Πόσταρε και κάνα λινκ δικέ μου!
Printable View
τελικά dragonlord μπαράκια θα τα κόψεις ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις σε μέρη που σε ποτίζουν καρκίνο, καρδιακά κτλ;
Μιας και τα ξέρεις όλα, δε βγαίνω συχνά και ο βασικότερος λόγος ήταν το τσιγάρο, ενώ έχω φύγει πάμπολλες φορές λόγω αυτού από μαγαζί - ο κόρονερ μπορεί να επιβεβαιώσει. Όπως λοιπόν τα απέφευγα μέχρι τώρα, τώρα θα τα αποφεύγω ακόμα περισσότερο αφού υπάρχει εναλλακτική. Ήδη ένα από τα λίγα μαγαζιά που πηγαίνω είδα ότι έφτιαξε χώρο μη καπνιστών, οπότε κομπλέ.
μην είσαι απότομος απέναντι μου, θα μπορούσα να είμαι φίλος σου.
άντε να μαζευτείτε πολλοί σε αυτά τα μαγαζιά να γουστάρετε υγιεινά και να μην δίνεται σημασία σε εμάς τους υπόλοιπους
Προς τι η χολή; Δεν είμαι ούτε men's health τύπος, ούτε σνομπάρω τους καπνιστές - πολλοί είναι φίλοι μου, αλήθεια! Απλώς, αν είναι να κάνω κακό στον εαυτό μου, θα το επιλέξω εγώ. Όπως κι εσύ φαντάζομαι διαχωρίζεις το ξύλο που θα πέσει σε μία συναυλία στην οποία θα χωθείς στο πιτ οικειοθελώς από το ξύλο που θα φας από ματατζή επειδή βρέθηκες στο δρόμο του σε διαδήλωση. Μην είστε τόσο αναρχικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιλεκτικά ε, μαλακία είναι.
και εγώ έχω φύγει από μαγαζιά με σκατά εξαερισμό. αν είχαν καλό εξαερισμό δηλαδή θα σηκωνόσουν να φύγεις όπως έχεις κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα; ρωτάω έτσι από περιέργεια, μιας και η κουβέντα έχει τελειώσει, για να δω πόσο μπορεί να σε ενοχλεί το τσιγάρο. κάνεις και άλλα ωραία για υγιεινή ζωή;
edit:πόσταρα πριν δω την απάντηση ε
Εφόσον μάλλον σε κάλυψα στην τελευταία ερώτηση, όχι, αν είχε καλό εξαερισμό ένα μαγαζί μάλλον δε θα έφευγα, αλλά όχι επειδή δε θα με ενοχλούσε, απλά επειδή δε θα είχα φτάσει στο αμήν. Δηλαδή κι εσύ μπορεί να μη φεύγεις από μία δουλειά των 600 ευρώ, δε σημαίνει ότι σ'αρέσει κι όλας. Όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, προφανώς και αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να πρέπει να γίνει ο συμβιβασμός εις βάρος του μη καπνιστή τη στιγμή που μπορούν να υπάρχουν χωριστοί χώροι και να είναι όλοι οκ.
Tι υγιέστατος και παπαριές λες τώρα? Πάμε στο άλλο άκρο έτσι μπας και στην μέση έχουμε δίκιο. Ρώτα ρε τον καρκινοπαθή, στην διάρκεια που υποφέρει αν αισθάνεται υγιέστατος, επειδή τα προηγούμενα 30 χρόνια κάπνιζε και δεν περιοριζόταν. Πες μας και για μεταθανάτιες εμπειρίες μιας και φαίνεται να ξέρεις και αυτό.
Τα μέτρα είναι ηλίθια. Και ηλίθια γιατί απλά δεν πάνε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλες αυτές τις αλλαγές τελευταία στιγμή.
Σε άλλα νέα και γω καπνιστής, almost μανιώδης, αλλά μια χαρά το βρίσκω να μην καπνίζουμε μέσα στα μαγαζιά. Και πιο καλή ατμόσφαιρα και λιγότερα τσιγάρα για μένα. Το μόνο που θα με χαλάει είναι να μην μπορώ να καπνίσω σε συναυλίες. Ιν αδερ νιουζ, μου την δίνουν απίστευτα οι αντικαπνιστές και ο τρόπος που υπεασπίζονται τα "δικαιωματα τους". Ένα "μηπως μπορείς να πας πιο δίπλα/σβήσεις το τσιγάρο για με ενοχλεί σε παρακαλώ" φτάνει. Δεν χρειάζεται να γίνονται φεμινίστριες.
