Isws xreiastei gia mia douleia na agorasw neo enisxith bassou (dld descent prama)
Thelw combo na mhn kseprnaei ta 300e. Peite mou luseis sas parakala thaftoxtonisw !
Printable View
Isws xreiastei gia mia douleia na agorasw neo enisxith bassou (dld descent prama)
Thelw combo na mhn kseprnaei ta 300e. Peite mou luseis sas parakala thaftoxtonisw !
decent πράμα με 300 ευρώ χλωμό. Δες για κανα μεταχειρισμένο, ξέρωγω. Νομίζω για κάτι line6 φτηνούς είχα διαβάσει καλά πράματα.
katse re file. den theloume megala volumes kai trella pramatakia. oute thelw na agorasw kefali/kabina.
ena enisxith na borei na kalupsei ena gig polu mikro. kafwdeio fash.
να ρωτήσω εδώ σα τη σφηνόπουτσα επειδή δεν ξέρω αν αξίζει δικό του τόπικ. πες ότι θέλω να πάρω ένα μπασάκι για να μάθω (χωρίς να έχω ιδέα από έγχορδα) - αξίζει να πάρω κανενα harley benton παμφθηνο και στην πορεία να προχωρησω σε κατι σοβαρότερο ή είναι τελείως της πούτσας;
mou gamas to topic alla mhn pareis harley. egw tha sou protina ibanez gsr 200
@LokiTricksterGod Αν σου αρέσει το παρουσιαστικό των fender πάρε squier vintage modified ή classic vibe, πολύ τίμια για τα λεφτά τους. Αλλιώς gsr200
@Xtikio
προτείνω
http://www.thomann.de/gr/warwick_sweet_152.htm
ή
http://www.thomann.de/gr/gallien_kruege ... scombo.htm
ή
http://www.thomann.de/gr/ashdown_t15180s.htm
Προσωπικά δεν περίμενα ότι η warwick θα είχε (και) καλούς ενισχυτές αλλά πήγα πρόσφατα σε ένα στούντιο και διαψεύστηκα οπότε σου προτείνω αυτόν. Έχει και graphic equalizer που επίσης μου αρέσει. Για ashdown έχω διαβάσει καλά λόγια στο talkbass. Για gk επίσης για τα λεφτά τους.
ton ashdown ton evala kiegw sto mati. akouses asxhma pramata e?
to warwick mhxanima me psinei polu. toxeis paiksei eipes e? boreis na mou peis ti hxo evgales, enoontas gia ti style ton xrhshmopoihses.
'Οχι το συγκεκριμένο, αλλά καμπίνα και profet. Έπαιζα τραγουδάκια στυλ από edge of thorns έως burning times και μπορώ να πώ ότι σε όλα ακουγόμουν ξεκάθαρα, χωρίς τη χρήση εφέ. Και δε χρειαζόταν να κόψω μπάσα για να γίνει αυτό, δε "μπούκωνε". Γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Για τί μουσική περίπου το θες εσύ;
Για ashdown είπα ότι άκουσα καλά λόγια, αλλά εγώ από αυτά τα 3 θα προτιμούσα το warwick όπως είπα λόγω του graphic equalizer και της άνωθεν εμπειρίας.
ton thelw gia fash jazz kuriws. alla thelw na borei na stathei kai se blues, soul, funk, pop kai rock pramata.
Πιστεύω θα είσαι οκ.
Δεν παίζει αν βρεις να δοκιμάσεις πουθενά από τα μέρη μας;
kati tha kanw. apla hthela na testarw an exei pathei kapoios apo tous aksiotimous bassistes pouxoume trigirw kapoio mhxanima pou na sas phre ta muala sta lefta afta.
Εϊναι δύσκολο αυτό που ζητάς, γιατί συνήθως ή έχουν έναν practice combo των 15-30W πχ όπως εγώ, ή καμπίνα και κεφαλή (ή και τα δύο). Combo με τέτοια ισχύ και σε αυτά τα λεφτά δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κανείς.
makari na borousa na vrw afto to manari metaxeirismeno sta lefta mou.
