κλασσικη Ταραντινιλα με την καφριλα της , τους μεγαλους μονολογους , φοβερο καστ , αλλα κατωτερη των προσδοκιων μου που ηταν πολυ υψηλες γιατι ο Αδοξοι μπασταρδοι μου χε αρεσει πολυ .
Printable View
κλασσικη Ταραντινιλα με την καφριλα της , τους μεγαλους μονολογους , φοβερο καστ , αλλα κατωτερη των προσδοκιων μου που ηταν πολυ υψηλες γιατι ο Αδοξοι μπασταρδοι μου χε αρεσει πολυ .
ψόφος στον Ταραντίνο δεν τον έχω δει αλλά απο οτι ειδα απο το cast ειναι GTP
Δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ ξανα το επίπεδο των reservoir dogs
δοκτορποετ, εχεις αρχίσει να με εκνευρίζεις αφανταστα ως γιουζερ, δεν παίρνεις το μπούλο σιγάσιγά;
ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕ
Και τα demo!
Που το δες ρε;
Κι εγώ το κόβω απίθανο να ξεπερνάει το Basterds.
Λέει με άβαταρ Powerslave από την στιγμή που είναι γνωστό πως οι Maiden μετά το ομώνυμο παίζαν μόνο μαλακίες.
ον τόπικ
Το Inglorious Φρηκ δε μάρεξε καθόλου, και δεν έχω καμμία προσδοκία για το Django. Το αναμένουμε στον κινηματογράφο εδώ από βδομάδα αλλά δε καίγομαι και να πάω. Θα δείξει.
E ok screener πίπες, στο σινεμά θα είναι καλύτερη :P
δεν ειναι σκρινερ , ειναι η κοπια που σου βγαζει 3-4 φορες μεσα στην ταινια το -for your consideration , που φανταζομαι παει σε κριτικους η κατι τετοιο , η ποιοτητα αψογη
Ναι, αυτό λέγεται dvdscreener και η ποιότητα είναι κάτι σαν μέτριο προς καλό dvdrip.
έχετε γίνει όλοι ελιταριο με τα HD σας. κατεβάζω σιτκομ με 135ΜΒ το επεισόδιο και παίζει μια χαρά σε 55" οθόνη τηλεόρασης. Εκτός κι αν έχετε όλοι σπιτι σας home cinema
εδω που τα λεμε...ολα του ταραντουλα για τον μπουτσο ειναι
Δεν πρέπει. Wishful thinking, δε θυμάμαι να έχω ρίξει τόσο γέλιο σε κινηματογράφο σε άλλη ταινία πλην του Inglourious.
μου φαίνεται περίεργο γιατί το μπάστερντς κι εμένα μου 'χε αρέσει αλλά όλοι το κράζανε, και όντως δεν ήταν κάτι αντικειμενικά τρομερό (θα ήταν αν η ταινία ήταν όντως οι μπάστερντς του μπραντ πιτ και όχι το σοβαρό κομμάτι). το τζάνγκο παρ' όλα αυτά γάμησε και μιλάμε για τρομερό πράμα για τα western όπως είχε κάνει ο ταραντίνο τα δύο πρώτα για τον σινεμά των 80's.
τώρα ο άλλος είναι σίγουρα τρολλ, για καστ με φοξξ ντικάπριο τζάκσον και το γερμανό τι να πεις. ευτυχώς ο μαν έφτιαξε πολύ δυνατούς χαρακτήρες. ακόμα και η άκυρη ραπ που πετάχτηκε στις κλιμακώσεις ήταν ό,τι πρέπει.
Απογοήτευση. Λάτρεψα τον Ταραντίνο μέχρι και πριν 3-4 χρόνια. Είχα δει όποια ταινία συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο - μέχρι και κάτι Curdled και Mr Destiny - αλλά έχω φάει τρελή ξενέρα με το Basterds και αυτό.
Για να μη παρεξηγηθώ, ίσως να είχα τελείως διαφορετική γνώμη για το Django αν η διάρκεια του ήταν 45 λεπτά μικρότερη, αν πχ είχε αφαιρεθεί το τελευταίο άθλιο μισάωρο. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα μιλούσαμε για διαφορετική ταινία. Μέχρι κάποιο σημείο γούσταρα και έλεγα ναι, το Basterds ήταν μια κακή παρένθεση, αλλά όταν επιτέλους έπεσαν οι τίτλοι τέλους....απογοήτευση.
