nai alla sthn ellada exoume pastes
(sorry den kratithika)
Printable View
nai alla sthn ellada exoume pastes
(sorry den kratithika)
h vasileia thn ediwkse h xoynta to 67 kai typika to dhmopshfisma tou 74.Alla to 74 ferane enan apotyxhmeno ton gnwsto pou efyge me paratsoukli to 63 kai mexri to 81 den ekane apolytws tipota.Quote:
Originally Posted by necropethamenos
Ksereis pion sou lew...ayton pou nomize oti kyvernouse apo to 55 ews to 63....paparas eisai...
Enitharmon ftanei telos.rwta kanenan pasoka opws tous les na ma8eis ti xronia perase h Ellada apo to 45 ews to 81.
Oso gia tous Indous ean ksereis edw anetrepsan oloklhrh Agglia kapote.einai terastia agora kai mporoun aneta na ftiaksoun to kratos tous.Opws kai to Pakistan pou h kyvernhsh tous kserei na ftiaxnei phrynika alla den dinei sto lao pswmi na faei...katalaves twra?kai pes tou mpampa sou na pinei elaiolado voi8aei kai sth mnhmh.
δεν έχω αποκαλέσει ποτέ κανέναν πασόκο, μην εισαι τοσο βλαμμένος λέμεQuote:
Originally Posted by Comprehension_Hypnosia
επίσης, αν με διαβάζεις καιρό, ξέρεις τους καυγάδες με τον γκαμπριελ για το αν η Ινδία θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις αναπτυσσόμενες χώρες ή όχι.
ο μπαμπάς μου μου έδινε λάδι να πάρω μαζί κάθε φορά που κατέβαινα, τώρα δυστυχώς το απαγορέψανε =(
Quote:
Originally Posted by enitharmon
de se diavazw kairo diavasa apla ta prohgoumena post sou pou oloi ta vazate me ton steel assassin ton apokaleses pasoko apaksiwtika den kserw pios einai o gabriel de me noiazei kai oso gia thn India einai megalh syzhthsh gia to an 8a eprepe na sygkatalegetai ekei h einai apla my8os.Apla san xwra exei terastia dynamikh.
Oso gia ton mpampa sou as stamathsei tis deksies moufes.An h Ellada htane se kalh katastash kaneis de 8a efeyge eite gia politkous logous eite gia oikonomikous.
Apodeiksh h Soviet Union pou mesa se 12 xronia me 20 ekatommyria nekrous phgane sto feggari enw esy phgaines sth Makronhso.
nai alla i makronisos fainetai olokliri synexeia
δε θα κάτσω να ψάξω τώρα, αλλά τη λέξη πασόκος δεν τη χρησιμοποιώ, άλλος ήτανε. Και ο στηλ ασσασιν είναι δεξιός, άρα σιγα μην τον αποκαλούσα πασόκο
όσο για το μπαμπά μου, μη γίνεσαι κρετίνος, δεν έχει διαμορφώσει τις απόψεις μου (και γενικά ρε παιδί μου, μην αναφέρεσαι σ'αυτόν χωρις να ξέρεις τι και πως)
και τώρα πες μας ποιος είσαι
ermQuote:
eipes oti oi kyverniseis mexri to 81 elegxontan apo ton vasiila. Ti simasia exei an itan axristos o karamanlis?? (syzitisimo kai afto) O Karamanlis den itan o vasilias. Pws to lene.
Apofasise ti ap'ola thes na peis, an kai meta apo tin TERASTIA mpourda pou egrapses aneta pistevw oti apla prospatheis na mpalwseis ta - toulaxiston sto en logw paradeigma - anistorita legomena sou.
ase mas re nekropethamene o anthropos exei grapsei 3423432 katevata les na min kserei pote eixe vasilia i ellada kai pote oxi? dld ok fainetai kathysterimenos (i kathysterimeno fake account) alla oxi ki etsi. maina re aderfe napoume pou vasistikes sauti ti malakia gia na tou tin peis.
stin arxi sou apantisa. meta skeftomai oti (makarimakarimakari) mporei kai na einai eirwniko to post sou.
se parakalw pes mou oti itan eirwniko.
(pliz?)
Necropethamene oi Glysboiurgk h De Grecia pleon hr8ane sthn Ellada to 1864 kai fygane to 1974.Ikanopoih8hkes?
