εγώ πάλι διαβάζω προσεκτικά τι γράφεις και στο τελευταίο σου ποστ λέω από κάτω τα ίδια αλλά με έναν ηλίθιο τρόπο που μ'αρέσει και μου σταμάτησε οποιαδήποτε καριέρα στην πολιτική. συνεχίστε.
Printable View
εγώ πάλι διαβάζω προσεκτικά τι γράφεις και στο τελευταίο σου ποστ λέω από κάτω τα ίδια αλλά με έναν ηλίθιο τρόπο που μ'αρέσει και μου σταμάτησε οποιαδήποτε καριέρα στην πολιτική. συνεχίστε.
Για να μην μπερδευτούμε και άλλο, λέω ότι είναι εύκολο να έχεις αριστερή συνείδηση αλλά δύσκολο να συνδράμεις σε ουσιαστική κοινωνική και οικονομική αλλαγή προς τα αριστερά.
http://www.skai.gr/news/greece/artic...utm_medium=rss
Κωδικος ομαδα αρχιτεκτονων. Oχι η χαβοκαρα δεν ηταν μεσα.
ρε συ helm η τρόικα ζητάει πολιτική συναίνεση κι εγώ είμαι αριστερό κόμμα του όσο θες τοις εκατό αλλά η συναίνεση μου έχει ιδιαίτερη σημασία γιαυτούς. γιατί να μην κάνω ένα trade αναδιαρθρώστε το δημόσιο κάντε μετατάξεις πουλήστε να πάρουμε τα φράγκα αλλά ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ κανέναν (και αν απολύσουν καίω το σύμπαν μαζί με όλο τον κόσμο). είναι δύσκολο αυτό; δεν είναι αριστερό; δεν το κάνουν όμως τα μουνόπανα και θα βρεθούμε εμείς στο δρόμο και αυτοί σε κάνα ξερονήσι όπως το πάνε.
βγαίνει ο συνδικαλιστής τους ΟΣΕ και λέει "δουλεύω στα τρένα χρόνια τι μετάταξη μου λέτε". τι λες ρε μουνόπανο πας καλά; αυτή είναι η δουλειά της αριστεράς; να υπερασπιστεί όλο το κηφηναριό της οικουμένης; ναι να σώσουμε τη δουλειά σου όλοι μαζί μάλιστα για τα παιδάκια σου. αλλά θα κάνουμε αλλαγές και μπορεί να βρεθείς αλλού αφού είσαι ελλειματικός ρε κηφήνα τι να κάνουμε τώρα;
εμένα μου φαίνεται δύσκολο να σέρνεις την γραφική γραμμή σου από κανάλι σε κανάλι όχι να κάνεις 5 μανούβρες να σώσεις κάποια πράματα που μπορούν να σωθούν ακόμα και τώρα. και στο μεταναστευτικό. γιατί τι έχουν οι εξαγγελίες του παπουτσή (το λινκ της HAVOC); κακές είναι; δεν πρέπει να τις στηρίξω και αν δεν τα κάνει να τον εκθέσω; εκλογές δεν έρχονται;
φεύγω πάω να ψηφίσω.
Εγώ τον άκουσα τον Σαββόπουλο και σίγουρα δεν λέει κάτι στυλ Μακρονήσου όπως το παρουσιάζει το άρθρο ή όπως αντανακλαστικά το πήρε ο κόσμος. Δεν λέει και κάτι πολύ καλό όμως, είναι στην σφαίρα του ιδεατού και του ρομαντικού. Ουσιαστικά λέει ότι έρχονται άνθρωποι που πεινάνε και μπορούμε να τους προσφέρουμε γη να μείνουν και να καλλιεργήσουν. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό έχουν στο μυαλό τους όσοι περνάνε τα σύνορα για Ελλάδα, να γίνουν αυτάρκεις αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρω γω. Ακόμα χειρότερα στον εθνικιστικό παροξυσμό που επικρατεί δεν ξέρω πώς θα ακουστεί ότι Ελληνικά Ιερά Εδάφη θα δωριστούν ουσιαστικά σε Σκούρους.
Δεν ξέρω, από την μια τα δεξιά αντανακλαστικά που δεν θέλουν το Πρόβλημα εδώ γενικά, από την άλλη τα αριστερά αντανακλαστικά της Μακρονήσου, από την τρίτη μπάντα ο κίνδυνος του "στην Ελλάδα στήθηκε η ρεσεψιόν της Ευρώπης με τον ΟΗΕ ρεσεψιονίστ", νομίζω ότι αυτά δεν γίνονται.
Δεν έχω και καμιά σοβαρή πρόταση για το μεταναστευτικό. Το πρωτογενές πρόβλημα είναι εκτός ελληνικής επιρροής, είναι οι αιτίες που οι άλλοι φεύγουν από εκεί που φεύγουν.
Που κολλάει αυτό με τη Θεσσαλονίκη το 44;
Είναι φριχτό αλλά το λέει όπως παρουσιάζεται και προσθέτω ακόμα ότι η όλη λογική του «να καθαρίσουμε την πληγή», «δεν μπορεί να είναι η Αθήνα η χωματερή αυτών των ανθρώπων» και «πρέπει να μεταφερθούν, δεν ξέρω που - ας το βρούν οι "πολιτικοί μας" και ο ΟΗΕ» δεν είναι καθόλου καινούργια όπως πιθανόν νομίζει ο ίδιος ο Νιόνιος. Για την ακρίβεια αυτού του τύπου η αισχρότητα του να «διώξουμε ό,τι υπάρχει βρώμικο» έχει σαν κύριο και διασημότερο εκπρόσωπο της τον γκράντε φασίστα Τζουλιάνι, δήμαρχο της Νέας Υόρκης (γεννηθείς επίσης το 44 - ουάου!). Η ιδέα ήταν να εκτοπιστούν σε εκτός Νέας Υόρκης γκέτο, πρεζάκια, αράπηδες και λοιπά εγκληματικά στοιχεία ώστε η Νέα Υόρκη να μπορεί να έχει χαμηλά ποσοστά crime rate. Φοβερό. Το ακόμα πιο προκλητικό για τον Σαββόπουλο είναι ότι η συγκεκριμένη λογική της «πόλης-βιτρίνας» εφαρμόστηκε και στην Αθήνα, στην περίοδο της Ολυμπιάδας, όταν πρεζόνια της ομόνοιας, μετανάστες, άστεγοι, αδέσποτα, άσχημα κτίρια και ό,τι άλλο δεν προωθούσε το πανηγύρι είχε εκτοπιστεί, μεταφερθεί σε «κέντρα διαμονής» ή κρυφτεί επιμελώς με τις άθλιες χρωματιστές κουρτίνες των κτιρίων. Ήταν εκείνο το πανηγύρι της μίζας, της καταστολής, της τρομοκρατίας, της Ελληνικής Φούσκας στο οποίο ο Σαββόπουλος προεξάρχων κοπάναγε το ταμπούρλο και τραγούδαγε πρόσχαρος στις τελετές. Το ίδιο πανηγύρι που καταχρέωσε μια χώρα που -ακόμα και με όρους αστικής πολιτικής- θα μπορούσε να έχει αποφύγει για να φτιάξει κατάλληλες υποδομές υποδοχής και προσαρμογής των μεταναστών. Η ίδια η άποψη περι «νησιών» και «καλλιέργειας της γης» είναι τόσο αστεία που δε χωράει καμία κριτική. Να πα να γαμηθεί ο μαλάκας και μαζί του να πάρει και τον Κούνδουρο, τον Θοδωράκη και όλα τα ραμολιμέντα της γενιάς του.
τι σχεση εχει το δημοσιο με τους μεταναστες?
...οφτόπικ;
ε το γαμήσαμε που το γαμήσαμε με 5-6 ποστς είπα να το κλείσω εδώ
Συμφωνώ απόλυτα στην τραγικότητα που επέδειξε ο Νιόνιος επί Σημίτη ("υπαλληλάκος"/"για καλό το είπα!") με κωλοτούμπα για να φάει και αυτός από το πλούσιο τραπέζι που στρώθηκε. Και γενικά στην τραγικότητα πολλών της γενιάς του.
Από την άλλη είναι άλλο αυτό που είπε και άλλο ο άμεσος συσχετισμός με Τζουλιάνι και κρύψτε τους κάτω από το χαλί για να είναι το κέντρο όμορφο. Και μπορεί να βάραγε ταμπούρλο όντως ξεφτιλίζοντας τον εαυτό του αλλά δεν θα του χρεώσεις και το "πανηγύρι μίζας, καταστολής, τρομοκρατίας" κλπ.
Ο ίδιος έστειλε μια διευκρινιστική επιστολή σήμερα και λέει αυτό που είχα καταλάβει και ακόμα θεωρώ ρομαντικό και αφελές.
Από την άλλη εγώ δεν έχω κάτι να πω ως λύση. Εσύ ανέφερες παραπάνω τις "κατάλληλες υποδομές υποδοχής και προσαρμογής". Μπορείς να επεκταθείς λίγο σε αυτό;