Page 45 of 539 FirstFirst ... 3543444546475595145 ... LastLast
Results 661 to 675 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

The Patient H.'s Avatar

Γενικά ό,τι λέει ο Dythor στα τελευταία. Καλή η υποτίμηση και ο πλήρης έλεγχος της νομισματικής πολιτικής σου, μία ενδεχόμενη υποτίμηση όμως της τάξης του 30% που αναφέρατε με αυστηρά μαθηματικούς όρους (ούτε καν γνώσεις οικονομίας χρειάζεται αυτό), δεν θέλω καν να σκέφτομαι που θα οδηγήσει τον πληθωρισμό. Και δε μιλάμε για μία ακαριαία αύξηση, όπως ακαριαία θα είναι η υποτίμηση, αλλά διαρκής. Και δε νομίζω κανείς αύριο που ξημερώνει νέα μέρα να του πούνε οκ έχουμε δραχμή, το ψωμάκι σας κύριε κάνει 1.000 δραχμές (με θεσπισμένο κατώτατο μισθό, λέω εγώ τώρα πολύ ευνοϊκά, 350.000). Γιατί με τέτοια επίπεδα εκτιμώ ότι θα έχουμε να κάνουμε.

Επίσης για όσους από εμάς δουλεύουμε και καταφέρνουμε να σώσουμε 5 φράγκα το μήνα και να τα έχουμε σε έναν λογαριασμό στην τράπεζα, γιατί δεν θέλουμε να ράβουμε και να ξυλώνουμε συχνά το στρώμα μας, μπορεί κανείς να μου πει τι θα προβλεφθεί στην περίπτωση άρνησης αποπληρωμής του χρέους? ΣΤΑΡΑΤΑ όμως.
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

Παιδιά ευτυχώς που δεν έχουμε κάνει στάση πληρωμών, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε τεράστια ανεργία, πληθωρισμό, μειώσεις εισοδημάτων. Oh wait
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Ρε φίλε είσαι τριάντα τόσω χρονώ, μερικά πράγματα θα 'πρεπε να μη τα λες δηλαδή. Έχει καμία σύγκριση η σημερινή κατάσταση μ' αυτήν που θα προκύψει αν κάνει αύριο στάση πληρωμών ο τζέφρι;
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Ρε φίλε είσαι τριάντα τόσω χρονώ, μερικά πράγματα θα 'πρεπε να μη τα λες δηλαδή. Έχει καμία σύγκριση η σημερινή κατάσταση μ' αυτήν που θα προκύψει αν κάνει αύριο στάση πληρωμών ο τζέφρι; Άλλωστε καμμία στρατηγική εταίρα δεν πείνασε ποτέ.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

read between the lines Shadowking's Avatar

σε κάθε ποστ του dythor σε αυτό το thread, σκέφτομαι την βλακόφατσα του avatar του να αναρωτιέται "χμμμ... στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους ή το καυλί του μνημονίου;".
    A loaded gun won't set you free.
    So you say.

