α leech νομίζω ήρθε η ώρα να ανανεώσεις avatar
http://www.gossip-tv.gr/sites/defaul...rekas_papk.jpg
Printable View
α leech νομίζω ήρθε η ώρα να ανανεώσεις avatar
http://www.gossip-tv.gr/sites/defaul...rekas_papk.jpg
Και τότε στην πούτσα μας τους γράφαμε.Κάθε παρασκευή μετά το σχολείο είχαμε την περιβόητη "ανταλλαγή κασσέτας".
Ο ένας δεκαπεντάχρονος ετοίμαζε κασσέτα για τον άλλο δεκαπεντάχρονο και εναλλάξ.Και η πραγματικότητα είναι ότι τότε τα χιλιοακούγαμε όλα και μπορούσαμε να βγάλουμε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα βάση των δεδομένων της εποχής και της εφηβικής κάβλας.
Ειδικά στις σύντομες κριτικές του Χάμερ,αισθάνεσαι ότι το κάνουν επίτηδες.
Είναι σαν να βάζεις εμένα να κάνω κριτική σε Dimmu Borgir και τον Ra Pariah σε Bury Your Dead.
ε κοίτα ρε συ Φορντ.Επειδη εισαι μπινες να ουμε,και μιλησες για χολη (πάνκικη ή μεταλοπατερικη),ε δεν γινεται ρε παιδι μου να το παιζεις υπερμαχος του ατσαλιου,υπερασπιστης του ιερου δισκοποτηρου του χεβυ μεταλ,και να μην ξερεις ποσους δισκους έχουν βγάλει οι Cirith Autogoal.
Είναι σαν μην ξέρω εγώ πόσους έχουν βγάλει οι Minor Threat.Τόσο κλασσικοί.
Περι Χάμμερ,στα αρχίδια μας ρε φίλε αν είναι καλά παιδια.Δεν τους ζητησε κανεις για γαμπρους,για να γραψουν καμια κριτικη της προκοπης και να κανουν καμια συνεντευξη που να μετραει τους θελεις.
Γενικά,πολυ ημιμάθεια ρε παιδί μου.Επειδή πιο μικρός (κατα τα 16-17-18) έπαιρνα 3 περιοδικά τον μήνα ΜΗΠΩΣ και διαβάσω κάτι για punk και hardcore (τότε δεν υπήρχε ούτε νετ,ούτε ήταν ευκολο να κάνεις συνάλλαγμα και να πάρεις το maximum rock n roll,ούτε λόγος φυσικά να το εφερνε κανεις στην ελλάδα-οπότε μέναμε με τα ντόπια περιοδικά και κανένα fanzine όπως το Rollin Under που εβγαινε ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ),και διάβαζα ιστορικές μαλακίες όπως πχ ότι το You got it των Gang Green είναι ο πρωτος τους δίσκος,ότι οι Disfear έπαιζαν μεταλλικό χαρντκορ με επιρροές απο...Vice Squad(!!!!!),γενικά ρε παιδί μου,εντελώς άκυρες και άσχετες κριτικές.
Α ναι,και στο Ποπ και Ροκ οταν εγραφαν κριτικες για μεταλ δίσκους,δεν τους έβρισκαν "φασαρία".Ανέκδοτα τους έβρισκαν.
Ο Ζαχαρόπουλος ήταν,είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος κομπλεξικός μπινές έβερ.Και αυτό γιατί,εγώ αν είχα την ευκαιρία να γράψω σε ένα τοσης ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό,δεν θα αναλωνόμουν στο να κράζω το μέταλ όπου σταθω και όπου βρεθώ-ούτε καν σιχαματα όπως οι Firewind (το Blog αποτελεί άλλη ιστορία,απλά για την τσίτα της υπόθεσης-κανείς δεν χρειάζεται να πληρώνει για να διαβάζει τις καφρίλες μου),αλλα στο να μπορέσω να δώσω τις μουσικές,λίγες ή πολλές γνώσεις μου,πάνω σε κάτι που αγαπάω.
Επίσης,ο τρόπος γραφής του είναι ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ.
Ford, με έκανες να πινκάρω ποστ του πάνκη....
Αχ καλέ είναι καλά παιδιά καλέ!!!!!! Έλεος.
Εντιτ γιατί τα παίρνω στο κρανίο με τη πατσαβούρα το χάμερ: Φορντ τα καλα παιδιά είχαν συγκεκριμένη εμπορική τακτική και άμα δεν είσουν μπάντα εταιρίας με ολοσέλιδη μηνιαία διαφήμιση πάνω από 7 δεν έβλεπες με τίποτα, ή άμα έπαιζες παπαριές αλλά σε είχε διανομή η εταιριούλα τους είχες καβατζώσει διθυράμβους, τα μουνόπανα απέκρυπταν φεστιβάλς και συναυλίες heavy metal γιατί τα άτομα που τα διοργάνωναν δεν ήταν προσκυνημένοι ραγιάδες της αυλής τους, αν είχες μπάντα και είχες την ατυχία απλά να γουστάρεις μουσικούλα και όχι δημόσιες σχέσεις ή δεν έπαιζε στη μπάντα σου ο τρίτοςξάδερφος/κολλητάρι έπαιρνες τα παπάρια μου με τον εύκολο τρόπο (πίσω από τη παραγωγή θάφτηκαν μπαντάρες) και αυτά τα λίγα έτσι πρόχειρα που μου σκάνε στο μυαλό.
Καλά παιδιά όμως.... (εξαιρούνται 2-3 άτομα το πολύ, ένα εκ των οποίων δεν χρειάζεται καν να γράψω το όνομα)
warlord (και με το μπαρδον δηλαδη δε σε ξερω), αλλά με το υφάκι που γράφεις εδώ μέσα και σχολιάζεις διαφορα γκρουπ, μια χαρα θα κόλλαγες να γραφεις και στο χαμμερ.
Αλάου μι του ριτόρτ.
Ναι, χολή είναι, γιατί χωρίς να έχω ιδέα για ποιο αφιέρωμα μιλάει, μπορώ να αντιληφθώ ότι το έχει γράψει ένας άνθρωπος, όχι μια συντακτική ομάδα. Αλλά το κλίμα που βγαίνει από τους αντιχαμερικούς είναι ότι όλοι είναι έτσι, όλοι είναι γιουβέτσι, άμα γραφτεί μια μαλακία από έναν άνθρωπο, σημαίνει ότι όλο το περιοδικό είναι μαλακία. Ε, αυτά, δεν χρειάζεται να τους ξέρω (που προσωπικά δεν ξέρω κανέναν, μια φορά μίλησα με τον Χρονόπουλο στο τηλέφωνο για να μου πει για το κείμενο και ακούστηκε η φωνή του Χάκου να λέει "600" για το όριο λέξεων) για να έχω γνώμη ότι είναι πίπες και μάλιστα κακοπροαίρετες πίπες.
Πίπες που ανάγονται στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με "αν ήμουν εγώ....", "αυτός δεν ξέρει ο άσχετος" κλπ, κλπ. Που δεν λέω, και εγώ νιώθω ότι θα ήμουν πολύ καλύτερος συντάκτης από το 70% αυτών που γράφουν εκεί μέσα (ή στο Ροκ Χαρντ), είμαι τέτοιο ψώνιο, αλλά κριτική σε κριτική διαφέρει. Ο Nasum δεν τα λέει καθόλου άσχημα, το αυτονόητο λέει: Ας γράφανε ό,τι πίπες θέλανε, μόνοι μας σκεφτόμαστε. Και εγώ μούτζωσα το περιοδικό (τρου στόρι) όταν ο Χάκος έγραφε ότι "διαλύθηκαν οι Suicidal Tendencies (ΕΥΤΥΧΩΣ)" ή όταν μια πιπίτσα που είχαν τότε έγραφε συγκαταβατικά ότι το Sigh No More είναι "ε, εντάξει, εμείς τον αγαπάμε τον Κάι έτσι κι αλλιώς". Μπούρδες γενικά έχουν γραφτεί άπειρες, κοντεύει τριάντα χρόνια περιοδικό.
