κανω αλλη στιγμη
παρακαλεισθε να αφηνετε υπο μορφη ερωτησεων τις αποριες σας θα απαντησω σε ολες
και οταν ασχοληθω στο επομενοι ποστ με ταιμ τραβελ θα ακουσετε και για τον τερμινειτορ