Σκέφτομαι τελευταία μήπως επενδύσω σε ένα σετ ηλεκτρονικά ντράμς, για τους γνωστούς λόγους φασαρίας. Πείτε τι ξέρετε και απο τι τιμή και πάνω αξίζει να σκάσω λεφτα, απο θέμα ήχου και αίσθησης.
Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600ευ.
Printable View
Σκέφτομαι τελευταία μήπως επενδύσω σε ένα σετ ηλεκτρονικά ντράμς, για τους γνωστούς λόγους φασαρίας. Πείτε τι ξέρετε και απο τι τιμή και πάνω αξίζει να σκάσω λεφτα, απο θέμα ήχου και αίσθησης.
Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600ευ.
edw eisai. Kai paizei sto naka na einai f8inotera,paizei kai oxi. Se afth thn timh yamaha MONO. Xestikame.
Loipon, genika ta hlektronika drums einai kapws diaforetika apo ta kanonika se aisthish, alla gia practice einai mia xara, kai vgazoun kai kalo hxo (an exeis kalo module).
Tha sou proteina prin to psakseis kan, na pas na dokimaseis na paizkseis se kana gnwsto h katasthma na deis an sou kanoun.
Sta texnika twra, ena edrums set exei duo vasika kommatia: ta drums (triggers) kai to module/egkefalo (hxos).
Apo ta drums eksartatai h aisthish (mesh heads, vs rubber pads klp), to poso kala triggarei kai merika features (opws chokeable/dual trigger piatinia, variable hihat, rimshots).
Apo to module eksartwntai ola ta features (arithmos eisodwn, rims, variable hihat, potitional sensing kai ena swro alla) kai o hxos.
Twra genika to provlhma sta edrums einai h timh.
Gia na pareis kati kalo prepei na pas sta 1000e.
Se ayta ta lefta tha sou proteina auto:
http://www.thomann.de/gr/roland_td_4...v_drum_set.htm
einai to kainourgio entry level ths roland (h top etairia sta edrums)
Twra, uparxoun kialles luseis, kai analoga ti ta thes mporeis na pas se pio xamhles times (millenium den exw dokimasei, alla apo oti akouw den einai gia polla), se vst luseis (ta suneeis me pc kai paizeis mesw cubase klp), diy conversions apo kanonika drums kai alla.
Telos exe upopsin oti to module paizei megalutero rolo apo oti ta drums, kathws ektos tou oti vgazei ton hxo, ta pio akriva modules, uposthrizoun perissotera features, kalutero triggering, kai exoun kai perissoteres eisodous.
Gia module tha proteina opwsdhpote roland, to td-4 einai mia xara, h mporeis na vreis kai polu fthna td-6v sto ebay (ayto exw egw).
Anyway, paizei na se mperdepsa ligo, an exeis aporeies rwtas.
Καλά για 1000αρικο δεν το συζητάω καν. Αν θεωρείτε πως στα 600 ΜΑΞ δε μπορεί να βρεθεί κάτι αξιοπρεπές, θα το αφήσω τελείως.
Να σημειώσω μόνο πως είμαι αρχάρια οπότε δεν έχω τις απίστευτα τρελές απαιτήσεις.
Αν είναι για 600 μην πάρεις καθόλου καλύτερα, εγώ δεν έχω ιδέα αλλά αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ έτσι λένε.
ΟΧΙ αυτά είναι του διαόλου.
και θα τα βαρεθείς πολύ γρήγορα:|
true ^
έχω παίξει αυτά που προτείνει ο HIV, και είναι απαίσια. ίου.
γενικά e-drums = ίου.
υπάρχουν στούντια με drum booths που τα νοικιάζεις προς 5 ευρώ/ώρα. εγώ θα το προτιμούσα.
Δεν είναι το ίδιο να τρέχεις κάπου για να κάνεις practice όμως με το να κάνεις ανα πάσα στιγμή σπίτι σου. Και τώρα έχω φίλο με τύμπανα, αλλά δε μπορω να τρέχω κάθε λιγο σπίτι του, δεν έχω το χρόνο.
kai thn oreksh.
alla mhn pareis hlektronika.
exoyn parei filoi e-drums 650 euro k katw kai htan ola aparadekta!!!
