τι έχετε διαβάσει, αν έχετε διαβάσει, και τι γνώμη έχετε επ' αυτού; επίσης, τι προτείνετε για αρχή;
Printable View
τι έχετε διαβάσει, αν έχετε διαβάσει, και τι γνώμη έχετε επ' αυτού; επίσης, τι προτείνετε για αρχή;
νομίζω το ηλεκτρικό πρόβατο είναι δικό του και μεταφέρθηκε στο σινεμά ως Blade runner, σίγουρα όμως το βιβλίο θα είναι πιό περιεκτικό ως συνήθως.
δεν νομίζω πως θα βρεις κάτι που να σου αρέσει.
εγώ έχω διαβάσει VALIS και Αντίστροφος Χρόνος. Προτείνω για αρχή VALIS και Maze of Death. Και ο τύπος ήταν θεός.
Εκτός από το Blade Runner σε έργα του έχουν βασιστεί και το minority report και το (άθλιο) paycheck (με το ζαμπόνι, τον Μπεν Άφλεκ :x )
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !
to valis (αρτικολεξο απο: Vast Active Intelligent Living System), ειναι το τριτο μερος απο μια τριλογια που εγραψε προς το τελος
της ζωης του, poly diafορετικα απο τισ προηγουμενες δουλειες του, τα αλλα δυο ειναι: Divine Intrevension (Θεικη Εισβολη) + Η Μετεμψυχωση του Τιμοθυ Αρτσερ (the transmigration of Timothy Archer). Oysiastika k ta tria ayta einai enas ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ !
Δοκιμαστε τα εξης:
Τα Τρια Στιγματα του Παλμερ Ελντριτζ
Λαβυρινθος θανάτου
Εμεις οι Αρειανοι
Ο κοσμος του Τζοουνς.
Κυληστε δακρυα μου, ειπε ο αστυνομος
εχει γραψει πανω απο 45 διηγηματα, εχω διαβασει τα περισσοτερα, μερικα δεν εχουν μεταφραστει ακομα, κ εν ολιγοις ΑΠΑΝΤΑ απο αυτον ειναι προτεινομενα.
μαζι με Arhur Clark k Isaac Asimof θεωρουνται οι πατερες της επιστημομικης φαντασιας, η διαφορα με τους αλλους δυο ειναι οτι αυτος δημιουργει ενναλακτικα συμπαντα, οι αλλοι δυο ειναι απλα επιστημονες με τεραστια φαντασια.
ο,τι καλυτερο μαζι με τομ ρομπινς ανεξαρτητου ειδους
σπέρνει.
steile mou pm na sou pwQuote:
Originally Posted by Solo Carriera
αυτο ηταν χιουμορ? :PQuote:
Originally Posted by sabbattack
Το Valis είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά όχι για το πρώτο P.Dick βιβλίο που θα διαβάζει κάποιος.
Για αρχή κάποιο από τα
UBIK
The man in the high castle (O Άνθρωπος στο απόρθητο κάστρο, αυτό κέρδισε και το βραβείο Hugo)
Τα Τρια Στιγματα του Παλμερ Ελντριτζ
Ο Asimov είναι εκτός συναγωνισμού πάντως..
The three stigmata of Palmer Eldritch για αρχή. Kαι μετά Ubik.
Πάντως θα συμωνήσω με το απο πάνω σχετικά με τον Ασίμοφ.
μπα πιο πολυ μ αρεσει ο horselover fat.
kataplhktikos κ ο Ασίμοφ, αλλα οχι εκτος συναγωνισμου οπως λετε.
Μονο 3 εχω διαβασει βεβαια. νομιζω εχει γραψει κ την ιστορια του κοσμου. σε μερικους τομους. συνοπτικα καπως. αλλα μονος του !
μμ ξεχασα το ubik που ειναι μαλλον -οντως- το ενδεδειγμενο για αρχη.
κ το man in tηe high castle, απιστευτο ηταν αυτο που εγραψε-κατι τετοια με τρελαινουν στην δουλεια του. στην ιδια ιδεα (οτι δηλαδη οι αμερικανοι εχουν χασει τον πολεμο κ ειναι σκλαβοι) βαζιζεται κ ενα που διαβασα προσφατα > Robert A. Heinlein - The Day After Tomorrow.
πολυ καλο
χεχεχ ο Heinlein.
Εάν δεν έχεις διαβάσει τα Foundation και τα σχετικά με αυτό (Robots novells), ΔΕΝ έχεις διαβάσει AsimovQuote:
Originally Posted by cybernaut 667
Περί Heinlein κοίτα προς
1) Stranger in a strange land
2) Methuselah's Children
3erei kaneis kanena vivliopwleio pou na exei poikilia apo vivlia tou dick?
