Μπορει κάποιος να μου δώσει μερικές πληροφορίες για το Κολ οφ Κθούλου το Μπορντ γεημ? Βασικά είναι με κάρτες ή είναι σαν να παίζεις d&d?Λατρεύω τον Λαβκραφτ και θα γουσταρα Κολ οφ Κθουλου σε D&D!
Printable View
Μπορει κάποιος να μου δώσει μερικές πληροφορίες για το Κολ οφ Κθούλου το Μπορντ γεημ? Βασικά είναι με κάρτες ή είναι σαν να παίζεις d&d?Λατρεύω τον Λαβκραφτ και θα γουσταρα Κολ οφ Κθουλου σε D&D!
Είναι σαν αδ&δ με άλλο συστημα ζαριών.Σκοτεινό και βρώμικο.
:D Έτσι όπως μας αρέσει! :twisted:Quote:
Originally Posted by Atheist
Έχεις κανα λινκ για κάποιο site με πληροφορίες,ή να παω γούγλι?
Ερμ ήταν πολλά άτομα στο σπίτι και κάποιος το πόσταρε αυτό με το ακάουντ μου.
Υποπτεύομαι τον O)))zma, οπότε ρώτα αυτόν ;p
Οκ φίλος!Θενξ!
Mpoxoxo ego imoun
Loipon, peraiterw plhrofories:
1) To CoC palia to ebgaze h Chaosium, pou einai apo tis pio sebastes RPG etaireies. Eixe ena periergo (gia to meso DnDa) d100 susthma.
2) To CoC to phre h WoTC kai ebgalle ena biblio anosiourghma me COC d20, to opoio metefere ton kosmo tou CoC sto d20 (3rd edition, den exei bgei akoma official allagh se 3.5). To biblio auto misietai k agapietai tautoxrona, afou apo pleuras kanonwn einai ahdiastika dnd (exei FEATS GAMW TO KERATAKI!TI NA TO KANEIS RE MALAKA TO IMP.CRITICAL? NA SKOTWSEIS SOGGOTH GAMW TOUS MAGOUS THS AKTHS?) ... :oops: ... Enw apo pleuras setting kai paraphernalia einai brabeumeno, me ena apo tis kaluteres graptes analuseis ever sto kefalaio "pws na kanete atmosfaira sto paixnidi sas".
3) Epishs, an 8es CoC se pio palio xronologika setting (19os aiwnas, oxi 20os) mporeis na pareis san k emena to kainourio Masque of Red Death ths S&S (pou ousiastika einai Ravenloft sto 19o aiwna) kai na to kaneis eukola CoC.
4) kalo game, steile PM sto WBRB giati einai mastoras (kai sta zaria kastoras) tou CoC.
εμμ αυτό που λες είναι το λιγότερο αστείο.. τι 3 και 3.5???? Αυτά είναι του D&D .H 3η έκδοση ΝΤΝΤ και επειδή ήταν για τον πέο, αλλάζουμε 5-6 πράματα και βγάζουμε και 3.5 και 3.67 και patch για 3.7 που βάζει ένα καινούργιο dungeon και γαμάτα epic items.Quote:
Originally Posted by sabbattack
To Coc το καινούργιο απλά χρησιμοποιεί d20 σύστημα κανόνων που και εγώ προτιμάω το d100 ΙΔΙΩΣ επειδή είναι χθούλου.. αλλά μιας και είναι, τα feats κλπκλπ που γράφεις είναι αναμενόμενα.
Κοίτα, αν τώρα θες να κάνεις hijack το post για να μας πρήξεις τα ούμπαλα για τα 3, 3.5 και 3.14 ε τι να σου πω...Quote:
Originally Posted by Ithilmir
Ρε ξεκολλάτε λέμε. Η 3η έκδοση έμπαζε από παντού. Οκ, μαλακία τους που ξαναβγάλανε τα βιβλία της 3ης αλλά πλέον την έφτιαξαν πολύ καλά. ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλα αυτά όμως είναι για άλλη κουβέντα, φίλοsch.