Απλώς, είναι πολύ της μόδας να το θάβεις ενώ είναι σε γενικές γραμμές αξιοπρεπέστατο μέταλ περιοδικό. ΤΟΣΟ απλά. Όσο για το τι γράφανε σε Ποπ και Ροκ και γενικά, έχω διαβάσει αρκετές παπαριές στα 33φεύγα μου, και φασαρία και θόρυβος και άπειρες κοτσάνες.
Έχεις καταλάβει να υπερασπίζομαι τον Ζαχαρόπουλο; Δεν καταλαβαίνω γιατί μου (ξανα)λες την άποψή σου.
+warlord: Μην κάνετε τους μαλάκες αμφότεροι. Δεν είναι το επιχείρημά μου αν είναι καλά παιδιά όσον αφορά την ποιότητα του περιοδικού, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Αλλά είστε η γαμημένη αστυνομία της γνώσης και αυτό πάνκη, ναι, είναι χαρακτηριστικό ενός μεταλοπατέρα.
Και warlord, γιατί είναι κακό να πινκάρεις τον πάνκη; Εχθροί είστε; Έχουμε 1982; Πανκιό εναντίον Χεβυμεταλά;
φορντ, αμα γινόσουνα παππας, πιθανον να ερχόμουνα στη λειτουργία σου
Ενι, μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος μαλάκας του κόσμου αλλά είμαι ντόμπρος. Στο χάμερ δεν θα επιβίωνα ούτε ώρα. Δεν μπορώ να πω καλή κουβέντα για maiden/metallica κλπ και να εκθειάζω αυτό που επιβάλλει η τάδε πολυεθνική.
Επίσης ποτέ δεν μπαίνω σε άσχετα τόπικς να κοροϊδέψω μουσικές που εμένα με αφήνουν αδιάφορο. Τώρα να πω ότι το καινούριο Nightwish/Amon Amarth/Ghost είναι μια μαλακία και μισή, το θεωρώ υποχρέωση μου και δεν θα το πω και κομψά. Δεν θα χαριστώ σε άτομα που λένε ότι ακούνε και μέταλ το 2011 και δεν πατάνε σε κανένα γαμημένο Live αν δεν παίζουν οι iron maiden (άντε και 2-3 μπάντες ακόμα), που εκθειάζουν τη καινούρια κυκλοφορία του κάθε ζόμπι ξεζουμισμένου πρώην μεταλλικού ήρωα (να πω όζζυ, να πω megadeth, να πω metallica και maiden πάλι?) και κλείνουν τα αυτιά τους σε αξιόλογες κυκλοφορίες του είδους. Δεν με νοιάζει αν γίνομαι αντιπαθητικός ή αν με λέτε κολλημένο.
Τα παραπάνω δεν τα γράφω με επιθετικό ύφος ε, απλά για μένα είναι από τις μεγαλύτερες προσβολές να μου πεις ότι μοιάζω μοιάζω με τους συντάκτες του χάμμερ.
Ασε μας ρε συ Φορντ.Από πότε η γνώση βαφτίστηκε πανκομεταλοπατροτητα?Σοβαρέψου.Ρε το αρχίδι τον John Peel....κάθε μέρα εκπομπές,πουλούσε γνώσεις,γιατί απλα τα ήξερε όλα της εποχης του,τα βίωνε,και κυνηγούσε να προωθήσει ακόμα και την πιό μικρή μπάντα που ίσως του άρεσε.
Μαλακίες ρε Φορντ.Κάτσε υπερασπίσου τα καλά και ευγενικά παιδιά.Πάρτους να σου γράψουν και ένα αφιέρωμα στους sacred reich,μία σελίδα,γεμάτη φαμφάρες και από ουσία μηδέν.
Φορντ, δεν νιώθεις λίγη αισχύνη για την κατάληξή σου ως σταυροφόρου του Metal Hammer; Εγώ θα ντρεπόμουν λίγο...
Για τα εμπορικά παρασκήνια γενικά δεν έχω άποψη, έχω ακούσει έτσι, έχω ακούσει κι αλλιώς. Γενικώς στην Ελλάδα έχω ακούσει πολλά εκατέρωθεν και στον εαυτό μου επιτρέπω να αξιολογώ τα πάντα ανάλογα την πηγή τους. Αυτό δεν το λέω για σένα, ότι είσαι αναξιόπιστη πηγή γενικά, απλά δεν σε ξέρω οπότε για μένα προσωπικά είσαι αναξιόπιστος, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν στο λέω προσωπικά προσβλητικά.