Χμ, κι εγώ αυτό έλεγα, αλλά ίσως επειδή είναι τόσο ελαστικά και γκέη τα μέτρα να γίνει κάτι τελικά. Έστω, σαν ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη λύση αργότερα.
Μα γιατί να μπω εγώ στη θέση του ενοχλητικού μαλάκα για κάτι που δε θα έπρεπε να κάνεις σε κλειστό, κοινόχρηστο χώρο εξαρχής; Γιατί να θεωρείς ως δεδομένο ότι ΔΕ με ενοχλεί και, αααν είμαι από τους περίεργους που τους ενοχλεί να εισπνέουν πίσσα, να πρέπει να το δηλώσω;
Αυτό τώρα γιατί το είπες; Τι σημασία έχει τι πιστεύεις για τη σύνδεση ψυχικής υγείας με τη σωματική και τι σχέση έχει με το θέμα;
Κατα τ'άλλα αν ήταν στο χέρι του μαγαζάτορα τότε όλα τα τρέντυ και κουλ στέκια που πηγαίνω θα ήταν ακόμη στέκια καπνιστών και θα μουνα (καλά όχι εγώ αλλά ένα μη καπνίζον alter ego μου) στην απέξω :( Ισότητα με το ζόρι ρε μουνιά.
Και όντως αρκετά ασχολείστε με το ζήτημα, υπάρχουν και σημαντικότερα όπως συμφωνούμε όλοι, οπότε μην κάνετε λες και σας έφυγε το απόλυτα αυτονόητο κεκτημένο.
Πάντως παιδιά επειδή μάλλον δε λέει να το καταλάβει κανείς, εμένα δε με ενοχλεί αν κάποιος επιλέξει να ζήσει ευτυχισμένος με τρία πακέτα τη μέρα και να πεθάνει με φριχτούς πόνους στα 50 ε! Με νοιάζει να μην πεθάνω εγώ με φριχτούς πόνους στα 50 επειδή ο άλλος ήθελε να είναι ευτυχισμένος με τρία πακέτα τη μέρα στον ίδιο χώρο με μένα.
Ναι, θα σου πει να πας σε άλλο μαγαζί όμως και θα αρχίσει η ίδια κουβέντα.
Ναι γενικότερα δεν έχει κάποια λογική η συζήτηση αφού μιλάω με 2-3 κλώνους του marlboro man, απλά από ένα σημείο και πέρα είχα αϋπνίες. Πάω να κοιμηθώ τώρα, γεια σας.
πάντως οι μη καπνιστές μια χαρά θα πηγαίνουν και θα γεμίζουν την πλευρά των καπνιστών. στο τέλος αυτοί οι ίδιοι θα τον καταργήσουν τον νόμο.
μαγκες, για πολυ λιγο θα βγω απο το στυλακι του μπερνι που εχετε συνηθισει και θα μιλησω σοβαρα
καντε το και εσεις ομως αν θετε, μη σας παρει ο διαλος.