Mono apo Roland 3000euro k panw a3izei lene osoi exoyn dokimasei ta panta
βασικά οι δυναμικές είναι το θέμα. άμα τα drums δεν έχουν διχτάκι και καλά triggers και έχουν αυτή τη μαλακία το καουτσούκ την πούτσισες. ούτε ghost notes ούτε τίποτα.
Kala mhn eimaste kai upervolikoi, kai me 1000 vriskeis ikanopoihtika, to td-4 px, xwris omws variable hihat, polla inputs, potitional sensing kai me rubber pads sta toms kai apla kalo hxo.
Milame panta gia thn periptwsh pou ta thes kathara gia spiti/practice, oxi gia live/hxografhseis e.
Pantws Drumsick, an den paizei na pas panw apo 600, kai ontws thes kati gia spiti, mporeis na pareis ena metaxeirismeno td-6v module apo ebay (200-250e) (h kai kana kalutero an vreis), kai kapoio fthno set apo thomann (px http://www.thomann.de/gr/millenium_m...pecial_set.htm)
pou tha sou vgoun gyrw sta 600 ola mazi, alla tha paleuetai nomizw.
To kalutero vevaia tha tan h na vreis meros/xwro na valeis kanonika h na mazepseis gia na pareis kati kalutero.
Uparxei panta kai h lush twn practice pads vevaia :p
Kαλά, περισσότερα για ηλεκτρονικά δε δίνω. Το χώρο που να τον βρω μωρε? Αν υπήρχε τρόπος να πάρω κανονικά, προφανώς αυτό θα έκανα. Αυτό για τα μεταχειρισμένα td-6v το διάβασα και στο noize.gr. Ισως το ψάξω περισσότερο σ'αυτή την κατευθυνσή.
Αυτό το millenium που λες διάβασα πως είναι θορυβώδες λόγω δερμάτων και πως γενικά καλύτερα καουτσούκ για τον θόρυβο (ή σίτες, ιδανικά).
Και ναι ρε jezuz, μην υπερβάλλεις.. Καλά καλά να κρατάω μπαγκετες δεν ξέρω, δε νομίζω να μου κακοφανεί τόσο το πρακτις στα ηλεκτρονικα..
Τέλος, shrinebuilder, κάνω και μάθημα σε κανονικά ντραμς μια φορα τη βδομάδα κ πάω και παίζω κ στον φίλο άλλη μια. Δεν είναι πως δεν θα'χω επαφη.. απλώς ενδιάμεσα δεν κάνω άλλο πράκτις και τελικά θα μείνω πολύ πίσω αν δε βρω μια λύση για το σπίτι.
to oti kapoioi isws goustaroun perissotero ton ilektroniko ixo giati 8eloun na paiksoun alla pragmata ,h apla na kanoun figoura me to f8ino drum machine tous vazontas congas px h opoiodipote apo ta 100.000 presets den paizei e? einai dedomeno oti h gomena goustarei kristalo ixo apo ksilo-derma ,exei trixa sth masxalh kai katsapunkiazei? akouei tis a-triggaristes paragwges twn limp bizkit kai avnanizetai? mazevei lefta na parei to tabouro tou jordisson?
ok,gia practice to 8elei alla ta ilektronika timpana xrisimopoiounte kai gia alla pragmata ektos apo to na einai isixi lisi anti gia kanonika drums. opote mhn katadikazete to tromponi otan to vazeis sto DS-2 kai den exei kales armonikes.
Ισχύει κι αυτό εν μέρει.
Εντάξει, σαφώς προτιμώ τον ήχο των κλασσικών τυμπάνων, αλλα με ψήνει και η φάση με breaks/dubsteps/down tempo στα ηλεκτρονικά, πέραν του πράκτις.
kai sthn telikh an se xalaei afto
pou den to vgazeis me natural drums katw apo 1000 euro,mallon kaneis periodia me th madonna enw milame kai eisai o drummer ths.
