την επόμενη που θα σε πετύχω σε κανα ΠΑΟΚικό στέκι ανάμεσα στις μπύρες και στα ανήλικα ξεκωλάκια που θα κυνηγάς να μου δείξεις και τα τραύματα από τις σφαίρες
Printable View
την επόμενη που θα σε πετύχω σε κανα ΠΑΟΚικό στέκι ανάμεσα στις μπύρες και στα ανήλικα ξεκωλάκια που θα κυνηγάς να μου δείξεις και τα τραύματα από τις σφαίρες
Aααααα δε θελω τετοια ο πανκις εχει σχεση!
Δεν κυνηγάω πλέον ανηλικα ρε πετσακια, τέλος αυτά....
τα τραυματα είναι μεσα στην καρδιά μου.
μαλάκα θα κλάψω μη λες άλλα
Τί φάση είναι το Εφοδιασμού μεταφορών?
ειναι φαση για βυσματα.
και μενα γιατι με πηραν χωρις βυσμα;
Και μένα χωρίς βύσμα με πήραν εκεί και μετά χωρίς βύσμα με στείλανε τεθωρακισμένα.
Το σε τι σώμα/όπλο παρουσιαστείς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τι θα σε μετατάξουν στη μετάθεσή σου.
Έντιτ: Σπάρτη παρουσιάζεσαι;
Ω ναι. Η μαλακία είναι ομως πως στην μετάθεση απο Σπάρτη τους πιο πολλούς τους στέλνουν στα διαολια(νησια, εβρο κτλ) αλλα το καλό ειναι πως σαν οδηγός η αρτοποιος ξυνεις τα αρχίδια σου. Η μετάθεση σε πόσο καιρό βγαίνει;
ποιος σου χει πει οτι ο οδηγος ξυνει τα αρχιδια του? ..επισης απο ολα τα κεντρα σ.ξ στελνουν νησια και εβρο..
Δήλωσε/πες σε κανά ανώτερο ότι ξέρεις από μαστερσεφς και πήγαινε κάπου μάγειρας να κάνεις ζωάρα.
Αρτοποιός όντως έναν φίλο που είχα την πέρασε μέλι. Τρελό ξύσιμο αρχιδιών.
Κάστομ έχω δει μάγειρες που λόγω εμπλοκής μονάδας βαρούσαν σκοπέτα κανονικά όπως όλοι.
τπτ από τα παραπάνω.
Πες ότι έχεις εμπειρία σερβιτόρου/πωλητή/ή_κάτι_παρεμφερές για να πηδήξεις την επιπλέον εκπαίδευση, και αν είσαι τυχερός, θα σε πούνε σιτιστή ή αποθηκάριο. Φεύγεις τάχιστα για την όποια μονάδα σου κάτσει και κουμπώνεις σε κανά γραφείο ή καπσιμί. prophete.
γενικα κανουν ζωαρα παντως. Σε εμπλοκη νταξει βαρανε.. εμας τους εβαλε ο τρελος ο δικ να του κανουν οπλασκησεις και γελασε και το παρδαλο κατσικι. Οδηγος κανεις ζωαρα αμα πας οδηγος κανενος ταξιαρχου-στρατεγκο.
Για το τελευταίο που λες, θέλει να την έχεις αρκετά πιο μεγάλη από τους υπόλοιπους βυσματίες, πάντως.
Και γενικά, οδηγοί και μάγειρες είναι περιζήτητες ειδικότητες, its a trap. Έχω δει ίντυ κουλ αγόρια να κλαίνε σαν γυναικούλες μετά από 5 σερί υπηρεσίες 15 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι τους.
Στη Χίο πάντως (πυροβολικό), για 5 μήνες οι οδηγοί δεν είδαν τιμόνι, μόνο σκοπιά. Εκεί οδηγούσαν αποκλειστικά οι ΕΠΟΠ. επίσης ο μάγειράς μας είχε φάει εμπλοκή μόνος του, γιατί άργησε να έρθει δεύτερος μάγειρας.
Κάπως έτσι και σε εμάς. Μάγειρες και οδηγοί είναι σχεδόν αποκλειστικά ΕΠΟΠ. Οι περισσότεροι φαντάροι είναι πασπαρτού, δηλαδή οι ειδικότητες πάνε περίπατο.
Σε περίοδο μεγάλης εμπλοκής - και λέω μεγάλης γιατί εμείς έχουμε μόνιμη εμπλοκή - ο καψιμιτζής κάνει και θαλαμοφύλακας, ενώ ο θαλαμοφύλακας κάνει και εστιάτορας.
Το θέμα είναι ότι όταν υπάρχει έλλειψη ατόμων, θα δεις τον σιτιστή να καθαρίζει πυροβόλα και τον πυροβολητή να κάνει αγγαρεία στα μαγειρία.
ir8e h wra pou 8a orfanepsei to ER pira simera xarti gia avlona te8orakismena 25/10/2011 parousiazome
korrup 8a exeis thn kaliteri parea tixerouli
nasum που είσαι;
τι έγινε ρε μλκς αλεξανδρούπολη, έλεος δλδ ποσο πιο πατο να πιασουμε
εγώ μπαίνω 27. :P
πήγα πήρα κ το χαρτί απ'τους μπάτσους σήμερα...
Είμαι κάμποσες μέρες άυπνος αλλά κρατάω στα χέρια μου κάμποσα αδειόχαρτα που μεταφράζονται σε 20 μέρες άδεια. Τέλος το πανηγυράκι MLR και τα τοιαύτα :D
Το πανηγυρίζω με arch matheos, φασολάκια με άπειρη φέτα και χυμό βύσσινο.
:D :D :D :D :D :D
πάμε άλλη μία: υπνόσακος στο ΚΕΝ? αν ναι πρέπει να αγοράσω οπωσδήποτε ΚΑΙ σεντόνια?
επίσης, διαβάζω στα ιντερνετς ότι δίνουν μόνο λουκάνικο. Πρέπει να αγοράσω ένα σάκο στρατιωτικό κ να έχω κ άλλον έναν πολιτικό ή μόνο ο 1ος αρκεί?
στραβάδι εδώ, όβερ.
υπνοσακο ναι , σε ελαχιστες μοναδες δεν επιτρεπουν (πχ στην δικια μου τοτες) δινουν και λουκανικο και σακο αλλα θα χεις και τον πολιτικο με τον οποιο θα πας στο κεντρο , σεντονια δεν χρειαζονται , ισως το καλοκαιρι , λουκετακια παρε αν και τα παντα πουλανε στο καψιμι ακομα και σλιπινγκ μπαγκ πουλαγαν αυλωνα.
και ενα κινητο χωρις καμερα για να μη σου ζαλιζουνε στο κεντρο..
Για μένα σεντονάκι πάρε, εκτός αν το sleeping bag (το οποίο δεν το συζητάμε ότι θα πάρεις) δεν το χρησιμοποιείς ανοιγμένο σαν κουβέρτα (όπως εγώ) και μπαίνεις όλος μέσα (ο ορθόδοξος τρόπος). Αυτό θα σε σώσει στην πρώτη περίπτωση από το να πρέπει να φτιάχνεις φάκελο κάθε μέρα. Αν είσαι σίγουρος ότι θα είσαι κάθε μέρα όλος μέσα στον υπνόσακο, τότε μην πάρεις σεντόνια μέχρι να καλοκαιριάσει.
Τότε τουλάχιστον ( 2008 ) δίναν λουκάνικο και έναν σάκο. Το λουκάνικο γενικά ξέχασέ το, ελάχιστα θα το χρησιμοποιήσεις και υπόψη δεν επιτρέπεται να βγει εκτός στρατοπέδου. Οπότε, ναι, θα χρειαστείς δεύτερο σάκο (πάρε κανέναν παραλλαγής ή χακί να μη σου σπάνε τα παπάρια, το ίδιο και με παντόφλες που επίσης πρέπει να πάρεις γιατί αυτές που δίνουν δεν είναι τέρατα αντοχής).
ΛΟΥΚΕΤΑ.ΠΟΤΕ.ΑΠΟ.ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ.ΚΨΜ.