λοιπον
θα κανω μια μικρη εισαγωγουλα
γουσταρω που ζω στην ελλαδα
γουσταρω και εξαρχεια πιο πολυ απολες τισ περιοχες
που οφειλεται αυτο? θα μπορουσα να κανω μια εκθεση 1500 λεξεων ,αλλα σε 2 γραμμες, γουσταρω, γιατι μπορουμε να στρεβλωνουμε τους νομους, εστω λιγουλακι ρ εαδερφε (ασχετα αν ειναι καλο ή κακο δεν το εξεταζω εδω αυτο), ετσι ωστε να περναμε τη ζωουλα μας λιγο πιο ανεμελα και αναλαφρα
δεν ειναι μονο το τσιγαρο
παρασπονδιες κανουμε ολοι γενικοτερα
απο το βαθυ πορτοκαλι που μπορει να περασεις, απο την πορτα στην κλαθμωνος που θα κατουρησεις, απο τα αντεφραμενα που ισως οακαιοτερα να πουλαγες κτλ κτλ (ισως να μην εδωσα καλα παραδειγματα αλλα ειναι περασμενη η ωρα οποτε σχωρνατε με ρε)
ειναι ομως δεδομενο οτι εγω δε θα μπορουσα να ζησω σε μια χωραστυλ αγγλιας με τοση αστυνομευση
με κλωνιζει ψυχολογικλα ρε
με πιεζει
την ελευθερια που νιωθω στα εξαρχεια ειλικρινα κανενα μερος δε μου τη δινει.παω εκει και νιωθω ελευθερος
οποιος καταλαβε καταλαβε
στο θεμα μας
το τσιγαρο σαν τσιγαρο σιγουρα δε πιστευω οτι ειναι το μεγαλυτερο θεμα που θα επρεπε να μας απασχολει.ή καλυτερα υαρχουν εξισου σημαντικα θεματα
δευτερον θελω να σταθω στο κολλημα μερικων στις αλλαγες
ενταξει ολα εξελισονται. ας ξεχασουμε λιγο την βολεψη μας και ας ξεκολησουμε λιγο το κεφαλακι μας.κριτικη σκεψη νομιζω εχουν ολοι λιγο πολυ
ας παω τωρα στο θεμα μας
εγω τον τελευταιο καιρο εχω αλλο θεμα στα μπαρακια που με απασχολει πιο πολυ.ειλικρινα
πιο ειναι αυτο?
εχω την εντυπωση οτι ειδικα τον τελευταιο καιρο το κακο με τις μπομπες εχει παραγινει
πινω πολυ εδω και πολλα χρονια
απειρα χανγκοβερ απειρα ξερατα κτλ. νιωθω οτι πλεον μια στις εκατο φορες να πιω νορμαλ πραμα αμαγκες
ποτε ηταν η τελευταια φορα που ηπιατε και την αλλη μερα δεν ειχατε πονοκεφαλο τραγικα μεγαλυτερο σε αναλογια απο αυτο που ηπιατε?
τον τελευταιο χρονο θυμαμαι μονο ενα μαγαζι που ηπια μια μπουκαλα και την αλλη μερα το κεφαλι μου δεν ποναγε σαν καμπανα
εχω φιλους σε μαγαζια που οι ιδιοι ρε παιδι μουθ λενε αστο το ποτο μπυριτσα αν αγαπας τον εαυτο σου κιετς. ολοι τα εχουμε ζησει αλλα πλεον εχει γαμηθει ο διας
και η πολιτεια κανει καναν ελεγχο? πουτσες. εμενα αυτο με ενοχλει πολυ
παρα πολυ
πιο πολυ απο το τσιγαρο
οσον αφορα τις καταγγελειες για τσιγαρα
ανεφερα πριν ποσο γοπυσταρω αλλαδα που οι νομοι εχουν μια ελαστικοτητα (που πολες φορες την φτιαχνουμε εμεις οι ιδιοι). εφοσον λοιπον υποστηριζω αυτο πολλα χρονια τωρα, δε μου παει σαν σταση ζωης αν θελετε να παρω να καταγγειλω. ασχετα αν καποιοι με κανουν να θελω. ειναι αυτοι που ειναι στα αρχιδια τους
εχω μαλωσει μαγκες φορες (οχι πολλες αλλα το εχω κανει), με ζωα που σε κλειστο χωρο αναβουν πουρο. ευγενικα παντα αλλα παντα απαντουσαν με ειρωνεια και κρανιωνομουνα
ειμαι μη καπνιστης
δεν ειμαι φασιστας
