Λοιπόν, συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής:
Cure - Comis = 3-1
Atom - Menu = 4-0
Ra - Menu = 4-0
Όσοι έχουν ολοκληρώσει κι άλλες τετράδες παιχνιδιών και δεν το πήρα χαμπάρι, παρακαλούνται να το γράψουν.
Printable View
Λοιπόν, συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής:
Cure - Comis = 3-1
Atom - Menu = 4-0
Ra - Menu = 4-0
Όσοι έχουν ολοκληρώσει κι άλλες τετράδες παιχνιδιών και δεν το πήρα χαμπάρι, παρακαλούνται να το γράψουν.
menumission-commissar: 2-2
ra pariah-commissar: 4-0
εντιτ, τι μουτζώνεις γαμώ το σπίτι σου
Τρείς αγώνες έπαιξα σήμερα, και οι τρεις είχαν πολύ άγρια ομορφιά! :dfinger::dfinger:
Λοιπόν θα ξεκινήσω με δυο χαμένες ευκαιρίες από τους αντιπάλους μου. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι και τις δυο βαριάντες τις υπολόγισα 2-3 δευτερόλεπτα αφότου έπαιξα τη λανθασμένη κίνηση. Κοινό στοιχείο είναι ότι ούτε από τον Atom ούτε από τον Comis τιμωρήθηκα.
Ra - Atom
http://www.apronus.com/chess/diagram..._rk_0&w=8&h=8/
Σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα θέση, έπαιξα σωστό πλάνο με τελείως λάθος σειρά κινήσεων! :P Ο λευκός ίππος θα ήταν ιδανικά τοποθετημένος στο β6, έτσι λέω "και δεν παίζω 15. Ια4;". Ε, αυτό τιμωρείται κατευθείαν με 15. ... Aθ6 16. Βθ6 Ιγ2. Τρελή αβλεψία. Ευτυχώς για τον λευκό, ο μαύρος έπαιξε κάτι άλλο, και παρέμεινε στο παιχνίδι.
Comis - Ra
http://www.apronus.com/chess/diagram...__b_0&w=8&h=8/
Είχα σ' αυτό το μάλλον ισόπαλο φινάλε κάτι σαν 20 sec. Κι έκανα το λάθος:
24. ... Πδ7??
25. Ιγ6!! βγ6
26. Αγ6 και πέφτει ολόκληρος πύργος.
Ο Comis δεν το είδε τη νικηφόρα βαριάντα, έπαιξε κάτι άλλο, και στη συνέχεια νίκησα. Σοβαρό λάθος απ' την πλευρά μου.
Ra - Comis
Κάτι δεν έχει πάει καλά στην Ινδική του Μαύρου. :P:P
12. ... Iθ7
13. Αθ6 Αθ6?
14. Βθ6 Ιζ6
15. η4!
Το πλάνο είναι απλό: ανοίγει η θ στήλη, μπαίνει ένα πύργος στο θ1 κι ο μαύρος γίνεται ματ. Κάπως έτσι ακολούθησαν τα τεκταινόμενα.
15. ... θη
16. θη Αγ8
17. ζ3 ε6
18. Ρη2! Ιη4
19. ζη ζ5
1-0
Curehead - Ra = 2-2
Πολύ σκληρά παιχνίδια. Στο δεύτερο χθεσινό έχασα σε 25 κινήσεις (μινιατούρα!) με ματ πάνω στη σκακιέρα. Στη δεύτερη πίεσα και είχα περισσότερο χρόνο και νίκησα. Στην τρίτη σε μία παιζόμενη θέση με μικρό υλικό πλεονέκτημα έχασα από χρόνο. Ωραία παιχνίδια. 8)
Edit: καιρός να εμφανίζονται και οι Mits και ubu.
Ολοκληρωθηκαν οι επισημες παρτιδες μου με τον curehead, δειχνοντας ενα ανωτερο επιπεδο σε αγνωστα μου μονοπατια καταφερα να μην ξεφτυλιστω.
2,5-1,5 με κερδισε ο ανωτερος μου αντιπαλος στριμωχνωντας με στην γωνια ειδικα στην 4η παρτιδα. Αυριο μαλλον ξανα με καποιον εκ των υπολοιπων κυριων.