Ε εντάξει, 80 ευρώ πάνω από τα λεφτά σου είναι, δε μπορείς να περιμένεις κάποιο καιρό να τα μαζέψεις; Ή το θες άμεσα;
ama xreiastei tha xreiastei AMESA. giafto klaigomai.
Μία ν00μπ ερώτηση: αν πάρω π.χ. κανέναν 200-300W ενισχυτή, αυτός είναι κατά γενικό κανόνα δυνατό να δουλεύει ικανοποιητικά με χαμηλό volume για το σπίτι, ή να πάρω και έναν μικρό;
Εκτός του ότι προσωπικά κι αυτά λίγα μου φαίνονται (ο δικός μου πχ είναι 750, οκ δε χρειάζεσαι λογικά τόσα αλλά μια 500άρα καλό είναι να υπάρχει), όχι μια χαρά θα είσαι και για το σπίτι.
ntragkonlord giati tosh megalomania?
Έχω μικρό πουλί.
Τι μεγαλομανία, με τον eden wt-550 που τον είχα με φορτίο 2.6 ohm και πρέπει να έβγαζε 720 watt ήμουν ok, αλλά όταν τον είχα με 4 ohm και ήταν στα 500 watt ήμουν εντελώς οριακά και τον έφερνα στα όρια συχνά. Τώρα με τον glockenklang που είναι γομάρι, είμαι στα 400 watt λόγω 8 ohm και είμαι οκ για πρόβες, όχι οκ για συναυλίες σε ανοιχτό χώρο. Φυσικά, τα 400 watt του glockenklang λίγοι ενισχυτές τα έχουν, και δύσκολα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Εξαρτάται από διάφορα πράγματα το πόσα watt θα χρειαστείς, αλλά και στο talkbass αν δεις σε τέτοια poll υπάρχουν μεν αρκετοί που λένε ότι τους φτάνουν 300, υπάρχουν δε και πολλοί που λένε 500-600 minimum. Αυτά που λέω είναι από τη δική μου εμπειρία, αν τώρα κάποιος είναι κομπλέ και με 200 watt με γεια του με χαρά του.
re filos ti entaseis exete sthn prova. tha me trelaneis.
Σιγά ρε μανάρι. Καταρχάς ο διπλασιασμός των watt δε σημαίνει διπλασιασμό της έντασης, σημαίνει +3db. Πέρα από αυτό, η ένταση εξαρτάται από χίλια δυο πράγματα, πχ ευαισθησία των ηχείων, eq κλπ. Και, όπως και να έχει, ακόμα κι αν δε χρειάζεται να τσιτώσεις τον ενισχυτή, μόνο καλό κάνει να έχεις λίγο παραπάνω headroom.
Και κάτι ακόμα, οι περισσότεροι ενισχυτές τερματίζουν από ένταση με το volume στο 4, οπότε μη σκέφτεσαι "αν είμαι κομπλέ στο 4 στα 300 watt πώς γίνεται σε κάποιον να μη φτάνει το 7-8". Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις ήδη τον ενισχυτή στα όριά του.
sigoura gia na les oti les kses kapoia pramata parapanw. alla sunexizeis na mou fenesai upervolikos.
vevaia ontas asxetos paw apla passo kai dexomai oti kses polla parapanw.
tespa. elpizw na vrw kana amp. guys ama deite tpt na polite sta xaraktiristika mou kante mia anafora edw parakalw.
Hey ho.
To 8εμα με τα watt είναι μεγαλη συζήτηση. Πχ για τον ήχο που θέλει ο μπασίστας μας έχιε υπερβολευτεί με εναν asdown 300watt, που αποδίδει σε ένταση καλύτερα απο οποιον ΄δηποτε ampeg τελικο και ας έχουμε δοκιμάσει (ανεξαρτήτως watt). Τα 300watt (τα δικά του) δεν ήταν λιγα ούτε για το rockwave, και σε περιπτώσεις που δεν τον παιζουμε με 2 καμπινες (η έστω 6-8 10ρια) το κεφαλάκι παιζει υπερσουπερ ακομα και στο 10.
Στο θέμα σου όμως.
είσαι εδώ.
http://www.thomann.de/gr/gallien_kruege ... k_bass.htm
Πάρτο και θα με θυμηθείς. Την συγκεκριμένη καμπίνα την έχω και οποιος μπασιστας έχιε παιξει εχει χεστει απο την χαρά του.
Επισης το κεφαλι εχει και παραμορφωση, έτσι για την φαση και είναι σουπερ καλούλι. Και μην σε κολαει που ειναι 125 watt, ειναι kruger και κόβει κολαράκια.
den me endiaferei to distrortion. alla mexei psisei apithmena. 315e gia kefali kabina einai super lefta kai diavasa ta specs kai nomizw oti psiloeinai kelepouri. an telika to agorasw tha epistrepsw na grapsws specs.
Kales agores sou eyxomai agorina.
Egw eixa parei to idio perysi 400eurw, (thomann), epese ki allo, kai fantazomai proswrina, h mexri na fygie to stock, giati to kefali den nomizw oti synexizei na bgainei sta 125 watt.
poly stenaxwrh8hka pou poulhsa to kefalaki....
Perimenw entypwseis
katse narthoun prwta ta leftoudakia.
elpizw se 1 2 weeks na to paragilw
Λοιπόν αγάπες. θα βάλω καποια λίνξ να μου πείτε απόψεις. Για την κεφαλή θέλω να μου προτείνετε και καμπίνες. Εμπειρίες και μπροτάσεις στο μπάτζετ μου δεκτές. Σας αγαπώ.
Σχολιάστε αν γνωρίζεται οι απόψεις σας με νοιάζουν πολύ.
http://www.thomann.de/gr/orange_crush35b.htm
http://www.thomann.de/gr/gallien_kru..._basscombo.htm
http://www.thomann.de/gr/warwick_pro...asstopteil.htm
oi akriboi warwick kaloi einai, oi f8hnoi einai poly metrioi ap'oti exw dokimasei.
o ashdown einai ok gia ta xrhmata toy, kai se proba poy exw dokimasei.
GK bgazei kala mhxanhmata, twra gia to sygkekrimeno den 3erw.
Pantws 8a proteina gia th moysikh poy paizeis na pareis kati me 10" megafwna, to 15" mporei na mhn se ikanopoihsei gia jazz ktl (ti mporei, poly pi8ano dhladhS)
LokiTricksterGod, makrya apo Harley Benton! Eidika thn sygkekrimenh marka makrya! Yparxoyn alla mpasa me 200 eyrw poy 8a thn palepsoyn mia xara gia kapoia xronia, ta sygkekrimena omws einai kakosxediasmena kai kakokataskeyasmena! Exw pai3ei me kapoia, ta exw dei kai se ba8os xronoy kai den a3izoyn!
Oso afora ta bat, kai egw me 600 paizw, pragmatika me tosa hmoyn aneta kai eixa swstes dynamikes se probes, me ligotera paleya me to mpaso!
Hmoyn aneta kai se live se anoixto xwro, bebaia se ayto isws na synisferei kai h kampina poy einai 1200 watt kai den ton pinei oso dynata kai na thn pai3w.
μιας και το εχου,ε/εχετε πιασει εδω το θεμα......
ενδιαφερομαι και εγω για amp ....ο ηχος που θελω
ειναι στακατος και punchy , οχι πλαδαρος με πολυ bass
κτλ
τιν κοιταξω απο μαρκες ? ? ?
gia posa xrhmata milame?
Giati an ta xrhmata den einai problhma des Glockenklang, TecAmp, TC Electronic ktl :-D
αν τα φράγκα δεν ήταν πρόβλημα δεν θα σε ρωτούσαμε. Θα τους παίρναμε όλους. Και μπασσάκο πλίζ όχι γουόργουικ :/
δεν μηλαμε για πολλα $$
ενα κεφαλι και μια καμπινα 4χ10 νομιζω
οτι ειμαι μια χαρα! δλδ κανενα 1500 αρι ολα μαζι
καπου εκει λεω...