δε μπορω να σας απαγορευσω να καπνιζετε στα μαγαζια. ομως αν η πολιτεια μας αγαπαει ας αρχιζει να μοιραζει πουτσες ρε στους μαγαζατοες με τους εξαερισμους ποδηλατου ρε που κανουν τα μαγαζια τεκεδες
ειμαι σιγουρος οτι ολοι οι σοβαροι ανθρωποι δε γουσταρετε ρε να πατε με την παρεα να πιειτε τα ποτα σε ενα μαγαζι που η ατμοσφαιρα ειναι μαυρο συννεφο μεσα. δε γουσταρετε τα ρουχα σας να τα βαζετε μια φορα και μετα να θενε πλυσιμο απο τη τσιγαροοβρωμα
εκτος και αν ειστε σαν ενα κολλητο μου που τον φιλοξενησαοταν ανεβηκε απο πατρα και ρε σηκωνοταν στον υπνο αναβε τσιγαρο στο δωματιο,(δεν καταλαβαινε τη διαφορα ενω εμενα πχ με επνιγε) και βρωμαγε μονιμως τσιγαριλα. ε του την ειπα βεβαια ηρεμα λιγακι αλλα ειναι φιλος και καταλαβαινω την εξαρτηση
αλλα αν δεν ηταν ε θα ειχε φυγει απο παραθυρο. με ενοχλουσε ρε
ειναι πολυ εγωιστικο να λεω ναγινει ο νομος συμφωνα με τα δικα μου θελω ε. ομως ρε με το δικο μου μυαλο θα επρεπ να μπορουμε να παμε σε ενα μαγαζι και να μην ειναι σαν να αναπνεουμε χημικα ρε
δηλαδη ρε σεις στο αν αν απαγορευθει , σοβαρα ποσο θα αυτοκτονησετε? πολυ? 2 ωρες χωρις τσιγαρο αντεχετε ή οχι? αν οχι το προβλημα ειναι αλλου ε. σοβαρα
αν ναι, ρε παιδια εκει ειναι ενοχλητικο οταν ειναι τιγκα και καπνιζει το μισο μαγαζι ρε
κανω λαθος?
ασ εχει το μαγαζι που πατε αξιοπ[ρπεη εξαερισμο να μας επιτρεπει να ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ πανω απολα και να καπνιζετε
οχι ρε ειδικους χωρους. τι ειναι στρατοπεδα συγκεντρωσεις? προς θεου ε
η αληθειαειναι οτι αν δω το μουνι διπλα που με καρφωνει, και παω και χωθω και με παιρνει, ξεχναω και καπνους και μαλακιες και ολα.
η καυλανικαει και τις μπομπες και τους τεκεδες. αλλα εσεις κανατε ενα τοπικ για το καπνισμα
δε μπορω να αποφασισω ρε τι ειναι σωστο να γινει τελικα
αλλα ειλικρινα ειναι φορες που ο καπνος παραειναι πολυς ρε
θα επρπε να φυγω?
θα επρεπε το μαγαζι να εχει καλο εξαερισμο?(πολλες φορες ρε δεν ειναι αρκετο ομως ε)
θα επρεπε να απαγορευεται γιατι το μαγαζι ειναι στρουγκα οποτε οτι μηχανημα και να βαλει δεν γινεται τιποτα?
οταν για τον αλφα ή βητα λογο η χ και ο καρχαρτ συφιλιαζονται με αυτα που γραφω, εχουν την επιλογη να με βαλουν ιγκνορ
ειναι δικαιωμα τους
τον του ματς καπνο εγω μπορω να τον βαλω ιγκνορ?
επισημαινω. τον του ματς. μη γινομαστε αδερφες και μυγιαγγιχτοι
ζουμε στην ελλαδα
αλλα ολα εχουν καποιο οριο
αν τα μαγαζιά είχαν καλύτερο εξαερισμό είμαι σίγουρος ότι πολλοί μη καπνιστές δεν θα είχαν πρόβλημα. μερικοί θα είχαν γιατί έστω και το απειροελάχιστο τους πειράζει και μερικοί θα είχαν γιατί απλά είναι κακογαμημένοι και βρήκαν κάτι καινούργιο για να γκρινιάξουν.
μπέρνι πώρωσε μας να γράφεις πιο συχνά ελληνικά.
την πρωτη μερα που λειτουργησε η φαση με το μη καπνισμα..ηταν πανεμορφο να μπαινεις στο μαγαζι και να αναπνεεις αερα και τα αρωματα των γυναικων... αχχχ ε 1 μερα κρατησε εδω κατω παντως... εγω ειμαι 6 μερες ακαπνος ..
ευχαριστω ευρωπαικη ενωση.