Δεν αμφιβάλλω ότι εμπορικά έχει σπρωχτεί σαβούρα στο χάμερ, για αυτό είμαι σίγουρος και μόνος μου αντιλαμβάνομαι ότι έχει να κάνει με τα κονέ που παίζουν με εταιρείες διανομής και μαγαζιά. Επίσης εγώ ποτέ μου δεν γούσταρα πολλά πράγματα που το Χάμερ εκθείασε αλλά δεν θα πάω και στο άλλο άκρο να βγάλω πρόβατα όλους όσους γουστάρουν Amon Amarth/Spiritual Beggars και Ghost (που μου φάνηκαν συμπαθώς μέτριοι).
Και warlord, εκτιμώ την ντομπροσύνη σου, ελπίζω να εκτιμάς και εσύ το ψώνιο σου όμως. Γιατί όταν σου γράφω στο ποστ πιο πάνω ότι σου βγαίνει ένα "μήκος κύματος με "αν ήμουν εγώ....", "αυτός δεν ξέρει ο άσχετος"" και εσύ στο ΚΑΠΑΚΙ γράφεις το μανιφέστο σου ως δημοσιογράφου (ΑΝ ήσουνα) εναντίον των κακών και ξεπουλημένων, ε, νιώθω να με επιβεβαιώνεις, λες και στο ζήτησα.
σε λιγο θα μας πειτε οτι το μεταλ χαμερ τα "επαιρνε" στα 90s-00s απο τον rock city για να βαζεις μεγαλους βαθμους σε μαπα αλμπουμ.
Εντάξει, άμα όλα αυτά που γράφω τα ερμηνεύετε εσείς οι τρεις ότι κάνω σταυροφορία υπέρ του χάμερ(!), το βουλώνω. Σταυροφορία για το δικό σας κόλλημα κάνω.
Πάνκη, δεν με καταλαβαίνεις. Και άσε τον Peel, σε πιάσανε τώρα μεγαλομανίες; Νομίζεις ότι αυτά που λες είναι στο πνεύμα του Peel; Μαλακιάρες λες. κάνεις σαν θιγμένη τσουτσού μεταλοπατέρας ότι γράφτηκαν λάθη σε ένα περιοδικό και ήρθε το τέλος του κόσμου. Αλλά νταξ, το κόβω εδώ γιατί ο άλλος λέει είμαι σταυροφόρος του Χάμμερ. Γάμησέ με.
Φορντ:
1ον δεν "γράφτηκε 1 μαλακία από έναν άνθρωπο" από την οποία έβγαλα συμπέρασμα για τη ποιότητα του περιοδικού. Πάνω από 10 χρόνια το αγόραζα και έχουν δει τα μάτια μου άπειρες μαλακίες και ανακρίβειες, άπειρα προσωπικά γούστα να προμοτάρονται σαν οικουμενικές αλήθειες. Επίσης, το λάθος με τους Cirith Ungol σημαίνει ότι ο τύπος (δεν θυμάμαι ποιός) δεν ξέρει τη τύφλα του για αυτό που μιλάει, οπότε την άποψή του για το θέμα την έχω κανονικότατα χεσμένη.
2ον Δεν έχω τόσο χαμηλές προσδοκίες στη ζωή μου για να έχω στόχο να γίνω συντάκτης του χάμμερ. Και να το κράζω από πίκρα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τη φαντασίωσή μου και να πηγαίνω στα μέταλ μπαρ με ύφος σας γαμάω και να ψαρώνουν τα πρόβατα και να λένε στη παρέα χτες έπινα μπυρες δίπλα στον Χάκο.
Εσύ τώρα αν θες, γίνε ένα με τη κοπριά και γράφε. Καλή σταδιοδρομία.
3ον Στο 99% αυτών που γράφει συνήθως ο πάνκης διαφωνώ, οπότε δεν είναι κακό να τον πινκάρω αλλά είναι αξιοσημείωτο. Πόλεμοι, 1982 και κοινωνικές σχέσεις πανκιών - μεταλάδων είναι δικές σου φαντασιώσεις.