Εξηγήστε μου καλοί μου τηλεορασόπληκτοι τρομολάγνοι, γιατί είστε τόσο σίγουροι για την απόλυτη καταστροφή-judgement day-666 που θα έρθει αν πούμε στα λαμόγια "μπα γαμηθείτε, τομπούλο"; Σόρι αλλά προτιμώ να πιστέψω Καζάκη, τουλάχιστον ο άνθρωπος το έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Αλλά έστω ότι η διαγραφή του χρέους είναι πολύ προχώ και χεζόμαστε πάνω μας και τέτοια. Η στάση πληρωμών για αναδιαπραγμάτευση και μερική πληρωμή είναι το ΜΙΝΙΜΟΥΜ που θα έπρεπε να έχει γίνει. Dythor μπορεί να μην έχεις φτάσει 30, αλλά και πάλι είσαι ενήλικος, δεν έχεις δικαιολογία για να είσαι τόσο ζώο και να υιοθετείς τόσο επικίνδυνες απόψεις όπως το ότι το μνημόνιο είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν η ελ. κυβέρνηση έλεγε "ή μας δανείζει η ΕΚΤ με 1%, όπως δανείζει τις τράπεζες, ή δεν πληρώνουμε τίποτα"; Νομίζετε πραγματικά ότι θα μας έλεγαν "να δούμε πού θα βρείτε τα λεφτά τότε λολ"; Δεν έχετε καταλάβει χριστό δλδ, ότι όλο αυτό γίνεται για να διασωθούν οι γερμανικές και όχι μόνο τράπεζες; Είστε τόσο δουλοπρεπείς και μοιρολάτρες; Το μνημόνιο, καλά μου ούφο, το μόνο που κάνει είναι να μας χρεώνει ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Όπως τώρα εσείς λέτε "το μαλάκα τον αντρέα που δανειζόταν και τώρα πληρώνουμε εμείς", έτσι σε 20 χρόνια τα παιδιά σας θα λένε "το μαλάκα το γιωργάκη που με το μνημόνιο πολλαπλασίασε το ήδη μεγάλο χρέος". Να θυμηθείτε όμως τότε να τους πείτε να μη βρίζουν μόνο το γιωργάκη αλλά και τον μπαμπάκα που κοιμόταν όρθιος.

A rock, an island Drumsick's Avatar

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ρε παρτάλια καλοπερασάκηδες.
    Στηρίζουμε στάση πληρωμών, αν και με τους πολιτικούς που διαχειρίζονται αυτή τη χώρα (και τα λαμόγια που ζουν σ'αυτήν), μάλλον μεγαλύτερη πούτσα θα φάμε. Σκατά θα τα κάνουν.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Παιδιά ευτυχώς που δεν έχουμε κάνει στάση πληρωμών, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε τεράστια ανεργία, πληθωρισμό, μειώσεις εισοδημάτων. Oh wait
    Ό,τι θα σου σηκώσουν τις καταθέσεις από την τράπεζα είπε ο Η, έχει ξαναπαιχτεί το έργο. Μη βιαστείς να επιτεθείς, επισήμανση έκανα..

Senior Member

πάντως, για Η. και ντάιθορς, το αίτημα της άρνησης ή έστω μερικής διαγραφής δεν είναι επαναστατικό αίτημα. έγινε και στην αργεντινή από αστική κυβέρνηση και έχει γίνει και άλλες φορές σε διάφορα μέρη του κόσμου. και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι η αστική τάξη στην ελλάδα είναι τόσο άχρηστη και ξεπουλημένη που δεν έχει βρεθεί ούτε ένας αστός πολιτικός να υπερασπιστεί αυτή τη γραμμή άρνησης/μερικής διαγραφής, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, ούτε καν από κάποιον δήθεν πατριωτισμό, αλλά γιατί έχει τη διορατικότητα να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους κινεζοποίηση μόνο σε πόλωση και κοινωνικές εκρήξεις μπορεί να οδηγήσει. προφανώς πρέπει να καταλήξουν να φυγαδεύονται με ελικόπτερο από το μέγαρο μαξίμου αλά αργεντινή για να πάρουν πρέφα.
    Last edited by ubu; 04-12-2010 at 14:27.
    See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.

Senior Member

Εγώ είμαι υπέρ της στάσης πληρωμών. Οι Έλληνες όμως είναι έτοιμοι να αποκτήσουν έναν δημόσιο τομέα 200.000 υπαλλήλων (να απολυθούν δηλαδή 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι) ή έστω με ένα μισθολόγιο με το 1/5 των σημερινών τους αποδοχών;

Νομίζω ότι τα βλέπετε τα πράγματα κάπως λάθος. Η στάση πληρωμών δεν είναι εύκολο πράγμα και οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου θα είναι τεράστιες. Όταν ο άλλος δηλαδή μετά τα βάλει κάτω, υπολογίσει τα χρέη του, τα δάνειά του κτλ και αντιληφθεί ότι "θα μείνω άνεργος" ή "θα παίρνω το 1/5 όσων παίρνω τώρα" δε πρόκειται να ψηφίσει κανέναν που στηρίζει στάση πληρωμών - το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ'αυτό που νομίζεις ubu.

nihil pop metamelia3's Avatar

ας το βαλω εδω περα.

