για να βγεις τσαμπιονς λιγκ πρεπει να παρεις πρωταθλημα.αλλιως δεν.
Printable View
για να βγεις τσαμπιονς λιγκ πρεπει να παρεις πρωταθλημα.αλλιως δεν.
πινκαρα
καλα τα λες γυραδικο, αλλα την τελευταια φορα που περασα απο το μαγαζι, ειδα κατι γυρο-σφηνακια με πατατες πακοτινια και κλαμπ σαντουιτς και σαλατα ροκα μπαλσαμικο κρουτον, ε μα δηλαδη....
μαλλον ο ιβαν ειναι ο ανθρωπος σου
deja-vu από τα λίγα...
Στο βαθμό που μου επιτρέπεται θα πω τα εξής στον Η. που απ' ότι κατάλαβα αν ήταν ΑΕΚ θα είχε εικόνισμα τον κοντοπούτανο:
Ο Ιβάν ήρθε φέτος και κάποια στιγμή θα φύγει και μαζί του θα φύγουν τα λεφτά και οι όποιες μεταγραφές και χλίδες. Μπορεί βέβαια να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του μπορεί όμως και όχι. Και να επανέλθεις στα επίπεδα βουλινού ή ξέρω γω ποιον είχατε. Θα πρέπει όμως να αναλογιστείς γιατί ο Ιβάν διάλεξε αυτή την ομάδα να επενδύσει τα ωραία του εκατομμύρια. Λες να ήταν φανατικός από παιδί; Προφανώς πούτσες.
Ο Ιβάν ήρθε γιατί αυτή η ομάδα είναι η ομάδα όλης της Μακεδονίας. Ας πουν ότι θέλουν οι φίλοι του άρεως αλλά το φαινόμενο του παοκ στη Μακεδονία είναι μοναδικό. Εγώ που δεν μεγάλωσα εδώ, όταν ήρθα και κατάλαβα ότι υπάρχουν πόλεις που ως και τα τσιμέντα τους τρίζουν για τον παοκ, εντυπωσιάστηκα. Μιλάμε λοιπόν για μια ομάδα που λατρεύεται όσο τίποτα από τη σχεδόν μισή (από γεωγραφικής άποψης) Ελλάδα και για φαινόμενο που δεν υπάρχει ούτε σε γαύρο ούτε σε βαζέλα ούτε σε εμάς. Προφανώς κάθε ομάδα και κάθε κόσμος έχει τις δικές του ιδιομορφίες και τα δικά του ωραία και ενδιαφέροντα στοιχεία (άλλη κουβέντα).
Ε λοιπόν το φαινόμενο του παοκ αγαπητέ Η. και συν αυτώ δεν το έκανε καμία "νέα εποχή" καμία "νέα τούμπα". Ο μύθος της ομάδας δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κόσμο της. Δηλαδή αν πας σήμερα σε ένα σχολείο της Β. Ελλάδας ο παοκ υποστηρίζεται από το 80% των μαθητών χαλαρά. Ούτε πρωταθλήματα, ούτε κάνα ποδόσφαιρο της προκοπής τα τελευταία 20 χρόνια ούτε τίποτα. Ο παοκ κάνει κόσμο από τον κόσμο του. Άρα λοιπόν είναι βλακώδες το να αποκηρύσσεις το ίδιο το είναι της ομάδας σου ονειρευόμενος πράγματα που στην τελική δεν είναι παοκ. Δεν είναι παοκ 10 σερί πρωταθλήματα πως να το κάνουμε τώρα. Είναι άλλη ομάδα. Μπορεί να το προτιμάς σε σχέση με το τι είναι μέχρι σήμερα παοκ αλλά να ξέρεις πως όταν έρθει η στραβή (γιατί θα έρθει) δεν θα έχεις να πιαστείς από πουθενά.
Από την άλλη πλευρά:
Δεν έχετε ιδέα πως είναι να πέφτεις Β εθνική. Έτσι όπως είναι η μπάλα στην Ελλάδα αν θες η ομάδα σου να υπάρχει, χρειάζεσαι έναν "επενδυτή" (τα εισαγωγικά προαιρετικά). Κάτι διοικήσεις λαϊκές τύπου Θωμά Μαύρου κλπ είναι για να γελάει ο κόσμος και να πέφτουν οι ομάδες. Άρα λοιπόν κάθε πλευρά έχει τα δίκια της, θαρρώ.
Πριμ παραγωγικότητας λέει θα πάρει ο δώνης αν η ομάδα πάρει κύπελλο και πάει προκριματικά τσου λου.
(τι μου θυμίζει ρε πούστη μου)
Overdriven
Τα λόγια σου είναι σαν αυτά που ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς μαϊντανούς που βγαίνουν 5 φορές τημέρα στον αέρα της πόλης μας. Συγγνώμη κιόλας.
Χθες άκουσα λίγο (τόσο άντεξα) στον Ζαγόρα έναν που είπε 100 φορές "να μάθει που ήρθε ο Ιβάν" και "δεν ξέρει που ήρθε ο Ιβάν μου φαίνεται" και κάτι τέτοια.
Που ήρθε; Σε μία ομάδα που τερματίζει τεταρτοπέμπτη, στο πιο ελεεινό πρωτάθλημα της Ευρώπης, και στα 90 χρόνια ιστορίας της έχει 3-4 τίτλους (ούτε θυμάμαι) Στην ευρώπη έχει να θυμάται μια Άρσεναλ, που στην τελική όοοοολες οι ομάδες του κόσμου μία φορά έχουν κάνει την υπέρβαση. Ήρθε δηλαδή ο Χοσάδας, καλημέρα σας πάρτε 25 μύρια στον πάοκ, και βγάζουν και γλώσσα οι συνδεσμίτες που ζήτημα να είναι το 3% του κόσμου.
Σα να πηγαίνει ο Αμπράμοβιτς να παίρνει την 4η ομάδα μπάσκετ της Αγγλίας, και να λένε οι άγγλοι, "δε ξέρει ρε που ήρθε ο Αμπράμοβιτς"
Δυστυχώς είμαστε πουθενάδες στο ευρωπαϊκό στερέωμα, το πόσο αγαπάει ο καθένας την ομάδα του είναι άλλο καπέλο, και για εμένα ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου.
Στον παπά λαός, τόσα χρόνια τρώγαμε Μπούζα, έτσι έγινε ο λαός. Περί προσφυγιάς και σία, κλάιν μετά από 100 χρόνια πες μου οτι κάποιος έγινε πάοκ λόγω προσφυγιάς, ή πείτε μου οτι υπάρχει στοιχείο προσφυγιάς σήμερα σε κάποια ομάδα της Ελλάδος. Βρε κάντε και τον σταυρό σας. Βόδια, που φωνάζατε Πάμπλο θεέ γαμιέται η παε.
Πραγματικά δεν είναι δυνατόν ένας αρειανός να έκανε αυτό το ποστ.
Πετσί αρειανός, αλλά κάποια πράγματα μπορώ και τα βλέπω. Βέβαια η μούντζα πάει σύννεφο διότι πιο πολύ πουλάει το στραβό στόμα εδώ πάνω.
Πόσο σκουλήκι είσαι ρε Άτροπε.
Είπε ο overdriven την άποψη του σαν τρίτος για τον ΠΑΟΚ, και αμέσως να βγάλεις το κόμπλεξ σου.
Ο Αμπράμοβιτς πήγε όχι στην 4η ομάδα της Αγγλίας, ίσως να είναι και η 6η-7η. Και έμαθε πόσο σπουδαίο είναι να είσαι πρόεδρος της Τσέλσι.
Στον παπά λαός ε? Κάνε μία γύρα στα δημοτικά, όχι Δυτικά, αλλά Ανατολικά. Με τα κυάλια πλέον να βρείς αρειανάκι. Κάνε μία βόλτα από Βέροια, Κοζάνη, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Καβάλα, Γρεβενά, Φλώρινα, και αν βρείς αρειανά πάνω από 10% να με χέσεις. Δες ότι έχω και κόσμο σε περιοχές εντελώς άκυρες με ΠΑΟΚ (Χίο, Σάμο, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη Κρήτη γενικά και φυσικά Πανελλήνιο Σ.Φ ΠΑΟΚ Αθηνών με 10.000 ενεργά μέλη μέσα στα 90ς), και δες εσύ που έπαιρνες τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο στο μπάσκετ, που ήσουν η "αγαπημένη ομάδα των Ελλήνων", τι κόσμο έχεις. Κάπου έχεις κάνει λάθος εσύ νομίζω, όχι εγώ.
Θα σου πω πως έγινα εγώ ΠΑΟΚ φίλε Άτροπε, που πήγαινα σε ένα σκουληκοκρατούμενο (κάποτε, τώρα αντίο) σχολείο του κέντρου. Ενώ όλα ήταν Γκαλάκια (και όχι άρης), εγώ γούσταρα ΠΑΟΚ απλά και μόνο για τον κόσμο του. Πίκρες τότε στο μπάσκετ, μπάλα μετριότητα. Έτσι απλά. Και έγινα ΠΑΟΚ. Το γιατί, αναρωτήσου το. Ίσως επειδή είστε η πιο αντιπαθητική ομάδα, για πολύ κόσμο. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για άλλους. Δεν σας σέβεται κανείς, δεν σας εκτιμά κανείς (άντε μόνο οι Γιαννιώτες).
Αυτόν που κατηγορείς εσύ σαν τριτοτέταρτο, εσύ θα ήθελες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να είσαι τριτοτέταρτος στην θέση του. Εμένα δεν μου κάνει, τερματίζω τρίτος και ξενερώνω.
Αρειανός παρακαλώ. Είμαι, πολύ.
Ξηγήσου με απλά κατανοητά λόγια χωρίς φαμφάρες και παοκτσιδηλίκι.
Άσχετο, το ξένα διάφορα που μου είπες μια φορά, πήγα ένα Σάββατο, καλά έπαιζε.
Στα έγραψα.
Αλλλα πως ήθελες να στα πω? Με Αργιολεησον στύλ? Αυτό που σας μιλούσε τόσα χρόνια ο Σαουρίδης?
Ξ-Δ είναι μαγαζάρα.
Οκ, βγήκαν μετά.
Άλλο λέω. Πρώτον έγραψα για 4η ομάδα μπάσκετ της αγγλίας θέλοντας να πω πως όσο υποβαθμισμένο είναι το μπάσκετ της αγγλίας, τόσο είναι και το ποδόσφαιρο της ελλάδος. Οπότε το "να μάθει σε ποια ομάδα ήρθε" δεν στέκει ρε φίλε.
Όταν είπα για παπατζηλίκι λαού, δεν το είπα για το μέγεθος. Χαίρω πολύ, είστε περισσότεροι, και 2 και 3 και 5 φορές παραπάνω από εμάς, ε και; Ο λαός κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από το μέγεθός του, μην αναφέρω περιστατικά τώρα. Και το χειρότερο απ' όλα είναι οτι έχετε μεγάλη ιδέα για τον λαό.
Ρε συ, έρχεται ξένος παίχτης στην ομάδα ( και στη δική μας) και αντί να τον ρωτήσουν κάτι για την κωλοομάδα μας, τον ρωτάνε τί γνώμη έχει για τους οπαδούς. Έχουμε βάλει, αλλά πιο πολύ εσείς τους οπαδούς πάνω από την ομάδα. Και όλο ο λαός του πάοκ και ο λαός του πάοκ και αρχίδια.
Αφού (στην Ελλάδα) όλοι οι λαοί, ξεπερνάνε κατά πολύ την φήμη της ίδιας της ομάδας.
Σε αυτό, όλοι ίδιοι είμαστε.