Αυτη η σχολη π προξενησε/προξενει πλ ψυχολογικα...
Printable View
Αυτη η σχολη π προξενησε/προξενει πλ ψυχολογικα...
ΦΙΛΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Γαμώ την παναγία και το χριστό και τους 40 μάρτυρες, έφτασα 8ο έτος.
stam, καταλαβαίνεις ότι το νούμερο 8 στη δεδομένη σχολή δεν τρομάζει, έτσι?
Σύνελθε, γίνε άντρα και τελείωνε.
stam εσυ τελειωνεις ? γουσταρες τιποτα εκει μεσα ?
μαλακα , ο υπολογιστης , οσο γαματο και κουλ ειναι το να σερφαρεις τοσο ξενερωτο και απαισιο και ντεκαβλε ειναι το να κανεις επιστημη των υπολογιστων..και αλλα κωλο 59 μαθηματα
Ντεκαβλέ λέει...
:maikl:
pi pa pa paro po
Θέλω κάπου στα 14 μαθήματα ακόμα. Καλά είναι, όταν μπήκα 6ο έτος πρέπει να χρώσταγα πάνω από 40.
οταν τελειωσα 3ο ετος κ μπηκα 4ο ειχα περασει 15, στο στο τελος του 4ου ειχα περασει 30... μετα σκαμπανεβασματα αποδοσης, τελικα πτυχιο στα 7,5 - 8 χρονια
3 ετος . εχω περασει πασκαλ , σι , και αναλυση 2 απο το πρωτο ετος π ημουν ακομα στοιχειωδως ψαρωμενος
εχω δοσει πολλα περισσοτερα , με αστειο διαβασμα βεβαια και εχω γαμηθει στα κοψιματα
και εχω κοπει με 4 αρια αλγεβρα , τηλεπικοινωνιες
Ευτυχώς δεν είσαι φιλόλογος.
χιλιες φορες φιλολογος..
και γαμω τους ορθογραφους ειμαι ρε απλα στο νετ βαριεμαι να ψαχνω για λαθυ
Ευτυχώς που ξεψάρωσες και τα γραψες όλα στα παπάρια σου. Πολύ καλή κίνηση.
καλα μην φανταστεις ψαρωμα, και τοτε στα παπαρια μ τα χα..
απλα πηγαινα στα εργαστηρια :P
οι πιο συμπαθεις φοιτητες στην εξεταστικη ειναι κατι 9+ ετεις χοντροι μαλλιαδες π σκανε αργοπορημενοι με φραπα και τσιγαρο ανα χειρας, τσακωνονται με τον (στριμμενο) καθηγητη πριν κατσουν ,
εχουν σκονακια σε καθε κωλοτσεπη , ζητανε βεβαιωση επειδη δουλευουν , και γραφουν ενα ηρωικο 6 αρι . αυτοι ειναι οι μονοι π μπορει να σου σφυριξουν κανα χιντ..
Δεν τρολλάρω (τουλάχιστον όχι επίτηδες) αλλά εσείς που πήγατε ΗΜΜΥ και παραπονιέστε οτι είναι βαρετό, το είχατε ψάξει καθόλου πριν κάνετε το μηχανογραφικό σας ή μπήκε αυτόματα γιατί βγάζατε 19+ μέσο όρο;
Κάποια πράγματα από την γενικότερη εμπειρία μου:
Κατ' αρχάς, αντιλαμβάνομαι την όλη απογοήτευση. Σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας δυστυχώς η φοίτηση είναι εύκολο να καταντήσει ψυχοφθόρα για παράγοντες που δεν έχουν σχέση με την δυσκολία του αντικειμένου, παραδείγματος χάριν λόγω ανοργανωσιάς, της γνώσης πως ο κάθε καθηγητής μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει (π.χ. να αγνοεί τελείως τη διδασκαλία) χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα, κλπ, κλπ. Κι όλα αυτά καταλήγουν να σε απωθούν και από το αντικείμενο των σπουδών.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά μαθήματα/εξεταστικές, ένα βασικό θέμα είναι πως δεν μαθαίνουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο και πρέπει να ασχοληθείς να βρεις τι βολεύει εσένα. Άλλοι μαθαίνουν ευκολότερα αν ασχοληθούν πρώτα με την θεωρία, άλλοι πρέπει πρώτα να δουν πειράματα/πρακτικές εφαρμογές για να καταλάβουν τι γίνεται. Για την αποστήθιση, εμένα με βόλεψε πάρα πολύ να γράφω σημειώσεις όσο διαβάζω (αυτό ισχύει γενικά, πως θυμόμαστε ευκολότερα ό,τι συνδέεται με μηχανική δράση του σώματος).
Το διάβασμα 15 ώρες την μέρα, 3 μέρες πριν την εξεταστική είναι τρελή πίπα, αν μη τι άλλο επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται συχνά και μεγάλα διαλλείματα για να απορροφήσει την πληροφορία. Ούτε ο εξαναγκασμός ("θα κάτσω τρεις μέρες να διαβάσω χωρίς να βλέπω σειρές/παίζω παιχνίδια") βοηθά για ψυχολογικούς λόγους. Αν δεν το κάνεις ήδη, από το επόμενο εξάμηνο, ή και τώρα μες στο καλοκαίρι, ξεκίνα να διαβάζεις μια-δυο ώρες τη μέρα, κι αν έχεις πρόβλημα αυτοπειθαρχίας απλά εργαλεία όπως ημερολόγιο βοηθούν πάρα πολύ (βάλε δηλαδή το καθημερινό πρόγραμμα σου, όχι μόνο του διαβάσματος, στο calendar.google.com και χώρισε τα μαθησιακά αντικείμενα ανά ημέρα, π.χ. Δευτέρα άλγεβρα, Τρίτη τηλεπικοινωνίες, κλπ.).
Τέλος, είναι πολύ λογικό κάποια αντικείμενα να σου φαίνονται βαρετά, αλλά πίεσε τον εαυτό σου να διαβάσει επιπλέον σχετικό υλικό, από σχετικά popular science άρθρα έως άρθρα σε peer reviews journals ή πιο advanced βιβλία για το θέμα. Αφ' ενός αυτή η εντρύφηση μπορεί να σε οδηγήσει να ενδιαφερθείς περισσότερο, αφ' ετέρου η προσωπική μου εμπειρία είναι πως όταν πας να ασχοληθείς με πιο advanced ή ειδικευμένα θέματα θα εξαναγκαστείς να διαβάσεις τα βασικά (που θα έχει το βιβλίο του μαθήματος) για να καταλάβεις τι στο καλό γίνεται και θα σου αποτυπωθούν περισσότερο.
κοιτα η φυτουκλιαση στα 18 σου που θες την "καλυτερη" σχολη .και η αγνοια σου για το τι παιζει μεσα.
Επισης στα 18 σου δεν εχεις εικονα οτι ακομα και για το 5 στη σχολη πρεπει να φτυσεις αιμα,οποτε λες οτι και να τον παιζω λιγο θα τσιμπησω πτυχιακι χωρις πολυ πονο...
βασικα ημουνα τραγικα ανενημερωτος για τα μαθηματα της σχολης , δεν περιμενα τοσο μαθηματικο φορμαλισμο(πω τι ειπα τωρα ο παικτης) και τα περιμενα καπως στο στυλ αεππ γ λυκειου .λολ
νομιζα οτι θα κανουμε κυριως καγκουριες με τον υπολογιστη
εγω βεβαια μπηκα ειδικη κατηγορια το 2011 με πολυυ χαμηλοτερα μορια :P αλλα και παλι φυτακλας ημανε
elafrws offtopic alla epeukaireias na anaferw pws gia kapoio logo sxedon kanenas den epsaxne ti symbainei entos ths sxolhs pou ekane aithsh. Allo ena 8libero apotelesma tou systhmatos twn panelladikwn. Bebaia gia na breis foithth pou na mporeis na empisteyteis th gnwmh tou prepei na eisai poly tyxeros. Isws oloi xerame oti 8a einai mia paparia h foithtozwh kai siwpousame sygkatabatika me exairesh misou% pou nomizame oti 8a kaname kati diaforetiko apo frapedies kai dap alla kai pali paparies. Sorry, den 8elw na kraxw alla kapoios prepei na enhmerwnei tous tritolykeiouxous gia to ti symbainei sthn ka8e sxolh prin kanoun mhxanografiko kai oxi den einai apokleistika dikia tous eu8unh na xeroun ti ginetai se 10 sxoles se allous nomous apo tous opoious menoun.
και το ΣΕΠ που γινοταν στα σχολεια , επαγγελματικος προσανατολισμος , με τις συνθηκες που γινεται και τον τροπο ειναι η παπαρια του συμπαντος...
Ναι οκ αυτό ακριβώς ρωτούσα όμως: Αν πήγε κόσμος γιατί έχει ψηλή βάση και συμπληρώνουν πολλοί μηχανογραφικό κοιτώντας μόνο τη βάση και όχι το αντικείμενο της σχολής (ναι) και νόμιζε οτι "χα-χα υπολογιστές είναι πόσο δύσκολο;" (πάλι ναι). Συμφωνώ οτι φταίει κυρίως το σύστημα των πανελλαδικών, πάντως.
ΥΓ: Όχι δεν νομίζω οτι είναι sour grapes γιατί εκεί που κατέληξα δεν θα είχα φτάσει ποτέ με πτυχίο ΗΜΜΥ.
Εγώ όταν συνειδητοποίησα τι είναι ο προγραμματισμός περίπου (στο 5ο έτος), έκανα λυσσαλέες προσπάθειες να εγκαταλείψω όλα αυτά τα μαθήματα. Έχει μείνει η πουτάνα η Assembly 8085/8086 και κάθε φορά που τη σκέφτομαι νοιώθω ένα βάρος στο στήθος.
πάντως ειλικρινά , πάρτε το πτυχίο και υπάρχουν ένα σωρό δουλειές που δεν θα χρειαστεί να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα (κανονικού ).