O Karamanlhs file einai o monos prw8ypourgos apo autous pou 8ewroudai megaloi pou einai diorismenos apo to palati to 1955 kai to 1956 enw phre ligoterous pshfous apo ton Papandreou to palati tou ane8ese thn kyvernhsh.Ayta mono sthn Ellada ginontai.
Goustareis na pianesai apo tis lekseis gia na mou thn peis.Ok den 8a se akolou8hsw.Alla afou esy den eisai anistorhtos giati den para8eteis ta stoixeia ws exoun?e kouradi?
Enitharmon kanenas apo sas de mou systh8hke gia na sas systh8w kai gw.Ayta.
re pragmatika pisteueis oti ypirxe periptosi na nomize pos i vasileia efyge apo tin ellada to 81? dld ok mexri tora se theorousa apla afeli alla tora tha arxizo na nomizo pos eisai pragmatika xazos.Quote:
Originally Posted by necropethamenos
Koita. Apo mas tous dyo ENAS thewrise oti 1981 = 1974. Exw vasimes ypopsies pws den imoun egw aftos.Quote:
Twra pou to skeftomai akoma kalytera (me vlemma stoxastiko kai enw skeftomai arketes xydaiotites pou telika den tha perilavw sto post) EGW parethesa ta gegonota ws exoun. To gegonos oti dioristike o Karamanlis apo to palati ti dekaetia tou 50 einai ASXETO me to ti ekane ti dekaetia tou 70. Pernas syneidita sto ntoukou oti to dimopsifisma tou 74 episimopoiise ton klwtso pou efage o vasilias. Poios itan prwthypourgos to 74? EGW? EGW EKLEVA TIN TAMPAKIERA?
re nekropethamene pianesai apauto to prama gia na tou tin peis dld? POSO PIO VLAKAS APO TON IDIO MPOREIS NA GINEIS PIA? VOULONE GAMO TI MPANAGIA MOU. ENA GAMIMENO ASTEIAKI TOU KOLOU ITAN OTI KAI KALA APO TO 74 MEXRI TO 81 DEN EIXE KAI MEGALI DIAFORA POU DEN YPIRXE VASILIAS. DEN EKSETAZO AN EINAI ETSI I OXI DE ME ENDIAFEREI KIOLAS ALLA VOULONE TORA.
otan stirizeis to epixeirima sou se kati pou thewreis istoriko gegonos kai den gnwrizeis tin diarkeia tou den vlepw giati prepei na parw to epixeirima sta sovara.
kai episis, iskra, den einai aparaitito oti den kserei tin diarkeia. Kai to na ennoei oti o vasilias ilegxe tis meta tou klwtsou tou kyverniseis mexri to 81 einai eksisou asteio alla thelw na ton kanw na to pei prwta.
entit: kai eisai pio afelis apo mena an pisteveis oti itan ena asteiaki.
Den ennow ayto vodi...o vasilias to 74 kalws h kakws efyge...mexri to 81 o dh8en allagmenos kyrios Karamanlhs synexise thn idia politikh me litothta ksylo aythn pou tou ema8e to palati tosa xronia pou 8hteyse dipla tous....na sto kanw kai me bold gia na ta katalaveis mhpws vodi?
o iskra to epiase amesws ti 8elw na pw...well done mastora kai as me kathgoreis.
Oxi, tha mou eftane na to eixes grapsei 3 selides pisw. Epeidi omws den to ekanes, dyskolevomai na pistepsw oti to ennoouses eks arxis :)Quote:
episis mporeis na ton efxaristiseis gia tin dikaiologia pou sou pareixe.Quote:
o iskra to epiase amesws ti 8elw na pw...well done mastora kai as me kathgoreis.
ta ypoloipa avrio. kalinyxta.
A! MPAI DE GOUEI! O pasokos pou eleges prin? Eimai egw. Kata tin apopsi tou iskra, toulaxiston.
comprehension de se katigoro aderfe. pano kato symfono mauta pou les alla ta les perierga kai pareksigiesai.
ναι, αλλά εσύ ξέρεις ένα σωρό για μαςQuote:
Quote:
Originally Posted by enitharmon
den kserw tipota gia sas enitharmon.kapia post diavasa apla.
Kalhnyxta necropethamene kalhnyxta kai se sas kyria Enitharmon de 8elw na to synexisw exete thn apopsh sas kai egw th dikia mou.
