για πειτε σεναριο πως βλεπετε την ζωη με δραχμη ,
τα θετικα
τα αρνητικα
μακροπροθεσμα
κλπ .
κουβεντα να γινεται !
Printable View
για πειτε σεναριο πως βλεπετε την ζωη με δραχμη ,
τα θετικα
τα αρνητικα
μακροπροθεσμα
κλπ .
κουβεντα να γινεται !
Μόνο λιρέτα Εξαρχείων δέχομαι εγώ. Τίποτα παρακάτω.
Ναυτικοι η μεταναστες ολοι για να παιρνουμε συναλλαγμα.
Pros
Τυπώνεις όσα θέλεις και κάνεις βουτιές α-λα Σκρουτζ.
Παίζεις real-life monopoly.
προφυλακτικά θα σας στέλνουμε απέξω πάντως, δε θα χρειαστεί να διαλεξετε προφυλακτικο ή αιφον
νταξει στα αλλα , αλλα σε αυτο το θρεντ τις μουτζες γιατι τις εφαγα ; :P
βραχυπροθεσμα θα πεσει τσαπου.
μακροπροθεσμα τ'αρχιδια μας θα βλεπουν και θα μας τα φιλανε κιολας.
τσαπού θα φάνε κι έξω αν εδώ έρθει δραχμή, δε νομίζω ότι το θέλουν σαν σενάριο
νομίζω ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία το 2010 να βαρέσουμε μια κανονάρα από εδώ μέχρι το βερολίνο (το έλεγε και ο βαρουφ τότε).
πίπες θα μας έκαναν για να μη φύγουμε και θα είχαμε γλιτώσει 5 καμμένα χρόνια και δισεκατομμύρια πεταμένα στην πηγάδα.
θεωρώ ότι ακόμη και τώρα δεν είναι τόσο κακή μια αλλαγή νομίσματος. σίγουρα 6-12 μήνες θα είναι πολύ πολύ δύσκολοι, αλλά υπάρχει η προοπτική ανάπτυξης στη συνέχεια + ότι κάποιος χωρίς ιδιαίτερο ρευστό (όπως εγώ π.χ. :P ) δεν έχει και πολλά να χάσει, αντίθετα με τώρα που πληρώνουμε τον κώλο μας σε εισφορές και φόρους.
Παιδια μη φοβαστε, μια απο τις επομενες 3-4 βδομαδες εχω σχεδιασει να κερδισω το MEGA MILLIONS απλα περιμενω να φτασει πανω απο τα 200 εκατομμυρια δολλαρια, και μετα θα στειλω απο 10000 δολλαρια στον καθενα σας, το οποιο θα γινει καμποσα τρισεκατομμυρια ντρακμαζ, ολοι προφιτ. Απλα πρεπει να παιξω ΚΑΛΑ
:touched:
το 6-12 μήνες ίσως είναι λίγο αισιόδοξο αλλά από την άλλη δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει (και σε πόσο χρόνο) σε μια τέτοια περίπτωση .
Δεν είναι τόσο απλό να έχεις πλεονάσματα κι εξαγωγές από τη μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα θα είσαι ανταγωνιστικός λόγω χαμηλών τιμών στο εξωτερικό
αλλά οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που πατούσαν στα πόδια τους από πριν, δεν είναι σίγουρο ότι θα τυγχάνουν της ίδιας συμπεριφοράς (από το πελατολόγιό τους) σε περίπτωση δραχμής (τουλάχιστον όχι αμέσα).
Ναι βεβαια τοτε θα ειχες κανει τοπικ με τιτλο 2010 - ΓΗΑΡ ΟΒ ΔΕ ΝΤΡΑΚΜΑ και θα καταστραφολογουσες σε καθε υπαρκτο τοπικ του φορουμ ακριβως οπως κανεις και τωρα, με 35 ποστς την ωρα..... Κι αν δεν ειχαμε μπει ποτε στο Ευρω απο το 2001 και δεν ειχαμε διεφθαρμενους πολιτικους με την ιδια λογικη, μπορει αυτη τη στιγμη να ειχαμε αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα σουηδικη οικονομικα, γερμανικο μοντελο, φινλανδικη κοινωνικη προνοια, αμερικανικη δυναμη και ολλανδικα ναρκωτικα. Το θεμα ειναι ΤΩΡΑ τι γινεται, οχι τι θα ειχε γινει το 2010. Στην τελικη, ας μην ψηφιζατε τα σιχαματα (οχι εσυ, οσοι) πριν 5 χρονια, να μην ειχαμε δωσει κωλο σε καθε Γερμανο που τωρα του κακοφαινεται που δεν καθομαστε πλεον κωλο κωλο οπως η Κονελι στο ρεκβιεμ φορ ε ντρημ.
πρεπει να -το- δω ΤΟ ρεκβιεμ...