συνεντευξη χομπσμπαουμ στην καθημερινη:
    - Αν ένας επαναστάτης σήμερα κρατούσε στο ένα χέρι το όπλο του και στο άλλο ένα βιβλίο, ποιό βιβλίο θα του δίνατε;
    - Θα του έδινα ένα βιβλίο με οδηγίες πώς να χρησιμοποιεί το όπλο του και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο.
    - Δεν θα του δίνατε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο;
    - Δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτό.
    this is radio freedom.

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Ό,τι θα σου σηκώσουν τις καταθέσεις από την τράπεζα είπε ο Η, έχει ξαναπαιχτεί το έργο. Μη βιαστείς να επιτεθείς, επισήμανση έκανα..
    Τώρα δεν έχω χρήματα για να τα κρατάω κάπου, αλλά όταν μάζευα για αμάξι (πριν από κανα εξάμηνο) τα είχα σηκώσει από την τράπεζα και τα κράταγα στο σπίτι. Παίζω μπροστά

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    ας το βαλω εδω περα.

συνεντευξη χομπσμπαουμ στην καθημερινη:
    - Αν ένας επαναστάτης σήμερα κρατούσε στο ένα χέρι το όπλο του και στο άλλο ένα βιβλίο, ποιό βιβλίο θα του δίνατε;
    - Θα του έδινα ένα βιβλίο με οδηγίες πώς να χρησιμοποιεί το όπλο του και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο.
    - Δεν θα του δίνατε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο;
    - Δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτό.

The Patient H.'s Avatar

Και γι' αυτό επισήμανα ότι εμείς δεν έχουμε αρκετά μεγάλο στρώμα για να τα ράβουμε μέσα του Dragon. Άλλωστε εδώ και πολλά πλέον χρόνια είναι γνωστό ότι ο μόνος λόγος που καταθέτουμε στις τράπεζες το περίσσευμά μας δεν είναι το επιτόκιο (το οποίο πρακτικά πλέον δεν υπάρχει) αλλά η ασφάλειά του.

Και ρωτάω ξανά: θα μου πει κάποιος ξεκάθαρα τι θα γίνει με τις καταθέσεις μας αν υπάρξει άρνηση αποπληρωμής? Θα μου επιτρέψεις να μη μου έχει μείνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από το άρθρο του κ. Καζάκη γιατί παρ' όλο που ο άνθρωπος δείχνει ότι έχει γνώσεις, το κείμενό του είναι στρατευμένο όσο δεν πάει και στόχος του δεν είναι να ενημερώσει αλλά να στηρίξει τις προσωπικές του γενικότερες πολιτικές πεποιθήσεις.

Στο θέμα της στάσης πληρωμών και όσων τη στηρίζουνε , πιστεύω ότι είναι από λίγο έως και πάρα πολύ παρτάκηδες. Γιατί απ' όσο ξέρω κανένας από εμάς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να του την πει μία ενδεχόμενη τέτοια πράξη. Το πρόβλημα όμως είναι κοινωνικό, γενικότερο και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν πιο πάνω τα κριτήρια του καθένα σύμφωνα με τις ατομικές του συνθήκες διαβίωσης, ανάγκες και δυνατότητες (γιατί πιστεύω ότι λίγο έως πολύ το κάνουμε εδώ μέσα).

Γενικότερα στο θέμα: τα προβλήματα πλέον είναι ΕΔΩ, είναι απτά, πραγματικά και ο χρόνος για θεωρητικές - υποθετικές αναλύσεις για το τι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε σε δεδομένες στιγμές του παρελθόντος και δεν το κάναμε δεν υπάρχει. Ας δούμε πλέον τι δυνατότητες έχουμε εμείς στο να διορθώσουμε κάποια πράγματα.
    Last edited by H.; 04-12-2010 at 15:11.
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary