αν εχετε λερωμενα πιατα και μαχαιροπιρουνα και λετε οκ μονο εγω τα χρησιμοποιω , τα χρησιμοποιειτε απλυτα?
Printable View
αν εχετε λερωμενα πιατα και μαχαιροπιρουνα και λετε οκ μονο εγω τα χρησιμοποιω , τα χρησιμοποιειτε απλυτα?
Αχαχαχαχ.. θεε μου. ΟΧΙ.
Και κάπως έτσι πιάνεις τον εαυτό σου να κάθεται και να μετρά τις φορές που έμεινες σε σπίτι erίτη και δη φοιτητή.
Χρησιμοποιώ τα βρώμικα και άλλων, αν δε τους σιχαίνομαι.
ΟΧΙ.
Μαχαιροπίρουνα εννοείται, αν δεν έχει ξεραθεί φαγητό/υπολείμματα φαγητού επάνω. Κουτάλι δύσκολα, ίσως έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή ότι ακουμπά όλη η στομματική κοιλότητα πάνω στη "βρωμιά". Αυτό με τα δικά μιας, αλλά μιας και θίχτηκε, άλλων σκεύη - εξαρτάται ποιος είναι άλλος.
Μαχαιροπίρουνα ποτέ. Αλλά όσο ήμουν στις αγγλικές φοιτητικές εστίες, μπορεί να χρησιμοποιούσα το πιάτο μου (ναι, ένα είχα) για όλα τα γεύματα της ημέρας και να το έπλενα το βράδυ. Ανάλογα το φαγητό πάντα.
Αργότερα βαριόμουν να το πλένω ακόμα και τόσο, οπότε πήρα χάρτινα πιάτα της μιας χρήσης.
Spoiler
Πεθαίνω με related topic πριν πω ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.
της ίδιας μέρα άπλυτα πιάτα και δικά μας και άλλων (όπως είπε ο ικονοκλαστ) πίστευα πως όλος ο κόσμος το κάνει.
επίσης πέρα πως κάθε μέρα -μετά τον ελληνικό που είναι ξέχωρη- έχω την ίδια κούπα για όλους τους υπόλοιπους καφέδες, καμιά φορά και την επόμενη μέρα την προηγούμενη χρησιμοποιώ.
εξαρτάται αν την έχω αφήσει στο γραφείο από το βράδυ, αλλιώς λογικά θα έχει πλυθεί.
Καλά, τίποτα κούπες από τσάγια ή ποτήρια από νερό, χαίρω πολύ. Αλλά τώρα το πιάτο από μακαρόνια με σάλτσα ξέρω γω, ξερνάω στην ιδέα και μόνο.
πλάκα πλάκα, ειδικά τα πιάτα από μακαρόνια με σάλτσα είναι που το κάνουμε συνέχεια.
δεν ήξερα ότι τα μακαρόνια με σάλτσα τρώγονται σε πιάτο όταν ζεις μόνος σου
#straight-from-the-pot
Κούπα καφέ σταθερά ΜΙΑ ανά ημέρα. Αν δε φαίνεται πολύ χάλια, στην αλλαγή ημέρας λίγο ξέπλυμα με νερό και τέλος.
Σχετικά με τα μαχαιροπήρουνα, αν ΒΑΡΙΕΣΑΙ να κάνεις τα πάντα (aka φοιτητής κυρίως) όλα επιτρέπονται :) Με ένα μικρό ξεπλυματάκι το πηρούνι είναι σαν καινούριο.
εδιτ: ψήνομαι για θρεντ "το πιο ΑΘΛΙΟ πράγμα που έχεις κάνει σαν φοιτητής"
osoi den plenete ta piata na fantastw oti den plenete kai ton kwlo sas mias kai 8a 3anaxeste?
