Μα πόσα σκαλοπάτια υπάρχουν που μπορεί να πει "αγαμηθείτε ρε σύστημα, εγώ δεν είμαι τέτχοιος"
1.) Πάει στη σχολή και του προπαγανδίζουν τις μύριες όσες μαλακιάρες. Κι αντί να πει "όχι ρε μαλάκες δεν είναι αυτός ο ρόλος μας αγαμηθείτε", κάθεται και τ' ακούει.
2.) Διορίζεται και διαλέγει να πάει στα ΜΑΤ (ή παρόμοια καφροϋπηρεσία όπως ασφάλεια, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, αντιτρομοκρατική, ΥΑΤ, Ζ, κτλ). Δε γίνεται τροχονόμος, δε γίνεται γραφιάς, δε γίνεται ο κλασσικός μπάτσος που θα πιάσει το δολοφόνο και το βιαστή, αλλά διαλέγει να κάνει κάτι τέτοιο για τα επιδόματα, τα εκτός έδρας, τα γκατζετάκια, τη γκάβλα του να δέρνεις άπλυτους.
3.) Ξαναπερνάει την ειδική εκπαίδευση και ακούει χειρότερες μαλακίες και μαθαίνει πώς και πότε να δέρνει, να πετάει χημικό. Δε λέει πάλι "μα τι χημικά ρε μαλάκες, άντε γαμηθείτε, αυτά είναι καρκινογόνα, δε θα ρισκάρω την υγεία μου και την υγεία ανθρώπων άγνωστων σε μένα για πάρτη σας"
4.) Ακούει ιστορίες από τους συναδέλφους του για το πώς γάμησαν τον έναν άπλυτο ή τον άλλο, πώς γύρισαν ανάποδα τα γκλοπ, πώς έδειξαν τα αρχίδια τους στις αξύριστες κνίτισσες, πώς τους μαντρώσανε και τους φορτώσανε καδρόνια, μολότοφ και σφυριά στις τσάντες και δε λέει "άντε γαμηθείτε, κατασκευάζετε ενόχους και χαίρεστε με την καταπίεση και τη βία, εγώ δεν είμαι τέτοιος"
5.) Βρίσκεται σε πραγματικές συνθήκες και ακούει από τον ασύρματος "παιδιά γαμήστε τους". Βλέπει μπροστά του τον άγνωστο άνθρωπο και επιλέγει να σηκώσει το χέρι και να βαρέσει. Και επειδή έχει περάσει τόσα στάδια που θα μπορούσε να το σταματήσει αλλά δεν το έκανε πάει να πει ή ότι ήταν τέτοιος απ' την αρχή ή ότι έγινε στην πορεία. Και δέρνει, Και ψεκάζει, και φορτώνει με "αποδεικτικά στοιχεία", και τραυματίζει, και και και. Κι αν δεν αποκτηνώθηκε στην πορεία με το που σηκώσει γκλομπ και χτυπήσει κεφάλι, με το που ψεκάσει και δει αυτό το τρομακτικό τσούρμο που τον κάνει να χέζεται πάνω του να γίνεται φύλλο και φτερό στα χέρια του, με το που κατασκευάσει τον πρώτο του ένοχο, θα γίνει. Κι αν δεν έχει αποκτηνωθεί κατά βάθος και το κάνει με πλήρη επίγνωση για να επιβιώσει είναι ακόμα χειρότερος, γιατί έχει διαλέγει τον εύκολο δρόμο εις βάρος σου αντί να γίνει εργάτης, ή να ξεστραβωθεί να διαβάσει και μια φορά στη ζωή του και να βγάλει κάνα ΙΕΚ.