Sunn O))) - Oracle
©2007 Southern Lord
http://www.electricrequiem.com/iMedi....808.cover.jpg
01. Bel
Printable View
Sunn O))) - Oracle
©2007 Southern Lord
http://www.electricrequiem.com/iMedi....808.cover.jpg
01. Bel
Λοιπόν για τα χριστούγεννα 8α σου πάρω δώρο ένα μπουκαλάκι.
Κάνε τη γαμημένη απομαγνητοφώνηση.
δε θέλω μπουκαλάκι. Θελω φλασκι για να το εχω παντου και παντα μαζι μου!
Twra kseroume giati de ginetai h apomagnhtofwnhsh.
καλός χρυσός και ωραία τα λες για τους σαννό γενικά αλλά πέντε κουβέντες *συγκεκριμένα* για το δίσκο δεν θα 'ταν κι άσχημες ε. γιατί έτσι όπως τα γραψες θα μπορούσαν να περιγράφουν εναν οποιονδήποτε δίσκο τους.
Σαφώς. Αλλά για τους ΣαννΟ))) συγκεκριμένα και ο οποιοσδήποτε δίσκος τους θα μπορούσε να περιγράφει έναν άλλον
ας έλεγες για το κομπρεσέρ του πρέστον τουλάχιστον....
χμμμ, εδώ διαφωνώ λίγο.
τουλάχιστον μέχρι το "Black One", μετά δεν τους έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα.
Θα ελεγα ότι εχει δικιο ο κατά τ' αλλα αμουσος μπλακμεταλλάς. Από την άλλη τείνω να πιστέψω ότι το φαινόμενο Sunn (και γενικότερα Southern Lord) έχει αρχίσει να το κουράζει λίγο τελευταία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετές φορές εκπληκτικά αποτελέσματα (όπως το Altar - αλλά θα γίνω κακός και θα πω οτι εκεί φάνηκαν οι Boris). Επίσης μπορώ να πω οτι γενικά διαφωνώ με την κούραση του "εφιαλτικού" στοιχείου στις περιγραφές για τους Sunno.Quote:
Originally Posted by carheart
περιμένω εναγωνίως απάντηση ρέγκιουλαρπωλ.
Οι Om, οι Earth, οι Orthodox, οι Thrones σε έχουν κουράσει πράγματι τόσο πολύ? Γιατί στη Southern Lord βγάζουν δίσκους οι κύριοι.. Οι Sunno))) σε έχουν κουράσει ηχητικά ή λόγω (((hype)))? Πιστεύω το δεύτερο. Επίσης ποιος σου δίνει το δικαίωμα να λες πράγματα του τύπου "το τάδε συγκρότημα και η τάδε ομάδα συγκροτημάτων έχουν αρχίσει να το κουράζουν" και μάλιστα για άτομα που πειραματίζονται και παίζουν διαφορετικά σε κάθε δίσκο και προσφέρουν πολλές ιδιαίτερες στιγμές στους ακροατές τους. Μια τέτοια στάση από μέρους σου μου φαίνεται ανούσια, άμπαλη, παιδική και απίστευτα ανώριμη. Κρίμα, δε σε είχα για τόσο τέτοιο.Quote:
Originally Posted by Kveldssanger
Αυτά.
Συνεχίστε.
Για τη Southern Lord είχα στο μυαλό κυρίως το black metal κομμάτι που προωθεί τον τελευταίο καιρό και που είναι ψιλοκαλούπι. Και προφανώς μιλάω και για το θέμα hype με τον όλο χώρο. Σαφέστατα δεν πρόκειται να πω ότι η δουλειά του τάδε συγκροτηματος είναι άσχημη λόγω του hype αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάποια πράγματά εχουν αρχίσει να γίνονται κάπως κοινοτοπα. Οι δε Sunn δεν θεωρώ πλεον οτι "πειραματίζονται" τοσο πολύ πια, ειδικά αν συγκρίνεις την τωρινή τους παρουσία με την περίοδο του White 1. Και τέλος τι πάει να πει ποιος μου δίνει το δικαιωμα ρε άνθρωπε; Λέω τι αίσθηση μου βγάζει η εν λόγω φάση.
το συνεχίζεις...λέγοντας κοινότοπους τους Sunn0))).
:oops:
Αν δεν έκανε το review ο Κάλκη πιστεύω πως η απάντηση σου στο thread θα ήταν διαφορετική. Και επιτέλους, άκου το δίσκο.
