πειτε
Printable View
πειτε
ΠΙΕΙΤΕ το όπως θέλετε!
αλλά αυτό το "πράμα" με το γλυκάνισο ΠΕΙΤΕ το κάπως αλλιώς κι όχι τσίπουρο...
στα τσιπουράδικα του Βόλου δηλαδή που το τσίπουρο είναι με γλυκάνισο, είναι άσχετοι?
me
αυτοί που το πίνουν όχι αυτοί που το πουλάνε...Quote:
Originally Posted by fandango
κι εγώ μπορεί να το πουλούσα για να βγάλω λεφτά.. τι να λέει...;
antapodw re
Tsipouro panta sketo re paidia ti glukaniso kai malakies.Akoma 8umame pou prwtohpia alkool me to tsipouro pou mou edwse h giagia mou prin 10 xronia :touched:
είπαμε τα αρώματα και τα σούξου-μούξου στα ποτά μπαίνουν μετά επειδή κάποιοι μπορεί να μην το αντέχουν οπότε για να αυξηθούν οι πωλήσεις κάπως πρέπει να διαμορφωθεί το προϊόν ώστε να απευθυνθεί και σε νέο κοινό.
π.χ.
Η ΒΟΤΚΑ...
ξεκίνησε όπως και το τσίπουρο. ΣΚΕΤΗ!!!
μετά από λίγο μου βγάλανε βότκα με άρωμα μανταρίνι, πεπόνι, μελιτζάνα και ξέρω 'γω τι άλλο!
Ψαρώσαν οι γκόμενες και οι φλώροι και πήγαν στο σούπερ μάρκετ και πήραν.
ΤΖΗΝ.
Μια από τα ίδια... Άργησαν λίγο, αλλά βγάλαν το Gordons Space
μη συνεχίσω και με άλλα....
ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Κλασική, παραδοσιακή απόσταξη των "τσίπουρων", βγαίνει καθαρό απόσταγμα και ανάλογα πόσο δυνατό το θες κάνεις και ανάλογες αποστάξεις στη συνέχεια.
Το πρώτο τσίπουρο που βγήκε, ήταν το καθαρό απόσταγμα που δεν έχει κανένα άλλο πρόσθετο! Και για χρόνια έτσι έβγαινε.
Τώρα κάποιος gay βλάχος... εγγονός του παππού που είχε τον αποστακτήρα πήγε κι έριξε κρυφά γλυκάνισο! Ο παππούς πέθανε από το σοκ και ο εγγονός άρχισε να παράγει αυτή τη μαλακία η οποία έπιασε σε όλες τις "φλώρικες τάξεις" της επικράτειας. Φυσικά μιλάμε για εκφυλισμό του προϊόντος τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν και οι ποτοβιομηχανίες και παράγινε το κακό. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε πολλοί να νομίζουν ότι αυτό είναι το αυθεντικό τσίπουρο. ΤΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ θα μου πείτε, και θα συμφωνήσω. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας θα σας απαντήσω...
Οπότε έχουμε και λέμε...
Προς πληροφόρηση του κάθε αδαή και ανυποψίαστου υποτιθέμενου πότη:
Το τσίπουρο είναι χωρίς γλυκάνισο, όπως και η βότκα είναι χωρίς αγκινάρα.
Ολα τα υπόλοιπα "παραπροϊόντα" πιέιτε τα, κάντε τα ό,τι θέλετε, ρίξτε τα και στο ΠΑΠΙ να κάνει περισσότερο θόρυβο η Sebring... αλλά μη τα ισοπεδώσουμε όλα και τα λέμε με ένα όνομα.
Τρίζουν τα κόκκαλα του παππού κάθε φορά που ακούγεται η φράση "ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ"
Φιλικά,
Σώτος
Υ.Γ:
1. οποιαδήποτε ένσταση στο παραπάνω κείμενο είναι δεκτή
2. κάνεις δε σας απαγόρεψε να πιείτε ότι θέλετε
3. άσχετος είναι αυτός που δεν ξέρει, αλλά τώρα που ξέρετε μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας...
