-
Μετανάστευσις
Το λοιπόν, λείπει ένα τέτοιο θρέντ δε νομίζετε? Για πείτε λοιπόν. Το σκέπτεστε? Το προτείνετε? Ποιές χώρες θρυλλείται οτι είναι χότ σταφ? Ποιές χώρες γνωρίζετε φορ ε φακτ οτι όντως είναι?
Πόσο είναι το κόστος ζωής? Πόσο χαμηλά/ψηλά είναι τα ενοίκια? Πώς ψάχνουμε δουλειά έξω ενόσω βρισκόμαστε ελλάδα?
Για ποιά επαγγέλματα είναι καλά που? Θα μας πλακώνουν επειδή είμαστε σκούροι?
Έχει ξαναγίνει θρέντ? Όσοι είστε έξω, πώς τη βλέπετε?
Για πείτε.
-
Να μεταφερθεί στο πόλιτικς.
-
-
-
ζηλευω αυτους που το κανουν , αλλα εγω δεν θα το κανα με τπτ γιατι εχω ζησει εξω και δεν μου πολυαρεσε :P η φαση ειναι οταν σφιξει η θηλεια , εσωτερικη μεταναστευση στο νησι που θα τρωμε παξιμαδια ελιες και θα πινουμε αγνο τσιπρο και ουζο.
-
Τι δε σου άρεσε στην αγγλετέρρα φρίκ?
-
δεν μπηκα ποτε στο κλιμα την ειχα δει την φαση και καπως περιεργα ημουν και πιτσιρικας, μπορει τωρα να ηταν αλλιως. βασικα ημουν πολυ αντικοινωνικος και σαπιος , τωρα σιγουρα θα ηταν αλλιως :p
-
Λοιπόν, ζω στο εξωτερικό εδώ και 5-6 χρόνια με ένα συναυλιακό διάλειμμα ενός έτους πίσω στην Ελλάδα. Οι χωρές που νομίζω πως τραβάνε κόσμο στην Ευρώπη, λόγω γλώσσας, είναι Αγγλία/Μεγ.Βρετανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Γιβραλτάρ (Ισπανία), Ολλανδία, Γερμανία. Από κει και πέρα τον τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει αρκετές αγγελίες να ζητάνε Έλληνες σε Τσεχία/Ουγγαρία.
Για κόστος ζωής δεν είναι εύκολο να σου απαντήσω, εξαρτάται από ποια χώρα και από πολλούς άλλους παράγοντες. Και σίγουρα κάποιος θα διαφωνεί σε κάτι. Μπορώ όμως να πω πως το Δουβλίνο είναι για κάποιον αδιευκρίνηστο λόγο ΠΟΛΥ ακριβό.
Υπάρχουν διάφορα sites για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, μπορείς να ψάχνεις ειδικά για αγγελίες που ζητάνε Έλληνες σε σελίδες όπως το Top Languages. Γενικά αν δεν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, γιατροί πχ που είναι γενικά περιζήτητοι στην Αγγλία, τότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών και ειδικά από στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης καλό είναι να κοιτάς στα Careers κάθε εταιρείας και να στέλνεις απευθείας βιογραφικό.
Έχω ζήσει Λονδίνο, Δουβλίνο, Μάλτα, Γιβραλτάρ. Ότι θέλετε ρωτάτε.
-
se poia xwra zhtane kathigites fusikhs opou omws na paizoun polla mounia kai na ginontai kai polles metal sunaulies?
-
-
Quote:
Originally Posted by
ikonoklast
Κ Α Υ Λ Α
αυτό και τίποτα άλλο.
-
Η μόνες χώρες που αξίζει κατα τη γνόμη μου η μετανάστευση (απο την άποψη οτι το κοστος ζωης και οι μισθοί σου επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση αν δουλέψεις 2-3 χρονια και γυρίσεις με αποταμιεύσεις) είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία. ΗΠΑ είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις πράσινη κάρτα, ενω ευρώπη ναι μεν οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι αλλα όχι τόσο ωστε να πας για δουλειά για μικρό διάστημα με σκοπό να γυρίσεις.
-
Δώστε και άλλα σαιτ σε φάση Top Languages, βοηθήστε τον λαό.
-
siga tis gomenes pou xete kei panw.patrinies kaluteres kai xekola
-
Quote:
Originally Posted by
katwrimos
η Αυστραλία.
Afaik η Αυστραλία τα τελευταία ~2 χρονια έχει γίνει πανάκριβη. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις εχουν ανέβει οι τιμές όμως οι μισθοί παρέμειναν ίδιοι και το Συδνευ κατέληξε η 6η πιο ακριβή πόλη παγκοσμίως σε κόστος ζωής.