Hurry Mulisch, Η Ανακάλυψη Του Ουρανού.
Εκδόσεις Καστανιώτη.
Φιλοσοφικό μυθιστόρημα από τον Ολλανδό Μούλις.
"-...και το όνομα Νίτσε μου φέρνει διάφορους συνειρμούς.Αυτός ήταν εκείνος ο μηδενιστής που σκορπούσε τότε τη φήμη ότι το Αφεντικό ήταν νεκρό. Τέλος πάντων, δεν απείχε και πολύ από την αλήθεια, αλλά το γεγονός ότι το Αφεντικό δεν μπορεί να πεθάνει, είναι αυτό ακριβώς ο πιο τρομακτικός περιορισμός της παντοδυναμίας του. Εκείνος υπάρχει χάρη στο παράδοξο, αλλά η ίδια χάρη τον καταδικάζει στο να υπάρχει αιωνίως, να πεθαίνει αιωνίως."
Re: Hurry Mulisch, Η Ανακάλυψη Του Ουρανού.
Quote:
Originally Posted by Medusa
-...και το όνομα Νίτσε μου φέρνει διάφορους συνειρμούς.Αυτός ήταν εκείνος ο μηδενιστής
Καρκίνο στις φτέρνες του.
epishs
Quote:
Φιλοσοφικό μυθιστόρημα
thanatos sauto to "eidos", osous ta grafoun k sosous ta diavazoun. psofos kakos sta sogia sas
Quote:
Originally Posted by Kingdom Gone
epishs
Quote:
Φιλοσοφικό μυθιστόρημα
thanatos sauto to "eidos", osous ta grafoun k sosous ta diavazoun. psofos kakos sta sogia sas
Θα μπορούσες απλώς να πείς ότι δεν είσαι σε θέση να το κατανοήσεις.
Quote:
Quote:
Originally Posted by Kingdom Gone
epishs
Quote:
Φιλοσοφικό μυθιστόρημα
Θα μπορούσες απλώς να πείς ότι δεν είσαι σε θέση να το κατανοήσεις.
Medusa spare us ας πούμε. Ο πρώτος που έγραψε φιλοσοφικό μυθιστόρημα ήταν ο Αίσωπος. Δεν έχω κάτι με το είδος, αλλά είναι σαφώς το ευκολότερο πράγμα να κινηθείς διηγηματικά πάνω σε μια γραμμή γεγονότων και να αφήσεις τον εκάστοτε αναγνώστη να αντλήσει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία συνήθως είναι είτε πολύ αδρά, είτε πολύ αυτονόητα. Το φιλοσοφικό μυθιστόρημα είναι το μικρό καθυστερημένο αδερφάκι της φιλοσοφίας με points.
Quote:
Originally Posted by Atheist
Δεν έχω κάτι με το είδος, αλλά είναι σαφώς το ευκολότερο πράγμα να κινηθείς διηγηματικά πάνω σε μια γραμμή γεγονότων και να αφήσεις τον εκάστοτε αναγνώστη να αντλήσει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία συνήθως είναι είτε πολύ αδρά, είτε πολύ αυτονόητα. Το φιλοσοφικό μυθιστόρημα είναι το μικρό καθυστερημένο αδερφάκι της φιλοσοφίας με points.
και λοιπόν? μειώνεται η σημασία του? όσο για τα bold, ναι είναι το ευκολότερο πράγμα, σίγουρα και εσύ θα έχεις ήδη δημοσιεύσει κείμενα επί κειμένων...
Ο όρος φιλοσοφικό μυθιστόρημα παραπέμπει και στο είδος του βιβλιου που εμπεριέχει πολλές αναφορές σε φιλοσοφικά κείμενα. και ναι, είναι πιο ευέλικτο από αυτά. γιατί θα έπρεπε να μειωθεί σε ομορφιά και νόημα?