Page 12 of 23 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 333

Thread: Σοσιαλισμός στα εξάρχεια

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές.
    Ακόμα κι όταν γίνονται μπάχαλα, και δίπλα να είσαι, έχεις μια χαρά χρόνο να φύγεις αν το θέλεις. Γενικότερα το επιχείρημα "δεν κατεβαίνω εξάρχεια γιατί φοβάμαι τις φασαρίες" είναι εντελώς ασταθές, αναληθές και καθυστερημένο.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Vic Ford Prefect's Avatar

Τα άκρα στον χριστιανισμό (αγάπη και εγωισμός) υπάρχουν σε απόλυτο βαθμό μόνο σε 2 πρόσωπα, τα οποία για εσένα/εσάς είναι και ανύπαρκτα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μαύρου και του Άσπρου ως όρια (δεξά-αριστέρα, άνθρωποι/ζώα, επικίνδυνοι/ενσυνείδητοι, όπως προτιμάτε τέλος πάντων), αυτό που λέει ο γιατρός και σχολιάζω επαυξάνοντας είναι ότι εσείς συζητάτε χρωματίζοντας τα πάντα με αυτά τα 2 χρώματα, σε απόλυτες τιμές, είστε μόνιτορ που χρησιμοποιεί παλλέτα 2 χρωμάτων ενώ ο κοινωνία και ο άνθρωπος είναι τρου κόλορ κατάσταση. Προσπαθήστε να γίνετε 8μπιτοι ρε αδερφέ...

Τι εννοείς τι πρέπει να γίνει; Να αποκτήσουμε ανθρώπινη αστυνομία προφανώς. Εσύ τι λες;
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Βασικά ρε φίλε είσαι χριστιανός ξέρω 'γω.

Senior Member

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Τι εννοείς τι πρέπει να γίνει; Να αποκτήσουμε ανθρώπινη αστυνομία προφανώς. Εσύ τι λες;
    συνειδητοποιείς ότι όσο τα πράγματα και η ανθρώπινη φύση είναι όπως είναι η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη ε;

Τα άκρα στον χριστιανισμό (αγάπη και εγωισμός) υπάρχουν σε απόλυτο βαθμό μόνο σε 2 πρόσωπα, τα οποία για εσένα/εσάς είναι και ανύπαρκτα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μαύρου και του Άσπρου ως όρια (δεξά-αριστέρα, άνθρωποι/ζώα, επικίνδυνοι/ενσυνείδητοι, όπως προτιμάτε τέλος πάντων), αυτό που λέει ο γιατρός και σχολιάζω επαυξάνοντας είναι ότι εσείς συζητάτε χρωματίζοντας τα πάντα με αυτά τα 2 χρώματα, σε απόλυτες τιμές, είστε μόνιτορ που χρησιμοποιεί παλλέτα 2 χρωμάτων ενώ ο κοινωνία και ο άνθρωπος είναι τρου κόλορ κατάσταση. Προσπαθήστε να γίνετε 8μπιτοι ρε αδερφέ...
    Έχω απορίες :

1) Όταν λες "εσείς", σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

2) Ποιά είναι τα δύο πρόσωπα, υπαρκτά ή μη;

3) Πως σου φαίνεται αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια γενικώς, αλλά και σε συνάρτηση με τα όσα δεν συμβαίνουν σε περιοχές όπου νόμος και ανομία τα έχουν κάνει πλακάκια;

4) Με βάση το αποτέλεσμα του παραπάνω ερωτήματος, η επιλεκτικότητα στην επιθετική δράση, δεν συνινστά ένα ασπρόμαυρο από μόνο του;

5) Με βάση το αποτέλεσμα του ερωτήματος 4, πόσο θα μπορούσες να καταδικάσεις την τωρινή συμπεριφορά της αστυνομίας στα Εξάρχεια;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Φορδ, δεν ήταν φιλοσοφικής φύσεως το σχόλιο μου, απλώς πάντα μου φαίνεται αστείο κάποιος ένθεος και ένθρησκος να κριτικάρει κάποιον γιατι πιστεύει ότι ο "κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει". Πιστεύεις στο θεό, είσαι ιδεαλιστής, end of story, λολ.

Εγώ έχω πει τι λέω πολλές φορές σε πολλά threads για το θέμα. Τι σημαίνει "ανθρώπινη αστυνομία"; Εσύ που έχεις "στίψει το μυαλό σου", πρέπει να υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε "ευαίσθητες" περιοχές; Απο μια/δυο κλούβες σε Αγ. Παντελεήμωνα, Εξάρχεια, Βικτώρια; Περιπολίες; Προληπτικοί έλεγχοι; Μη με κάνεις να σου εκμαιεύσω κάτι, πες μου μια συνολική άποψη για το θέμα.

