Αυτό
ή
αυτό;
Πείτε βάσει τιμής, ποιότητας, φήμης κλπ κλπ.
Ευχαριστώ.
Printable View
Μάλλον θα επέλεγα το Vaio, με το σκεπτικό πως τα laptops δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος. Το μοντέλο της HP με την 17ίντση οθόνη δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα μεταφοράς και τοποθέτησης. Απ'την άλλη, αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιείς "στο πόδι" τόσο συχνά, φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει.
Επίσης, καλό θα ήταν να διαβάσεις κριτικές κυρίως για την ποιότητα της οθόνης (γωνία θέασης ή ό,τι άλλο ενδεχομένως σε ενδιαφέρει).
Ρε αυτά είναι πολύ ακριβά... αν είχα τα λεφτά θα έπαιρνα το HP.
apo ta 2 to prwto me kleista matia (vasika ayto 8a epairna an i8ela na ksodepsw 1900evropoula, epeidi omws i8ela kati pio f8ino ayti tin stigmi voleytika me ena fujitsaki -agora tis proigoumenis evdomadas ....)...
oso gia tis o8ones, to 1680x1050 kai tin poiotita pou eixe to proigoumeno mou se 15,4" den tin exw dei pou8ena (xmmm isws se kapoio tis sony pou vgazei 1280x800 se 13,3" ).....
jimid pali afragies e?
Ψηφίζω κι εγώ το πρώτο. Έρχονται κάμποσα τέτοια στη δουλειά και τα βλέπω. Τα ΝΧ είναι και λίγο χμμμ στο να βγουν ελλατωματικά. Και η hp τον παίρνει ασύστολα απο service. Έχουμε στείλει μηχάνημα για φτιάξιμο εδώ και 4 μήνες και 3 φορές μας ήρθε πίσω δήθεν επισκευασμένο μόνο που είχε αποκτήσει άλλα προβλήματα. Εντέλει δέχτηκαν να το αντικαταστήσουν και εδώ και 1μιση μήνα περιμένουμε το καινούργιο. Ελεεινοί. :gun:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.
Μάλλον στο Vaio με βλέπω να καταλήγω μιάς
και το θεωρώ πιό αξιόπιστη λύση.
να το πάρεις για την κυριακή των vaioν.
:cold:
:oops:
Μία ακόμα απορία.
Το Vaio έχει πάνω τα Windows XP Media Centre.
Yπάρχει καμμία μεγάλη διαφορά με τα Professional;
Ευχαριστώ.
καμία. το φορμάτ (ελπίζω) θα το 'κανες ούτως ή άλλως για να βάλεις XP Professional EN χωρίς τις μαλακίες που εγκαθιστούν αυτοί.
Indeed, μεγάλη αλήθεια. :wink: By the way, όταν είχα αγοράσει το δικό μου λάπτοπ (μια τρομακτική αηδία compaq) και έβαλα nod βρήκε 5-6 dialers και μερικά worms. Δεν έχω ιδέα πως γίνεται. http://i19.photobucket.com/albums/b1...illy-52-45.gifQuote:
Originally Posted by silencerius
Χμμ
Επειδή ο δίσκος του είναι SATA παίζει πρόβλημα στο να
απεγκαταστήσω τo λειτουργικό απ'ό,τι μου είπαν.
Αnyway,
Ευχαριστώ και πάλι.
