Εψαξα και δεν βρηκα καποιο θεμα αποκλειστικα για Avant-Garde / ExperimeΤal.
Ειναι ισως το αγαπημενο μου ειδος μεταλ. Αναφερω καποιες μπαντες και αλμπουμς που γουσταρω, avant-gard/experimental ή εστω με τετοια στοιχεια.
Virus (Ειδικα το The Black Flux) και Ved Buens Ende το Written in Waters Manes ( ειδικά το Vilosophe)
και το 666 International απο DHG (Avant-garde στοιχεια)
Θα θελα προτασεις , ειδικα σαν The Black Flux ή σαν το Vilosophe.
Αναμενω λιστα απο carheart μιας και ξερω οτι γουσταρει τετοια και του δινω respect ως σιγουρα απο τους πιο καλογουστους μεταλλαδες που εχω γνωρισει ...
20-08-2011, 23:37
00i00
Spasmolytic Eternal Gaohex - 2003 - Enormous Spiral Paralysis in the Eye Of Faethon [Timewarp Records, 2008] APE
tube δε βρισκω
20-08-2011, 23:50
VidnaObmana
Thanks
Δυστυχως ομως δεν το βρισκω πουθενα, τιποτα.
21-08-2011, 00:15
Beyond Within
Arcturus
In the woods... - Omnio και Strange in Stereo
Ulver - Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell
Fleurety
21-08-2011, 00:33
VidnaObmana
^ Thanx φιλε τσεκαρω Fleurety αυτη τη στιγμη!
00i00 το συγκεκριμενο αλμπουμ αλλα και η μπαντα δεν υπαρχουν καν στο discogs.com ,τι παιζει?
21-08-2011, 00:35
00i00
ουτε οι Moonwood παιζουν στο discogs...αλλα εδωσα λινκ για 7 κυκλοφοριες
21-08-2011, 00:43
VidnaObmana
Quote:
Originally Posted by 00i00
ουτε οι Moonwood παιζουν στο discogs...αλλα εδωσα λινκ για 7 κυκλοφοριες
Αρα να υποθεσω οτι ειναι σχετικα αγνωστα και σπανια?
21-08-2011, 00:46
H.
Ότι είπαν παραπάνω +
Age of Silence (Lp και Ep)
Vulture industries (ειδικά το 2ο)
Borknagar 2ο, 3ο, 4ο (και το πρώτο ωραίο black).
περιμενα να γινει κανα τζερτζελο...εκανα πρωτο ποστ πασα για ελεσντι αλλα δεν...
τεσπα βυντρα το ζουμι ειναι ενα,κατω χαμηλα εχει σιμιλαρ θρεντς
το θεμα εχει εξαντληθει κι εσυ εκανες ενα ακομα αχρηστο θρεντ...ψαχνε καλυτερα
21-08-2011, 01:24
VidnaObmana
Quote:
περιμενα να γινει κανα τζερτζελο...εκανα πρωτο ποστ πασα για ελεσντι αλλα δεν...
τεσπα βυντρα το ζουμι ειναι ενα,κατω χαμηλα εχει σιμιλαρ θρεντς
το θεμα εχει εξαντληθει κι εσυ εκανες ενα ακομα αχρηστο θρεντ...ψαχνε καλυτερα
Δεν το πιασα για το πρωτο
Για το δευτεο, εψαξα στο Music discussion κ δεν μου βγαλε κατι
Αν παρατηρησεις μονο ΕΝΑ τοπικ απο αυτα που βγαζει κατω ειναι σχετικο, Avant Prog / R.I.O. / Zeuhl / Canterbury
και αναφερεται κυριως σε Prog, δεν εχει προτασεις πανω σε αυτα που ψαχνω.
Απο αυτα που χουν προταθει εδω δεν υπαρχει τιποτα στο "related" thread ;)
Μην προσπαθειτε να βρειτε αφορμη για να μου την πειτε.
21-08-2011, 01:37
h2he
Μόνο Aborym και πειραματιζομαστε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Quote:
και ποσο τις πουλας μαστορα?
εχω μια προγκρεσιβ/μπλακ μεταλ μπαντα και ενδιαφερομαι
για πες τιμες
Boearkn Aeaamon η μπαντα
Δεν ξεχνώ.
25-08-2011, 13:38
rat_poison
αβανγκάρντ οι αρκτούρους και οι in the woods, έλεος!
25-08-2011, 13:39
h2he
Νιωθω οτι κάποιες συζητήσεις είναι καταδικασμένες να επαναλαμβάνονται αέναα.
25-08-2011, 13:42
H.
Μούτζα στον ρατ, πινκ στον Κβελντ.
Ό,τι ταμπέλα και να βάλεις και στους in the woods και στους Arcturus, με 1002 συνθετικά μέσα τους, prog- black- industrial-, laika-, pop- το νόημα της avant garde μουσικής τα υπερκαλύπτει και τα συμπεριλαμβάνει.
25-08-2011, 13:59
h2he
Γενικά είναι πλήρως ανούσια η όλη συζήτηση γύρω από το αβανγκαρντ, όπως γενικά είναι λίγο (πιο) χαζή (από τις υπόλοιπες) ταμπέλα ο συγκεκριμένος όρος, είτε χρησιμοποιείται για να προσδώσει μια παραπάνω αξία σε ένα έργο (είναι αβανγκαρντ άρα γαμαει), είτε για να αποδοκιμάσει (σιγά μην είναι αβανγκαρντ οι Αρκτούρους όταν στην μουσική έχει υπάρξει ο Ξενάκης). Αν θέλουμε να προσδώσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό ύφος στον όρο αβανγκαρντ ίσως έχει κάποια χρησιμότητα, αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον δύσκολο (περισσότερο από όσο το thrash metal ή η fusion jazz πουχου), λόγω του ότι έχει να κάνει περισσότερο με μια νοοτροπία από ό,τι μια μουσική κατεύθυνση, δύσκολα θα βγει οποιουδήποτε είδους άκρη. Οπότε ή τον χρησιμοποιείτε χωρίς πολλές πολλές σκέψεις με κάθε κίνδυνο να γίνεται καραμέλα από κάθε είδους μουσικόφιλου, είτε σταματάτε να αγχώνεστε με το αν κάτι πληρεί πραγματικά κάποιους αβανγκαρντ κανόνες και ντιρεκτιβες.
25-08-2011, 14:00
rat_poison
πείτε ό,τι θέλετε εγώ συνεχίζω να αναρωτιέμαι ΤΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ και τα θεωρείτε αυτά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ μουσική.
το να σου αρέσουν ή όχι είναι άσχετο, αλλά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ;
25-08-2011, 14:08
h2he
Ρε καμάρι, οι Αρκτουρους, για το μέσο μεταλλά που έχει μεγαλώσει ακούγοντας 5-10 πράγματα, είναι πρωτοποριακή μουσική, μόνο και μόνο για το fusion που έχουν στον ήχο τους. Το ίδιο και οι In the woods πάνω κάτω. Το αν εσυ τα χεις ξανακούσει παρόμοια πράγματα είτε από τους Pink Floyd είτε από τα μισά κραουτ συγκροτήματα είτε θεωρείς πρωτοπορία μόνο τη musique concrete, δεν αλλάζει αυτό το γεγονός.
25-08-2011, 14:15
stam and the witches
Εγώ είμαι με rat poison. Ένα πιανάκι με δίκαση δεν είναι πρωτοποριακή μουσική, είναι καραγκιοζιλίκι. Δε λέει πολλά το τι είναι για έναν μεταλλά, καθώς ο μεταλλάς εξ ορισμού θα ακούει μία στενή γκάμα και οτιδήποτε ελαφρώς διαφορετικό θα του φαίνεται κάπως.
25-08-2011, 14:29
Krux
οι μεταλάδες που ακούνε και τους αρέσουν αυτά τα πράγματα, μόνο άνθρωποι με στενούς μουσικούς ορίζοντες δεν είναι.
25-08-2011, 14:37
rat_poison
οι μεταλλάδες, οι τρανσάδες, οι ροκάδες και ο φανατίλας ευαγγελικός διευθυντής στο ωδείο μου στην κατερίνη που δεν άκουγε τίποτα από το 1950 και πέρα είναι άτομα με στενούς μουσικούς ορίζοντες εφ' όσον ακούν κάτι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα
Αυτό είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με το αν ένα συγκρότημα είναι πρωτοπορία τη στιγμή που βγήκε
και η πρωτοπορία με τη σειρά της είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με το αν ένα συγκρότημα σ' αρέσει ή όχι, ή με τα όποια αντικειμενικά στάνταρ αισθητικής υπάρχουν (ή στο βαθμό που αυτά υπάρχουν)
γενικά αβαν-γκαρτ != καλή μουσική (όπως κι αν την ορίζει ο καθένας)
για την ακρίβεια (κι εδώ είναι η προσωπική γνώμη) το αβαν-γκαρντ και το πείραμα είναι μουσική που θα δείξει ο χρόνος αν είναι καλό ή όχι, το μόνο που μπορούμε να πούμε άμεσα είναι αν είναι "ενδιαφέρον" ή όχι
Οι Αρκτούρους είναι καραγκιόζηδες, εγώ πιο πολύ αυτό ήθελα να πω, καθώς και ότι το να βαφτίζουμε έναν καραγκιόζη πρωτοπορία τη στιγμή που ακόμα και στο μέταλ υπάρχουν αληθινά πρωτοπόρα πράγματα μας αδικεί :)
25-08-2011, 15:27
Beyond Within
Ποστάρετε μερικά αληθινά πρωτοπόρα πράγματα στο μέταλ.
25-08-2011, 15:35
H.
25-08-2011, 15:36
VidnaObmana
Κοιτα σταμ αν και εχω παρα πολλα ακουσματα στην μεταλ δεν ειναι εκπαιδευμενο το αυτι μου. Παρολα αυτα ARcturus και In The Woods... δεν μ'αρεσανε . Το κατα ποσο ηταν πρωτοποριακοι σε σχεση με τα υπολοιπα συγκροτηματα τις εποχης τους, δεν το ξερω.
Παρολα αυτα οι Virus ειναι το μονο μεταλ σχημα που εχω φαει τοσο τρελλο κολλημα, και ναι οντως τους θεωρω πρωτοποριακους και μοναδικους σε σχεση με οτι εχω ακουσει απο μεταλ.
25-08-2011, 15:38
rat_poison
Μr Bungle - Disco Volante - 1995
Οι τύποι έχουν παίξει γενικά αβανγκάρντ σε όλα τα είδη (μέχρι και ποπ στον επόμενό τους, στο καλιφόρνια)
Ένα αληθινά πρωτοπόρο πράγμα στο μέταλ είναι οι Ved Buens Ende ας πούμε. Εγώ θα λεγα και τους Darkthrone στην αρχή. Αυτό που πόσταρες πάλι είναι άλλη (σοβαρή) μουσική και εκτίθεσαι που το κάνεις ειρωνικά.
25-08-2011, 16:56
shora
το πιανακι και η δικασι. ειναι λαθος αν βλεπεις μονο αυτο στους Arcturus. το φγιουζιον που λεει ο h2he υπαρχει καθαρα στα Ved Buens Ende και η αισθητικη τις κλικας εκεινης ηταν παντοντε διαφοροποιημενη απ' τον υπολοιπο μεταλ ηχο. και τυχαια δωσε ενα επιχειρημα γιατι δεν ειναι αληθινα πρωτοπορο ενα La Masquerade Infernale, ενα Omnio ή ενα The Girl Who Was... Death, τι ειχε παιχτει πριν απο αυτα στο μεταλ γενικως;
25-08-2011, 22:00
phthoggon
Οι Arcturus μπορούν να εξηγηθούν πολύ καλύτερα σήμερα πιστεύω με τον όρο του progressive rock, σαν ένα φιούζιον από στυλ όπως είπε και ο χεχε, τα οποία στυλ δε λένε τίποτα ιδιαίτερο από μόνα τους, όμως στην περίπτωση των Arcturus ο συνδυασμός είναι εμπνευσμένος, με όραμα συνολικό, συγκεκριμένη κατεύθυνση όσο και μερικά χαζά πιανάκια να έχει. Αυτο για να πω στον ρατ πόιζον και σταμ ότι λάνε χαζομάρες και είναι λάθος. :-P
Από εκεί και πέρα η χρήση του όρου avant-garde έχει διπλή σημασία, την ακαδημαϊκή που λογικά ενστερνίζεται ο ρατ σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ΣΟΒΑΡΑ κριτήρια όσον αφορά το γιατί να θεωρείται κάποιος πρωτοποριακός (χωρίς ευρεσιτεχνία υπογεγραμμένη από την ελίτ δεν περνάς ένα πράγμα). Η πιο καθημερινή χρήση του όρου απλά σημαίνει Πρωτοποριακός όπως το καταλαβαίνει ο καθένας, μέσα στα πλαίσια μιας Υποκουλτούρας, και τα λοιπά. Σίγουρα είναι χαζό να θεοποιεί ο κάθε τύπος που δεν έχει σηκώσει το κεφάλι να δει λίγο παραέξω, αλλά από την άλλη δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ δίσκος άλλος σαν το La Masquerade Infernale στο κόσμο, όπως και δεν υπάρχει κανένας άλλος σα το Heart of the ages ή το Omnio (και εγώ θα σας έλεγα πόσο τους προτιμώ κιόλας από αυθεντική ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ) Βέβαια θα μου πεις περισσότερο για θέμα ταυτότητας παρά πρωτοπορίας μιλάς εδώ μπάρμπα.. Ε, στο μέταλ που το νορμάλ είναι να αντιγράφεις 3-4 σχετικές μπάντες με αυτό που παίζεις και τελείωσες, η ταυτότητα είναι πρωτοπορία!!
25-08-2011, 22:02
rat_poison
και γιατί είστε ΤΟΣΟ επιεικείς με το ΜΕΤΑΛ ΣΑΣ; γιατί διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με τις άλλες μουσικές;
25-08-2011, 22:08
phthoggon
ε, είσαι πιο επιεικής με τα πράγματα που αγαπάς, μην το παίζεις τόσο σκληρός και εσύ. Αλλά τέλος πάντων σου είπα, δεν τους λέω αβαντγκάρντ τους Αρκτούρους, προγκ τους λέω, και πρωτοποριακούς μέσα σε αυτά τα αυστηρά πλαίσια του μέταλ. Και μου αρέσουν κιόλας πολύ, σημαντικό αυτό.
25-08-2011, 22:16
Ra Pariah
Μπράβο, Φθόγγον, πολύ καλά τα λες στο προ-προηγούμενο ποστ.
26-08-2011, 02:39
H.
Συμφωνώ κι εγώ με τον Φθόγκον απλά το να το πεις προγκ με αυτήν την ευρύτερη του όρου έννοια δεν έχει καμία διαφορά με την έννοια του avantgarde όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ και κάποιοι άλλοι τουλάχιστον.
26-08-2011, 10:38
ikonoklast
Για τη συγκεκριμένη μπάντα και ο όρος ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ ή/και ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ (με την ευρύτερη του όρου έννοια) που έχει χρησιμοποιηθεί απο κάποιους ακαδημαϊκούς μου φαίνεται πολύ εύστοχος.