Originally Posted by Ubu Roi
έχουν κάνει τίποτα σοβαρό τα μωρά στη φωτιά πέραν του πρώτου δίσκου;
εγώ είμαι φλώρος και λέω θανάση παπακωνσταντίνου, κόρε. ύδρο. και ωχρά σπειροχαίτη και συγχρόνως αναρωτιέμαι τι πρόβλημα υπάρχει με μπάντες που παίζουν στη βίλλα ή είναι γενικότερα "αναρχοπολιτικοποιημένες".
α, και χειμερινοί κολυμβητές κι ας μην έχω ασχοληθεί εις βάθος.
επίσης κάποια στιγμή θα γράψω υπερδοκίμιο όπου θα αναλύω γιατί οι σοβαρότεροι στίχοι ελλήνων καλλιτεχνών έχουν γραφτεί στα ελληνικά, κυρίως επειδή είναι η μητρική τους γλώσσα και συνεπώς είναι λογικό και αναμενόμενο να εκφράζονται ευκολότερα/καλύτερα σε αυτήν. νομίζω οι αγγλικοί στιχοί από ελληνικές μπάντες είναι στην καλύτερη απλά αξιοπρεπής.
το βλέπω και στους νουάρ ντεζίρ αυτό, όταν γράφουν στα αγγλικά οι στίχοι τους είναι πολύ απλοικοί, και φαντάζομαι αυτό ισχύει και γενικότερα. οπότε γενικά το κόλπο είναι οι ελληνικές μπάντες να πάψουν να απορρίπτουν το ελληνικό στίχο χάριν κάποιας υποτιθέμενης καλαισθησίας (καταλήγοντας να πετύχουν το αντίθετο συνήθως) ή κάποιας εξίσου υποτιθέμενης αναγνώρισης στο εξωτερικό και να πετάξουμε στο λιμάνι με τσιμέντο στα πόδια τυπάκια τύπου Χ που επειδή αντιδραστικά το παίζαν ούμπερ ελιταριάτο όταν ήταν στα πάνω τους τα σπαθιά, οι τρύπες και οι πυξ λάξ στο γυμνασιο επιμένουν ακόμα σε αυτή την φιλολογία περί "αστείου ελληνικού στίχου στην ροκ". να πάτε να πνιγείτε ρε! επίσης ούτως ή άλλως οι τρύπες είναι μακράν σοβαρότερη μπάντα από όλα τα πουτσιλίκια που ακούτε παρέα.
ούτως ή άλλως οι μεγαλύτεροι έλληνες μουσικοί (ροκ ή μη) στα ελληνικά τραγούδουσαν.
τώρα κάποιος βέβαια θα πει "μα οι μαντρουγκάντα ήσαν νορβηγοί", οπότε σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.