http://www.plano30900.gr/
να σας δω τι λετε μαδερφακερς.
Printable View
http://www.plano30900.gr/
να σας δω τι λετε μαδερφακερς.
Στηρίζουμε επιφυλακτικά. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεκαθαριστούν, κυρίως στο πρακτικό μέρος, παρόλα αυτά είναι μια πολύ θετική κίνηση.
ποιο πρακτικο μερος; ειναι δεδομενο οτι η "αναγκαια" παραγωγη καλυπτεται, η ανεργια μειωνεται ή εξαλείφεται και αποτελεί καθαρά και μόνο υποχώρηση του κεφαλαίου στην κοινωνία. εμενα με ενδιαφερει περισσοτερο το γιατί δεν θα το δεχθεί προταγματικά ο λαός.
Το πρακτικό μέρος εννοόντας το ποιοί ΦΟΡΕΙΣ της εργατικής τάξης θα κουβαλήσουν το αίτημα για να προπαγανδιστεί στις (εργατικές) μάζεις, αυτές να το υιοθετήσουν και εν τέλει να το κερδίσουν.
Αυτή η μνησικακία προς την αριστερά είναι εντελώς περιττή πάντως. Οκ, ξέρουμε πως δεν τους γουστάρετε, αλλά δεν είναι επί του παρόντος αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεστε σε ένα κατα τ'άλλα πολύ ωραίο κείμενο (απ'το οποίο όμως, θα συμφωνήσω, λείπουν οι πρακτικές προεκτάσεις).
Από'κει και πέρα, σα μίζερη, χεσμένη και ηττημένη εργάτρια, θα πω κι εγώ "ωραίο, αλλά δε γίνεται". Όχι πως δεν είναι οικονομικά εφικτό και λογικά, αλλά σιγά μην.
(δεν το γραψαμε εμεις το κειμενο, μπαρμπ)
επισης δεν ειναι καθολου περιττη η αναφορα στην αριστερα. καθεστωτικοτεροι του καθεστωτος ειναι.
Στους αναρχικούς γενικά αναφέρομαι.
Και επιμένω οτι είναι παλιμπαιδίστικη η αναφορά στην αριστερά, όσο σκατένια κι αν είναι αυτή.
γελάω με το όνομα "πλάνο 30/900". γελάω με το ότι βγάλαν αφίσες που γράφαν μόνο το "30/900" και τις τοιχοκόλλησαν. γελάω με το ότι κάτι τύποι κάπου στην Αθήνα κατέληξαν σε κάποια αιτήματα και τα ανέβασαν στο ιντερνέ λες και οι προλετάριοι στους οποίους αναφέρονται θα διαβάσουν το κείμενό τους και ως δια μαγείας θα υιοθετήσουν τα αιτήματα αυτά. γελάω με κράξιμο στην αριστερά δεδομένου ότι η αριστερά ό,τι κι αν είναι παλεύει μέσα σε σωματεία και εργασιακούς χώρους, δεν σκάει με ουρανοκατέβατα "πλάνα" και μυστήριες αφίσες από το πουθενά.
επίσης, κάλκι, το "λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους" είναι αίτημα της αριστεράς από πάντα, δεν περιμέναμε το "πλάνο 30/900" να μας ενημερώσει.
και, τέλος πάντων, αυτοί οι τύποι πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ότι "εργάτες-προλετάριοι" και "μικροαστοί-ρατσιστές" είναι δύο σύνολα με μεγάλη τομή;
+1
Και είναι σκατένια από πολλές απόψεις. Αλλά, ειδικα όταν θες μαζικοποίηση των αιτημάτων σου, με την περιχαράκωση δε γάμησε κανείς. Ειδικά σε μεταβατικά αιτήματα αριστερά και α/α πρέπει να είναι μαζί - όχι ότι θα σε ακολουθήσουν απαραίτητα, αλλά δεν τους βάζεις και απέναντι με το καλημέρα. Και ό,τι είπε ο ούμπου.
Έφτασα στην 4η σελίδα για να καταλάβω τι είναι "30/900". Αστείος οικονομισμός δηλαδή, από αυτά που κατηγορούσατε την αριστερά για τα "1400 για όλο το λαό".
γελάω, ΦΑΤΕ ΤΑΞΙΚΗ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΟΥΛΑΪ.
τώρα σε φάση η γιουλάαινα έχει διαβάσει το κεφάλαιο;
τεσπα, για να σοβαρεψει και λιγο η κουβεντα, επειδη δεν εχει κανα νοημα το "ποιανου'ναι μωρε τουτο το πλανο - το λεγε ο μπάρμπας μου πρωτος":
Οπως εγραψα παραπανω το πλανο ειναι σιγουρα εφικτο ("ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!") - αν δεν το πιστευαμε αυτο θα ημασταν καπιταλισται αλλωστε. Αντιμετωπιζουμε ενα προβλημα βεβαια ηθικης φυσεως λογω του χαμηλου της διεκδικησης αλλα ετσι κι αλλιως, τετοιοι μαλακες που ειμαστε ολοι και πολυ μας πεφτει. Ενα προβλημα στην εφαρμογη του πλανου ειναι ας πουμε οτι το σχεδιο του δντ δεν υπολογιζει λεπτοκομμενα αιτηματα στα εσωτερικα των κρατων. Την εξομαλυνση για το περασμα των μετρων θελουν. Ειτε εμεις διεκδικουσαμε παγκοσμια προλεταριακη επανασταση είτε ενα ευρώ παραπάνω μισθό δεν τους αφορα. Σκοπος ειναι να ομογενοποιηθει η ευρωπαϊκη οικονομια ωστε να τεθει υπο τον ελεγχο της εε ανεξαρτητως των οικονομικων υποδομων της καθε χωρας. Συνεπως, διαλογο με εε και δντ δεν εχουμε, εχουμε διαλογο με την κυβερνηση. Την δυναμη να στηριχτουν συνεχομενες αγριες απεργιες μηνων προκειμενου να προκληθει μεγαλυτερη πιεση στην κυβερνηση απ' αυτην που προκαλει το δντ δεν την εχουμε. Συνεπως αρχιδια. Απλα θα εξαθλιωθουμε και τελος.
Για πειτε κι εσεις!
σίγουρα δε περίμενα να'ρθει το ποστ απ'τον εξστρεμιστή επαναστάτη κάλκι. θαμπζάπ.
το κείμενο είναι ευχάριστη έκπληξη γιατί επιτέλους ακούγεται ένα συγκεκριμένο αίτημα, εντελώς υλοποιήσιμο στις σημερινές συνθήκες και στο υπάρχον σύστημα, με αρκετή επιχειρηματολογία να το στηρίζει και μπορεί να υιοθετηθεί απ'όλους ως μεταβατικό - όπως είπε ο Ντράγκον - πλάνο, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. εκτός από τύπους σαν τον ubu που γελάνε.
πω πω τον ατελείωτο είχε..παιδιά μαζί σας, τα κάστανα από τη φωτιά δε ξέρω ποιός θα τα βγάλει...και όσο υπάρχει το κοκκινομαυρο αστέρι πάνω αριστερά πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε απουσίες...φαντάσου υποδοχή από τα μίντια και τους μεγαλύτερους
κάλπικ€ καλκι έχει δύο όψεις το νόμισμα
Μιλάς με γρίφους, γέροντα.
εγώ πιστεύω ότι με το που δει ο κόσμος τις μαύρες μίνιμαλ αφίσες με το κρυπτικό και μυστηριώδες μήνυμα 30/900 θα φλιπάρει από το awesomeness και θα εμφανιστούν την επόμενη 100.000 άτομα με μάσκες του γκάι φώκς στο σύνταγμα έτοιμοι να ρίξουν τον καπιταλισμό :headbang:
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί μεσολάβησαν 6 μήνες viral advertising για να ανακοινωθεί το μεγάλο πλάνο. Τόσο καιρό το επεξεργάζονταν ή σου λέει "άραξε να περάσουν 7294 νομοσχέδια ακόμα και μετά παρεμβαίνουμε";
προλεταριοι ειναι, επρεπε να μαθουν γραφή για να γραψουν την εισηγηση
τι 6 μηνες μωρε;
Εντωμεταξύ, αυτό το "προλετάριοι" καινούριο τρεντ είναι στην αυτονομοφάση; Που πήγαν οι εποχαί που "η εργατική τάξη πέθανε" με τα "ξεπερασμένα μαρξικά σχήματα", που πήγαν οι "πρεκάριοι", που πήγαν όλα, τίποτα δε μένει όρθιο σε αυτή τη χώρα πιά.
ειναι να απορειτε πραγματικα κυριε. και δεν ειναι κι ωραια λεξη αυτος ο "προλεταριος", φερνει ελευθερα στον νου σκετες μακαροναδες και τατιανες. καμια αριστοκρατια.
εγω το αποδιδω εδω:
Quote:
“Ο κάθε προλετάριος μέσα στο αδυσώπητο δίκτυο των μητροπολιτικών κοινωνικών σχέσεων, ακριβώς επειδή είναι θύμα και εμπόρευμα, παραμένει διαμελισμένος, κατακερματισμένος, ακρωτηριασμένος, σφιγμένος, διασπαρμένος από αντιθετικές γλώσσες που πολτοποιούν την αυθόρμητη ταυτότητά του, τη μνήμη του και τη φαντασία του. Με λίγα λόγια μετατρέπεται σε ένα φυσιολογικό σχιζοειδές. Κι όχι μόνο πια μέσα στην εργασιακή διαδικασία πλέον, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο του, ο οποίος έχει πια ρουφηχτεί ολόκληρος από το κεφάλαιο, έχει σφραγιστεί κάθε μη καπιταλιστικός πόρος του. Φετίχ αλλά και εξεγερμένος, εμπόρευμα αλλά και καταστροφέας του εμπορεύματος, εν δυνάμει αυτόχειρας αλλά και φονιάς.
Nα λοιπόν που “εμφανίζεται ένας στρατιώτης”: Ο ΣΧΙΖΟΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ”
Ρενάτο Κούρτσιο – Αλμπέρτο Φραντζεσκίνι, “Σταγόνες ήλιου στη στοιχειωμένη πόλη”, εκδόσεις επανοικειοποίηση.
Μια ζωή θα σας τσιμπουκώνει η μαρξισμάρα μας.
διφορούμενη διατύπωση.
τελικα συζητηση θα γινει μονο οταν παρουσιασουν οι αριστεροι μας το 29/901
Σχετικά με ποιό θέμα να γίνει συζήτηση βρε καλό μου παιδί;
Εντωμεταξύ εσείς οι μαρξισταί πρέπει κανονικά να καυλώνετε, στο τέλος του βιβλίου απ' όπου είναι το απόστασμα του Καλκι μας πετάει μια ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, έτσι για το καλό.
ψιτ νεαρε! η εκδοση που δεν ειναι απο επανοικειοποιηση, αυτη με το κιτρινο εξωφυλλο ειναι το πληρες κειμενο ή αποσπασμα;
δεν ξέρω, εγώ της επανοικειοποίησης έχω και είναι απόσπασμα :oops:
βασικά λέει πώς είναι πιστό αντίγραφο της πρώτης έκδοσης που έγινε απ' το περιοδικό convoy to 90, μάλλον αυτή λες κι εσύ.