Τώρα σοβαρά, υπάρχει κανείς που πιστεύει πως ένας τωρινός δίσκος των Sunn O))) μπορεί να προκαλέσει το ίδιο shock με το "White 1" δλδ;
Δεν συζητάω καν για παλιότερα.
edit : και πως μια τέτοια υποκειμενική διαπίστωση, είναι αντικειμενικά άμπαλη και ανώριμη;
ναι, το Altar, το Oracle, υπήρξε κι ένας Black One κσέρω γω και είναι σοκαριστικοί δίσκοι εδώ που τα λέμε. Και στο χώσιμο που έκανα στου Κβελντ μίλησα για τη στάση "το χουν κουράσει και αυτοί και η εταιρεία τους" γενικότερα και όχι συγκεκριμένα για τη στάση απέναντι στους Σανό))). Κάθε τέτοια μουσική έχει τη σημασία της. Κι εσύ που κολλάς ρε παιδί, ας απαντήσει ο Κβέλντ.
Εννοώ απο μουσικής απόψεως χοντρικά. Παρ' ότι όντως και πάλι δεν στέκει. Όπως και να' χει Λόκι για να σου περιγράψω τις μουσικές διαφορές ενός δίσκου Σανν Ο))) με έναν άλλον θα πρέπει να ξέρω απο μουσική τεχνολογία που σχώρα με αλλά δεν ξέρω. Το μόνο για το οποίο μπορώ να γράψω είναι η αισθητική πλευρά του δίσκου όπως και κάνω. Αν δε σου φτάνει μπορείς να δείς τι έχουν γράψει στο noiz ή σε όποιο άλλο τέτοιο μουσικοτεχνολογικό zine.Quote:
Κάθε μουσική έχει την σημασία της, αλλά και κάθε σκηνή κάνει τον κύκλο της (σε επίπεδο σκηνής - ανεξαρτήτως της ποιότητας των κομματιών της). Εκεί αναφέρεται και το θέμα κούραση. Αν διαφωνείς καθέτως με αυτό, οκει, το βλέπουμε εντελώς διαφορετικά το θέμα.Quote:
Originally Posted by House Of Low Culture
Δε διαφωνώ με το ότι κάθε σκηνή κάνει τον κύκλο της, προφανώς, αλλά όταν η σκηνή αυτή αλλάζει στοιχεία, εμφάνιση, συνθέσεις, ύφος και δεν υποκύπτει στο σφάλμα της ανούσιας επανάληψη των προηγουμένων, σημαίνει πως δεν έχει κλείσει ο κύκλος της ακόμα. Άκου τους Earth στις αρχές τους, άκου τους και τώρα. Άκου τους Sunn0))) στις αρχές τους, δες πως παίζουν τώρα. Αυτά από μένα. Και πινκ(στον εαυτό μου).
Peri kourashs, egine mia sizitish prive prin anevei h kritikh, kanw copy-paste thn arxikh mou topothetish peri Sunn me kathe epifilaksh epeidi den to exw akousei akoma to kainourio:
-----------
Den einai kakh h kritikh. Einai/den einai mousikh einai ena debate, ypothetw gia emena den einai toso zitima (o,ti dilonei mousikh, einai kai exw teleiwsei egw). Tha ithela kapoios na eksetasei kai sxoliasei to kata pwso to ixitiko pirama twn Sunn aksizei na kukloforei se 10 albums mesa se 7 xronia, genika to idio, genika teleiomeno, omws. Auto me endiaferei, giati ekei pistevw uparxei kati pou den milaei polus kosmos gia auto:
oi Sunn einai endiaferontes kai 'diskoloi' se conceptual epipedo, alla ekseretika efkoloi se sinthetiko epipedo. Me to pou to fitaksane to stil, mporoun na kukloforoun kai ena cd ton mina an uparxei aporofish apo to koino tous. Einai auto kako? Prepei na perimenoume na proxoraei to concept me kathe kukloforia? Gousta. H erwtish den einai an einai mousikh h oxi, einai an einai to egxirima meta apo ta prwta 2-3 kserw gw, esthitika xreokopimeno. An o O'Malley vgazei diskous me same-old-sunn-drone gia na zografizei kainouria eksofilla kuriws. An paizei xrima me olh auth thn istoria kai osous hipsters tous akoune kai gia auto vgazoun oso pio grigora prolavenoun cd pantou. Auta thelw na eksetasei kapoios kai as tou aresoun oi Sunn
----------
Twra opws lew isws edw mesa exei mouzouki kai gamelan composition for all I know, alla kati mou leei oti an to katevasw tha exei ksana ta idia bass frequencies paintings kai feedback concertos pou eixa akousei kai paleotera apo Sunn. Me enan kenourio 'danio apo black metal' tragoudisth, wee!