Egw gi'ayto den proteina akoystiko set, alla eipa pws ta hlektronika sta 600 euro einai gia petama, ta Millenium, Fame ktl ta exoyn parei filoi, kai einai apla PETAMENA LEYTA, kalytera ena practice set gia meleth, poy 8orybo den kanei, stoixizei gia ligotero, kai otan er8ei h wra kai xreiazetai ena hlektroniko set, tote 1000+ euro gia kati a3ioprepes.
Eμένα πάντως κι αυτό ακόμα, που κάνει 450ευ, δε με χαλάει στον ήχο
Ναι οκ, είναι πλαστικός και ψέυτικος, αλλά σίγουρα καλύτερος απο το τούκου τούκου των pads..
ρε συ δεν είναι ο ήχος το θέμα. για τον ήχο θα σε νοιάξει άμα θες να παίξεις λάηβ ή να ηχογραφήσεις. το θέμα είναι να συνηθίσουν τα χέρια σου σε φυσικά τύμπανα. με κανονικό rebound και αίσθηση. αλλιώς κλάφτα.
Eνώ αν πάρω δυο pads, θα συνηθίσουν όπως πρέπει τα χέρια μου ε?
εγώ για pads δε μίλησα, πάρε κανά σετ της πούτσας των 200-300 ευρώ και βάλε δίχτυα αντί για μεμβράνες. σου δίνω κανά σπασμένο πιατίνι, βάζεις καουτσουκοπάντ από πάνω και είσαι οκέη, εγώ 3 χρόνια τώρα έτσι τη βγάζω, σε πολυκατοικία κιόλας.
Μα τι λες! Μου συγκρίνεις τώρα επαναφορές και αίσθηση ηλεκτρονικών ντράμς (ακόμα και της πούτσας) με ΣΙΤΕΣ σε κανονικά τύμπανα???? Ηλεκτρονικα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλα οι σίτες ήταν ελεεινές.
Otan leei σιτες mallon ennoei ta mesh head pou mpainoume kai se edrums.
Ta dika mou exoun tetoia, kai einai mia xara.
Toso kairo se auto epaiza/eixa arxisei na mathainw, kai twra pou arxisa kai mathimata den eixa kanena provlhma na paiksw, thelei ligo prosarmogh, pio polu stis dynamikes (ta varaga polu ta dika mou telika :P), alla tpt pou den strwneis me ligo paiksimo.
Genika pantws egw mia xara ta vriskw ta hlektronika, kai apo pleyras paiksimatos (eidika an exeis kai prosvash se kanonika), kai apo pleyras hxou (jammarw kai me filous sxedon oti wra na nai kai den enoxleitai kaneis).
Πήρα σήμερα mesh head για το kick drum μου, γιατί ο θόρυβος δε παλευότανε.
Περίεργη αίσθηση.
Αλλά σε σύγκριση με το kickdrum των ηλεκτρονικών yamaha, hehehehehehehehe
exei kollisei sth varvara na parei e-drums. afiste th.
Δε μου'χει κολλήσει να πάρω e-drums. Μου'χει κολλήσει να βρώ την καλύτερη δυνατή (οικονομική, αθόρυβη και μικρή σε μέγεθος) λύση για πράκτις δεδομένου ότι δε μπορώ να βάλω στο σπίτι κανονικά τύμπανα.
Δύο είναι τα τινά λοιπόν: φτηνά e-drums ή pads.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ξαναρωτώ: Τι προτείνετε?
Εγώ που είμαι άσχετη προτιμώ σαν ιδέα τα ηλεκτρονικά για να ακούω και ήχο να γουστάρω. Θα με βλάψει η εκμάθηση σε αυτά? Θα μάθουν λάθος τα χέρια μου ενώ θα μάθουν σωστά σε πάντς ή μαξιλάρια ή κούτες? Ποιά είναι τα συν και τα κατά της κάθε περίπτωσης?
ιnb4 συν+πλην εκμάθησης σε μαξιλάρια
ΝΑ πω και εγω την βλακεια μου...
Στον πραγματικο κοσμο, για να σαρεσει αυτο που κανεις πρεπει να σου ακουγεται και καπως ωραια.
Και ιδιαιτερα οταν αρχιζεις να παιζεις πρεπει να κα8εσαι και να παιζεις και να καυλωνεις ρε γαμμωτο καπως. Τα παντακια μου κανουν σαν μια πολυ βαρετη ενασχοληση.