μάλλον δεν κατάλαβες ότι πολύ απλά σου είπα ότι δεν παίζει μετατροπή σε 3.5 γιατί πολύ απλά δεν είναι καν 3rd. Είναι CoC d20 (1st edition) . Επίσης είπα ότι αφού είναι με το σύστημα κανόνων "d20" θα έχει feats /spells/stats/abilities κλπ. Τώρα το κακό είναι ότι αντί να βάλουν σχεδόν μόνο rp feats κλπ πήγανε και βάλανε action/combat πράματα. Που οκ απλά κάνανε το χθούλου πιο action/combat oriented. Που στο κάτω κάτω προτίμηση είναι. Άμα θες πάρε τα sourcebooks (άμα είναι καλά) και παίξε σε d100. (πχ εγώ προτιμώ 1000 φορές d100 και αντίστοιχα 2nd edition από 3rd/3.5)
Θενξ!
Σημερα το απόγευμα πάω μάλλον fantasy shop(αλήθεια έχει στα εξάρχεια?) και θα αγοράσω κάτι!Έχω πορωθεί τοοοσο πολύ!
@Ithilmir: Nai sorry, ta phra ligo, alla exoun graftei selides epis selidws me xaza debates 3rd vs. 2nd, 3rd vs. 3.5... Oso gia to ti h8ela na pw me to 3rd, oute k esu katalabes. To CoC to ebgale h WotC, h opoia espeuse na metatrepsei ola ta parakladia ths pou thn endieferan se 3.5 (Forgotten Realms) enw osa den thn endieferan (CoC, Star Wars) ta afhse 3rd. Etsi leitourgei to Open Game Licence, akolou8ei to susthma ths "mamas" WotC. Esu (opws k egw) protimas d100, alla o Darkomen auto rwthse, auto tou eipa.
@Darkomen: Nai exei, sth 8emistokleous ligo pio katw apo ton kaboura apenanti.
Otan milame gia Chtulu profanos mono gia tin d100 ekdosi milame.
Ola ta ipoloipa apla ierosilies
ώωωωχου... λοιπόν. για να ξεκαθαρίζει το όφ τόπικ.Quote:
Originally Posted by sabbattack
Βγάζει η TSR το dungeons&dragons. Γουστάρει και βγάζει το advanced dungeons&dragons. Κωλοπωρώνεται και βγάζει το AD&D 2nd Edition (την γνωστή 2nd). Μετά η Wotc, έχοντας βγάλει φράγκα από magic και με τη hasbro από πίσω, αγοράζει το d&d και βγάζει τη 3rd Edition με τό σύστημα κανόνων "d20". Επίσης κυκλοφορούν και άλλα rpg με d20 κανόνες (αλλά στη 1st- άντε 2nd edition τους) . Κάποια στιγμή βγαίνουν errata και διορθώσεις για το D&D 3rd Edition που βγαίνουν ώς 3.5 . Τώρα νόημα έχει η μετατροπή μόνο του βασικού βιβλίου κανόνων, και η αντίστοιχη ρύθμιση όλων τως sourcebooks και κόσμων (πχ Forgotten Realms, Ravelnloft Κλπ ) του d&d. Τα υπόλοιπα δεν "τα άφησε 3rd" γιατί πολύ απλά ποτέ δεν ήταν και καμία σχέση δεν είχαν με την αλλαγή. Άρα δεν υπάρχει 3rd CoC . ΜΟΝΟ D&D.
Το κούρασα αρκετά ?