Δηλαδη τωρα αυτο ειναι καποια αντιφαση στα λεγομενα μου, επειδη εκανε πολυ ομορφα επιλεκτικα quotes ο stam, χωρις απολυτως κανενα νοημα.
http://vignette2.wikia.nocookie.net/...20141007222046
Μάλλον εσύ είσαι καλοπροαίρετος κοιλίτσα, εδώ μιλάμε για τον ΣΤΑΜ.
δε κινδυνολογω , μπουγιο κανω να περναει η ωρα με τον μοναδικο μου φοβο η τρελη παροχολογια του οταν δεν εχεις να τα δωσεις αλλα ελπιζεις να τα παρεις να γυρισει μπουμερανγκ και να πεσει σφαλιαρα στα επομενα χρονια απο μια μεγαλη ακροφιλελευθερη ακροδεξια , γιατι αφου ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ . αυτο . Εγω συριζα ψηφιζα απο τα 18 μου (μεχρι και το 08) και το συριζα που γουσταρα ηταν αυτο που θα λεγε θα προσπαθησουμε κανουμε αυτα ετσι και ερθει συμφωνια αλλιως εναλλακτικα δραχμη και θα παλεψουμε ασουμε . Επισης ειμαι υπερ της διαπραγματευσης και του τροπου που γινετε , απλα αναφερω οτι αυτο το περι ενωμενου λαου ειναι κατι που δε πρεπει να παρουμε στα σοβαρα γιατι η καφριλα διαπρεπει σε αυτο τον τοπο (δες εμφυλιους) και απλα το κουβεντιαζω . Βλεπω μουτζες αρα αισιοδοξια παντως στο φορα και αυτο ειναι καλο :) . Σε αλλα νεα σε μια χωρα που μαστιζεται απο την κριση του ευρω 7 χρονια σημερα το ευροβαρομετρο εβγαλε οτι το 65% των Ελληνων ειναι υπερ του ευρω , ψυχασθενεια ορ γουατ ;
Καλά ντε Φίξερ, δε διαφώνησα σε τίποτα, απλά είχε πλάκα η ακολουθία των λεγόμενων :(
Νταξει ρε μαν δε σε ειπαμε και καμπουρη
http://i.imgur.com/QeC2Fel.gif
4 μήνες ακόμα :(
αμα συνεχιζαμε στο μνημονιο ηταν μονοδρομος , τωρα μπορουμε ολοι να συνεχισομε τα χαιλικια μας με το ευρω ! και χωρις τροικα παρακαλω , αμ πως ;
Υπέρ φυσικά, δίνει την δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής.
μακροπροθεσμα θα μπορουσαν να γινουν θαυματα , απο επιστροφη κοσμου επαρχια και διαφορες εναλλακτικες μορφες τουρισμου καλλιεργεια παραγωγη ρευματος κλπ . Η μαλακια ειναι οτι για να παμε μπροστα με δραχμη πρεπει να εκλείψει ο βαρυς λαικισμος - πασοκισμος και οτι ο αντιευρωπαισμος και οι ολες δυσκολιες μεχρι να ρθουν λιγο στα ισα τους τα πραγματα θα θρεψουν την ακροδεξια που μπορει να μας κανουν βαθυ αλληλοσπαραζομενο βαλκανιο . Επισης το θεμα της μεταναστευσης των "μυαλων" που θα γιγαντωθει θα εινα μεγαλο πληγμα .
Το θέμα της μετανάστευσης μυαλών θα γιγαντωθεί? Φρικ, ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν ζούμε μαζί στην ίδια χώρα ε.
Στο μυαλό είναι όλα.
καλα μπορει να κατσουν εδω με 200 ευρω τον μηνα οι νεοι γιατροι να στηριξουν την προσπαθεια αντι να πανε ξερω γω στην ΦΙλανδια με 3000 . Και θα ρθουν οι πολυεθνικες εδω αντι για την Ινδια και την Κινα να ανοιξουν αντιπροσωπειες γιατι η νεα φιλελε κυβερνηση θα τους μηδενισει τις φορολογιες και θα τους συμφερει . ολα ειναι πιθανα .. νοτ
λολ, αμα παμε δραχμη, εχεις εσυ εντυπωση πως θα ειναι πολυ ευκολο για ελληνες να βρουν δουλεια εξωτερικο, εκτος αν μιλαμε για αρκετα εξειδικευμενα επαγγελματα. ηδη αγγλια υπαρχουν καποιοι περιορισμοι νομιζω τα τελευταια δυο χρονια, αν εχει κανεις γνωση ας μας διαφωτισει
θέλει σχεδιασμό και ετοιμασία για επίτευξη της αλλαγής σε βάθος χρόνου. Το μπαμ και κάτω θα είναι επίπονο για όλους για αρκετό καιρό.