Δε θα πετύχω κανένα αξιοθέατο αν ξεκινήσω έτσι, πίστεψε με.
Μπδγ αν βρεθείτε ποτέ Αγγλία, να πάτε όλοι στο Hastings.
Printable View
Δε θα πετύχω κανένα αξιοθέατο αν ξεκινήσω έτσι, πίστεψε με.
Μπδγ αν βρεθείτε ποτέ Αγγλία, να πάτε όλοι στο Hastings.
Να δεις το Μπιγκ Μπεν και τα ανάκτορα!!!
Ε, ντάξει, είναι τεράστιο, αλλά δεν ξέρεις τα βασικά αξιοθέατα του Λονδίνου, ακόμα και χωρίς οδηγό; Οδηγό δεν έχεις; Πάνε δες τα βασικά ξερωγώ, πάνε και κάνα Κάμντεν, έχε τα μάτια σου ανοιχτά κι αν σου φανεί κάτι ενδιαφέρον ακολούθα το ένστικτό σου, λίγες είναι οι μέρες, θα περάσουν.
Έχω πάει άλλες 2 φορές και τα ξέρω τα βασικά! Γιαυτό ρώτησα για τα μη βασικά!
Άντε πες.
Σου είπα για το Stratford-upon-Avon και μ' έγραψες, αρχίδι. Να πάρεις οδηγό τώρα.
Σοβαρά, διάβασε τον οδηγό σου καλά, σίγουρα δε θα τα έχεις δει όλα.
Π.χ. εμένα μ' άρεσε πολύ το μουσειάκι http://www.museumindocklands.org.uk/English/ (με Μπώλντρικ στην αφήγηση) και γενικά αγαπώ Ντόκλαντς. Άμα είσαι παλικάρι, όπως εγώ, μπορείς να το πάρεις με τα πόδια από City of London μέχρι Isle of Dogs [μέχρι South Quay ή όπου πάει]. Ή να πάρεις το Docklands Light Railway.
Επίσης για εκδρομές γύρω απ' το Λονδίνο έχει ένα κάρο, Οξφόρδες, Καίμπρητζ, Μπράιτα, Μπαθ, οι οδηγοί είναι φίλοι μας!
Na ertheis sto World's End einai wraia pub me wraia mousikoula sto Camden Town me to pou vgeis apo metro tha to deis. Ekei vrisketai kai to perifimo underworld. Pio panw ston idio dromo einai to Jamon Jamon ispaniko estiatorio ftino gia paella ktl me kali poikilia krasiwne kapoies apogeumatines wres exei half price menu kai tetoia. Genika tha gyriseis camden town exei kana dyo wraia diskadika second hand ktl. Na pas na fas opwsdipote argentiniko burger pisw apo tous stavlous sto Camden ki auto. Xmmm auta pros to paron. Trexw kai molis epistrepsw further info. Cheers mate.
Εγω θα μεινω 7 ωρες περιπου Gatwick ερπορτ ( μια στο πηγαινε και μια στο ελα προς και απο Τσεχία) αλλα θα ναι βραδυ, προλαβαινω να δω ή να νιωσω τπτ?
ναι, καταρχάς μπορείς να κοιτάξεις ένα παγκόσμιο και να δεις ότι η Τσεχία είναι χαμηλότερα από το Λονδίνο.
Ξεπερνώντας αυτό, και επειδή έχω τη διανυκτέρευση στο Gatwick αρκετά πρόσφατη, θα προλάβεις να δεις το minimarket που έχει στην αίθουσα αναμονής, αν και παίζεται, αν πάτε πολύ αργά δε θα το προλάβετε ούτε αυτό.
Έχει κάτι πολύ συμπαθείς κυρίες που σκουπίζουν όμως.
Πεθαινω ηδη. καλα η μαλακια με τη διαδρομη αθηνα τσεχια μεσω γκατγουικ ηταν αποτελεσμα ηλιθιοτητας, και αλλαγης εισιτηριων ιζιτζετ που δεν ειχε για πραγα απο αθηνα και πολλα πολλα αλλα που δεν ευθυνομαι εγω και συγχιζομαι. 7 ωρες αεροδρομιο = ιος τεζα
Να περάσετε και από Μιλάνο για μπισκότα αν βολεύει.
Οντόπικ, υπάρχουν οδηγοί για πάρτυ γρίπης (ώρες, τοποθεσίες κτλ) ή να αρχίσω να ρωτάω μόλις φτάσω;
για συναυλιες το ψηνεις καθολου; τα υπολοιπα ειν ευκολα και ξερω που βρισκεται το καλυτερο κινεζικο στην πολη.
Χμ για συναυλίες δε ψήνομαι και τρελά, εκτός κι αν προκύψει κάτι σούπερ γαμάτο. Πες τι ξέρεις.