Αυτό είναι σημαντικό. Λουκετα απο ΚΨΜ είναι καπως γτπ μιας και ανοίγουν εύκολα και με το ίδιο κλειδί. Sleeping bag οπωσδήποτε γιατί μπορεί οι χαζοκουβέρτες να φέρνουν και τίποτε φαγούρες κτλ. Άσε που είναι πάρα πολύ ζεστό οπότε θα τη βγάλεις καλά. Εγώ πήρα και ένα σεντονάκι μαζί το οποίο άπλωνα πανω από το κρεβάτι να μην χαλάσει ο φάκελος και μετά έβαζα απο πάνω το sleeping bag.
Υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε παπάρες, όπως σε εμένα, που δεν επιτρέπουν sleeping bag και σε θέλουν σε οριζόντια προσοχή μέσα από τα στρώματα στην επιθεώρηση, οπότε μπαίνεις προσεκτικα να μην χαλασεις σεντόνια και μετα την επιθεώρηση συμμαζευεις το φακελο στα γρήγορα και απλώνεις τα δικά σου :P
12 μηνες δεν εμαθα ποτε να φτιαχνω φακελο υποφακελο... απλα ειχα παρει καβατζα δικο μου μαξιλαρι... 50χ50 και αρχιδιες.
Πάρε και μερικές καρφίτσες για τον φάκελο.
Πόρο, Σεπτέμβρη, όπου για να γυρίσεις από το ένα πλευρό στο άλλο ίδρωνες, οι θεούληδες δεν τους απασχολούσε ο φάκελος, οπότενες απλά έπρεπε να μαζεύουμε το σεντονάκι μας, να το διπλώνουμε και να το βάζουμε στο κάτω μέρος του κρεβατιού :touched:
Τις τελευταίες μέρες που είχε βάλει ψωλοκρυο βέβαια, είμασταν με κουβέρτες, κανονικά φάκελα και αυτό που είπε ο σπίριτ με οριζοντίωση κάτω από σεντόνια κλπ.
Γενικά μην πάρεις πολλά πράγματα όταν θα μπείς, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που θα χεις επισκεπτήριο και θα σου φέρουν τα υπόλοιπα τότε. Αλλιώς την πρώτη μέρα θα κουβαλάς.πολύ.
αυτά που θα μου δώσουν μέσα σε ποιο σάκο(λουκανικο ή στο δικό μου) θα τα βάλω?
Αυτό που λέμε "λουκάνικο" είναι ο σάκος εκστρατείας, κάτι δηλαδή που σε καιρό ειρήνης (πάντα δηλαδή) δεν χρησιμοποιείται σε τίποτα και το παίρνεις μαζί σου στον πόλελολ. Οπότε τα περιεχόμενα του λουκάνικου είναι συγκεκριμένα, και ποιοτικά και ποσοτικά και στα λένε. Φυσικά αυτό στην πράξη σχεδόν ποτέ δεν τηρείται. Πρακτικά όμως τα χρήσιμα πράγματά σου πρέπει να είναι στους σάκκους σου, γιατί και η όλη διαδικασία βάλε-βγάλε πράγματα στο λουκάνικο είναι μανίκι.
Μαλάκα Φρικ έκλαψα, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, έφτασα άδεια απολύσεως και έχωνα νέους να μου φτιάχνουν φάκελο - υποφάκελο. Πιστεύω ότι είναι ότι πιο καθυστερημένο υπάρχει στον στρατό. Ειδικά ο υποφάκελος. Παράνοια σκέτη.
Αυτό που λέει ο animae ότι αν πάρεις πολλά την πρώτη μέρα θα κουβαλάς πολύ, είναι κάτι που θα γίνει ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ πολλά. Οπότε πάρ'τα καλύτερα όλα για να τακτοποιηθείς πλήρως από νωρίς. Γενικά η πρώτη είναι ημέρα απίστευτης ταλαιπωρίας που στο τέλος πέφτεις νεκρός στο κρεβάτι και δεν κοιμάσαι :P.
Και σημαντικό. Μην τυχόν παρουσιαστείς πρωί πρωί. Πάνε κατά τις 3 - 4. Κανείς δεν θα σου πει μπα φίλε, δε μπαίνεις, μην ανησυχείς γι' αυτό.
Ο δικός σου είναι για όταν φεύγεις από την μονάδα, τα πιο πολλά στο λουκάνικο θα τα βάλεις, αυτά που δεν θα χρησιμοποιείς συχνά και τα υπόλοιπα στο σάκο. Ε όπως θα σε βολέψει τέλος πάντων.