ΓΚΑΝΤΕΜΝ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
Επειδή νιώθω πως πρέπεινα τοποθετηθώ, ο μπιντές είναι υγεία, ευτυχία, ζωτικό κομμάτι του τελετουργικού που λέγεται χέσιμο, τι να κλάσει η σύγκριση με άπλυτα και πλυμένα μαχαιροκουταλοπίρουνα... Μη συγκρίνουμε ανόμια πράγματα.
Pethainw me topic. Xelidoni sagapao pou to anoixes mou eftiakses ti diathesi. Maxairopirouna ennoeitai oti plenontai (posi ora pairnei exallou?) opos episis kai piata kai koupes kafe tsai ktl.
αν ξεπλυνεις το πιατο αμεσως μετα τη χρηση γλιτωνεις το 99% του κοπου και του χρονου οταν αργοτερα θα το πλυνεις κανονικα (με σαπουνια και σπουγγαρια) απο'οτι αν το αφησεις ετσι στο νεροχυτη. Και οχι, δεν θα το ξαναχρησιμοποιησεις.
ασε που με διαφορες τροφες μετα θελει περασμα απο κλιβανο.
(στα στρατα επλενα το πιατο ΠΡΙΝ το χρησιμοποιησω)
ως φοιτητής έχω βάλει μέχρι και πιάτο απλυτο στο ψυγείο για να μην μουχλιάσει, επειδή έπρεπε να φύγω διήμερο. βασική τακτική πλέον όμως ότι είπε ο αττιλας.
παλι καλα που γινονται και τπτ τετοια θρεντ μια φορα τον χρονο να νοιωθουμε λιγο οτι το fora ειναι ζωντανο . Ον τοπικ τωρα , χερια δεν εχετε ; πιρουνια πιατα και μαλακιες .
όχι μόνο ότι είπε ο αττίλας περί γρήγορου ξεπλύματος αμέσως μετά το φαϊ
αλλά απορώ πώς κάποιοι αφήνουν πιάτα με ξεραμένα υπολείμματα στο νεροχύτη χωρίς νερό μέσα πολύ gross
ο νεροχύτης μου έχει συνήθως πράμα μέσα αλλά πάντα ξεπλυμμένο άψογα.
Απευθειας ξεπλυμα ναι, ποτέ ομως μεσα στο νεροχυτη για να μη χρειαζεται πλυσιμο και απο κατω~
Εγώ αδειάζω τα υπολείμματα στα σκουπίδια, σκουπίζω λάδια και σάλτσες με χαρτί, και εν συνεχεία αφήνω μεν τα σκεύη μες τον νεροχύτη, αλλά πάντα βρεγμένα/γεμάτα με νερό, για να μουλιάζουν. Από κει και πέρα, με ενοχλεί τρομερά να μαζεύονται άπλυτα εκτός νεροχύτη, οπότε υπό νορμαλ συνθήκες, ανά 1-2 μέρες το πολύ, σίγουρα παίζει λάντζα.
Αμα κανεις αυτο που λεει αποκατω η Ντραμσικ, δεν χρειαζεται σουπερ πλυσιμο στην απο κατω μερια του πιατου, απλα ενα ξεβγαλμα...
... ακριβως αυτο ομως. Δε μπορω να βλεπω πιατα ή αλλα πραγματα εκτος νεροχυτη, οποτε κανω αυτη τη διαδικασια κατα βημα.
Και ολα τα μαχαιροπηρουνα μεσα σε ψηλα ποτηρια, που ειναι γεματα με νερο, στο οποιο εχω ριξει και λιγο υγρο σαπουνι. Μετα το πλυσιμο παιρνει 5 λεπτα
ξεκίνησε με προοπτικές για καλτ θρεντ από τα παλιά και κατέληξε συμβουλές της μαίρης παναγιιωταρά για το πλύσιμο τοων πιάτων
αιδώς αργείοι
Χμ, πολλές φορές πλένω τα καλαμάκια π.χ. του φραπέ καλά όπως τα μαχαιροπίρουνα. Μάλλον δεν αξίζει είναι αρκετά φτηνά, αλλά μου χαρίζει την αίσθηση ότι είμαι τσιγκούνης και συνετός.