Ρουφιάνεψε και το καλύτερο κινέζικο στην πόλη αρκεί να μην είναι και το πιο ακριβό ε.
Επίσης σίγουρα θα ξέρεις κι άλλα πράγματα που δε μούρχονται, οπότε πες τα.
Γενικά πες βρε παιδί μου.
Και θα σου πω καιγω όσα ξέρω για ΑΙΓΑΛΕΩ.
μια ωραια μικρη πολη εκτος λονδινου ειναι το Marlow, βαλε στον browser σου Marlow, Bucks και θα σου βγαλει φωτο και πληροφοριες, εχει πρασιναδες και ολα τα σχετικα που ανεφερες. ειναι εκτος λονδινου αλλα πολυ κοντα. για μεσα στο λονδινο κατι αντιστοιχο ειναι η περιοχη Kew Gardens παλι διπλα στο ποταμι με συμπαθητικη αγορα, υπερτεραστιους κηπους και παμπομπαροειδη, στην ομωνυμη σταση μετρο.
τον καλυτερο κινεζικο μπουφε (φαε οσο μπορεις) για 12 λιρες το μεσημεριανο μαζι με γλυκο θα τον βρεις στο Shepherd's Bush απεναντι απο την σταση μετρο Shepherd's Bush (της Central Line ομως, μην μπερδευτεις), μεσα σε ενα μικρο εμπορικο κεντρο.λεγεται Aroma.
το καλυτερο κεμπαμπ δε, θα το βρεις παλι στο shepherd's bush και λεγεται Meat Machine, θα ζητησεις meat and chips και θα σκασεις απο το φαι με 4μιση λιρες μαζι με κοκα κολα.
ρωτα με για δισκαδικα.
το μεγαλυτερο εμπορικο κεντρο της ευρωπης βρισκεται στο λονδινο και πιανει 3 με 4 οικοδομικα τετραγωνα και λεγεται Westfield, βαλτο στο γκουγκλ.
για συναλλαγμα θα πας στο Bayswater στον Πακιστανο, μη φας στο Bayswater.
για να αραξεις οταν σε κουρασει η κυρα με τα ψωνια στην Oxford street θα μπεις σε ενα ανυποπτο στενακι πανω στην οxford street που λεγεται St Christopher's place (υπαρχει πινακιδα, αλλιως ρωτα)
θα πας chinatown οχι για κινεζικο ομως, αλλα για να χαζεψεις τα κινεζικα κομμωτηρια
καποιος ανεφερε brick lane, ναι θα πας κι εκει για βρωμικο διπλα στο Rough Trade
θα πας στις οχθες του ταμεση για να ψωνισεις μεταχειρισμενα βιβλια απο τους παγκους και να δεις δουλεια του Banksy απο κοντα
θα πας στο borders της oxford street γιατι κλεινει και εχει εκπτωσεις (βιβλιοπωλειο θρυλικο =( )
δεν ξερω τι αλλο σε ενδιαφερει, τα αξιοθεατα τα βρισκεις ευκολα. γενικα ομως μην εισαι χαζουλης, ασε τα αξιοθεατα και πηγαινε για δισκους μονο ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ
Για δισκάδικα τι ξέρεις;;;
έντιτ : το απόγευμα θα γράψω αναλυτικό οδηγό για Αιγάλεω, το υπόσχομαι.
το απόλυτο must είναι τα κινέζικα κομμωτήρια όμως.
όποιος πήγε λονδίνο και δεν τα είδε, δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως πήγε λονδίνο.
στα Music and Vinyl Exchange θα πας, αλλα θα κανεις το εξης: για σιντι και τζαζ βινυλια θα πας σε αυτο της Καμντεν, για σαηκεντηλια και παλια αγαπημενα θα πας σε αυτο του notting hill gate (διπλα ακριβως εχει ενα ακομα δισκαδικο αλλα ειναι μονο για βινυλια κλασσικης). επισης στην καμντεν θα μπεις μεσα στην αγορα και θα ψαξεις να βρεις μια γωνια δυο επι δυο που ειναι τιγκα στο βινυλιο, εκει θα βρεις σπανιες εκδοσεις με 10 λιρες (μην πας σε ενα που ειναι μακροστενο και παιζει μαηκολ τζαξον και ρολλινγκ στοουνς)
θα πας στο rough trade για να βρεις ευκαιριες σε βινυλια αλλα και για να αφησεις μια περιουσια
θα πας Sister Ray για new wave και τεκνο
θα πας Soul Brother για funk
θα πας Intoxica για γενικου ενδιαφεροντος
θα πας Cheapo Records για 60ηλες και απο τιμες it does what it says on the box
και θα φυγεις αφραγκος αφου εχεις φαει μια φορα για οσες μερες μεινεις, στον κινεζικο μπουφε.