4. αποξηραμένο το γλυκάνισο μπορείς να το ρίξεις και στο τσάι για να πάρει μυρωδιά
5. δεν έχω δοκιμάσει βότκα μανταρίνι αλλά το τσίπουρο με γλυκάνισο μια φορά που το ήπια το έφτυσα
:dfinger: Etsi empaine 8eio
Με. :gun:
εχουμε γεμισει αδερφες που πινουν τσιπουρο με γλυκανισο
χωρίς
ama to glukaniso ton legan satana tha ton pinate.
αντι-τσιπουρο
Τσιπουρο με γλυκανισο ειναι σχεδον ουζο. ΕΛΕΟΣ.
και πεειδη δεν ξερω τι ξερουν οι περισσοτεροι πριν λιγο γυρισα απο γιορτη Τσιπουρο στα Ζαγωροχωρια οπου σημερα εφτιαχαν το τσιπουρο σε καζανια κτλ. ε μαντεψτε πως το επιναν.
xwris
μετά τα 5 πρώτα ποτήρια δεν έχει σημασία.
με. δε μου αρέσει χωρίς.
Quote:
Originally Posted by Khalkji
ίσως...
αλλά έλα να το πεις το επόμενο πρωί αυτό! Πιες 5+ ποτήρια με γλυκάνισο μια μέρα και 5+ ποτήρια χωρίς γλυκάνισο μια άλλη μέρα κι έλα να μου πεις για το κεφάλι σου την επόμενη...
Καθαρό ποτό = καθαρό απόσταγμα = καθαρό κεφάλι = απόλαυση
thema goustou
ion_storm pou milise gia zagoroxoria,genikws stin ipeiro to pinoun aney...
makedonia sinithws to ftiaxnou me.
ennoeitai oti to "me glykaniso" paizei na prokalesei ponokefalo (analoga...)
proswpika prospathw na pinw aney
kai na travaw tin parea kata kei
το αποτέλεσμα του πολ αλλά και οι απαντήσεις, δείχνουν την τεράστια αμπαλλοσύνη των er users σχετικά με το αλκοόλ. δικαιολογημένη εν μέρει λόγω του νεαρού της ηλικίας της πλειοψηφίας αυτών. λοιπόν, φλώροι, όσοι νομίζεται ότι το να πίνετε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ή αντίστοιχα ρακή-τσικουδιά) σας κάνει μάγκες γελιέστε οικτρά! το θεσσαλικό τσίπουρο με γλυκάνισο, αφενός δεν έχει την ελάχιστη σχέση με το ούζο (αφού η παραγωγή του γίνεται τελείως διαφορετικά), αφαιτέρου έχει τουλάχιστο 15% παραπάνω αλκοόλ από το κοινό τσίπουρο. το μακεδονικό τσίπουρο με γλυκάνισο πλησιάζει λίγο το θεσσαλικό με αποτέλεσμα να παλεύεται σχετικά...
μιλάς για αμπαλλοσύνη και την πέταξες την πατάτα μόνος σου...
το πόσο αλκοόλ έχει το κάθε τσίπουρο είναι θέμα επιλογής του παραγωγού και όχι που το φτιάχνουν...
λες ότι το θεσσαλικό έχει 15% παραπάνω...
αρχίδια τούμπανα λέω εγώ...
έλα στην Ήπειρο και ρώτα με πόσο το φτιάχνουν! Ο κάθε παραγωγός έχει κι άλλο νούμερο να σου πει,
τώρα αν εσύ έχεις δοκιμάσει μόνο κάτι αηδίες που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ τόσο ξέρεις τόσο λες και καλά κάνεις και το λες.
έχω δοκιμάσει πολλά (κ ηπειρώτικο ανάμεσά τους) και εννοείται από παραγωγούς και όχι τυποποιημένο. κατά μέσο όρο μου φαίνεται ελαφρύτερο (το 15 είναι ένα νούμερο που δείχνει την τάξη μεγέθους) και αναγκαστηκά πρέπει να γίνει ελαφρύτερο γιατί όσο λιγότερα μυρωδικά μπαίνουν, τόσο δυσκολότερα πίνεται αν είναι βαρύ.