Στο σοβαρό της φάσης πάρε χαλαρά το d100 της chaosium. Το βασικό βιβλίο CoC. Έχει λίγο διάβασμα, αλλά οι κανόνες είναι πολύ απλοί και όσα λιγότερα ξέρουν οι παίχτες, τόσο το καλύτερο :P:P . Και για αρχή στα pen n paper είναι πολύ οκ
Βασικά και εγώ την παλιά έκδοση θέλω να πάρω αλλα στο Fantasy Shop δεν την είχε(Δεν είχε ουτε d20 εκδοση)!Μ'έστειλε Καισσα ( :shock: ) και είχαν μόνο την d20 έκδοση!Άλλα ο τυπάς μούπε οτι μάλλον θα ξαναφέρουν στις 25!Ελπίζω..
Αλλιώς e-bay! :(
Το καλό είναι οτι με τα παιδιά που θα παίξω(2 είναι, μην φανταστείτε) δεν έχουν ασχοληθεί αλλα ψήνονται!Χεχε..Τι τους περιμένει στο Innsmouth! :D
8a koitaksw na dw. kapou exw to coc d100 se pdf. to exw kai se kanoniko book e. an to 8es se fwtotypies pes.
Θα περιμένω απο Καισσα να δώ αν το φέρουν!Αν όχι θα με βοηθούσες πολύ αν μου το έστελνες σε πουντουφου!Θενξ ρε!
WBRB, an ekanes ta koumanta sou gia to d100 8a se eixa 8eo mou!
I'a I'a, WBRB!! I'a Dagon!!
To eixa sto palio mou pc alla egine ekriksi ...
Afiste tis malakies kai as mazeftoume gia kammia teleti
Δατς θριλινγκ!Quote:
Originally Posted by wraithmare
8a paw na rwthsw gia fwtotypies (poso 8a paei an fwtotupi8ei oloklhro) kai 8a sas pw. Meanwhile akoma psaxnw to pdf.
Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
Αν το βρεις, δεν κάνεις το καλό να το ανεβάσεις πουθενά να το κατεβάσουμε κι άλλοι? :P
Enoeitai. 8a eidopoih8eite molis to anebasw kapou, h an den brw, na to dwsw se kapoion mesw irc/msn na to anebasei. Basika an en8umoume or8ws, einai gurw sta 40 mbts.
Όντως!
To brhka! Alla ontws einai 46 mb. Pou to anebazw? Mporw na to anebasw kapou?
Edit:
Paw goneis gia fai, breite idees, gia na to anebasw otan gurisw.
Όντως..Μαλακία όμως.Τι θα κάνω εγω με την dial up? :? :(Quote:
Originally Posted by SpiritCrusher
Σνιφ Σνιφ!
Me akoma perissoterh agaph:
http://rapidshare.de/files/26091032/Cal ... n.pdf.html
Δεν μπορώ να το κατεβάσω λόγω όγκου, αλλα WBRB :pink:Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
DarkOmen, internet cafe + burn on cd = 1h, <3e.
:)
edit: Εκτός αμα δεν έχετε εις τον Γυογγόθ τέτοια κομφόρ.
Όχι όχι!Απ' όλα έχουμε εδώ! :)Quote:
Originally Posted by Shadowking
Βασικά πάει κάπως έτσι: internet cafe+iPod 8)
Για όσους θέλουν να είναι keepers σε παιχνίδι CoC και θέλουν κάποιο ιστορικό υπόβαθρο για την Αμερική του 1920,υπάρχει αυτο το site με αρκετές πληροφορίες.
http://vlib.iue.it/history/USA/ERAS/20TH/1920s.html
Κατέβηκε :pink:
Αλήτη!Εγω πρέπει να παω σε net cafe.. :(Quote:
Na paikso germano arxaiologo???
Να παίξω κουλτουρέ μανάβη? :shock:Quote:
Originally Posted by O)))zma
Εγώ δεν θα παίξω καν, αλλά δεν βαριέσαι ας δούμε τι ακριβώς παίζει με το d100 :P
Θα 'πρεπε να ντρέπεσαι! :DQuote: