Έπος, μέχρι και το flash ήταν το πιο ενδιαφέρον ως τώρα, μόνο και μόνο για τη στιγμή που εμφανίζεται ο Ben. Επίσης στο flash αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι που συζήταγαν αν θα έρθει ο πατέρας του Locke στο γάμο, επομένως έχουν σχετικά καλές σχέσεις. Βέβαια προκύπτει το ερώτημα του πως έμεινε ανάπηρος ο Locke και νομίζω εδώ έχουμε ένα πρώτο hint πως όσο διαφορετικά και να είναι τα πράγματα θα οδηγηθούμε σε παρόμοια κατάσταση. Όπως και να 'χει με τα sideways η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, πιστεύω όταν καταλάβουμε τι παίζει θα τα βλέπουμε πολύ διαφορετικά.
Από κει και πέρα στο νησί , τα 'σπασε το 1st person του fake Locke στην αρχή με τη μορφή καπνού, :pink: και για το
search and destroy που έπαιζε στο σπίτι_sawyer. Η εξήγηση για τους αριθμούς μια χαρά μου φάνηκε, έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να δώσεις παραπάνω νόημα σε κάτι τέτοιο. Πάντως μιας και έχουμε τους 6: Locke νεκρός, Jin αδύναμος σχετικά χαρακτήρας, Sayid "μολυσμένος", Sawyer πάει με fake Locke, Jack κάτι θα παιχτεί με Kate οπότε λέω Hugo. Βέβαια δεν ξέρουμε αν ο Jacob ήταν ο πρώτος ή αν και αυτός διαδέχθηκε κάποιον, αλλά υπολογίζοντας και το "he's trapped now" για τον άλλον νομίζω ότι αυτά που γίνονται συμβαίνουν για πρώτη φορά. Επίσης αρχίζει να μην είναι τελικά τόσο ξεκάθαρο ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός, άσχετα με το τι χρώμα έχουν οι πέτρες (inside joke λέει ρε :touched:). Ο Jacob μπορεί να παρουσιάζεται ως τώρα ότι έχει καλές προθέσεις αλλά από τη μια καταστρέφει τις ζωές πόσων ανθρώπων και από την άλλη δεν τους εξηγεί τίποτα. Και βασικά το "anything that happens before that is just progress" που λέει στο φινάλε της 5ης σεζόν δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί σαν σωστός τρόπος σκέψης.
Τώρα περιμένουμε ένα Μεγάλο flashback που θα μας δείξει τι έχει γίνει, απ'ότι μας είπαν εδώ πρόκειται για 2 κανονικούς ανθρώπους που βρέθηκαν στο νησί, ο ένας έγινε φύλακας και ο άλλος παγιδεύτηκε. Με όλα αυτά τα αιγυπτιακά πάντως νομίζω μιλάμε για 2 ανθρώπους που ουσιαστικά είναι οι μόνοι που επέζησαν από κάποιο πολιτισμό που υπήρχε παλία στο νησί.
Γενικά όσο καλή και αν είναι η μυθολογία, αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει περισσότερο τι θα γίνει παρά τι έχει προηγηθεί