Page 27 of 67 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast
Results 391 to 405 of 1005

Thread: Smoking ban update

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    επιστημονικές έρευνες, πχ αυτή που πόσταρα αρκετές σελίδες πίσω, από το Βήμα, που λέει ότι τρεις ώρες σε αθηναϊκό κλαμπάκι ισοδυναμούν με το κάπνισμα 100 τσιγάρων
    χαχαχαχα ε τώρα.

γεροντοκόρη με γάτες Weiss's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post

Δε θέλω να το κάνω αυτό.
    επιλέγω να καταλάβω ότι δε θες να υπερασπιστείς το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο. δικαίωμά μου ε.

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    επιστημονικές έρευνες, πχ αυτή που πόσταρα αρκετές σελίδες πίσω, από το Βήμα, που λέει ότι τρεις ώρες σε αθηναϊκό κλαμπάκι ισοδυναμούν με το κάπνισμα 100 τσιγάρων
    χαχαχαχα ε τώρα.
    Ρε παιδί μου, μην κολλάς στον αριθμό. Έστω ότι ισοδυναμεί με το κάπνισμα μισού τσιγάρου. Ε δε θέλω να το κάνω το γαμημένο το μισό τσιγάρο, δεν καπνίζω, δικαίωμά μου είναι. Νομίζω.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

όχι ρε μαν δεν είναι δικαίωμά σου, όπως δεν είναι δικαίωμά μου να μην αναπνέω το μπουρί του κάθε μαλάκα με γκραν τσερόκι, τι να κάνουμε. κι εγώ θέλω κόσμο χωρίς τσιγάρο αλλά δε γίνεται, μην κάνουμε τώρα πυρηνικό πόλεμο.

Αν μπει με γκραν τσιρόκι σε κλειστό χώρο έχω την εντύπωση ότι είναι όντως δικαίωμά σου να μην το αναπνέεις. Όπως, αντίστοιχα, δεν ισχυρίστηκα ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα στο δρόμο. Μην πάτε να κάνετε τα παράλογα λογικά με το ζόρι, δε βγαίνει.

σαχσαδαδαδσασδ ποιος μίλησε για δρόμο και κλειστό χώρο, προπαντός ποιος σύγκρινε τσιγάρο σε κλειστό και ανοιχτό χώρο, σταμάτα να βάζεις αυθαίρετα κριτήρια.

μπε το μαύρο πρόβατο Coroner's Avatar

Ντάξει, έχει χαθεί η ουσία. Βασικά ποιό είναι το πρόβλημα; Εγώ βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο νόμος, ότι δηλ σε καταστήματα < 70 τ.μ. να μπορεί να γίνεται επιλογή. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα υπάρξουν μαγαζιά που θα καλύπτουν τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, δηλ. στάνταρ θα γίνει και ένα μεταλάδικο (λέμε τώρα) για αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός.

Το ερώτημα παραμένει πάντως το κατά πόσο θα ισχύσουν τα μέτρα.
    ...when worms are granted wings, angels have to crawl...

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Μα όλο το θρεντ για κλειστό χώρο είναι ρε
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτός θα γίνει και γιατρός

(c)

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Weiss View Post

Δε θέλω να το κάνω αυτό.
    επιλέγω να καταλάβω ότι δε θες να υπερασπιστείς το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο. δικαίωμά μου ε.
    Ρε παιδί μου δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σας δυσκολεύει. Αν εγώ και η παρέα μου αποφασίσουμε δημοκρατικά για τον χαρακτήρα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης αυτών συμφωνεί πλήρως μαζί μας, τότε το άνομο καθεστώς τον ντραγκονλορντς και το παράνομο του κράτους δεν μπορει να μας εμποδίζει να πηγαίνουμε σ' αυτά και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Σε όλους τους χώρους.

Δε θέλω να το κάνω αυτό.
    Ρε παιδί μου δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σας δυσκολεύει. Αν εγώ και η παρέα μου αποφασίσουμε δημοκρατικά για τον χαρακτήρα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης αυτών συμφωνεί πλήρως μαζί μας, τότε το άνομο καθεστώς τον ντραγκονλορντς και το παράνομο του κράτους δεν μπορει να μας εμποδίζει να πηγαίνουμε σ' αυτά και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Σε όλους τους χώρους.

είπα εξαρχής ότι δε συμφωνώ απόλυτα, προσωπικά δε με απασχολεί από τη στιγμή που θα υπάρχουν μαγαζιά μη-καπνιστών (αν και θα το πιστέψω όταν το δω), αλλά ξαναλέω, πώς κάνεις έτσι, είσαι ο αντι-αντίκαπνιστής και είσαι κουραστικός.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Στην πραγματικότητα δε με καίει το ζήτημα σαν καπνιστή, με τον κάρχαρτ συμφωνήσαμε μόλις ότι το μέτρο είναι οκ μέσα σε δύο (2) κουβέντες. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος του κομπλεξ και της βλακείας των αντι-κα και γι' αυτό πράγματι είμαι αντι-αντι-κα.