στη θεσσαλονίκη δεν έχω βρει καλό γλυκανισάτο, αλλά σε άλλα μέρη της μακεδονίας παίζει, ειδικά γρεβενά - κοζάνη.
οι συγκρίσεις με το ούζο είναι παντελώς άκυρες.
στην αθήνα, αν και το γλυκανισάτο σπανίζει, έπαιζε μια κάβα στην καισαριανή, την οποία την είχε καρδιτσιώτης και έφερνε χύμα ντόπιο, αρκετά καλό.
η σύγκριση με το ούζο όντως δεν κολλάει...
πάντως πριν μισή ώρα ήμουν με έναν Ηπειρώτη τσιπουροπαραγωγό εδώ στις Σέρρες σε μια ψησταριά και τσακίζαμε κάτι λαιμούς χοιρινούς και ο ίδιος μου είπε ότι έχει φτιάξει (κι όχι μόνο αυτός) τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο εννοείται) μέχρι και 40-45%
Τώρα ποιός αντέχει να το πιεί αυτό είναι άλλη υπόθεση, αν δεν αντέχει κάποιος μπορεί να το αραιώσει με νερό.
Πάντως έχω πιει απο ελαφρύ 18% μέχρι και 40% οπότε όλα παίζουν στο κουρμπέτι. Συνήθως τα ελαφριά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση γιατί σερβίρονται σε ψησταριές και τσιπουράδικα ώστε να πιει ο κόσμο παραπάνω και να μη γίνει γκολ με 3 ποτηράκια... είναι θέμα μάρκετινγκ στην ουσία
να ρωτησω κι εγω κατι στους γνωστες.
πριν απο κανα 2 μερες δοκίμασα ενα σπιτικο με , και μου είπε ότι ήταν τριπλής αποσταξης. Τι ρόλο παίζει αυτό? Το σίγουρο είναι οτι η γευση του ήταν τόσο πικαντικη που με το που το ήπια ήθελα μεζε
όσο περισσότερες αποστάξεις, τόσο πιο "αγνό" είναι. κάτι παίζει δηλαδή με τις χημικές ενώσεις που απομένουν στο μίγμα πλην της απαραίτητης αλκοόλης.
αυτό ακριβώς εννοούσα. σε εμάς μπορείς να βρεις μέχρι 50-55%, γι'αυτό το πίνουμε πάντα αραιωμένο. τα "χωρίς" τα πίνω πάντα σκέτα.Quote:
Originally Posted by Sotos_The_Tequiler
Ξυδόμπαρμπας, Εμπειριες. :)
έχω ένα βιβλίο που έχει τα πάντα για τα αποστάγματα
να ξέρουμε τι πίνουμε δηλαδή 8)
Xwris. Agno ki atofio.
χα!μην το λες!
το "χωρίς" είναι συνήθως μιας απόσταξης, δηλαδή αρκετά λιγότερο αγνό από το "με" για το οποίο γίνονται σίγουρα 2 αποστάξεις.
χωρίς και διπλοβρασμένο, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό
...και δεν έχει κίνηση στους δρόμους?
όχι, απλώς μεθάς τόσο που δεν οδηγάς :DQuote:
Originally Posted by fandango
Quote:
Originally Posted by Raven Lord
guess again...σκέτο χωρίς μαναβικά, τριπλής απόσταξης και 70% αλκοόλ.
Πώς σου φάνηκε το τσίπουρο στο Καρπενήσι λατρεία??
:wink: :wink:
είπαμε, πολύ ελαφρυ για τα γούστα μου και σίγουρα μακράν ελαφρύτερο από 70%.
70% είναι μόνο για εντριβές
αυτή είναι η τουριστική βερζιόν :P
Και όντως το γνήσιο παραδοσιακό μας δεν είναι για όλους :wink:
ναι, είναι μόνο για αρρώστους ή για καύσιμο :P
:lol:
Είναι όμως οικονομικό, με δύο μόνο τσιπουράκια ανοίγεις ρήγμα στον εγκέφαλο σε μέγεθος υδροβιότοπου με κροκόδειλους.
βάζετε και τίποτε άλλο χορταρικό μέσα; :PQuote:
Originally Posted by FaithFails