που λετε το άνθρωπος στο ψηλό κάστρο τοχει διαβασει καποιος και να το θεωρει αριστουργημα?
οκ σαν ιδεα οτι οι ΗΠΑ εχουν χασει τον Β ΠΠ και οι Ναζι εχουν μοιρασει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνια ειχε ενα ενδιαφερον
αλλα δεν ξετρελαθηκα για ναμαι ειλικρινης
οι χαρακτηρες ετσι κι ετσι και ενω μεχρι τη μεση εδειχνε οτι το παει καπου τελικα δεν το πηγε πουθενα :-(
ε, dick. τίγκα ιδέες και μετά κάτι χάπια και με κυνηγάνε και τι έλεγα;
Το συγκεκριμένο είναι στα άμεσα σχέδιά μου να το διαβάσω (δηλαδή αφού τελειώσω με 4-5 που έχω ήδη στο ράφι :P). Θα επανέλθω εν καιρώ με κριτικές.
Ακριβώς όμως :-D
Γενικά όμως τεράστιος, πιτσιρικάς διάβαζα συνέχεια Dick για ένα διάστημα. Ηλεκτρικό Πρόβατο, Ουράνιο Μάτι, Κόλπο Α.Ε, Αντίστροφος Κόσμος ανάμεσα στα αγαπημένα μου. Είναι όμως και πολλά must που δεν έχω διαβάσει, όπως τον Άνθρωπο στο Ψηλό Κάστρο κλπ. Την έβρισκα όμως πάρα πολύ με τα σύντομα διηγήματά του, με τα οποία πάθαινα σχεδόν πάντα το ίδιο: διάβαζα ως και την τελευταία τελεία και μετά έμενα τουλάχιστον για ένα τέταρτο μαλάκας.
θα συμφωνούσα με κάποιους εδώ όσων αφορά τον άνθρωπο σε ψηλό κάστρο.. παίζει να είναι απο τα βιβλία του dick που μου άρεσαν λιγότερο. γενικά απο επιστημονική φαντασία (μπορεί και γενικά) νομίζω πως είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας...
και πάντα γούσταρα αυτό το ψυχάκικό του... παίζει να ξαναδιαβάσω διάφορα βιβλία του.. είναι ενα μείγμα απο δράση (αλλόκοτη όμως, εκεί που απλά περπατάς και μπαίνεις απο μια πραγματικότητα στην άλλη..) και ανθρώπινη αβεβαιότητα, ίσως και πόνο... είναι πολύ ανθρώπινα τα βιβλία του.. γι'αυτό μ'αρέσουν. και οι μικρές ιστορίες είναι όλα τα λεφτά - πάλι καλά που κυκλοφόρησαν σε αυτούς τους 5? τόμους..
γενικά στην ΕΦ πάντα έψαχνα κάτι αντίστοιχο με τον Dick.. λένε διάφοροι νομίζω πως είχε σκεφθεί το cyberpunk πριν τον Gibson.. ή τουλάχιστον αν όχι τον κυβερνοχώρο, το πανκ στην επιστημονική φαντασία..
ξέρετε πως ο Στανισλαβ Λεμ of Solaris fame τους αμερικανούς συγγραφείς ΕΦ τους στραβοκοιτούσε, αλλά τον Ντικ (μόνο) τον εκτιμούσε. νομίζω δηλαδή, αν θυμάμαι καλά.
αυτά που λέτε..
εμένα τι μου έχει μείνει.. (αν και πραγματικά όποιο βιβλίο του πιάσω, θα θέλω να το διαβάσω.. δηλ. όλα μ'αρέσουν, με την εξαίρεση ίσως το The man in the high castle) το Eye in the sky (καλά, απίστευτο σαν σύλληψη, κουφό..), καλά μου έχουν μπερδευτεί τα βιβλία στο μυαλό.. το UBIK, το Scanner Darkly, το Flow my tears - όλα κλασσικά.. δηλ. δεν ξεχωρίζω κάποιο.. πάντως ξεκίνησα και γω απο το Three Stigmata.. το Dr. Bloodmoney που είναι αισιόδοξο, καλά το Do androids είναι κλασσικό, αν και το διάβασα αφού δω την ταινία, και είναι λίγο διαφορετικά - π.χ. στην ταινία δεν υπάρχει τίποτα για τα ζώα.. και το έργο έχει ενα πιο απλό ας πούμε τέλος που τρώγεται (φοβερό και το έργο)), το Divine Invasion (εκεί είναι που διάβαζαν στο ραδιόφωνο αποσπάσματα απο το "Of Human Bondage" του Somerset Maugham?) είναι γάμισέ τα αλλά πολύ human (i'm only human, born to make mistakes).. η τριλογία του Valis+ εγώ την βρήκα λίγο δύσκολη.. πλησιάζει όλο και πιο πολύ σε περιγραφή μιας σχιζοφρένειας (μονο το Valis διάβασα).. απο το contemporary fiction (κινούνται στην αμερική των 50's νομίζω) που έχει γράψει εχω διαβάσει το Confessions of a crap artist (ποιος μπορεί να μην ελκιστεί απο εναν τέτοιο τίτλο;) που μου άρεσε, αλλά γενικά είναι λίγο βαρύ (απο τι θυμάμαι)..