Με αυτή την λογική δεν κατάλαβα γιατί μόνο η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member

Με αυτή την λογική δεν κατάλαβα γιατί μόνο η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη.
    γιατί αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε ανθρώπινη αστυνομία, η οποία ως θεσμός γενικά δεν είναι ακριβώς σύμπτωμα, όπως... λέω εγώ τώρα, οι μπάχαλοι. αν θες να συζητήσουμε για ανθρώπινους μπάχαλους, μέσα!

Α, ωραία, πέσανε όλοι μαζί.

κάρχαρτ:

1) Εσείς που δεν πιστεύετε στο 2)
    2) Χριστός και Διάβολος
    3) Μου φαίνεται σπασμωδικό αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω. Δεν ξέρω πόσο σκοπεύουν να το τραβήξουν, πώς θα αντιδράσει ο κόσμος που στοχεύουν κλπ. Σε συνάρτηση με το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, νομίζω είναι προφανές ότι είναι πολιτική για τα μίντια. Εξ ορισμού φαύλη.
    4) Δεν ξέρω ποιο είναι το άσπρο και το μαύρο εν προκειμένω για σένα. Και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με τον Αγ. Παντελεήμονα όταν αρχίσει να ξαναπαίζει στα κανάλια. Για την ώρα τα μίντια αγαπάνε γιωργάκη οπότε πιθανολογώ ότι το θέμα θα μείνει στα κακά Εξάρχεια.
    5) Δεν βλέπω γιατί πρέπει να ξεχειλίζουν αστυνομία τα Εξάρχεια. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα πώς κρίνω συμπεριφορές χοιροστασίου από την αστυνομία. Παραδειγματική περιφορά στα μίντια του δολοφόνου μπάτσου θα βοηθούσε περισσότερο πολιτικά το κράτος και δη την κυβέρνηση πασόκ εν όψει επετείων.

Σπύρο. Επειδή έχουμε κάνει πολλές φορές κουβέντα και πάντα καταλήγω να θυμώνω με τον θρασύτατο τόνο σου, χέστο μωρέ.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    γιατί αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε ανθρώπινη αστυνομία, η οποία ως θεσμός γενικά δεν είναι ακριβώς σύμπτωμα, όπως... λέω εγώ τώρα, οι μπάχαλοι. αν θες να συζητήσουμε για ανθρώπινους μπάχαλους, μέσα!
    Δεν είναι ε; Μπουχουχου, κακό, κακό κράτος, κακέ, κακέ καπιταλίζμουζ, εσύ που δυναστεύεις το λαό και ενάντια στη θέλησή του προχωρείς σ' εκφασισμό του πολιτεύματος

oh wait

Θες να κάνουμε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσο % των πολιτών συμφωνούν μ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια; Μήπως αυτή η πρακτική αντικατοπτρίζει ακριβώς τη βούληση του λαού και τη στροφή της κοινής γνώμης; Μήπως τα 'χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας ως κίνημα, εμείς, οι καλοί κι έχουμε αποτύχει παταγωδώς ν' ανοίξουμε το κίνημα κλεισμένοι στο βολικό σκατομικρόκοσμό μας, είτε αυτός λέγεται το δωμάτιό σου είτε πλατεία είτε πάρκο είτε ξεκάβλωμα απ' το πέταγμα ενός μπουκαλιού; Μήπως αυτή η αστυνόμευση είναι σύμπτωμα όλων αυτών;

Χμμμ...

Δράκος ikonoklast's Avatar

Τι έκανα τώρα; Γλυκύτατος ήμουνα! Επίσης αυτό που σου ζήτησα είναι σημαντικό για την ποιότητα της κουβέντας γενικά, δεν είναι για να απαντήσεις σε μένα προσωπικά. Πες μια άποψη ρε αδερφέ, μην κριτικάρεις μόνο το τι λέγεται.

Senior Member Griffith's Avatar

μέσα κι εγώ για ανθρώπινους μπάχαλους.

(βασικά ζω για τη στιγμή που θα γράψω κάπου όχι στην ανθρώπινη αστυνομία - ναι στους ανθρώπινους μπάχαλους)
    Oh, come, come be my waitress and serve me tonight
    serve me the sky with a big slice of lemon.

Senior Member

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    Δεν είναι ε; Μπουχουχου, κακό, κακό κράτος, κακέ, κακέ καπιταλίζμουζ, εσύ που δυναστεύεις το λαό και ενάντια στη θέλησή του προχωρείς σ' εκφασισμό του πολιτεύματος

oh wait

Θες να κάνουμε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσο % των πολιτών συμφωνούν μ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια; Μήπως αυτή η πρακτική αντικατοπτρίζει ακριβώς τη βούληση του λαού και τη στροφή της κοινής γνώμης; Μήπως τα 'χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας ως κίνημα, εμείς, οι καλοί κι έχουμε αποτύχει παταγωδώς ν' ανοίξουμε το κίνημα κλεισμένοι στο βολικό σκατομικρόκοσμό μας, είτε αυτός λέγεται το δωμάτιό σου είτε πλατεία είτε πάρκο είτε ξεκάβλωμα απ' το πέταγμα ενός μπουκαλιού; Μήπως αυτή η αστυνόμευση είναι σύμπτωμα όλων αυτών;

Χμμμ...
    παρανόησες, μάλλον επειδή δεν το γραψα καθαρά, θεωρώ τους μπάχαλους σύμπτωμα! οτιδήποτε μετά το 'δεν είναι;' άκυρο λοιπόν, δεν απαντάς σε μένα!

Κοιτάτε, η αστυνομία πληθυσμιακά είναι πιο μικρή και σαφώς πιο ελέγξιμη και διαμορφώσιμη από τον αφηρημένο πληθυσμό των μπάχαλων. Δηλαδή ο ανθρώπινος μπάχαλος και γενικά η κοινωνική ωρίμανση και οι ενσυνείδητοι αγώνες με ομόνοια των αγωνιστών και δεν ξέρω και γω τι είναι πορδές στον άερα σε σχέση με το ότι δεδομένα πιάνεις δεν ξέρω πόσους εκατοντάδες 18-19χρονους που μπήκαν σε μια μικρή των μπάτσων σχολή. Μπορείς πιστεύω να τους διδάξεις πώς να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Μπορείς σε ένα πολιτικό σύστημα που ένας αξιόλογος άνθρωπος έχει πιθανότητα να γίνει υπουργός. Εδώ κολλάμε.

Δηλαδή εν γένει (και απαντάω ουσιαστικά και σε σένα Σπύρο που θίχτηκες τρομάρα σου, λολολ), το πολύ βαθύτερο πρόβλημα δεν είναι το υπάρχον κράτος πώς θα διαχειριστεί τα Εξάρχεια, αλλά το ότι είναι δεδομένο πώς θα έχεις φαύλο κράτος. Τα έχω ξαναπεί και εγώ πολλές φορές. Η λύση είναι να ασχοληθείς με την μαλακία που σε δέρνει πριν ασχοληθείς με την μαλακία που δέρνει όλους τους υπόλοιπους. Αλλά δεν είναι φαντεζί αυτό, σόρι.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Quote Originally Posted by Death MD View Post
    αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως γινεται να υπεραπλουστευετε την ολη σκεψη μου χωρις να λαμβανεται τιποτα υποψιν σας παρα μονο το ενα και μοναδικο συμπερασμα στο οποιο ανεξαρτητα απ οτι εχει γραφτει ειναι το
    "λεφτα vs προσωπικοτητα" , βαζωντας μαλιστα σαφεστατα ορια της προσωπικοτητας οπως ο ιδιος ειπες.
    αν στο δρομο με βρισει καποιος δεν εγινε και τιποτα , αν με βρισει μπατσος και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ εκ των πραγματων να κανω τιποτα ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ. μονος σου εθεσες το οριο. μονο που αυτο ειναι ΔΙΚΟ σου αυθαιρετο οριο.
    αν για μενα το να σε βρισει καποιος στο δρομο ειναι ανηκουστο και το θεωρω το ιδιο και χειροτερο απ τον μπατσο μηπως θα επρεπε να πω αναλογα οτι δεν υπαρχεις κλπ?
    Έχω εξηγήσει ήδη γιατί ήταν τεράστια μπαρούφα αυτό που έγραψες. Και επειδή προτιμάς να σε βρίζουν από το να σου σπάσουν το αμάξι, και επειδή το θέτεις λες και έχεις κάποια επιλογή, δηλαδή αν σε βρίζουν οι μπάτσοι θα εξαφανιστούν οι μπάχαλοι (και μετά κατηγορείς τους άλλους ότι τα βλέπουν όλα άσπρο-μαύρο). Τώρα για το πρώτο, συμφωνώ, είναι το δικό σου όριο το να σου "ταπεινώνουν την προσωπικότητα", δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και ένα 5% των ελλήνων μπορεί να ψηφίζει ΛΑΟΣ επειδή το δικό του όριο είναι να μην υπάρχουν βρώμικοι μετανάστες, με τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε, ε, δικαίωμά μου είναι κι εμένα να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, όλα καλά!
    DISCLAIMER: Δεν εννοώ την τελευταία πρόταση. Αν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν άτομα που ψηφίζουν νδ πασόκ λάος και που προτιμούν τα τζάμια από τη μείωση της προσωπικότητας πιθανότατα θα ήμουν ευτυχής, αλλά δε θα έγραφα σε τέτοια θρεντς γιατί θα πίστευα ότι όλα είναι καλά. Οπότε μην το συνεχίσετε παίρνοντάς το κυριολεκτικά. Ευχαριστώ πολύ και καλά να είστε.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Tags for this Thread