κατι αντικαπνιστες (νικνεημ δεν λεμε) κανουν σαν κακογαμημενες 50 αρες γεροντοκορες... λιγη νικοτινη θα σας χαλαρωσει :razz:
ban the pariah!
edit: δεν ειχα δει οτι ο απο πανω συντροφος χρησιμοποιησε την λεξη κακογαμημενος!! ρισπεκτ..
το θρεντ του κακογαμημενου ουγκ
κάπου εδώ να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου που ο Khalkji δεν έγινε γιατρός.
Χτες ήμουν πολύ απελπισμένος για να απαντήσω στη συγκεκριμένη επίθεση βλακείας, τώρα που κοιμήθηκα πήρα δυνάμεις: Ποιος μίλησε για τους ενεργητικούς καπνιστές; Τρία ζήτω για τον κυρ-Λεωνίδα που καπνίζει τέσσερα πακέτα τη μέρα και πεθαίνει ευτυχισμένος στα 50 με κίτρινο μουστάκι και δάχτυλα, αλλά τώρα μιλάμε για την κυρα-Σπυριδούλα που το εισπνέει χωρίς να θέλει. Νομίζω ότι το παθητικό κάπνισμα δε σε κάνει πιο ευτυχισμένο για κάποιο λόγο. Γενικά, κάποια στιγμή πρέπει να σε προβληματίσει αυτό, που δεν μπορείς να κάνεις μια απλή λογική συζήτηση ε.
Κατατάλλα, "κακογαμημένοι", ότινάναι. Φαντάζομαι και κάποιος που διαμαρτύρεται πχ επειδή ένα εργοστάσιο ρίχνει τα απόβλητά του στη θάλασσα που κολυμπάει είναι επίσης "κακογαμημένος", έλα μωρέ, θα ρίξει το εργοστάσιο λίγο λιγότερα απόβλητα, θα πάει κι αυτός λίγο πιο πέρα για μπάνιο, όλα λύνονται! Ελλάδα, ήλιος, καμάκι, συρτάκι και καλή καρδιά!
Και μετά από αυτό, συνεχίζεις να διαφωνείς με το να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών, μαγαζιά ανάμικτα με κλουβιά και μαγαζιά μη καπνιστών;
Σου λέω, εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω και να μην υποχρεώνομαι να εισπνέω καπνό. Τώρα, αν θα απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να βγαίνετε έξω ή αν θα υπάρχουν ειδικοί χώροι εμένα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Προσωπικά μου φαίνεται λογικό να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, αλλά αφού φαίνεται να είναι τόσο σημαντικό για κάποιους από εσάς να καπνίζετε μέσα στα μαγαζιά ας υπάρχουν ειδικοί χώροι, δεν είμαστε και φασίστες!
Εντάξει ρε παιδιά.. οι μεν θέλουν να πηγαίνουν σε ΟΛΑ τα μαγαζιά και να μην εισπνέουν καπνό, οι δε να πηγαίνουν σε ΟΛΑ τα μαγαζιά και να φουμάρουν, και όλη σας η πανηλίθια συζήτηση στηρίζεται σε αυτο με αποτέλεσμα να έχετε μπεί σε μια τραγικά βαρετή λούπα.
Χαλαρώστε λίγο και δεχτείτε να κάνετε συμβιβασμούς για να είναι όλοι χαρούμενοι. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη σιχαμένη ανάγκη σας για καθολική επιβολή στις ανάγκες του άλλου (μιλάω και για τις δυο μεριές).
Μαγαζιά καπνιστών ή μη και πας όπου γουστάρεις και τέλος.
Μα ποια επιβολή ρε πούστη μου, εγώ λέω, ωραία, φτιάχτε ειδικούς χώρους παντού για να μπορείτε κι εσείς να καπνίζετε μέσα στα μαγαζιά αν το έχετε ανάγκη. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα σε κανέναν, απλώς θέλω να υπάρχει ΚΑΙ καθαρός αέρας στα μαγαζιά για να μπορώ να πάω κι εγώ. Το να υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά για τους μεν και τους δε δεν είναι λύση, γιατί πχ ξέρουμε καλά ότι όλα τα ροκομεταλλομάγαζα θα είναι καπνιστών, οπότε αν η επιλογή μου πρόκειται να είναι ανάμεσα στα στάρμπαξ και τα στάρμπακς να το βράσω.
Ναι, και δεν έχεις απόλυτο άδικο. Μιλάς όμως εκ του ασφαλούς, αφού ήδη γνωρίζουμε πως οι χώροι των καπνιστών θα είναι οι χειρότεροι του μαγαζιού, συμφωνα πάντα με το νόμο.
Κι αν εσένα προσωπικά δε σε νοιάζει να σε στριμώξουν σε καμιά γωνιά, αρκεί να αναπνέεις καθαρό αέρα, και να αφήσουν τη μπάρα στους καπνιστές, άλλους τους νοιάζει και τους παρανοιάζει και δεν πρόκειται ποτέ να βγέι άκρη.
τελος παντων αστεια τα μετρα. ακου 70τμ. εγω στηριζω ντραγκον. καπνιστε 1 πακετακι σπιτι σας να παρετε την δοση σας, οπως πχ πινουμε κανα μπουκαλι πριν βγουμε γιατι ειναι ακριβα, και μετα κανενα εξω απο το μαγαζι που μπορειτε να κανετε και ωραια κοννε με αλλες υποψηφιες καρκινοπαθεις και πιστευω οτι θα κανει καλο στην φυσικη σας κατασταση εμμεσως, αφου μπορει να γαμησετε οποτε και θα γυμναστειτε και λιγο γιατι απο το καφε και το τσιγαρο κινδυνευετε και με εμφραγμα κλπ. Αντε παλι καλο σας κανει το Κρατος και μιλατε και απο πανω. Αηδια.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να καπνίζω όπου θέλω. Συγκεκριμένα θα κάθομαι στων μη καπνιστών και θα βγαίνω έξω για τσιγαράκι άμα το θελήσω. Αυτό επειδή :
α) θέλω να το μειώσω (έως και να το κόψω)
και
β) οι γωνιές καπνιστών (θα) είναι ως επί το πλείστον οι θλιβερές γωνιές του μαγαζιού, με αστείο εξαερισμό, οπότε δεν ψήνομαι για τεκέ σε άσχημο μέρος. Ναι, είμαι καπνιστής, αλλά ο πολύς καπνός ενοχλεί και μένα ώρες ώρες.
Άμα όμως ένα βράδυ θέλω να βγω να κάτσω στο μπαρ και να καπνίζω όλη νύχτα, θέλω να υπάρχουν (ΚΑΙ) τέτοια μαγαζιά, τέλος, χωρίς να έρχεται ο κάθε Dragonlord να λέει πάνω στην πίκρα μου πως του καταπατώ και δικαίωμα, ενώ μπορεί να πάει στο δίπλα μπαρ, αλλά όχι, θα πάει στο δικό μου γιατί θέλει να μπορεί να πηγαίνει σε όλα και να νιώθει σαν να είναι σε λιβάδι στη νότια γαλλία.
Δεν είναι ωραίο να στριμώχνονται σε γωνιές de facto κάποιοι άνθρωποι, άσε που μια πλειοψηφία αντικαπνιστών θα την πατάει άσχημα έτσι, επειδή θα αναγκάζεται να ακολουθήσει την καπνοπαρέα σε ένα μικρό κλουβί που καπνίζουν Όλοι.
και αυτό
είναι ό,τι πιο φασιστικό έχει ειπωθεί στο θρεντ, ίμο.Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Και εγώ θέλω να πηγαίνω με πράσινο κασκόλ σε όποιο γήπεδο θέλω, αλλά αν πάω σε μερικά που δεν πολυψήνονται και τις μαζέψω, δεν θα δικαιούμαι να παραπονεθώ και πουθενά ε.
@ ΑΡΧΙΔΟ_SMASHER
Καλά κάτι μπετόβλακες σαν τον παραπάνω που ξερνάνε ειρωνία και και καλά ανωτερώτητα πάνω στους καπνιστές, είναι οι χειρότεροι σ'αυτό το θρέντ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΜΕΣΑ.
telika nomizw malakia pou apanthsa sovara exete oloi kalo ston egefalo e
exw diavasei ena tono arxidies
pwwwwwww
paw na xesw se gualino klouvi na mh vrwmaei sthn apokatw
Drumsick, εδω που τα λεμε ειναι λιγο χαζο να νομιζεις οτι ξερω γω οι καπνιστες και οι μη καπνιστες ειναι δυο ομαδες ανθρωπων που κατηγοριουνται με βαση το αν καπνιζουν η οχι και πρεπει να εξετασουμε το αν εχουν τα ιδια δικαιωματα ή οχι. Σας λεει ο Ντραγκονλορντ σε 15 σελιδες τωρα οτι δεν ειναι το ιδιο να θελει ενας καπνιστης να παει να κατσει στη μπαρα και να καπνιζει ενοχλωντας τους γυρω του με το να παει ενας μη καπνιστης και να μην ενοχλει κανεναν, και δε λεει ΚΑΝΕΙΣ να το καταλαβει. Η εστω, κανουν οτι δεν το καταλαβαινουν. Ο αλλος εφηυρε μεχρι και υποκειμενικο ορισμο της υγειας ενος ανθρωπου προκειμενου να του πει οτι εχει αδικο ξερω γω. Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις οτι απο τη στιγμη που καποιος δημιουργει μια ενοχλητικη κατασταση για αλλους ειναι αυτος που πρεπει να χαλασει τη βολεψη του?
το "ενοχλητική κατάσταση" όμως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υποκειμενικό ε.
Όχι φίλε μου, το χαζό είναι που δεν καταλαβαίνεις εσύ πόσο φασιστικά είναι αυτά που γράφεις.
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό, άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους.
Λύσεις πρέπει να βρεθούν άλλου, κι όχι στο μαστίγωμα των καπνιστών επειδή η δικη τους απόλαυση βλάπτει άλλους.
Καλά, πρώτον αυτό σιγά μην εφαρμοστεί (σε τόση λεπτομέρεια), ήδη πχ στο μαγαζί στο Λουτράκι που λέω ότι έχει χώρο καπνιστών αυτός περιλαμβάνει όλη την μπάρα. Υποψιάζομαι ότι δε θα του κάνει κανείς καταγγελία γι'αυτό. Και τέσπα, αν θες ντε και καλά να είσαι και στο ΓΑΜΑΤΟ μέρος του μαγαζιού, όπως ξανάπα, κάτσε και πήγαινε μόνο για τσιγάρο στο καπνιστήριο. Ε αν θες και να το ανάβεις το ένα πίσω από το άλλο και να έχεις την καλύτερη θέση, αγαμήσου, τι να πω παραπέρα.
Γενικα συμφωνω με το ποστ που εκανες λιγα ποστ πιο πριν και μακαρι να μπορουσε να γινει ετσι. Απο κει και περα, αν πας να μου υποστηριξεις μια θεση λεγοντας για την σαγιοναρα του διπλανου, τι να σου πω, θα πρεπε να καταλαβαινεις απο μονος σου οτι ειναι αστειο επιχειρημα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα στη ζωη, υποκειμενη ειναι η ενοχληση που προκυπτει απο οποιαδηποτε αισθητικα κριτηρια. Κι εμενα με ενοχλει να παω σε οποιοδηποτε κλαμπακι παιζει μουσικη που γουσταρω κι εχει γαματες γκομενες να εχει διπλα τους και τον καγκουρα που ειναι στις PR με τη χαιτη και τα ασπρα απο πανω ως κατω, αλλα δε μπορω να κανω κατι γι αυτο, ετσι δεν ειναι?
εδιτ @ καρχαρτ
Σκασε μωρη ηλιθια που θα με πεις και φασιστα οταν γραφεις τετοιες αηδιες. Δεν ειναι κοινωνικες ομαδες με αντιθετα συμφεροντα οι καπνιστες και οι μη καπνιστες. Καταλαβε το. Μαστιγωμα λεει. Ρε δεν το καταλαβαινεις, ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ που θα πας να καπνισεις, κανε και 1000 τσιγαρα την ωρα και τρυπησουν κιολας αν θελεις αν δεν ενοχλεις εμενα.
Ικονοκλαστ τι ομαδα εισαι
Βάζελος.