Η μεγαλη αυτη συζητηση για κα8ε οργανο που εχει να κανει με το πως το βαρας, τι ηχο παραγει το χερι σου, τι ειναι το αντικειμενο που βαρας και ολα αυτα, αισ8ανομαι οτι αρχιζει να γιγαντονεται οσο ποιο πολυ ε3ικειωνεσαι με το οργανο και αρχιζεις και το καταλαβαινεις.
Παντως, προσωπικη μου γνωμη, την ταμπουρια σου, τις δυναμικες σου (το χτυπημα σου πως 8α το κανεις) τα φτιαχνεις με πολυ κοπο και παντα σε σχεση με το αντικειμενο σου, και μου
φενεται κατι πολυ δυσκολο να γινει σε ηλεκτρονικα, Eννοω δεν μπορεις να καταλαβεις πως 8ες να χτυπας το ταμπουρο, χτυποντας ενα ηλεκτρονικο. Αλλα αυτο το κομματι των δυναμικων
στο παι3ιμο κτλ κτλ ειναι ενα μονο μερος του οργανου.
Τα τυμπανα εχουν μια πρωτογονιλα στην φυση τους ας πουμε, ειναι ενα δερμα το χτυπας πρεπει να νιωσεις ποτε κανει κατι που σε ενδιαφερει. Ολο αυτο δεν υπαρχει στα ηλεκτρονικα,
τα οποια ομως ναι παιζουν στην πολυκατοικια, οτι ωρα 8ες και ειναι ενα φανταστικο υποκοταστατο. Μετεπειτα μπορει να ειναι και ενα ε3υπνο κολπο στο κανονικο σου σετ.
Εγω 8α ελεγα παρε κατι που σε φτιαχνει να χτυπας στο σπιτι, δωσε λογικα για σενα λεφτα γιατι σιγουρα δεν 8α ειναι σε βα8ος χρονου η αγαπημενη σου αγορα, βαρατα πολυ, και οταν αρχισει ολο αυτο το πραγμα με μπαντες προβαδικα χαρα και ευτιχια, 8α τα επαναπροσδιορισεις ολα φανταζομαι .Και εντελει μπορει να καταλη3εις με ενα μα3ιλαρι και 2 μπακετες ολη μερα, η να ψαχνεσαι για χωρο να στησεις την υπερσεταρα σου, η να γουσταρεις τα ηλεκτρονικα σου ποιο ποολυ αφου παιζιες και σε "κανονικα" αλλα αυτο 8α ειναι αποφασισμενο..
Btw, εχω 2 ιστοριες με ηλεκτρονικα οπου οι γειτονες εκαναν παρατηρηση γιατι τα δικασα περνουσαν και δεν τους αρεσε και το χεβιμεταλ προφανως και τετοια χαριτωμενα....
Οποτε αναλογα που μενεις.... μου μοιαζει εως και απαγορετυτικο το ειναι "κανονικο" αλλα του εκανα κατι κολπα...σετ...
Pantws kai oi diy luseis, an to xeis kai ligo den einai kai polu duskolo na ginoun.
http://www.instructables.com/id/DIY-...-Module-Req_d/
module pantws tha pareis etsi kialliws, kana metaxeirismeno td-6, h kana alesis i/o an tha xeis stadar kalo pc konta.
Εχει ενας φιλος το πιο ακριβο μοντελο, και πρεπει να τα χτυπαει λες και θελει να τα σπασει για να πιασουν σωστα τα χτυπηματα, εφιαλτης...
Και ο Κολιας με μια μπαντα που επαιζε πιτσιρικας εκαναν ακουστικη προβα, βαραγε τα ποδια στο πατωμα, το κρεβατι και κατι μαξιλαρια, και οι αλλοι ειχαν τις ηλεκτρικες χωρις ενισχυτη X-D
Kαι εμενα μου εχουν πει γνωστοι με πρακτις και ηλεκτρονικα οτι τους ειχαν κανει παρατηρηση επειδη περνουσαν οι κραδασμοι απο τις μποτες στον απο κατω οροφο...