Εξόσων γνωρίζω με sata δίσκους το μόνο επιπλέον που πρέπει ενδεχομένως να κάνεις είναι να φτιάξεις μια δισκετούλα/cd με τους drivers του sata τους οποίους θα βάλεις κατά την πρώτη μπλε οθόνη όπου φορτώνονται οι Drivers και λοιπά των windows πριν το format. Τώρα βέβαια σε laptop δεν είμαι σίγουρη. Τις περισσότερες φορές πάντως οι πωλητές λένε αυτές τις μαλακίες και μετά "φέρτε το σε μας για το φορμάτ. κοστίζει μόνο 50 ευρώ.". Επίσης ίσως χρειαστεί να βάλεις λειτουργικό και drivers μόνο απο το cd που σου παρέχεται. Δεν ξέρω σίγουρα όμως. Εξαρτάται απο το μηχάνημα.Quote:
Originally Posted by jimid
ναι στάνταρ ισχύει. ΚΑι μένα μου χαν πει "Μη πάρεις 166 ΜΜΧ. Πάρε 150 αναβαθμίζεται πιο εύκολα". Και οκ μεγάλο πρόβλημα να απεγκαταστήσεις το λειτουργικό "format c:" . Άμα είναι για unistall ναι οκ.. εκεί έχει λίγο πρόβλημα. Βασικά και να το ξανακάνεις ινστόλ ε μια δισκετούλα θέλει. Μη σου πώ ότι ίσως στην αρχή του σετάπ να σου βάλει και σάτα ντράιβερς
Το μόνο ίσως συζητήσιμο πρόβλημα είναι εάν το laptop θα'χει δισκέτα in the first place. Πλέον δεν βάζουν καν για να αγοράζεις και flashakia. :evil:Quote:
Originally Posted by Ithilmir
ναι θα χεις τεράστιο πρόβλημα στο να απεγκαταστήσεις το λειτουργικό. (νοτ)
αλλά εσύ θα κάνεις φορμάτ.
Λοιπόν, το παρήγγειλα.
Η νεκροψία θα δείξει. :P
πείτε τη γνώμη σας για το TOSHIBA SATELLITE A200-19L
ως λύση για χρήση στο γραφείο και στο εργοτάξιο. από την εμπειρία μου στο προηγούμενο γραφείο, στο οποίο είχαμε 1 compaq, 2 HP και 1 toshiba, το τελευταίο είχε αποδειχθεί σκυλί μαύρο στη σκληρή χρήση, σε εργοτάξια οδοποιΐας και σε περιοδείες ανά την ελλάδα.
επειδή δεν ξέρω από μάρκες στα laptop (όπου από ότι κατάλαβα παίζουν κάποιο ρόλο) και για να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, ρωτάω:
1.TOSHIBA
2.HP
3.Fujitsu-Siemens
και γιατί;
Me th seira pou ta bales, makran prwth h toshiba, makran teleutaia h fujitsu gamw tis mizes ths allhs, giati etsi (toshiba exei k megaluterh egguhsh file, parto na poume tefariki prama).
αν μπορείς δώσει κανά παραπάνω info.γιατί toshiba η καλύτερη και γιατί hp>siemens; περισσότερα προβλήματα; χειρότερο service;
http://www.microanvika.com/computing/pr ... O=SAM14541
Αν έχει να προτείνει κανείς εναλλακτική σε παρόμοια τιμή με πιο ικανοποιητική gpu θα ήτο καλή φάση. Θέλουμε και <13.3" οθόνη γιατί ο σκοπός είναι να το κουβαλάμε πολύ...
bump!
λοιπόν, επειδή παίζει μια επιδότηση και χρειαζόμαστε ανανεωμένο εξοπλισμό σε σπίτι και γραφείο, βρίσκομαι σε αναζήτηση laptop. λόγω της φύσης της δουλειάς, θα ήθελα μεγάλη οδόνη 17-18 ιντσών και σε αυτή την κατηγορία κατέληξα στα επόμενα 2:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905615 ----> sony vaio
και
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906308 -----> futzitsu siemens
σημειώνω ότι η τελική τιμή δεν παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού θα πάρω πίσω το μεγαλύτερο ποσοστό. απλά δε θέλω να πληρώσω τον κούκο αηδόνι.
επίσης, αν αποφασίσω τελικά να πέσω κάτω από τις 17 ίντσες λογικά θα καταλήξω σε αυτό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905361 -----> toshiba satellite
γιατί έχουμε ήδη εδώ και 2,5 χρόνια ένα satellite στο γραφείο και είμαι 100% ευχαριστημένος...
πείτε καμμιά γνώμη
Αν θυμάμαι καλά δουλεύεις cad. Αυτόματα αποκλείεις τον 15.4 οθόνη, όχι γιατί δεν θα μπορείς να δουλέψεις, αλλά γιατί θα είναι αρκετά πιο ξεκούραστο στην 17άρα. Επίσης, η μνήμη μετράει αρκετά για την ίδια περίπτωση. Δεδομένου και ότι γενικά στα laptops η sony ακόμα πουλάει brand, o fujitsu είναι η καλύτερη λύση.
Όχι Vaio. Πεταμένα λεφτά για την μούρη και μόνο.
Επίσης, ενημερωτικά, γενικά μεγάλη οθόνη(ειδικά αν υπάρχει και καμιά ξεχωριστή κάρτα γραφικών που σίγουρα θα την θες εσύ) σημαίνει ελάχιστο χρόνο αυτονομίας(εκτός αν διαλέξεις τρελή μπαταρία - όπου τρέλα = έξτρα βάρος). Α ναι, και περί κάρτας γραφικών, μόνο για NVIDIA κοιτάς, το autocad είναι περίεργο με τις ATI(έψαχνα πρόσφατα να φτιάξω μηχάνημα για γνωστό μου πολ.μηχ. και παντού το έβλεπα αυτό).
Τέλος, να δεις κάτι σε φτιαχτό από αυτούς δεν ψήνεσαι; Αυτό πχ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1302760 δεν φαίνεται κακό, και γλιτώνεις και λεφτά.
mpainw sfinopoutsa sto post tou Raven:
kai egw tha parw laptop amesa kai meta apo psaksimo lew gia auto
http://tinyurl.com/lf7q4z
ta xaraktiristika tou kai timi mou fainontai kai gamw idiws gia ti sygkekrimeni etaireia..an exei na proteinei kaneis tpt allo se auta ta lefta ......
den to thelw gia kati sygkekrimeno...proexoun efarmoges gia sxoli kai meta paixnidia
το αφεντικό τρελλάθηκε! σκέφτομαι για αυτό ----> http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...egory=69977907
Για κανέναν λόγο, εκτός αν προτίθεσαι να σηκώνεις και last gen games σε laptop (πράγμα που το βρίσκω και ψιλοχαζό μια και εκτός του ότι οι σταθεροί θα υπερέχουν ΠΑΝΤΑ πάνω σε αυτό τον τομέα, θα έχουν πάντα και την option αλλαγής κάρτας γραφικών, ενώ ο laptop στον τομέα αυτόν θα σου διασρκέσει 3 χρόνια).
Ρέϊβεν, μην δώσεις τόσα φράγκα σε pc (ακόμα και αν τα περισσότερα δεν θα είναι δικά σου), θα το μετανιώσεις μακροχρόνια. Ακόμα κλαίω τα χίλιαεκσακο που έδωσα αρχές του 05 για laptop (και τότε δεν ήταν τόσο μεγάλο ποσό όσο τώρα).
θα σου δώσω ένα hint... το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει στα 1780 με ΦΠΑ, δηλαδή:
1495 + 285 γιούρο.
από αυτά θα πάρω πίσω τα 1196 γιούρο ως επιδότηση και τα 285 θα τα δικαιολογήσω στην επόμενη δήλωση ΦΠΑ. οπότε θα βάλω από την τσέπη περίπου 300 γιούρο. νομίζω αξίζει τον κόπο.
Ναι ρε παιδί μου, δεν αντιλέγω ότι έχεις χρηματικό κέρδος. Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού. Έχεις δει το laptop από κοντά?
Αν όχι, να σου πω το εξής: με 18,6 οθόνη α) είναι τεράστιο και β) είναι πολύ βαρύ. Χάνει δηλαδή (όχι εξ' ολοκλήρου εννοείται, αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό) το βασικό πλεονέκτημα του φορητού υπολογιστή: mobility. Μπορεί να μην σου φαίνεται τραγικό, αλλά ακόμα και ο 15,4" που έχω εγώ έχουν υπάρξει στιγμές που μου έχει κάνει την ζωή δύσκολη σε αυτόν τον τομέα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, με τόσα λεφτά έχεις έναν ΗΜΙ-φορητό. Δηλαδή αν δεις τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά με σταθερό θα κλάψεις.
Max, 17άρι σε laptop αδερφέ (και αυτό τραβηγμένο από τα μαλλιά ε), από εκεί και πάνω έχεις πρόβλημα. Για σένα που είσαι συνάδελφος και σταντέ θα δουλεύεις το cadιτίς σου πιστεύω ότι σου είναι το ιδανικό μέγεθος.
Α και όλα αυτά πάντα χωρίς να ξέρω τις πραγματικές σου ανάγκες από έναν laptop (δε νομίζω να τις είπες).
θα πάρω και desktop εννοείται...
'νταξ' είναι μεν υπερβολή το 18,4'', αλλά ήδη έχουμε 15,4'' για σκληρή χρήση έξω. το συγκεκριμένο το θέλω για το σπίτι κυρίως, αλλά με δυνατότητα να το μεταφέρω εύκολα, είτε γραφείο είτε στο χωριό όπου ανεβαίνω συχνά, είτε αθήνα που κατεβαίνω ανα 15-20 μέρες και χρειάζομαι ένα μηχάνημα να δουλεύω. τεσπα, από την τσέπη να βάλω τόσα φράγκα δε θα το σκεφτόμουν με τίποτα, αλλά για 300 ευρώ είναι δέλεαρ...
Από την άλλη, αυτή η τελευταία πρότασή σου, μετά το τελευταίο κόμα δηλαδή παίζει και να τα νικάει όλα :P Τσίμπα το αν είναι έτσι.
λοιπόν, πείτε και καμμιά πρόταση για desktop.
επεξεργαστή - motherboard - οθόνη - κάρτα γραφικών κατά πρώτο λόγο.
κουτί - τροφοδοτικό κατά δευτερο
budget 1000 - 1500 euro
Σκέψου σοβαρά να σκοτώσεις το laptop της επιδότησης σε κανάν γνωστό σου να βγάλεις τρελό κέρδος. :P
Κατά τ' άλλα, για τη δουλειά φαντάζομαι ε; Ή για το σπίτι; Δηλαδή με αυτά τα λεφτά παίρνεις τρελό κτήνος, που θα κάνει τα πάντα όλα. Αν είναι για τη δουλειά όμως, κάποια πράγματα δεν θα σε ενδιαφέρουν τόσο(πχ να το χρησιμοποιείς για να βλέπεις HD ταινίες). Πες και θα βρούμε σύνθεση. Χοντρικά να ξέρεις πως πας σε αυτά τα λεφτά άνετα για i7, μπόλικη μνήμη και βαρβάτη οθόνη. Κάρτα γραφικών δεν είναι ανάγκη να πάρεις ότι πιο high end υπάρχει φαντάζομαι αν το θες για autocad και μόνο.
λοιπόν, i7 ναι, και καλή οθόνη / μπόλικη μνήμη... για κάρτα γραφικών θέλω αξιοπρέπεια. παιχνίδια δεν παίζω εδώ και χρόνια (εκτός από το king's bounty που κόλλησα πέρσυ :P ). καμμιά ταινία όμως βλέπω στο γραφείο τα σ/κ ή αν ξεμείνω αργά το βράδυ. δε θα με χαλούσε η όλη σύνθεση να μην ξεφεύγει από τα 1300, χωρίς να είναι απόλυτος περιοριστικός παράγοντας. δυστυχώς, δε θα μπορώ να σκοτώσω τίποτα από όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. γίνονται και έλεγχοι σε αυτές τις περιπτώσεις επιδοτήσεων :P
Κοίτα γενικά τι παίζει αυτόν τον καιρό:
1) Οι i7 είναι υπό εξαφάνιση. Σε λίγο θα βγουν οι i3/i5, γεγονός που θα εκτοξεύσει τις τιμές των i7. Αν είναι να το πάρεις τώρα τώρα, ψάξου για i7. Αν μπορείς να περιμένεις καιρό(δεν ξέρω καταληκτική ημερομηνία για την επιδότηση), δες και τι θα κάνει η AMD ως απάντηση στους i3/i5(αυτό παίζει να πάρει πολύ βέβαια). Ανάμεσα σε i5 πχ και i7 πάντως, αν βιαζόμουν θα πήγαινα για i7 εγώ.
2) Οθόνη θαρρώ θα θες κανά κτήνος να έχεις άνεση να δουλεύεις χωρίς να ψάχνεις τις λεπτομέρειες. OK, παίζει να σε βγάλει εκτός budget λίγο, αλλά δες αυτό αφού οι πολλές ίντσες θα σου φανούν πιθανότατα χρήσιμες(το θεωρώ από τα καλύτερα μοντέλα για value/money). Αν θεωρείς το κόστος ή το μέγεθος υπερβολικό, κοίτα στις 24 ή και παρακάτω ίντσες, υπάρχουν πολλές επιλογές.
3) Μνήμη πας για 6+ GB προφανώς, οι τιμές είναι χαμηλά ακόμα, και εδώ θα παίξει εξαφάνιση ορισμένων τεχνολογιών και η τιμή εκεί θα ανέβει, αλλά εντάξει.
4) Ανάλογα με το budget πάλι, κοίτα για κανάν solid state δίσκο που θα έχεις λειτουργικό/προγράμματα, και δίπλα έναν κλασσικό SATA για τα δεδομένα(βρίσκεις πολύ φτηνούς 640ηδες πχ). Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μεγάλη, όσο είναι και στην τιμή όμως(με 80 GB SSD καλά είσαι, μετά ξεφεύγει τελείως το θέμα).
5) Κάρτα γραφικών είναι το περίεργο μέρος. Προφανώς πας σε κάτι NVIDIA(τα είπαμε περί ATI και autocad γενικά). Το πόσο καλό θα είναι αυτό το κάτι εξαρτάται όπως σου είπα από την χρήση. Αφού παιχνίδια πχ δεν παίζεις(απαιτητικά τουλάχιστον), μπορείς να βρεις πολύ καλή κάρτα σε πολύ χαμηλή τιμή(ενδεικτικά οι 9600GT έχουν ξεφτιλιστεί στο θέμα τιμής αυτόν τον καιρό, μιλάμε για κανά 50άρι περίπου η καθεμία).
Επίσης, με ένα ψαξιματάκι στα πεταχτά, βρήκα αυτό το thread σε άλλο γνωστό forum και είτε είσαι εσύ εκεί, είτε κάποιος άλλος εκμεταλλεύεται την ίδια επιδότηση. :P
Πολλοί την εκμεταλλεύονται :P O χρήστης Jimid ετοιμάζεται να χτυπήσει macbook air.
Ρούθλες, αυτό περί ΑΤΙ και cad από που προκύπτει? Και γιατί και στους δύο υπολογιστές μου με Ati το cad τρέχει σφαίρα?
Κάρτα γραφικών χαλαρά Ati. Κούραση να πληρώνουμε χρόνια τώρα την υποτιθέμενη ποιοτική ανωτερότητα της Nvidia σε διπλές τιμές από τα αντίστοιχα μοντέλα της ATI.