Πολύς ντόρος γίνεται, ας συνεχίσουμε εδώ μη χαθούν. Αν μεταφέραμε και κανα ποστ από το οφφ τόπικ ίσως να ήταν και καλύτερα.
Printable View
Πολύς ντόρος γίνεται, ας συνεχίσουμε εδώ μη χαθούν. Αν μεταφέραμε και κανα ποστ από το οφφ τόπικ ίσως να ήταν και καλύτερα.
Ε τι ντόρος. Εγώ πιστεύω δεν ήταν πέναλτι.
καφές μόνο σκέτος...
Για μένα κυρίως γαλλικός ή εσπρέσσο το χειμώνα, επρέσσο φρέντο το καλοκαίρι. Γάλα ποτέ, μας πειράζει, καμιά φορά ζάχαρη (κυρίως στον φρέντο). Αλλά πείτε και για καφετιέρες.
Σπουδαίο τόπικ.
Πράγματι λείπει ένα εμότικον ΠΑΝΤΕΛΟΥ από το φόρουμ. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...ages/kafes.jpg
Να επιμεληθούν οι αντμίνς παρακαλώ.
γλυκος καφες και με γαλα. ο σκετος ειναι ιδανικος οταν θες να ξερασεις και δεν μπορεις.
λεμε ναι στο φραπε, ναι στο γαλλικο, ναι στον νες. δεν εχω πιει ποτε εσπρεσσακι αλλα κι εκει ναι λεμε υποθετω.
και ενα μεγαλο ναι στον ελληνικο με καιμακι και φουσκαλες. φτιαγμενος στο τζακι καλυτερα. στη χοβολη με την αμμο ακομα καλυτερα. φτιαγμενο απο τη γιαγια μου στο χωριο ακομα ακομα καλυτερα. (η οποια μαλιστα μετραει ποσες σβουρες θα φερει το κουταλακι οταν τον ανακατευει, εχει να κανει με την ηλικια αυτου που θα το πιει ή κατι τετοιο. πρεζα)
http://www.estiasi.com/product_thumb...pg&w=500&h=500
τι 760 ευρω λεει αυτο το μαραφετι. =(
ηταν απλα ενας τροπος να δειξω οτι δε μου αρεσει καθολου σκετος καλε σωτε. δεν το εννοω κυριολεκτικα. :santa:
οπως ειπα και τοτε που ξεκινησε η συζητηση...ζεστο καφε για χειμωνα προτιμαμε ελληνικο/τουρκικο ή εσπρεσσο..καλοκαιρι εσπρεσσο φρεντο με δευτερη επιλογη φραπε..μετριους χωρις γαλα
Το χειμώνα γαλλικό/ελληνικό/νες αχτύπητο, το καλοκαίρι φρέντο εσπρέσο/φραπέ. Μέτριοι χωρίς και δω.
Freddo cappuccino me kanela, frapa me nescafe gold MONO k elliniko. Oloi autoi metrioi ennoeitai k gala vazo mexri k ston elliniko :oops:
Apo kafetieres Izzy, Rowenta pou exo dokimasei einai mia xaroula. OXI KRUPS, trexoun apo pantou nera meta tin dekati fora (k polles leo) pou tha tin xrisimopoiiseis
οποτε μου κανουν λαθος τον καφε και βαζουν εστω και μιση κουταλια ζαχαρη... φευγει σκουπιδια αμεσως. μπλιαχχχχχχχχ (οι ποτες παντα τον πινουν σκετο να ξερετε)
επισης γαλλικος με γευσεις. το φουντουκι τα σπαει.
Εσείς που ψάχνετε για μηχανή εσπρέσο (ή έχετε ήδη), τι μίξερ έχετε; Απ' αυτά τα μικρά με τις μπαταρίες ή τα μεγάλα που έχουν και στις καφετέρειες;
Γιατί για να φτάξεις φρέντο εσπρέσο/καπουτσίνο πρέπει να το χτυπίσεις μετά με παγάκια στο μίξερ και τα μικρά δε νομίζω να κάνουν δουλιά.
Με ένα κατοστάρικο βρίσκω και εσπρεσιέρα και μεγάλο μίξερ; Δύσκολο ε;
Mia frapediera tin kanei ti douleia mia xara.
Επίσης τα μούλτι έχουν μια πλαστική μαλακία που βάζεις και σπάνε πάγο.
Freddo Cappuchino και είσαι οκ :thumbsup:
τον καφέ σκέτο,φυσικά για να αντιλαμβανόμαστε τη γεύση του...
εμετός είναι όταν πάτε κ βάζετε σε γαλικό με γεύση, γάλα.
γενικά προτιμώ το πρωί δύο νες ή -όταν ανοίγει ο καιρός έναν νες έναν φραπέ, για να ξυπνήσω κ μετά κάνα γαλλικό, τούρκικο -τέτοια τύπου ροφήματα (καφέδες δε τους λες).
κ μετά απόγευμα πάλι νες/φραπέ ειδικά αν υπάρχουν δουλειές κλπ
Ο φραπές πίνεται 3 και 3. 3 κουταλιές καφέ και 3 παγάκια.
μέτριο χωρίς
ΦΡΑΠΕ εννοείται
freddo capuccino και γαλλικο σε περιπτωση γερης κρεπαλης. δυστυχως λογο δουλειας κτυπαω τουλαχιστον 3 εν ωρα εργασιας που δεν το προτεινω. καταταλλα πηρα και αμπουλες σημερα και συντομα θα εχω ινφο διαφορας απο την απλη διαδικασια.
καφετερια σερφαρω με την izzy spicy red και ποτηρια ΙΚΕΑ. μετα απο χρονια μελετης μπορω να πω οτι εφτασα στο συμπερασμα οτι στον καφε δεν μετραει το απο που αγοραζεις ποτηρια.
και για το cliche της υποθεσης, "στον καφε δε μετραει η καφετιερα και η ποικιλια που χρησιμοποιεις αλλα το πνευμα"
εσκασα.
α ναι, παντα σκετος.
Ο freddo capuccino είναι εξ'ορισμού μη σκέτος.
Μόνο αν πάρεις αυτό το μαραφέτι που λέγαμε στο οφφ τόπικ για τον εσπέσσο
http://img521.imageshack.us/img521/6...sso20maker.jpg
και μια γερή φραπιέρα ή δυνατό μπλέντερ. Η κοινή φραπιέρα θαρρώ απλώς θα ανακατεύει τον πάγο χωρίς να τον θριματίζει.
Δε νομίζω να πίνεται ο εσπρέσσο απο εσπρεσσιέρα αξίας 75ευ.. πόσο μάλλον rohnson. Τώρα αν σε ψήνει τόσο, go for it.
Δεν έχω ιδέα ποιες μάρκες είναι καλές και ποιες όχι, ούτε σε τι τιμές κυμαίνονται. Θα περιμένω μπας κ πει κανένας τπτ εδώ :P
o mixanismos ths espresieras de tha kanei kati pio "periergo" apo oti mias 150 evro. nero me piesh vgazei. H diafora profanws tha einai sthn poiothta ton ylikwn pou xrisimopoiei,posa erh ths kafetieras einai plastika posa "inox" k paei legontas. gia mia espresiera pou t mono pou exei panw extra eiani to akrofisio gia na kanei to afrogalo einai simpathitika lefta gia mia spitikh pou meso oro na kanei 1-2 kafedes thn hmera
apla autes oi mixanes theloun kalo katharismo meta apo kathe xrish kai afalatwsh twn sopsixwn tou 1 fora to dimhno.
To παραθέτω κι εδώ. Οι τύποι τι καίνε βέβαια.. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=7&t=5153
εγω παλι εκνευριζομαι οταν λεω "ενα σκετο αχτυπητο φραπε"
ειναι λαθος αλλα δεν εχω και αλλη επιλογη
επισης φαιλ στα μαγαζια που τον χτυπανε "λιγο" για να μην φαινεται λεει ο κοκος μισοδιαλυμενος
παιζει να πινω σκετο αχτυπητο κοντα 8 χρονια! υπαρχουν φορες που καταλαβαινω οτι ειναι "καρκινος"
και οτι οι εσπρεσοι ειναι πιο "καλοι" αλλα δεν κοβεται το ρημαδι! εχω προσπαθησει σας λεω!
παίζει ρόλο η πίεση της μηχανής. στα μαγαζιά αν έχουν επαγγελματικές μηχανές πιάνουν και τα 15 bar, σπίτι άντε 2-3, οπότε δεν εκχυλίζονται όλα τα έλαια του καφέ
Σκατα στον καφε!Αντι-καφε ειμαστε.
ρε, φόλα καφέ είμαστε.
αλλά γιατί 8 στα 10 μαγαζιά κάνουν ΣΚΑΤΑ καφέ δεν έχω καταλάβει. πόσο δύσκολο πια?
κλαίω με illyθιότητες.
άρχισα να ξαναπίνω ΝΕΣ επειδή τελευταία με ενδιαφέρει λίγο η ώρα που θα ξυπνήσω.
και νυστάζω για να ψήνω ελληνικό(μάλλον πρέπει να βρω γκόμενα)
ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.