γενικά πολύ πολύ ωραίος ο Dick.. και ας ήταν πειραγμένος. είχε φοβερή ενόραση... και μουσικόφιλος.
Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου το comic A Scanner Darkly (όμορφο σκληρόδετο αλμπουμάκι), το οποίο είναι ουσιαστικά μεταφορά από την ταινία, δλδ το "σκίτσο" είναι παρμένο αυτούσιο από κει (φυσιογνωμίες Reeves, Downey Jr, Harrelson κλπ κανονικά), και ξαναθυμήθηκα πόσο έπος ήταν.
Το βιβλίο δεν έχει τύχει να το διαβάσω. Για πείτε γνώμες επ'αυτού και πόσο σχέση έχει με την ταινία παρακαλώ.
Πλησιάζει κατά πολύ το βιβλίο - το κατά δύναμην δηλαδή- μεγαλος φαν του Ντικ ο Richard Linklater, αναφέρεται κ σε άλλες ταινίες του,
στο Waking Life προστίστως.
δύο όμορφα λίνκια προς μελέτη
http://community.sff.gr/topic/979-philip-k-dick/
http://www.nytimes.com/2007/06/08/op...=2&oref=slogin
source : http://artsbeat.blogs.nytimes.com/20...e-high-castle/Quote:
Syfy Plans Adaptation of Philip K. Dick’s ‘Man in the High Castle’
By DAVE ITZKOFF
A world in which the Allies lost World War II may not sound like a pleasant place, but it is the basis of one of Philip K. Dick‘s most celebrated works and, potentially, a mini-series for cable TV’s Syfy channel. Syfy said on Monday that it was developing a four-hour adaptation of “The Man in the High Castle,” Dick’s 1962 novel of mysticism, alternate history (and alternate histories within that alternate history) and an early meditation on what is or is not real from the future author of “A Scanner Darkly” and “Ubik.”
Syfy said in a news release that its adaptation of “The Man in the High Castle” would be done by Frank Spotnitz, a writer and producer of “The X-Files” and “Millennium,” who will also be executive producer on the project with Ridley Scott, the director and producer whose films include “Blade Runner,” an adaptation of Dick’s novel “Do Androids Dream of Electric Sheep?” The mini-series will be produced by Mr. Scott’s Scott Free Productions with Headline Pictures, Electric Shepherd Productions and FremantleMedia International. Mr. Spotnitz will write its first two hours and supervise the writing of the second two hours, Syfy said.
Isa Dick Hackett, a daughter of Philip K. Dick and a founder of Electric Shepherd Productions, said in a statement: “’The Man in the High Castle’ is one of the most highly regarded and influential novels my father wrote. It’s thrilling to be bringing it to life with such a talented, passionate team, and in a format that can do justice to the full scope of the material.”
No air date or casting information was immediately announced for “The Man in the High Castle,” but feel free to consult the I Ching while waiting for further developments.
A version of this article appeared in print on 02/12/2013, on page C2 of the NewYork edition with the headline: Syfy Plans to Adapt Philip K. Dick Novel.
http://www.biblionet.gr/book/93461/D...B5%CE%B9%CE%B1
Ότι πρέπει για αρχή...
Χωρίς να είναι από τα σούπερ ντούπερ,απλά σε βάζει στο πλαίσιο σκέψης του.
υ.γ.
Διαβάζω αυτό: http://www.biblionet.gr/book/51653/D...BC%CE%BF%CF%85
άλλη φάση,ο άνθρωπος μπορεί να γράψει και πέραν της scifi ή να την ορίσει πολύ διαφορετικά.
μα τι είναι αυτό πρώτη φορά το βλέπω