εγώ προσπαθώ να βάζω τις χαρτοπετσέτες μαζί με τα λευκά αλλά συχνά τις βρίσκω κομματιασμένες, καμιά πρόταση για μαλακτικό;
Να αγοραζεις σκουροχρωμες που δε χρειαζονται πλυσιμο τοσο συχνα
Τί διαφορά έχει να φας από ένα χρησιμοποιημένο πιάτο από το να αφήσεις ένα πιάτο φαΐ εκτεθειμένο για κάποιες ώρες και να το φας αργότερα;
Δεδομένου ένα πιάτο που είχε μακαρόνια με σάλτσα πχ ξεραίνεται σε μια ώρα.
Καλοκαίρι 2011, φεύγω διακοπές 15 μέρες, κλείνω κατά λάθος διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα που κλείνει και την πρίζα του ψυγείου.
Γυρίζω και το κλιμακοστάσιο μυρίζει άσχημα. Μπαίνω σπίτι και μυρίζει πολύ άσχημα. Πλησιάζω κουζίνα και χάνω το χρώμα μου... Στην κατάψυξη έχει σαπίσει μισός κόκορας και κανά-δυο κιλά αρνί. Η μυρωδιά δεν είναι απλά του ψοφιμιού, του θανάτου... είναι βιασμός της μύτης από τον Σατανά.
Είναι αργά το βράδυ και πρέπει να κοιμηθώ... κλείνω όσες πόρτες μπορώ και χαμηλά τις σφραγίζω με βρεγμένες πετσέτες.
Ξημερώνει. Η ψυχολογία στα Τάρταρα.
Παίρνω μια απόφαση: Αντί να το πετάξω όπως είναι, θα το αδειάσω στην βεράντα και θα δοκιμάσω να το καθαρίσω.
...
Με διπλά γάντια και μπλουζάκι αλλειμένο με βιξ και δεμμένο γερά στο πρόσωπο κατεβάζω στα σκουπίδια τα περιεχόμενα: Η μυρωδιά παραλύει το νευρικό σύστημα... Αισθάνομαι ότι κάτι με απειλεί, ότι θέλει το κακό μου.
Το ψυγείο πλένονταν επί τρεις μέρες με σφουγγάρια, λάστιχο ποτίσματος, απορρυπαντικά και χλωρίνη και έμεινε ανοιχτό στον ήλιο δύο εβδομάδες. Στο πάτωμα της κουζίνας υπήρχε και ένας αντίστοιχα εφιαλτικός λέκες από τα ...υγρά προϊόντα της αποσύνθεσης.
Το ψυγείο μπαίνει σε διαδικασία επανένταξης και για ολόκληρο τον επόμενο χρόνο χαλάω αρκετά λεφτά σε ελληνικό καφέ, μαγειρική σόδα και φυσικά πάμπολα τυποποιημένα προϊόντα που παγιδεύουν οσμές σε ψυγεία κλπ.
Τα αποσμητικά χώρου χαίρουν και αυτά μεγάλης χρήσης...
Μετά από δύο χρόνια περίπου, η ανάμνηση της ανόσιας μπόχας στα ρουθούνια μου άρχισε να ξεθωριάζει.
2015 και το ψυγείο ζει και λειτουργεί ακόμα (μετά από τόση μπουγάδα με χλωρίνη κλπ), η κατάψυξη μυρίζει πλέον από κανά περιστασιακό κατεψυγμένο φασολάκι/ζαρζαβατικό που σκάει απ'το χωριό... και εγώ δηλώνω όρθιος και δυνατός. Νικητής.
Πείτε τώρα για κανά ξεραμένο τορτελίνι σε πιάτο...
*rat_poison το'χτισα καλά το θρεντ, τι λες; ;)