Άπειρα σεναριακά κενά, μη ανάπτυξη χαρακτήρων, μουσική που σε σημεία ναι γαμάει αλλά σε άλλα απλά δεν.
Μοναδική χαρά που μου έμεινε στο τέλος ήταν ο Tom Wopat.
Spoiler
Κάτι δεν πήγε καλά. Υπήρχαν όλα τα κλασσικά στοιχεία του Ταραντίνο (αν και εγώ δε βρήκα τον πραγματικά γαμάτο μονόλογο που βρίσκω σε κάθε ταινία του) κι όμως σε φάσεις ήταν σα να μην είναι δικιά του. Δε μπορώ να προσδιορίσω τι έλειπε, ίσως το στυλ, ίσως δεν ήταν αρκετά over the top, ίσως δεν ήταν αρκετά exploitation.
Δε με χάλασε το τελευταίο μισάωρο αν και λίγο φλυάρο. Με χάλασε όμως κάπου μετά τη μέση, ένιωσα να κάνει κοιλιά και εν τέλει συμφωνώ ότι έπρεπε να είναι μικρότερο. Το Inglourious με τις παράλληλες ιστορίες και τους περισσότερους ενδιαφέροντες χαρακτήρες δεν το είχε αυτό το πρόβλημα.
Καλή ταίνια αλλά πρώτη φορά δεν νιώθω ανυπομονησία να το ξαναδώ. Α, εμένα με χάλασε το rap στις σκηνές κλιμάκωσης, αυτά είναι για τον "σκηνοθέτη" RZA ρε γαμώ. Κατά τα άλλα το soundtrack ήταν άψογο.
Και ο Samuel Jackson είναι θεός. Και ναι μέχρι και τον DiCaprio έκανε μάγκα ο πούστης.
το diss στον ντικάπριο είναι 90s, μετά έχει διαλέξει μόνο ΩΡΑΙΕΣ ταινίες (κι έχει αποδώσει όπως πρέπει).
Άν εννοείς του Scorcese τις ταινίες ντάξει δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan, δεν ξέρω. Gangs of new york για παράδειγμα δεν το άντεξα ούτε την ταινία ούτε και τον Di Caprio. Τέτοιο ρόλο πάντως δε νομίζω να έχει ξαναπαίξει.
μ'άρεσε και δε με χάλασε η μεγάλη διάρκεια.
Άλλη μια μετριότητα του Ταραντίνο. Το ξεκίνησε καλά, στη μέση κάπου αρχισε να τα γαμάει και το τελευταίο μισάωρο ήταν απλά ντροπιαστικό, ακόμα και για τα δικά του δεδομένα.
ελάτε τώρα, Γάμησε κι ας ήταν 3 ώρες, δεν βαρέθηκα καθόλου! Σαν το Inglourious Basterds ίδια φάση. Μια απορία έχω μόνο: τα γυαλιά τύπου Lennon υπήρχαν εκείνη την εποχή; Ή ήταν μια ακόμα καλλιτεχνική αδεία ταραντινική διαστρέβλωση της ιστορίας, όπως με την δολοφονία του Χίτλερ και όλου το επιτελείου του;
FAIL Ταινία
Ο ταραντίνο παίζει να έχει καεί απο την πολλή δόξα
που ειναι να γυρίσει ταινίες όπως reservoir dogs, pulp fiction και Jackie Brown
Είχε όμως ωραίο ost ομολογώ
Καμία έκπληξη, κλασική ταραντινιά. Από τη μία ξέρεις τι θα δεις και είσαι προετοιμασμένος και ξέρεις ότι θα γουστάρεις για συγκεκριμένους λόγους, από την άλλη κάπου καταντάει βαρετό. Στ'αρχίδια του τού Ταραντίνο βέβαια, αλλά προσωπικά έχει κουράσει συνέχεια το ίδιο πράμα σε κάθε ταινία αλλάζοντας ουσιαστικά μόνο το background. Η πρόκληση πια για αυτόν είναι να κάνει σοβαρή ταινία. Αλλά όπως είπαμε, μάλλον στ'αρχίδια του.
isws h kalyterh tainia tou tarantino meta to pulp fiction
osoi de piasan to "mhnyma" einai vlakes to ligotero
μου άρεσε. ίσως επειδή είχα χαμηλές προσδοκίες λόγω της απογοήτευσης των Death Proof και Inglourious Basterds. κοντράρει Kill Bill (στα ίδια με το 2, από το 1 μάλλον χάνει). για πιο πίσω ούτε λόγος.