(c)
    το τσιγάρο κάνει κακό παιδιά! προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα, ενώ συχνά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα, με κυριάρχο ρόλο στις αθηρωματικές πλάκες των καρδιακών αγγείων!

σταματήστε να μας σπάτε τ' αρχίδια τώρα! έχουν γίνει περίπου δεκαεφτά πιο σημαντικά πράγματα από την απαγόρευση του καπνίσματος εδώ και έξι μέρες, μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά. δεν κερδίσατε κανένα δικαίωμα- στα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνετε, με τους ίδιους μαλάκες θα βγαίνετε, στα ίδια χρόνια θα πεθάνετε. γλυτώνετε την ενόχληση που σας προκαλεί ο καπνός, πραγματικά στ' αρχίδια μας. μην πεταχτεί κανείς να πει "τότε μην ποστάρεις", θα ξεκινήσω το κάπνισμα.

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post

(c)
    το τσιγάρο κάνει κακό παιδιά! προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα, ενώ συχνά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα, με κυριάρχο ρόλο στις αθηρωματικές πλάκες των καρδιακών αγγείων!

σταματήστε να μας σπάτε τ' αρχίδια τώρα! έχουν γίνει περίπου δεκαεφτά πιο σημαντικά πράγματα από την απαγόρευση του καπνίσματος εδώ και έξι μέρες, μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά. δεν κερδίσατε κανένα δικαίωμα- στα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνετε, με τους ίδιους μαλάκες θα βγαίνετε, στα ίδια χρόνια θα πεθάνετε. γλυτώνετε την ενόχληση που σας προκαλεί ο καπνός, πραγματικά στ' αρχίδια μας. μην πεταχτεί κανείς να πει "τότε μην ποστάρεις", θα ξεκινήσω το κάπνισμα.

μάλλον το πας για θωρακοχειρούργος και φοβάσαι ότι θα μείνεις από πελατεία, σε κατάλαβα εγώ.
    και αφού τα κουβέντιασα με τον αντι-αντικα, πάω πίσω στη δουλειά μου.

Quote Originally Posted by Coroner View Post
    Ντάξει, έχει χαθεί η ουσία. Βασικά ποιό είναι το πρόβλημα; Εγώ βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο νόμος, ότι δηλ σε καταστήματα < 70 τ.μ. να μπορεί να γίνεται επιλογή. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα υπάρξουν μαγαζιά που θα καλύπτουν τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, δηλ. στάνταρ θα γίνει και ένα μεταλάδικο (λέμε τώρα) για αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός.

Το ερώτημα παραμένει πάντως το κατά πόσο θα ισχύσουν τα μέτρα.
    Μ. Πάντως για το "στάνταρ" της υπόθεσης μην παίρνεις και όρκο. Καταρχάς μιλάς ουσιαστικά μόνο για Αθήνα, καθώς πχ Πάτρα υπάρχουν 2; 3 μεταλλάδικα; Μη μιλήσω για Κόρινθο που είναι ένα σκάρτο. Κανένα δεν θα το τολμήσει να διώξει τους καπνιστές. Το πρόβλημα είναι το πώς έχουμε μάθει. Αν πχ μέχρι τώρα απαγορευόταν σε όλους τους χώρους το τσιγάρο, τότε λογικά τα περισσότερα μαγαζιά θα παρέμεναν αντικαπνιστικά, καθώς κάποιος που θα πήγαινε και θα είχε συνηθίσει την καθαρή ατμόσφαιρα θα έκοβε αν ξαφνικά το έβλεπε μέσα στον καπνό, οπότε θα φοβούνταν ότι θα χάσουν κόσμο - ενώ οι καπνιστές που πήγαιναν μέχρι τότε θα είχαν ήδη συνηθίσει να βγαίνουν έξω για τσιγάρο. Αντίστροφα λοιπόν, σήμερα οι μη καπνιστές έχουν συνηθίσει να ανέχονται τον καπνό ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Οπότε, κάποιος που πηγαίνει δέκα χρόνια σε τεκέδες, δε θα έχει πρόβλημα (η μεγάλη πλειοψηφία έστω) να συνεχίσει να πηγαίνει. Έτσι, ένα μαγαζί κάτω των 73.5 τμ (τόσο είναι το όριο, έχει και +-5%) ΠΟΛΥ δύσκολα θα απαγορέψει το κάπνισμα, διακινδυνεύοντας να χάσει όλους τους καπνιστές του από τον ανταγωνιστή που το επιτρέπει. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν για να πεις ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε. Γι'αυτό είναι και αστείο αυτό που λέει ο ικόνοκλατς, περί δήθεν δημοκρατικής επιλογής των θαμώνων του μαγαζιού να επιτρέπεται το κάπνισμα και κουραφέξαλα.