Meh, άντε μάθετε προγραμματισμό και μην ακούτε τον από πάνω. Ο μόνος κλάδος που δε ξέρει τι σημαίνει ανεργία :p
Θα πρεπει να αστειευεσαι αν θεωρεις οτι τα 17.5χρονα της Ελλαδας μπορουσαν μετα απο αυτο το εκπληκτικο μαθημα του Επαγγελματικου Προσανατολισμου που ειχαμε για μια ωρα την εβδομαδα την τελευταια χρονια του Λυκειου (και που συνηθως ηταν η ωρα του παιδιου μαζι με την ωρα της μουσικης) ηταν (ημασταν) σε θεση να ξερουν τι ακριβως θελουν να κανουν στο μελλον. Τα ελληνικα πανεπιστημια, αλλα και ο τροπος εισαγωγης σε αυτα, ειναι απλα ενα τεραστιο ΛΑΘΟΣ. Δυστυχως ή ευτυχως, τα περισσοτερα ελληνοπουλα μπαινουν σε σχολες επειδη εχουν τον ταδε βαθμο και αυτος "αρμοζει" σε καποια σχολη, με καποιο ποσοστο ελευθεριας φυσικα (κι εγω ηξερα οτι δε θελω να γινω με τιποτα δικηγορος και να παω τριτη δεσμη ας πουμε, αλλα κατα τα αλλα... αστα να πανε...).
Διάβαζα 2 χρόνια λειτουργικά σύστηματα για να τα περάσω. Τα μαθα καλά όμως (χωρίς πλάκα).
Επιλογές υπάρχουν αλλά δεν είναι και εύκολες. Εντάξει μανατζεριλίκια και τέτοια κανένας τζούνιορ δε θα κάνει και IT/δίκτυα/sysadmin* έχουν μερικές φορές πολύ ενδιαφέρον αλλά επίσης πρέπει να σου αρέσουν αλλιώς θα φας μεγάλη πίκρα (έχω ακούσει πολύ πονεμένες ιστορίες από τον κλάδο). Η λύση είναι ή άσχετο μεταπτυχιακό ή αρχίζεις ιστοσελίδες της πούτσας και όσο σε βγάλει.
ή κάτι άλλο που έχεις στο μυαλό σου και δε μας το λες!
*κλασικό αλλά μεγάλη αλήθεια.
http://imgs.xkcd.com/comics/devotion_to_duty.png
Ακομα και αυτος γενικα νομιζω αν το παρει θερμα (και εχω τετοιο παραδειγμα και εδω σε επιπεδο μεταπτυχιακου κιολας, ειναι αρκετα ατομα που εχουν background βιολογιας κυριως πχ, σε καποια μαθηματα) μπορει εστω να γραφει σχετικα απλα πραγματακια και γενικα να ξερει που παν τα 4.
δεν γαμιουνται λεω γω, ΙΤ digital world problems..εχουν και δουλεια στο αντικείμενό τους.
βασικα πριν διστασα να πω οτι μαλλον θα αλλαξω σχολη γιατι ξαναδινω πανελλαδικες ..:P διαβαζω απο το φλεβαρη κ μετα για να ξαναδωσω..
ο λογος π ανοιξα το θρεντ ειναι οτι η ψυχολογια μου ειναι σκατα και ηθελα να χωσω λιγο εναντια στο Hmmy :P
...
αμα γινοταν να αλλαξω σχολη με το 10% θα αλλαζα , αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως κανω μαλακια π ξαναδινω..
οχι μαλακια σε θεμα κατωτερου πτυχιου απλα σε θεματα περιβαλλοντος ,παρεας ,νεας σχολης κλπ κλπ
μαλλον καποια πληροφορικη στην αθηνα θα δηλωσω..
θα ηθελα να τελειωνα τη σχολη ,αλλα στη σκεψη και μονο του να διαβασω ημμυτικο μαθημα με πιανει κρυος ιδρωτας...
Εχω περασει μονο 5 ως τωρα
περυσι το σεμπτεμβρη , διαβασα δυο μαθηματα , κοπηκα , και μετα στο 3 μηνο των απεργιων δεν μου ρθε να ανοιξω βιβλιο..
που στοχευες αρχικα και που κατεληξες εν τελει ??
αρχικά οικονομικά και παραπλήσιες υψηλές σχολές συν ψυχολογία. Τελικά πέρασα σε ένα ΤΕΙ. Ξαναδωσα δευτερη χρονιά και είχα σκοπο μόνο κοινωνικές επιστήμες. Περασα Πάντειο. Μπορεί να μην βρω ποτέ δουλειά - καλά στο αντικείμενο ειδικά παίζει να το εξαντλήσω σαν ωφελούμενος παρά σαν εργαζόμενος - αλλά τουλάχιστον μου άνοιξε τους ορίζοντες. και ύστερα έκανα κάτι που μπορεί να έχει σαν βάση τις κοινωνικές επιστήμες (αλλά μπορεί να είναι και εξίσου σιχαμένο με τα οικονομικά) International Marketing and sales προκειμένου να αποκτήσω μια άλλη κατεύθυνση και τώρα Innovation and Entrepreneurship προκειμένου να μπω σε αυτό τον τομέα. και ελπίζω να μην συνεχίσω τις μαλακίες. γιατι 35αριζω...