Hm, me ti module? To xei rythmisei swsta fantazomai e? Duskolo to kovw na ftaigane ta pads, ta parts ola idia einai , piezo (gia ta mesh heads, gia ta rubber den eimai sigouros).
Genika oti kai na parei, module roland, ante kai kana alesis i/o-dm5 sth xeiroterh.
Auto psiloisxuei, alla ektos tou oti den akougetai kai toso (an paizeis heals down den akougetai tpt sxedon), diwrthwnetai eukola me kana xontro xali apo katw, h kati tetoio
urban legend gia ton kolia,malista.
oxi re apo to xwrio moy einai to paidi, kai o kolhtos moy poy ton 3erei apo poly palia & epaizan palia kai se mia mpanta mazi (& me George Bokos) moy exei pei oti exei dei diafora tetoia...
Me ena module Millenium 505 h kati tetoio, moyfidhs dhladh. Eyaishsia kai entash eixame balei sto terma. Mporei ontws opws les na einai to problhma ston egefalo, alla kai pali gia to set ths Millenium milame, an pareis mesh-heads me rack + kalo egefalo 3efeygeis ligo, ektos an katseis kai to psa3eis...
Ξεθάβω, αλλά δεν υπάρχει λόγος για καινούριο θρεντ. Για πείτε. Έχω ρωτήσει γνωστούς και φίλους, αλλά δεν έχω καταλήξει και σκέφτηκα να πάρω καμιά γνώμη ακόμα.
Λίγη θεωρία: Παίζω λίγους μήνες, κάνω ένα μάθημα τη βδομάδα (σε ακουστικά, εννοείται) και επειδή αυτό το μάθημα είναι και η μοναδική μου μελέτη πλέον (βαρέθηκα το practice pad την πρώτη βδομάδα), αποφάσισα να αγοράσω το δικό μου κιτ. Αυστηρά ηλεκτρονικό, γιατί θα είναι στο σπίτι μου. Δε χρειάζομαι καθίσματα, ακουστικά, μπαγκέτες, έχω τα δικά μου. Επίσης, πιθανότατα θα αγοράσω κάποιον μεταχειρισμένο εγκέφαλο από ebay ή κάτι. Τέλος, θα αγοράσω διπέταλο και επιπλέον θέλω το πετάλι του hi-hat να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΤΑΛΙ ΗΙ-ΗΑΤ και όχι να νιώθω λες και παίζω racing sim.
Δε θέλω μια πολύ φθηνή λύση. Ο σκοπός είναι να πάρω κάτι που θα μου χρησιμεύσει σε κάτι περισσότερο από απλή εξάσκηση, κάτι που ίσως χρησιμοποιήσω σε κάποια σπιτική ηχογράφηση ή κανά μικρό gig αργότερα. Από την άλλη, δε θέλω να φτάσει και στα 2 χιλιάρικα. Θέλω, δηλαδή, αλλά δεν περισσεύουν. Επίσης όσο πιο "μαζεμένο" και στιβαρό, με σταθερά πετάλια, τόσο καλύτερα. Κάτι σαν αυτό: http://www.thomann.de/gb/news_msg_mi...kifiziert.html . Οπτικά, θεωρητικά μου φαίνεται μια χαρά. Δεν ξέρω τι λέει από ήχο και αίσθηση, βέβαια.
ΟΠΟΤΕ, ακούω προτάσεις σε εγκεφάλους, διπέταλα και kits. Οτιδήποτε δοκιμασμένο έχετε να προτείνετε, μου κάνει. Φχαριστώ :*
ΥΓ. Mesh ή rubber?!
γιατί "εννοείται"?
γιατί μόνο τον εγκέφαλο μεταχειρισμένο και όχι όλο το σετ? θα πάρεις καινούριο σετ και θα 'χεις τον εγκέφαλό του να κάθεται or what
ό,τι σε βολεύει, πήγαινε στο drumstore ή στο Νάκα και δοκίμασέ τα. θα πρότεινα mesh στο ταμπούρο και rubber στα toms
μπες noiz.gr και δες αγγελίες, ένα Roland TD6 μεταχειρισμένο θα σου ρθει κουτί (ή, ακόμα καλύτερα, TD9)