Πάντως ο ομάλεης συγκεκριμένα σα γραφίστας είναι εκατό φορές πιο ριζοσπαστικός απο ότι σα μουσικός οπότε καλά κάνει και κόβει βινύλια και σιντιά αν είναι να κάνει αυτός το artwork το οποίο είναι πάντα σκέτη κάβλα. Για τους sunn τα έχουμε ξαναπεί. Για τα ρηβιούς του κάλκι τα έχουμε ξαναπεί, για του ζαχαρόπουλου το ίδιο. Ας γίνει τώρα η απομαγνητοφώνηση.
Δίκιο για το γραφιστικό παρτ! Εγώ πρώτα θυμάμαι το όνομά του σαν γραφίστα, και μετά σαν μουσικό.
Δηλαδή το "Wolf's Lair Abyss".
Που να δείτε και το νέο t-shirt Ulver που σχεδίασε, με άφησε μαλάκα.
Τι έχετε ξαναπεί ρε αρχίδι για τα ριβιούς του Κάλκη; Μόνο "Too Many Jokes" είπες αυτή τη φορά και συνεχίσες να κάνεις αστειάκια για αλκοόλ, τα οποία πλέον είναι τελείως ανυπόστατα.
αρχίδι
Και δεν απομαγνητοφωνώ τίποτα, να πα να γαμηθείς
αρχίδι
Κατάλαβες;
αρχίδι
Εγώ προσωπικά μετά το υπερ-άρ8ρο anton maiden στηρίζω και γιάννη και ορέστη και παπαδημητρίου.
8α στείλω μια μπουκάλα στα γραφεία της σύνταξης - στείλε μου την κασσέτα.
ame, apo tous kalliterous. Na vgallei kana art book omws.Quote:
Δε θέλω μπουκάλι. Θες να στείλεις καλύτερα καμια μαρουλοσαλάτα, βιταμίνες και βιβλίο για γιόγκα;
Τέρμα το σπαμ:
Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ΣαννΟ))) είναι μια εξελίξιμη μπάντα, απλά η εξέλιξη τους δεν είναι ευδιάκριτη επειδή έχουμε συνηθίσει να ψάχνουμε την εξέλιξη μόνο σε πράγματα που είναι "καθαρά" μουσικά. Ή κάτι τέτοιο.
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ)))
τι; τι είπα; :(
να βγάλει ο πούστης, ναι.Quote:
Originally Posted by Helm
εδω έχει πορτοφόλιο:
http://ideologic.org/DLpublic/SOMA1004.pdf
Endiaferousa apopsh, isws stekei. Pou einai h ekseliksh twn Sunn loipon? Min me valeis na to akousw to kainourio.Quote:
Originally Posted by Khalkji
Κάλκι, πάρε το μπουκάλι του ikonoklast και βάλτο σε χαρτοσακούλα!
Δεν ξέρω πώς να συμμετέχω στη συζήτηση περί hype ούτε αν θέλω εδώ που τα λέμε. Υπάρχει θέμα για το drone ή τους SunnO))) στο general, όπου έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας οι περισσότεροι. Θα ήθελα να μάθω τις πωλήσεις των Nadja, των Birchville Cat Motel ή ακόμα και των Growing ώστε αυτός ο μύθος περί hype να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Τώρα αν εννοούμε αυτόν τον μικρό κύκλο ανθρώπων που ευλαμπικά παρακολουθούν την S. Lord και την περιρρέουσα κομπανία και αγοράζουν όλες τις κυκλοφορίες σε διάφορα περιτυλίγμματα, ε νομίζω πως είναι η κλασσική περίπτωση του "το τόσο το κάνουμε τόσο".
Πάμε στον δίσκο. Αν κάποιος -με μικρή έστω σχέση με τις δουλειές των SunnO)))- απομονώσει τον ήχο του ντουέτου, τότε δύσκολα θα βρει νέα στοιχεία, εξέλιξη ή το οποιοδήποτε βήμα παρακάτω. Οι συγκεκριμένοι δύο ήδη έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους -όχι μόνο στους SunnO)))- και η μουσική κατεύθυνση που έχουν πάρει εξ αρχής με το συγκεκριμένο όχημα, πολύ δύσκολα θα ξεφύγει της πορείας της προς κάτι που θα είναι ταυτόχρονα διαφορετικό και μεγαλειώδες. Πρέπει να αγγίξει τα όρια της ευφυίας κάποιος για να (ξανα)φτάσει εκεί. Όμως αυτό που κάνει πολύ καλά και στο Άλταρ και εδώ, είναι η ικανότητα σωστής επιλογής συνεργατών, ώστε το διαφορετικό να μην είναι αποτέλεσμα δημιουργίας από το πουθενά αλλά σωστού παντρέματος ετερόκλητων στοιχείων. Το κομπρεσέρ που ακούγεται κάτω από το σπίτι μου δεν με αφήνει να κοιμηθώ και με εκνευρίζει, το κομπρεσέρ του Πρέστον σε συνδυασμό με τα μακρόσυρτα ριφφ των O'Malley/Anderson, τα τελετουργικά τύμπανα του Ατσούο (κάντε τον μόνιμο μέλος επιτέλους!) και τα μαγιάρικα του Αττίλα δεν με αφήνουν να πάρω ανάσα. Και το αποτέλεσμα είναι και πάλι καθηλωτικό (για μένα).
Α το artwork δεν είναι του O'Malley :P
βλακάλκη πρόσεχε, 8α σου αποδείξει φαταλιστικά βήμα προς βήμα οτι δεν έχουν εξέλιξη αλλά οτι είναι γκιμικ και τρώνε τα λεφτά του νψχ κοσμάκη.
Αναπόφευκτο ήταν τελικά να ξανασυζητήσουμε για Σανν Ο))). Τεσπα. Η εξέλιξη των ΣαννΟ))) μπορεί να διακριθεί μόνο αισθητικά, η οποία βέβαια επιτυγχάνεται μόνο μέσω της διαφορετικής κατεργασίας του ήχου τους σε κάθε κυκλοφορία, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε πως γίνεται (αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με sound manipulation και άλλα τεχνικά στοιχεία). Αν τώρα προσθέσεις και το ότι οι Σανν Ο))) παράγουν κάτι ηχητικό (μουσικό ή όχι) με έντονο εικονοπλαστικό χαρακτήρα ιμο μπορείς να πεις ότι άπαξ και η καινούρια κυκλοφορία τους είναι διαφορετικά ή πιο έντονα εικονοπλαστική μιλάμε για εξέλιξη. Ιμο.
περί εικονοπλαστικότητας και μιας και δεν αναφέρθηκε στην κριτική του Κου Π''δημητρίου:
Quote:
"Orakulum" was originally composed for a live performance collaboration with the New York sculptor Banks Violette at the Maureen Paley Gallery in London, June of 2006. Violette created sculptural representation of Sunn0)))'s entire backline in cast resin and salt, including amplifier stacks, instruments, effects and accompaniments. In addition, black laquered stage platforms and sound panels were created as a basis for the groups actual backline setup, and a selection of drawings were presented within the context. The result of this performance and collaboration, which was conducted in a sealed gallery space, was intended to generate a feeling of absence, loss and a phantom of what once was.
"Belurol Pusztit" was also recorded at this session. Initially this song was created for the Jukebox Buddha compilation as it features the use of the tone generating Buddha Boxes within the track. In the style of Sunn0))), these boxes were run through the Sunn backline and recorded at maximum volume which of course yielded maximum results! "Belurol Pusztit" also features extra "instrumentation" from Atsuo Mizuno (Boris) on drums and Joe Preston (Earth, Melvins, Thrones) on jackhammer!
ikonoklast:
http://www.locustleaves.com/spine.jpg
http://www.locustleaves.com/telephone.jpg
kalki & regularpaul: malista, me kalupsate gia twra.
Πόσο πιο εικονοπλαστικός χαρακτηρισμός απ' το bad trip ρε Παύλε; =ρ
Εν τω μεταξύ, είναι αστείο το γεγονός ότι - όπως λέω και στην εισαγωγή της κριτικής - είναι:
Και παρ' όλα αυτά έχουν ξεκινήσει 2 τον αριθμό μεγάλες συζητήσεις για αυτή, μόνο και μόνο επειδή είναι για τους Σανν Ο))). Να μια καλή απόδειξη ότι αποτελούν φαινόμενο, Χελμ :)Quote:
Originally Posted by Γιάννης - Ορέστης Παπαδημητρίου