Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο για να μη μείνει κάποια εντύπωση σε ουδέτερους παρατηρητές:
1. Δε νομίζω - και δεν έγραψα πουθενά, διάβασε με καθαρότερα - ότι οι οικονομέτρες είναι στο σύνολό τους τσαρλατάνοι και ακόμα περισσότερο δεν παραγνωρίζω την αξία της επιστήμης αυτής. Κάθε καλή επιστήμη είναι αξιέπαινη. Τα προβλήματα μου (όσο υπάρχουν) είναι άλλα και δεν αποτυπώνονται στο αρχικό ποστ (μετά το οποίο άρχισες τα "μεσαιωνικά" κλπ) το οποίο ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό, κάτι που ήταν προφανές από το "

" που έβαλα και από το quote στο τέλος, το οποίο δεν ήταν του Hayek, αλλά από ένα rap battle μεταξύ Hayek και Keynes - έλεος δηλαδή.
2. Δεν έγραψα σε μισό εξάμηνο, έγραψα σε μισό ΜΑΘΗΜΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό έγινε χάριν έμφασης και δεν το εννοώ κυριολεκτικά, τι να πω. Τότε μάλλον κι εσύ σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ σου στον Φάντομ, όντως πήγες στον πρύτανη.
3. Ακόμα και να πίστευα ότι οι οικονομέτρες είναι τσαρλατάνοι, θα είχα κάθε δικαίωμα να το πω ΧΩΡΙΣ να έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να μου πεις να πάω να γαμηθώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε πολιτισμένη συζήτηση μπορούν να γίνουν γενικεύσεις όπως αυτές χωρίς να εννοείται ότι ΟΛΑ (άρα κι εσύ) τα μέλη του κλάδου είναι έτσι. Είναι το αντίστοιχο με το να λέμε "οι παπάκηδες είναι επικίνδυνοι στο δρόμο" ή "οι στρατιωτικοί είναι δεξιοί". Ακόμα και "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι να φωνάξω στο δρόμο είναι καθαρά δικαίωμα μου - όμως δεν είναι να πάω σε έναν μπάτσο και να τον πω γουρούνι και δολοφόνο. Αν είναι λοιπόν εγώ να μιλάω πολιτισμένα κι εσύ να με στέλνεις να κάνω πράγματα που δε θέλω, να μου λέιπει. Με πιάνεις;