βέβαια να πούμε ότι δεν είχε ουδεμία επαφή με το αυθεντικό.
ΝΑΙ ΡΕ ΣΩΤΗ.
Quote:
Το ταλέντο δεν λείπει από τον Ταραντίνο∙
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/36382Quote:
Η διαφωνία μου με τον Ταραντίνο και η αιτία για την οποία δεν εκτιμώ τις ταινίες του είναι ότι, αν και ξέρει «πολλά», αν και έχει στο μυαλό του κάμποσες πληροφορίες (για παράδειγμα, σκαρώνει τα προαναφερθέντα πολυσυλλεκτικά soundtracks), φαίνεται να του λείπει παντελώς το ήθος και η υπευθυνότητα – η διακριτικότητα, η απόσταση, η υποδηλωτικότητα που διακρίνει τον καλλιτέχνη από τον δημιουργό ταινιών εκμετάλλευσης.
Εν τω μεταξύ οι δύο παράγραφοι που παρέθεσες είναι τα μόνα ψύχραιμα και λογικά σημεία του άρθρου.
είναι τα κύρια ξεκαρδιστικά. συμφωνείς με τη Σώτη. να το προσέξεις.
Ναι μωρέ "συμφωνώ με τη Σώτη" πως ο Ταραντίνο φτιάχνει exploitation movies, θα το προσέχω.
ε και τι; exploitation movie == κακή ή λειψή ταινία;
βρε α στα διάλα με την ελίτ και την άμμο στο μουνί της
ποια ελίτ δλδ, βγήκε η τελευταία σακαφλιόρα του φλοράλ και μιλάει για τέΓνη
και μετά βλέπει την άλλη την τρανσέξουαλ να τρώει τα σκατά της και χαίρεται, θαμαστρελάαααανουν
there's two kinds of film buffs
people who love movies and people who love movies that they love
guess where I'm at
quentin tarantino
απλός λιτός δωρικός χομπίστας
μαλακίες γράφει η σώτη, αλλά περιέργως είναι η μόνη από τις κριτικές στην ελλάδα που απασχολείται έστω και λίγο με το πώς λειτουργεί η ταινία στο αμερικάνικο κοντεξτ (όπου και απευθύνεται κυρίως δλδ).
την ταινία τη διασκέδασα όσο την έβλεπα, και δε μου κάνει εντύπωση αυτό, ο ταραντίνο είναι καλός διασκεδαστής. όταν θέλει είναι και εμπνευσμένα καλός με το (πολιτικό) αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται, βλ. inglorious basterds.
την ταινία τη διασκέδασα βέβαια ως έλληνας λευκός στην ελλάδα. ορίστε δυό ωραία αρθράκια από μαύρους αμερικάνους. να τα διαβάσετε, μερικές φορές οι ταινίες (και ιδίως τέτοιες ταινίες) σημαίνουν περισσότερα πράγματα απ'το "αχαχα γαμώ καφρίλα ταινία είναι έλα μωρέ". βέβαια και αυτή η αντίδραση δεν έχει μεγάλη βάση γιατί ο ίδιος ο ταραντίνο δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του: "I've always wanted to explore slavery ... to give black American males a hero ... and revenge. ... I am responsible for people talking about slavery in America in a way they have not in 30 years. Violence on slaves hasn't been dealt with to the extent that I've dealt with it."
αρκετά μακριά απ'το "απλά μια ταινία" δλδ, δηλώνει ξεκάθαρα πως θέλει να αλλάξει την αναπαράσταση της σκλαβιάς στην ποπ κουλτούρα. όλαυτά δε σημαίνουν βέβαια πώς άμα τη φχαριστήθηκε κανείς έχει πρόβλημα, κιεγώ τη φχαριστήθηκα, αλλά νομίζω και αυτή η οπτική είναι απαραίτητη.
http://jacobinmag.com/2013/01/why-django-cant-revolt/
http://edition.cnn.com/2013/02/19/op...ned/index.html
εμένα μου άρεσε πάντως.
την ειδα...
κλασικο Ταραντουλα σκουπιδαριο
καποιος να του πει οτι τα αθρωπινα σωματα δεν ειναι σακουλες με Pumaro, αλλα να ηταν μονο αυτο...γαμησετα...
μοναδικες καλες στιγμες καποιες του Ντι Καπριο αλλα μεχρι εκει
πεταμενα ευρα