Δεν είναι δικό μου φέηκ αυτός!! Εγώ έχω πιο σοβαρούς.
Όπως και να 'χει :pink:
μπορεί να είναι ο Steel assasin εντοπιζω κάποιες ομοιότητες και φυσικά του εκφράζει συχνά την στήριξη. Ισως και ο DM που αν θυμάμαι καλά γράφει με greeklish
Κανείς εκ των δύο δεν είναι τόσο χαζός.Quote:
Originally Posted by Candiru
315: Ρωχάμης - Ικόνοκλαστ 1 1.22 Χ 5.50 2 10.00
Η enitharmon με είπε δεξιό πριν;
Σάλτα και γαμήσου μωρή κνίτισα. Ή χίτισα ή ότι άλλα σκατά θες που θα με βρίσεις κι όλας.
Παρ'όλα αυτά μόνη της είπε τη διαφορά ανάμεσα στους τότε Έλληνες μετανάστες και στους τωρινούς Πακιστανούς/Κούρδους/κλ που έρχονται εδώ.
Δε ζητάμε χέρια. Όταν ζητήσουμε να έρθουν. Ως τότε όχι. Κάνουν το κακό χειρότερο.Quote:
Η Γερμανία '50-τέλη '70 ζητούσε χέρια. Και υπήρχαν μεσάζοντες που τους στέλναν.
PS: Σιγά μην έγραφα με greeklish αν ήταν φέικ ακάουντ.
στηλ ασσασιν ας είσαι και παιδί του λαού, χαζομάρες λες παρ'όλα αυτα
ρωχάμη απολύθηκες και βαριέσαι;
καλά, έχει γράψει ένα σωρό μαργαριτάρια, τα περισσότερα γίναν και κουότς και σχολιάστηκαν. Μόνο ένα έμεινε ασχολίαστο: αυτό που οι Ελληνες μετανάστες πήγαν σαν κύριοι στις χώρες υποδοχής και τους αντιμετώπισαν ως άρχοντες από την κοιτίδα του πολιτισμού. Αλλά αφού δεν διαβάζει ελευθεροτυπία θα αγνοεί και τις σχετικές έρευνες των Ιών, τότε που είμασταν "Αλβανοί" :P
Μωρή μαλακισμένη, υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται οικονομική πολιτική και εκεί γίνεται ο βασικός διαχωρισμός των κομμάτων, όχι στην κοινωνική πολιτική. Που θα με πεις δεξιό. Κνίτισα.
Κατά τα άλλα, εσύ λες χαζομάρες τόση ώρα. Γιατί 2 μπορούν και παίζουν το παιχνίδι δε-συμφωνείς-λες-χαζομάρες. Γιατί να μου αποδείξει κάποιος με κάποια στοιχεία πως βοηθούν οι μετανάστες στην οικονομική κατάντια της Ελλάδας μετά από 23 σελίδες δεν είδα. Το καλύτερο που είδα ήταν η άποψη πως δεν την κάνουν την κατάσταση χειρότερη(που εγώ δεν το δέχομαι αυτό με βάση την κοινή λογική που έχω εξηγήσει 2342342 φορές).
Εκτός από το γεγονός πως η κοινωνική πολιτική δεν είναι κάτι ασύνδετο από την οικονομική, οι απόψεις σου ταυτίζονται με αυτές των λαϊκών κομμάτων. Τι περιμένεις να σε χαρακτηρίσουν, προοδευτικό αριστερό;Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Συντηρητικό κεντρώο στην χειρότερη περίπτωση.
Υπήρχε και ένα σάιτ με το πολίτικαλ κόμπας κάπου, και είχε γίνει και θρεντ.
Ακούς εκεί να με πει και χίτη η μαλακισμένη.
Comprehension Hypnosia, θα σου πω κάποια γεγονότα, έτσι γιατί φαίνεσαι ότι είσαι του χώρου μου ή έστω θέλεις να είσαι.
Η πλειοψηφία των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα περάσανε τα σύνορα λαθραία. Με διάφορες τροπολογίες κατά καιρούς, μέρη αυτών νομιμοποιήθηκανε. Μέχρι το 2004 μπήκαν περίπου 1.000.000 μετανάστες οι οποίοι κάνανε δουλειές που οι Έλληνες ούτε καν σκέφτονταν να κάνουν και κάλυψαν τομείς της ελληνικής οικονομίας που μέχρι τότε ήταν υπανάπτυκτοι.
Αυτό αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι είσαι "καθυστερημένος και πασόκος".
Τα προβλήματα με τους μετανάστες τα δημιουργεί το ελληνικό κράτος με τους νόμους του. Έχεις καθόλου γνώση για τα αδιέξοδα που συναντάνε οι μετανάστες, πόσο μάλλον τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα; Τι θα πεις σε ένα παιδί που μέχρι τα 18 του χρόνια πήγαινε σε ελληνικό σχολείο, μάθαινε την ελληνική γλώσσα, και θεωρούνταν ελληνόπουλο και μετά παίρνει την υπηκοότητα των γονιών του; Ξαφνικά γίνεται ξένος. Αλλά τέτοιες περιπτώσεις, που κάθε άλλο παρά σπάνιες δεν είναι, μάλλον εσύ και διάφοροι άλλοι που θέλετε να έχετε άποψη επί του θέματος δεν γνωρίζετε. Και επειδή μιλάμε για την απασχόληση, γνωρίζεις τι χρειάζεται να κάνει κάποιος μετανάστης για να αποκτήσει νόμιμη κάρτα εργασίας; Χρειάζεται 150 συναπτά ημερομίσθια, για αρχή. Ποιος θα του τα δώσει όμως την στιγμή που απαιτείται κάρτα παραμονής για να σου κολλήσουν ένσημα ώστε να φαίνεται ότι όντως ο άνθρωπος δούλεψε 150 μέρες; Κανείς. Του ζητάνε εναλλακτικά ενοικιαστήριο και πάει να βρει σπίτι όπου εκεί του ζητάνε κάρτα εργασίας! Δηλαδή μιλάμε για θέατρο του παραλόγου.
Γνωρίζεις επίσης τι γίνεται στα συνδικάτα; Ξέρεις ότι με τον τρόπο που η ελληνική νομοθεσία φέρεται στους μετανάστες τελικά έχουμε φαινόμενα "γκετοποίησης", με τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν σωματεία του στυλ "Σωματείο Αλβανών Οικοδόμων", που είναι ό,τι χειρότερο για την εργασία τους καθώς δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν; Και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στην επαρχεία, αυτοί οι εργαζόμενοι να μπουν στα ήδη υπάρχοντα συνδικάτα, και γιατί όχι, να κυνηγήσουν ηγετικές συνδικαλιστικές θέσεις.
Η ΓΣΕΕ πλέον προτείνει να εφαρμοστεί το σύστημα της Ισπανίας που με μια φορά _όλοι_ οι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν και δούλεψε, και έπειτα να αλλάξει ο νόμος που προσδιορίζει τους μηχανισμούς υποδοχής νέων μεταναστών.
Το αστείο με απόψεις σαν την δική σου, που δυστυχώς τις ακούω σε όποια ημερίδα πάω, είναι ότι έχετε σαν κάτι το εύκολο "να γυρίσει ο άνθρωπος στη πατρίδα του και να την φτιάξει". Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί για τι καταστάσεις μιλάμε ε; Εσύ που μιλάς για ιστορία και λες ότι οι Έλληνες φύγανε από την Ελλάδα λόγω ανέχειας... κάνεις λάθος. Δεν φύγανε μόνο γι'αυτό. Όταν έχεις μια χούντα ή γενικότερα ένα πολιτικό καθεστώς που φοβάσαι, φεύγεις. Κάνεις λάθος για την Αφρική και την Ασία αν λες ότι δεν υπάρχει σύγκρουση προοδευτικών δυνάμεων με την δεξιά. Φυσικά και υπάρχει και είναι πολύ βίαιη. Οι άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους (Πακιστάν, Σουδάν, Κονγκό, you name it) δεν φεύγουν γιατί δεν βρίσκουνε δουλειά εκεί. Φεύγουν γιατί αν δεν φύγουν θα πεθάνουν. Εδώ, αν ψάξουν στα σκουπίδια, θα βρούνε κάτι να φάνε. Κάτι σάπιο. Εκεί δεν θα βρούνε τίποτα. Εδώ μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι από το φόβο. Εκεί αν κυκλοφορούν μπορεί να τους σκοτώσουνε στο δρόμο. Φεύγουν και λένε "εδώ δεν έχω τίποτα και θα κάνω ταξίδι 10 μέρες με ένα πιάτο φαί, για να ζήσω".
Εσύ λοιπόν, που έχεις και την άποψη να τους απελάσουμε όλους, μάλλον δεν έχεις καταλάβει την ανθρώπινη μιζέρια σ'αυτούς τους τόπους που ζούνε. Και λες "στείλτε τους πίσω";
Επίσης μιλάς για νούμερα στην ανεργία. Ξέρεις πως μετριέται η ανεργία στην Ελλάδα; Έχεις γνώση μήπως για καμία πρωτότυπη έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας που δεν ξέρω εγώ; Διότι μιλάς για "ακριβή νούμερα" και τα απαιτείς. Στην ΓΣΕΕ έχουν πρόσβαση σε νούμερα από την βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Εργασίας, αλλά αυτά προέρχονται από ιδιωτικές έρευνες και δεν δημοσιοποιούνται. Μάλλον και εσύ, όπως και πολύς κόσμος που τελικά ο ένας αντιγράφει τις απόψεις του αλλουνού χωρίς να μάθετε κάποια στοιχειώδη πράγματα, λέτε ότι η ανεργία δημιουργείται κατά μέρος από τους μετανάστες. Έλεος, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ΨΕΜΑ. Τα νούμερα της ανεργίας πριν το μεγάλο κύμα εισχωρής μεταναστών το 2004 και μετά είναι τα ίδια. Η κατάσταση στην νόμιμη απασχόληση δεν άλλαξε. Οι ίδιοι που ήταν άνεργοι πριν ήταν άνεργοι και μετά. Και αυτό αν ακόμα δεν το έχεις καταλάβει, πήγαινε διάβασε τι έγραψα στην αρχή του ποστ μου. Ο άνεργος Έλληνας (αυτός που υπερασπίζεσαι) παλιότερα δεν έκανε μερικές δουλειές, και ακόμα δεν κάνει, για πολλούς λόγους - σου βάζω το κόμπλεξ "αυτή η δουλειά δεν είναι για μένα γιατί εγώ έχω πτυχίο" τελευταίο στη λίστα ως λόγο. Πολλές δουλειές που θα κάλυπταν τομείς της ελληνικής οικονομίας που ήταν υπανάπτυκτοι, απαιτούσαν ένα πρόγραμμα αποκέντρωσης και διάθεση από κοινού, μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, και ούτε η διάθεση υπήρχε ούτε το πρόγραμμα. Αυτές τις δουλειές λοιπόν τις έκαναν ως "μαύρη εργασία" οι ξένοι, για βιοποριστικούς καθαρά λόγους. Δεν έκλεψαν κανενός τη δουλειά, απλά έκαναν δουλειές που κανείς άλλος δεν έκανε. Από μπετά στην οικοδομή μέχρι να μαζεύουν ελιές και πορτοκάλια από τα χωράφια.
Και κλείνω, είσαι χαζός αν νομίζεις ότι στην Αμερική η εργασία πληρώνεται. Μάλλον δεν γνωρίζεις τα ποσοστά ανεργίας, μαύρης εργασίας, κοινωνικής εκμετάλλευσης κτλ. Αλλά φυσικά εσύ μπήκες εδώ και είπες για τα 1400-1500 ευρώ που πρέπει να παίρνουμε ως Έλληνες εργαζόμενοι παρά για τα 580 ευρώ που πρέπει να παίρνει ο άγαμος εργαζόμενος, ξένος ή μη. Δείχνεις πόσο εύκολο είναι τελικά, με απλή λογική, να βρίσκουμε τους φταίχτες σε ό,τι μας συμβαίνει. Έλα μου ντε όμως που δεν μπορείς με απλή λογική να βγάλεις άκρη. Αν νομίζεις ότι οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία, για το γεγονός ότι δεν παίρνεις 1400-1500 ευρώ και διάφορα άλλα τα οποία απλά βαριέμαι να σου δείξω ότι είπες, τότε πραγματικά, έχεις μαύρα μεσάνυκτα. Έχεις κάθε δικαίωμα να λες την άποψή σου λοιπόν, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραπληροφορείς, να δυναμιτίζεις την όποια συζήτηση κάνουμε, και στην τελική να λες μπούρδες χωρίς να έχεις κάποια στοιχεία. Τα'χω πει και στον Dark Avenger/Steel Assassin (FYI είναι το ίδιο πρόσωπο), οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι.
Prwton den eimai fake account kanenos aplws lew thn apopsh mou.
Deyteron Deggial exw mia apopsh.Theleis palikari mou na epixeirhmatologhseis panw se ayto?THeleis.De theleis?Kopse na me les xazo giati egw toulaxiston oute sou epevala thn apopsh mou alla ekfrazw ta gegonota opws eginan tote.
An h enitharmon kserei kapion oikonomika eykatastato tote pou na pjge sth Germania as mas to pei.Sou epistrefw loipon hli8ie Deggial to xarakthrismo xazos mexri newteras.
Oi Ellhnes pou phgan tote stis ksenes xwres safws kai den phgan ws prigkhpes.Vrhkan omws organwmena krath pou tous kategrapsan tous eksasfalizan nomika ktl kai mporesane kai ftaxthkane an oxi oloi oi perissoteroi.Dioti se ekeina ta krath h douleia ameivetai...
Sthn Ellada pou to kratos den vgazei pote ta pragmatika stoixeia ths anergias sto fws pou den mporei na katagrapsei emena 8a katagrapsei ton tade kseno pou erxetai?
Eipe kapios kai den 8ymamai an htan o Deggial pws epivarynoune thn ellhnikh oikonomia?Kai apantw an o Ellhnas amoivotan oso tou aksize den 8a phgaine sthn opiadhpote sklhrh douleia?Eipa kati se prohgoumena post oti to mono pou koitaei to kratos einai pws 8a anevasei tis times kai pws 8a ta parei apo tous ftwxous.E as stamathsoune na anevainoune oi times twn proiontwn as exoune oloi enan vasiko mis8o panw apo 1000 eyrw kai tote 8a vlepame an o Ellhnas fovatai th douleia.
Opws eipa kai prin kai stamataw to paradeigma ths Enitharmon otan to kratos roufaei to aima twn agrotwn kai twn psaradwn anti gia twn megalwn o allos giati na ginei psaras?Megalos 8a prospa8hsei na ginei....
Kai fysika Candiru den diavazw athens indymedia....exw kai ena epipedo...emetikotato site...
σε παω
Phoebus se eyxaristw poly.
Mou apedeikses gia allh mia fora oti opios de symfwnei me tis ka8ierwmenes apopseis h genikotera me mia grammh einai fasistas,xazos,spernei thn paraplhroforhsh,dynamitizei th syzhthsh....
Kati egrapsa omws...Oles aytes oi koinwnikes sygkrouseis pou les oti ginontai stis xwres aytwn 8a mporousane na ly8oune me agwna...opws diwksane oi Ellhnes th xounta ktl ktl...
Protimane th lysh ths fyghs...malista...kai erxodai pou edw sthn Ellada....
kai kaneis ena la8os giati an deis ti grafw grafw oti prwta ftaiei to kratos pou de vriskei douleia se emena....otan den exw egw douleia giati na exei o ksenos?edw den mporei na organwsei emena...
kai fysika 8a apaithsw 1500 eyrw mis8o...den katalava goustareis na xwrizeis tous an8rwpous se kathgories?22000 eyrw o proedros tou OTE?einai anakriveies aytes etsi?malista...
O Ellhnas pote den fovh8hke th douleia...pote....edw skoupidia mazevoun kapioi kai tous apolyoun....ti mou les twra...
H Mhpws den yparxoun Ellhnes pou doulevoune mpogiatzhdes hlektrologoi ydraylikoi ktl ktl?Fovoudai h snobaroun th douleia aytoi?
As organwsei to kratos olous emas kai meta vlepoume gia tous ksenous....
Kai mh mou les gia thn kommatikopoihmenh edw kai xronia GSEE pou paizei to paixnidi twn kommatwn...h anergia sthn Ellada einai panw apo 25%...xalara...
mexri thn epomenh fora Phoebus 8a synexisw na eimai gia sena asxetos kai anakrivhs...
Εγώ καμιά φορά τους χωρίζω σε Έλληνες και αλλοδαπούς που πρέπει να φύγουν. Πειράζει που κάνω αυτόν τον διαχωρισμό;;; Κατά τα άλλα μόνο τότε χωρίζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες.Quote:
Wraia loipon Phoebus goustareis na xwrizeis tous Ellhnes se kathgories?
Gia tous allodapous sta @@ mou na psofhsoune.
;)Quote:
Μισό λεπτό μισό λεπτό...
Αν η Ελλάδα λοιπόν μπορούσε να εξασφαλίσει νομικά όπως λες (για μένα είναι να εξασφαλίσουμε ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα για όλους εντός συνόρων), τότε θα έλεγες τα ίδια; Θα ήθελες να απελάσουμε τους ξένους "να πάνε να φτιάξουνε τη πατρίδα τους";
Έτσι για να γνωρίζεις, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της ανεργίας δεν διαφέρουν σε κάτι απ'αυτές που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν εσύ θες ή όχι να φέρεται το Ελληνικό κράτος στους μετανάστες ως ανθρώπους.
Και για να σου απαντήσω, σκληρή δουλειά τι εννοείς; Εγώ σκληρή δουλειά καταλαβαίνω αυτή που σου δίνει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Μέταλα, μπετά, χημικά, τέτοια πράγματα. Νομίζεις ότι στην Χαλυβουργική δεν υπάρχουν Έλληνες; ΜΟΝΟ Έλληνες υπάρχουν. Δεν διαφωνούμε. Οι Έλληνες κάνουν σκληρές δουλειές, αλλά μόνο αυτές που ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ. Θα πάει ο Έλληνας νομίζεις να κάνει σκληρή δουλειά ΧΩΡΙΣ τα προβλεπόμενα; Φυσικά και όχι. Ο μετανάστης όμως, επειδή ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ, θα πάει. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Επίσης, πως βγάζεις "χαλαρά" την ανεργία στο 25%; Ποιον θεωρείς άνεργο; Εμένα που είμαι 24 χρονών και σπουδάζω και δεν δουλεύω με θεωρείς άνεργο; Άνεργος είναι αυτός που θέλει να δουλέψει και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Εγώ που δεν θέλω να δουλέψω γιατί έχω το μπαμπά και τη μαμά να με ταΐζουν, δεν είμαι άνεργος! Ούτε κατά διάνοια λοιπόν δεν μπορώ να μπω στο ίδιο σακί με κάποιον που είναι 50 χρονών και ψάχνει να δουλέψει 100 μέρες για να συμπληρώσει τα 4500 ένσημά του για να βγει σε σύνταξη.
Επίσης ρε ΒΛΑΜΜΕΝΕ, τι σχέση έχει ο πρόεδρος του ΟΤΕ που παίρνει 22 χιλιάρικα; ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ, ο άνθρωπος έχει 30+ χρόνια υπηρεσίας και θα βγεις εσύ ρε τσουτσέκι να του πεις "ντροπή σου που παίρνεις τόσα"; Αναφέρεις αυτόν όταν δεν γνωρίζεις ότι χοντρικά τα 2/3 του πλούτου που διανέμεται είναι στα εισοδήματα μέχρι τα 1000 ευρώ; Γι'αυτά δεν παλεύουμε όλοι; Να τα πάμε από τα 1000 στα 1500 που λες εσύ; Με ποιο δικαίωμα εγώ θα αφαιρέσω από τον οποιονδήποτε τα δεδουλευμένα τουq Αν είναι να πάρει 22 χιλιάρικα ο οποιοσδήποτε να τα πάρει, ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ; Εμένα με νοιάζει αν τα 1000 ευρώ που θα πάρω εγώ και ο όποιος σύντροφός μου, να αρκούν για να ζήσουμε ποιοτική ζωή. Στα αρχίδια μου και μένα αν ο άλλος παίρνει 22 χιλιάρικα, αφού τα δούλεψε ας τα πάρει... τι πρόβλημα υπάρχει; Μήπως να κατηγορήσουμε και τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν εκατομμύρια; Πωωωω λες και μιλάω στους αμόρφωτους ΠΚΣίτες της σχολής μου που μου μιλάνε για μόρφωση, παιδεία, εργασία όταν οι ίδιοι χρωστάνε τα ηλεκτρονικά 1.
Πραγματικά λυπηρό φαινόμενο.Quote:
Κλειδώστε το αν θέλετε, προσωπικά μετά απ'αυτό δεν έχω να προσφέρω τίποτε άλλο στη συζήτηση.
To Σ/Κ μίλαγα με ένα παλικάρι εκεί που ήμουν ο οποίος απλά λύκειο έχει βγάλει(ίσως μόνο γυμνάσιο) χωρίς καμία ειδίκευση.Quote:
Originally Posted by Phoebus
Δούλευε για 3 χρόνια σε εργοστάσιο σωλήνων εκεί κοντά που έμενε. Ναι, αυτά που θεωρούνται ανθυγιεινά, χημικά, χρώματα κι έτσι.
Δεν του είχε κολλήσει ούτε ένα ένσημο, νομίζω του έδινε κάπου 550 με 600 ευρά.
Και φυσικά πλέον το έδιωξε το παιδί αυτό γιατί προφανώς υπάρχει έλλειψη Ελλήνων που δουλεύουν σε ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς ασφάλιση(για την ακρίβεια κανένας σύμφωνα με τα λεγόμενά σου). Και τώρα ψάχνεται για δουλειά. Μπα, μάλλον θα είχε βρει άλλον για να τον αντικαταστήσει. Ανεργία και μαλακίες.
Έτσι απλά για να μη νομίζεις πως ΟΛΟΙ οι Έλληνες δουλεύουν με ένσημα και αφήνουν τους αλλοδαπούς μόνο για να οργιάζει η παραοικονομία.
Και προφανώς υπάρχουν και πολλές ακόμα περιπτώσεις Ελλήνων που δουλεύουν σε δουλειές χωρίς ένσημα. Δε θα αλλάξει αυτό αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αλλοδαποί. Όμως το ποσοστό ανεργίας(η ανεπίσημη, ξέρεις, έχουν δουλειά με ένσημα ή όχι τόσοι στους τόσους, όχι μόνο όπου υπάρχει ασφάλιση) με την παρουσία τόσων αλλοδαπών μεγαλώνει. Ξέρετε πότε ένα κλάσμα γίνεται μεγαλύτερο και πότε μικρότερο.
Quote:
Originally Posted by Phoebus
Synexizeis na milas ypo8etika.
An tous eksasfalize nomika kai an kai an...
H pragmatikothta ti leei?Oti to kratos den eksasfalizei nomika emena 8a eksasfalisei ayton?
Faskeis kai antifaskeis...les oti o proedros tou OTE magkia tou pou pairnei 22000 eyrw enw emeis 8ewroume epityxia na pairnoume akoma kai enshma e?
To paradeigma einai endeiktiko...milame gia ena kratos anisothtwn aploi an8rwpoi apolyontai enw ta 22000 eyrw den epivarynoyne ton proypologimso e?
Tsoutseki kai malakismeno eisai esy giati eisai kai mikroteros mou kai 8a milas kalytera..s.ta 2/3 tou dianemomenou ploutou opws les morei na anhkw egw kai esy alla to 1/3 einai pio plousio kai apo xwra ths Afrikhs....
ektos an ksereis pollous ergazomenous na pairnouine sta 30 xronia 22000 eyrw....
Esy pou eisai foithths safws kai den 8ewreisai anergos..eisai apla enas omhros gia pelateiakes sxeseis argotera kapiwn..ase pou den symferei to kratos na se exei grammeno anergo...
twra pws stis alles xwres akoma kai oi foithtes doulevoune tous vriskei to university douleia ayto....
An egw eimai PSKiths esy eisai karga-deksios me ayto pou grafeis gia dianemomeno plouto....mono eseis milate gia dianemomeno plouto...to posa lefta exw egw sthn tseph sta @@ sou etsi?kai oi pskites an ksereis milane me analogies kai aytoi....san esena.,..
Epishs gia pia 1000 eyrw mou tsabounas?ksereis pollous na ksekinane me 1000 eyrw ka8ara?Edw o batsos kai pairnei 580 syn kapia epidomata ftanei to poly 750 eyrw...
Pws ftaneis esy thn anergia sto 25%?O Tsitouridhs eisai kai 8ixthkes?14% ta parousiaze h en logw kyvernhsh otan htan sthn antipoliteysh....esy se ayta ta 2,5 xronia ti les?ayksh8hke h meiw8hke?e kserola?
Oso gia tous allodapous otan to kratos ftiaxei prwta gia emas plaisia na mporoume na diasfalizomaste kai na kataggeloume ton ergodoth tote 8a milas gia proypo8eseis kai 8a tous tperaspizese..