Ra: παιχνιδια για γερα στομαχια και ακριβη χρονομετρα :P
πολυ καλες παρτιδες, η πιεση χρονου εγινε αισθητη εντονα σε τουλαχιστον 2 απο αυτες, πολυπλοκο κλειστο κεντρο, αποτομα ανοιγμα προς φιναλε που καθοριζε κ το πλεονεκτημα. η τελευταια παρτιδα θα ειχε ενδιαφερον να δουμε πώς θα εξελισσοταν, αρκετο σασπενς και πνευματικη συγκεντρωση. δυστυχως ακομα ψαχνω τον βηματισμο μου, αν και σιγα σιγα επανερχεται. οι βαριαντες της αγγλικης με τα λευκα βασιζονταν στο να κερδισουν κατα βαση τη διαγωνιο θ5-ε8 προτου ο μαυρος κανει μικρο ροκε και ετσι να εγκλωβισουν τον βασιλια στο κεντρο της σκακιερας.
η αμινα πιρς με τα μαυρα προϋποθετει κλειστο κεντρο και γρηγορα αντανακλαστικα στο μεγαλο ροκε του λευκου που μετα ανοιγει τις η και θ στηλες...χμμμ
επισης ολοκληρωσαμε τις παρτιδες μας με Atom Smasher, τελικο αποτελεσμα
Curehead - AtomSmasher 2.5 - 1.5
ειμασταν 1-1 απο τα δυο πρωτα παιχνιδια, στην τριτη παρτιδα ηρθαμε ισοπαλια σε πραγματικα ισορροπη θεση , fair draw, στο τελευταιο και πιο ενδιαφερον παιχνιδι τα παιξαμε ολα για ολα. μαυρα εγω, αμινα πιρς κλασικα, μεγαλο ροκε ο λευκος, με πιεση στο θ6, και στο δ6-ε7 με αξιωματικο κ αλογο (killer combo), τελικα εσπασε η πιεση με ανοιγμα απο τις στηλες α,β,γ που εμβολισαν το μεγαλο ροκε, τελικα ο λευκος βασιλιας εγκλωβιστηκε στο κεντρο ενω η λευκη βασιλισσα ειχε εγκλωβιστει στο α2 με αποτελεσμα να φερω την μαυρη βασιλισσα στο κεντρο κ να κερδισω υλικη διαφορα κ εν τελει ματ. πολυ συναρπαστικο παιχνιδι πραγματικα, ανυπομονω για περαιτερω φιλικα με atom και ra ισως και με πιο challenging time schedules, πχ φιξ τριλεπτο ή φιξ διλεπτο.
(θυμαμαι χομπι μας στο συλλογο παλια να παιζουμε μονολεπτα ή διλεπτα μπλιτζακια, τα ρολογια επαιρναν φωτια και γινοταν ενα ηχητικο industrial νταβαντουρι που τρελαινε τους δασκαλους μας και μας απαγορευαν δια ροπαλου τετοια οργια...επισης το "φυτευτο" που παιζαμε με ζευγη σκακιερων...ourgh)
εκκρεμει να ολοκληρωσω με την Menu και που-στην-ευχη ειναι οι υπολοιποι?
atom_smasher-commissar:4-0
οι 2 τελευταίες παρτίδες ήταν αστείες, έβλεπα και το τσατ παράλληλα και το γάμησα, σόρυ άτομ :-|
ολοκληρωσαμε και σημερα τα παιχνιδια με τον φιλτατο commissar. Δυστυχως η ελλειψη συγκεντρωσης που παρουσιασε σε 2 κρισιμες στιγμες στα 2 παιχνιδια του στερησαν την νικη και δυστυχως προκαλεσαν την αμεση ηττα του. Πιστευω οτι παιζει καλυτερα απ αυτο. Ραντεβου αυριο για σκακι με τους υπολοιπους Ρα, Ρατ, ουμπου, νταρκλινγκ.
Μεχρι στιγμης εχω 9 νικες, 1 ισοπαλια και 3 ηττες. Απομενουν 3 παιχνιδια με τον Ρα και 4 με καθε εναν απο τους υπολοιπους.
Σημερα ειμαι διαθεσιμος.
ελατε.
επισοδειακές παρτίδες
2 νίκες commisar, 1 νίκη εγώ και μία ισοπαλία
μια νίκη και μία ήττα με commisar.
δύο οδυνηρές ήττες με ρα παράια.
Curehead - menumission 3-1
Λεω να ανοιξω λογαριασμό και να σκίσω μερικά κολαράκια, κατα προτίμηση γαύρων. Μιτσ ψήνεσαι?
hi ! νέος εδώ. Θα ήθελα να πάρψ μέρος στο τουρνουά στο chessknots, το account μου λέγεται esofos