το warwick που εχω πλεον ειναι FNA JAZZMAN 5χορδο και παιζει παρα πολυ καλα
για τα 800 ευρω που το πηρα ! καμια σχεση με το warwick corvette με bubinga που
ειχα καποτε λες και ειναι αλλη μαρκα! (πρως το καλυτερο)
ειχα EBS κεφαλι με καμπινες SWR και EBS
θα ηθελα κατι αναλογο σε ηχο αλλα ακομα
ποιο punchy
παλαια σε studio (πανε κανα 4αρι χρονια)
ειχα παιξει με PEAVEY κεφαλι και καμπινα 4χ10
και μου ειχαν αρεσει πολυ! τι λετε για αυτα? ? ?
enas einai o punchy enisxiths kai aftos legetai Ampeq SVT-CL kata th gnwmh mou
Νομίζω ότι περιγράφει ακριβώς το αντίθετο του λαμπάτου.
+1
μηπως δεν ειναι το μπασακι σου αρκετα παντσυ? :-D
Ta EBS ειναι αρκατα παντως. Μηπως να δοκιμαζες κανα πεταλακι exciter η κατι παρομοιο?
Τωρα ενισχυτες υπαρχουν πολλοι, αναλογα και ποσα βατ και σε τι μεγεθος ψαχνεις.
Γερμανια επαιξα με 3-4 απιστευτους ενισχυτες, αλλα μαλλον ξεφευγουν απο τα χρηματα σου (TecAmp, Barabass κτλ).
το bassακι ειναι puncy αλλα θελω και punchy ενισχυτακι
τα ebs ηταν puncy ! βεβαια τοτε δεν ειχα puncy bassακι....
οποτε λεω τωρα με το puncy bassακι να παρω και puncy ενισχυτακι
xaxaxaxaxaaxaxaxa
νομιζω μια ειναι η λυση...
θα παρω τo bass και θα αρχισω βολτες στα μαγαζια και τα studios
να ακουσω! ενισχυτες!
Βασικά αυτή είναι η καλύτερη λύση!
Γενικά από ενισχυτές δεν είμαι ψαγμένος πολύ, απλά ξέρω ποιά μάρκα δε μου αρέσει με τίποτα όπου την έχω πετύχει (hartke)
Επίσης GK και Warwick πολύ συμπαθητικούλια :)
ναι με hartke εxω παιξει σε live ουτε ζεστη ουτε κρυο...
μιας και αναφερες τα GK ειχα παιξει πολυ παλια στον Τριμη με εναν λαμπατο...πανε χρονια απο τοτε δεν ξερω αν τα φερνει ακομα αυτος! θα το ψαξω! thanks! ! !
Bump.
Ξεκιναμε τωρα κτλ, και θελω κατι σε μικρο ενισχυτη (μπασσου ε) γυρω στα 150ε που να καλυπτει ισα ισα τις αναγκες της προβας.
Δεν εχω και μεγαλη ιδεα γενικοτερα η μαλλον καθολου, οποτε και μονο λογω ονοματος και ηχου για τον οποιο προοριζομαι καταληγω σαυτον τον
http://www.thomann.de/gr/orange_crush35b.htm
Αν εχετε κατι να αντιπροτεινετε στα ιδια λεφτα περιπου καντε το.
Βασικα θελω κατι το οποιο να δινει ΟΓΚΟ.Βρωμικο η μη για ογκο προοριζεται.Χεβυ ροκ/ντουμ ροκ ηχο.Οχι τοσο μεταλ.
Επισης, σαυτα τα λεφτα περιπου, υπαρχει καποιο μοντελο το οποιο να δινει και distortion η αναγκαστικα πρεπει να προχωρησω και σε αλλη αγορα πεταλου πχ?