με αφορμή την σπουδαία ατάκα -δεν με νοιάζει τι λέει κάποιος πριν πει το "αλλά"-, από την πρώτη σίζον του game of thrones θέλω να πούμε κάποιο παράδειγμα που η χρήση αυτής της λέξης να χρειάζεται όντως σε μια κουβέντα.
Printable View
με αφορμή την σπουδαία ατάκα -δεν με νοιάζει τι λέει κάποιος πριν πει το "αλλά"-, από την πρώτη σίζον του game of thrones θέλω να πούμε κάποιο παράδειγμα που η χρήση αυτής της λέξης να χρειάζεται όντως σε μια κουβέντα.
θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς "αλλά" και να λέμε "ωστόσο" ή "παρόλα αυτά"
ή και ομως
Θα μπορούσαμε αλλά είναι καλύτερα έτσι.
ή και οχι
ναι βλέπεις το παράδοξο και συ ετσι;
το αλλά είναι μια καλή λέξη για να αποτρέψεις τους συνομιλητές σου να πουν κάτι που ήδη έχεις λάβει υπόψη ή ακόμα περισσότερο για να δείξεις εσύ ό ίδιος ότι δεν υπάρχουν άσπρα μαύρα αλλά τείνεις σε ένα απ'τα δύο. νομίζω πως δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς το αλλά, αλλά ίσως και να μπορούσα.
Στην αρχη νομιζα πως εχεις δικιο και δε μας χρειαζεται αλλα μετα το ξανασκεφτηκα και αποφασισα οτι.
Νομίζω πως πρόκειται για κλασσική ατάκα εντυπωσιασμού που στερείται νοήματος, κυρίως γιατί υπάρχουν αρκετές χρήσεις και έννοιες της λέξης.
Πιστεύω, θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή τη λέξη, όπως και θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιούμε συνέχεια στη φουλ_γαμάτη_αληθινή_χωρίς_μαλακίες επικοινωνία μας.
Απόδειξη, αυτή η υπερποστάρα μου.
αυτό το φουλ αληθινή χωρίς μαλακίες επικοινωνία γαμάει να το ποστάρεις σε φόρουμ
τι αλλα?
Αλάτι και πιπέρι...
άλλα λόγια πείτε ρε παιδιά.
ανοιξε κι αλλη μπουκαλλα.
αλλα τις ;)
τα βυζια τα μεγαλα της.
Άλλα λέω κι'άλλα κάνω
Εγώ πάντα είχα απέχθεια στη λέξη "βασικά" στην αρχή μιας πρότασης. Ακούεται σαμπώς και ο άλλος δεν πιστεύει πως είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τί θέλει να σου πεί, οπόταν σου δίνει το απλοποιημένο βέρσιον.
inb4 βασικά καλησπέρα σας