τι εχετε διαβασει και τι προτεινετε
Printable View
τι εχετε διαβασει και τι προτεινετε
Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης.
Είναι το πρώτο και καλύτερό της ΙΜΟ
ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έχω διαβάσει τα εξής:
Το Εργοστάσιο Των Μολυβιών
Η Συγχώρεση
Η Φυγή
Το πρώτο είναι μυθιστόρημα και τα άλλα δύο είναι μικρές νουβέλες. Να τα διαβάσεις και τα τρία. Αν πρέπει να διαλέξεις, διάλεξε το Εργοστάσιο.
Πάντως το όλο προμόσιον που της κάνουν τα αθενςβοϊς-λάϊφο-αβόπολις κλπ την έχει κάνει ολίγον τι αηδιαστική νομίζω.
Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης, χωρίς άλλη κουβέντα.
το βιβλίο με το καλύτερο τέλος έβερ και σίγουρα το καλύτερό της από αυτά που έχω διαβάσει.
επίσης το εργοστάσιο μολυβιών και η φτωχή μάργκο είναι ωραία.
τα κινέζικα κουτιά είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω οπότε και θα επανέλθω.
(εντιτ) πάντως το Σάββατο βράδυ το βρίσκω αρκετά γυναικείο βιβλίο οπότε αφενός πιτσφορκ πινκ και αφετέρου δεν ξέρω κατά πόσον θα σου αρέσει.
Η φυγή και η συγχώρεση διαβάζονται σε μια ώρα το καθένα και είναι πολύ ωραία, αν έχεις όρεξη για μικρά αναγνώσματα να τα διαβάσεις.
εγώ προτείνω ψόφο.
Έχω διαβάσει το Εργοστάσιο Των Μολυβιών και τη μετάφρασή της στο High Fidelity. Από αυτά προτίμησε ασυζητητί το δεύτερο, είναι η μόνη μετάφραση σε βιβλίο του Χόρνμπυ που αντέχεται (. . . καλά καλά σκάω. . .) . Και το Εργοστάσιο όμως δεν ήταν άσχημο αλλά και τπτ τρομερό πια πιστεύω, απλά διαβαζόταν ευχάριστα. Ναι, το σπρώξιμο από την Άθενς Βόις και τους ομοίους της χτυπάει άσχημα στο μάτι αλλά από την άλλη, γιατί να διαβάζεις Άθενς Βόις και τους ομοίους της για να σε πειράξει; Παρόλα αυτά, ψήθηκα τώρα να διαβάσω το "αρκετά γυναικείο βιβλίο" που ενθουσίασε τον Πίτσφορκ οπότε θα το αναζητήσω στη δανειστική, είχα ήδη παρατηρήσει ότι έχει 4-5 βιβλία της.
δανειστική?!Quote:
Originally Posted by afroleft
Quote:
Originally Posted by ikonoklast
γενικά?
Weiss ο τύπος της γκόμενας που συνήθως τα φτιάχνω είναι ο τύπος της πρωταγωνίστριας (δυστυχώς).
Σ ευχαριστώ για το πινκ και ανταποδίδω.
btw υπάρχει και μια υπόθεση ότι ο έλληνας ντιτζέι που αναφέρει η σώτη στο βιβλίο της (το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό) είναι ένας φρίκουλας που παίζει συχνά πυκνά στους χάρτες.
για το κουτσομπολιό της υπόθεσης δλδ.
ειδικά, ειδικά.Quote:
Originally Posted by cavity
και στο λεσβιακό φιλοτελισμό ενίοτε.
Παπασημακόπουλος;Quote:
Originally Posted by Weiss
γκρρρ με τη πάρτη μου
καληνύχτα
ye, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Δε χρειάζεται προφανώς να είσαι δημότης Πειραιά (όπως για κάποιο χαζό λόγο συμβαίνει με άλλες δημοτικές βιβλιοθήκες), απλά μια ταυτότητα. Οι τύποι είναι συμπαθείς, δε στραβομουτσουνιάζουν αν το αργήσεις το βιβλίο μια-δυο μέρες (δεν έχει τύχει κιόλας να το καθυστερήσω περισσότερο), και όσες φορές έχω πάει πάντα βρήκα κάτι να πάρω. Βέβαια δεν έχουν και καμία τρομερή ποικιλία αλλά πχ της Σώτης όπως είπα πριν είχαν 4-5 βιβλία της, του Χρηστίδη σχεδόν όλα ξερωγω. Γενικά πρόκειται για μια πολύ καλή φάση και επί τη ευκαιρία αν κανένας άλλος έχει να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες περί δανειστικών βιβλιοθηκών ας γεννήσει ένα τόπικ για να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι πως θα είναι δυνατό να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία και να γίνομε καλύτεροι αθρώποι.Quote:
Originally Posted by cavity
Μόνο κωλοΑθηναίοι περικαλώ πολύ, μη σπαταλάμε την ώρα μας με τους υπόλοιποι.
μια δανειστική βιβλιο8ήκη έχει το ευγενίδειο ίδρυμα να πούμε
και έχει μέσα πολύ επιστήμη και λίγη λογοτεχνία και είναι ωραία και για να κά8εσαι εκεί αμα 8ες να κά8εσαι ή αμα 8ες φεύγεις. ευγενίδειο ίδρυμα 210-9469600 (κέντρο) και 210-9469631 - 32. ευγενίδειο ίδρυμα http://www.eugenfound.edu.gr/opac/opaccat.htm
Quote:
Originally Posted by afroleft
κ που ειναι? σε σχεση, ξερω γω, μη το δημοτικο θεατρ ας πουμε? :oops:
δε πλερωνεις τπτ ε? απλα γραφεσαι.
είναι 2-3 λεπτά με τα πόδια από το Δημ. Θέατρο, στην Ελ. Βενιζέλου
(σύντομες οδηγίες: ο δρόμος μπροστά στο Δημ. Θέατρο είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου. Προχωρούμε σε αυτή από το Δημοτικό προς τη μεριά του Μετρόπολις. Συναντούμε διαδοχικά τις εξής κάθετες οδούς: Τσαμαδού, Καραολή κ' Δημητρίου, Ελ. Βενιζέλου. Κάνουμε αριστερά και ακριβώς στη γωνία είναι η βιβλιοθήκη. Το δανειστικό τμήμα στο 2ο όροφο)
Όχι, δεν πληρώνεις μία.
:pink:
Osoi den gnwrizete na kserete pou einai to "Skaki" ston Peiraia, den aksizete na legeste Peiraiwtes...
απαισια μουσικη βαζει στο ραδιο , αλλα εχει πολυ πλακα οποτε παει στο φαιτ κλαμπ.Quote:
Originally Posted by Khalkji
den nomizw na einai autos giati exoun k arketh diafora hlikias.. mhn ksexname oti h swth einai panw apo 45 twra..Quote:
Originally Posted by freak brother
kata t alla, nai , k egw to prwto ths proteinew, gamhstero bibliaraki, ontws ligo 'koritsistiko' -k downariko- alla exei polla na pei.
k to thymithika k xthes pou epaikse o paularas to white rabbiy sto underground.. thymaste pou kathotan sto dwmatio ths k akouge to sygekrimeno kommati.. tromerh skhnh auth.
auta ta durofet pou pinane yparxoun ? h' einai paraplanhtiko to onoma? panta eixa thn aporeia.
γιε δεν είναι αυτός.Quote:
Originally Posted by cybernaut 667
είναι ένας μεγαλούλης με σχετικά μακριά μαλλιά και κατι ινδιανίζοντα χαϊμαλιά.
poios k pou paizei
de sou leo
:!:
στους χάρτες ντεQuote:
Originally Posted by cybernaut 667
αν και έχω καιρό να τον δω (μπορεί να φταίει και το ότι έχω καιρό να πάω στους χάρτες)
τώρα πως τον λένε δεν ξέρω.
δεν κανουμε σωστο κουτσομπολιο μου φαινεται
ΠΕΣ ΡΕ ΙΣΚΡΑ !
ΣΩΤΗ Ι ΛΑΒ ΟΥ
εμένα δε μου φάνηκε κοριτσίστικο το σάββατο βράδυ, που είναι όντως το καλύτερο, αλλά έχω διαβάσει μπόλικα δικά της την τελευταία διετία και μπορώ να πω ότι δε μετάνιωσα για κάποιο, αν και σαφώς μερικά είναι αρκετά υποδεέστερα από άλλα. Τώρα διαβάζω το αύριο μια άλλη χώρα. Μετά το σάββατο βράδυ μάλλον το φτωχή μάργκο μπορώ να προτείνω.
βασικά μετά από ένα άρθρο που είχε γράψει στην athens voice που έκραζε μέσα σε όλα τα άλλα και το σωματείο βιβλίου-χάρτου άκουσε πολλά άι γαμήσου Σώτη!
χο, εγώ δε διαβάζω άθενς βόις όμως, μόνο τα βιβλία της, οπότε την αγαπώ. Λέτε όλοι ψέματα.
Εμένα το πρόσφατο άρθρο της για τις δηλώσεις Πάγκαλου με είχε βρει μια χαρά σύμφωνη. Κατά τα άλλα, λέει πράγματι συχνά βλακείες αν και νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το αφοριστικό της ύφος (βλέπε "Υιοθέτησε κι εσύ ένα αδέσποτο, μπορείς", παλιότερο άρθρο της για την υιοθεσία παιδιών, και δεν είναι (μόνο) ο τίτλος, ήταν και το περιεχόμενο αδιανόητο).
Όλο αυτό το μοτίβο του lifestyle συγγραφέα/δημοσιογράφου σε free press/blogger, είναι ένα αηδιαστικό μοτίβο κάποιων τύπων που τους αρέσει να είναι ελβετικοί σουγιάδες : θα σου μιλήσουν για τα πάντα. Για μουσική, για τεχνολογία, για κοινωνική ψυχολογία, για λογοτεχνία, για εκείνο το θεϊκό μπιστρό στην ψαγμένη περιοχή του παρισίου, για τον θεώδορο πάγκαλο και γενικώς για πολιτική. Δεν έχω διαβάσει βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου, και ούτε πρόκειται, διότι άμα ακούω κουβέντες τύπου Άθενς Βόις και Λάιφο, εγώ μένω μακριά, δεν θα βρω εγώ τον γάτο του Νίκου Δήμου.
Έχω διαβάσει όμως το άρθρο για τον Πάγκαλο, και σε αντίθεση με την δίδα Weiss εμένα δεν με βρήκε σύμφωνο σε όλες τις θέσεις του, ίσα ίσα.
Επίσης, έχω διαβάσει αυτό το αίσχος, υψηλή κοψοραπτική ιντελλεξουέλ χαμηλού επιπέδου.
Σας κουοτάρω :
Quote:
1969: Σφαγείο Νο 5, του Κερτ Βόνεγκατ. Μαζί με το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλλερ (1961) είναι δύο από τα μικρά αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μεγάλα.
carheart πολύ καλά τα λες! επίσης δεν είναι μόνο ότι έχουν άποψη για τα πάντα αλλά και ότι όλοι αυτοί οι συγγραφείς και διανοούμενοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (νεο)φιλελεύθεροι μέχρι το κόκκαλο πράγμα αηδιαστικό! σχεδόν τόσο αηδιαστικό όσο το εναλλακτικό lifestyle που πουλάνε τέτοια έντυπα.
αλλος μαλακας για μπουνιες ο χωμενιδης. γενικα ειναι ωραια ιδεα να δεσουμε μαζι τατσοπουλο και χωμενιδη και να τους βαραμε με την σωτη, τι λετε;
ωστοσο, αυτο διαβαζεται πολυ ωραια, να το διαβασετε. δεν λεει και τιποτα σοβαρο μεσα αλλα ειναι διασκεδαστικο.
ωραιο μιλφακι το σωτακι ξαναλεω.
Χμ, καλά, κι εμείς εδώ ρε παιδιά δεν έχουμε άποψη για τα πάντα; Από τη μουσική και το να σχολιάζουμε ξέκωλα στο σέξον μέχρι πολιτική και το αν είναι μαλακισμένη η σώτη. Απλά αυτή έχει ένα βήμα παραπάνω γιατί υπάρχει κόσμος που την έχει σε εχτίμηση και θέλει να τη διαβάσει. Γενικότερα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να μισούμε όποιον προβάλλεται από τα μμε, και πολύ εύκολο, πχ πριν λίγο διάβαζα ποστ "ο τρεμόπουλος να ψοφήσει", ξέρω γω, θαρρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς αν εμφανίζονταν σε μμε θα ήμασταν μια χαρά αντιπαθητικοί, θα μου πείτε μα το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν στα μμε κι αυτό τους κάνει αντιπαθητικούς, δεν ξέρω, κάποιος θα βγει εν τέλει και από το να βλέπω καρατζαφέρη και να διαβάζω πρετεντέρη νομίζω ότι προτιμώ να βλέπω τρεμόπουλο και να διαβάζω τριανταφύλλου.
Απλά για το ίδιο πράγμα που κάνουμε εμείς εδώ στο Electric Requiem, και το "ίδιο" που κάνει η Σότι στα αθενβόισες, αυτή θα αφήσει πολιτιστική κληρονομιά ενώ εμείς όχι. Μικρολαζόπουλοι παντού.
κάτσε όμως, πρώτα ήταν τα βιβλία της και μετά όλα τα άλλα. άρα πολιτιστική κληρονομιά θα αφήσει επειδή βρήκε βήμα επειδή γράφει ωραία βιβλία, ή όχι ωραία βιβλία αλλά άξια συζήτησης βιβλία.
και αυτό είναι οκέι στο βιβλίο μου.
Αν τα βιβλία της όμως της επέτρεψαν να χαρακτηρίζει "μικρό αριστούργημα και δεν ξέρει αν υπάρχει μεγάλο" ένα Catch 22, και στη συνέχεια να γράφει στα λάιφος, τότε μάλλον αυτά τα βιβλία δεν πρέπει να είναι και πολύ καλά βιβλία.
καλά εγώ εντωμεταξύ αυτό το εκλαμβάνω μάλλον αρκετά διαφορετικά απ'ότι εσύ, μου φαίνεται απλά ένα ευφυολόγημα και εντελώς άσχετο με την πραγματική αξία που αποδίδει στο catch 22 η Σώτη.
εκτός αυτού, τα βιβλία της είναι πολύ καλά βιβλία.
εντιτ: και μιας και δεν το έχω αναφέρει, το περσινό "Λιγο από το αίμα σου" είναι μάλλον το δεύτερο καλύτερό μου μετα το "Σάββατο βράδυ..."
Ωραία, θα μου δανείσεις το σάββατο βράδυ, και θα το διαβάσω σαν άνθρωπος και θα σου πω.