[οφτοπικ]Ρωχάμης πρότεινε κάνα καλό ξυλίκι btw σε πμ [/οφτοπικ]
Printable View
[οφτοπικ]Ρωχάμης πρότεινε κάνα καλό ξυλίκι btw σε πμ [/οφτοπικ]
Οχι
αλλη νοοτροπια ο βαζελος το κεφαλαιο, αλλο ο γαυρος, το παιδι της εργατιας
Έτσι. Ο βάζελος είναι το Κολωνάκι, η σνομπ πλουτοκρατία, ο Ολυμπιακός είναι το ιδεώδες, η ομάδα του λαού, του λιμανιού, με σήμα τον δαφνοσταφανωμένο έφηβο που την στιγμή του θριάμβου του ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΤΩ διδάσκοντας ταπείνωση, ειδικά όταν τριπλάρει η παιχτούρα ο Μιραλλάς και μοιράζει εμετοσακούλες στα κριάρια της ζέλας και τους ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ.
Επισης, οι οπαδοι του Ολυμπιακου ηταν αντιστασιακου και πεθαναν φορωντας τη φανελα, ενω οι Βαζελοι επαιζαν με τα Ες-Ες φιλικο το 1943
"Η φυλακή μπορεί ν’ αντηχούσε απ’ τις φωνές, οι φωνές μπορεί να ακούγονταν μέχρι τα σπίτια απέναντι, αλλά σε λίγη ώρα ο Μικρασιάτης Νίκος Γόδας, τριάντα χρονών, βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής, στεκόταν μπροστά στο απόσπασμα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα."
https://pontosandaristera.wordpress....31/31-10-2008/
Υπάρχει λόγος; Δηλαδή αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ (ξεκινώντας από το ματσάκι με το γαύρο τη Κυριακή) να ετοιμαστούμε για ανατρεπτικό πολιτιστικό και πολιτειακό ΤΣΟΥΝΑΜΙ;
Παραβλέψτε το ότι συνδυάζω αυτή την αίσθηση ελπίδας με κάτι που μπορεί να σκοτώσει χιλιάδες κόσμο.
Aldrahn: Αν έχεις τόσο κόλλημα με τις μουσικές αναλογίες τουλάχιστον ας τις κάνεις σωστά. 2 ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα (είδος), ας πούμε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ με διαφορετικούς παίχτες (μέλη) και στυλ παιχνιδιου (παιξίματος/ήχο). Ωραία πρακτικά αυτό που θέτεις είναι το Iron Maiden vs Metallica λες και είμαστε πάλι 12 χρονών. Γαμάτο :!: . Ο καθένας γουστάρει κάποιο από τα 2 για προσωπικούς του λόγους που, κοίτα να δεις, είναι αυτό που έχει ήδη χιλιοειπωθεί.
Πάμε τώρα σε κάτι-πιο-σοβαρό.
Επειδή οι μισοί νομίζω πως μπερδεύεστε ας κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό
Φιλαθλος είναι ο φίλος του αθλήματος, ο τυπάς που του αρέσει το ποδόσφαιρο γενικά σαν άθλημα, πέρα από την ομάδα του. Δεν πλακώνεται ποτέ με κανέναν και το κοντινότερο που έχει φτάσει σε ανταγωνισμό με άλλους είναι κάποιο πείραγμα κατα την ώρα κάποιας εξόδου με φίλους. Διαβάζει και κανένα εξώφυλλο εφημερίδας, και γενικά ασχολείται με το άθλημα πρωτίστως γιατί του αρέσει.
Οπαδός είναι ο οπαδός μιας ομάδας, σαν ιδέας ή σαν ότι θες, θα ξελαρυγγιαστεί κάθε Κυριακή στο γήπεδο, θα μπει στο σύνδεσμο, και θα κάνει ούγκ και ουκ νουκ σε οπαδούς (ακόμα και φίλαθλους) αντίπαλων ομάδων όπως ο γκιόζης στο ποστ του Shadowking. Επίσης είναι συχνό φαινόμενο όταν χάνει η ομάδα να χάνει και τη διάθεση του και ως αποτέλεσμα να πίνει ή να μην γαμάει την γυναίκα του. Γνωστοί και σαν φυτά.
Νομίζω πως ο ubu ασχολείται μόνο με "οπαδούς". Η απάντηση στο θέμα του είναι πως, ναι, είναι φυτά και καθυστερημένοι. Πιστεύουν πως είναι κομμάτι της ομάδας και ως αποτέλεσμα είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της*. Το δε κονσεπτ πως οι παίχτες δεν παίζουν για τη φανέλα αλλά για ένα γαμημένο συμβόλαιο 300.000 ευρω (τυχαίο), τους είναι ασύλληπτο. Σιγά, καθυστερημένοι υπάρχουν παντού, υπάρχουν και εδώ.
Για το ότι στην ομάδα αλλάζουν όλοι που είπε κάποιος, ε ναι. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού και ένας από τους λόγους που αρέσει το ποδόσφαιρο (<--insert random team sport here). 70% των συζητήσεων είτε στα διάφορα αθλετιξ φόρουμς είτε σε κάποιες παρέες είναι η απόδοση του τάδε παίχτη ή τι χρειάζεται μια ομάδα στη κάθε θέση. Η δε περίοδος μεταγραφών είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια στο όλο παιχνίδι.
*: Και οι φίλαθλοι είναι σε αυτό, ναι, με τη λογική πως στηρίζοντας με κάποιο εισητήριο την ομάδα, βοηθούν να φτάσει το στόχο της. Ο οπαδός το παίρνει τελείως προσωπικά λες και βγήκε να παίξει.
για να επαναλάβω όσα είπα στο chatbox και για να συνοψίσω την άποψή μου.
κατανοώ ότι η ταύτιση με μια ομάδα προσφέρει συγκινήσεις, ότι η κερκίδα είναι ωραία εμπειρία, ότι είναι ευχάριστο να στηρίζεις την ομάδα σου σε κουβέντες κλπ κλπ. παρολαυτά, στην ρίζα του είναι παράλογο για λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί. δηλαδή, είναι παράλογο γιατί πρόκειται για μια επιχείρηση με μοναδικό σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους (όπως όλες άλλωστε), γιατί εκεί μέσα δεν υπάρχει καμία διαχρονική σταθερά πέραν του ονόματος, του χρώματος και του συμβόλου, γιατί το πόσο καλά θα τα πάει η ομάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πόσα φράγκα έχει και, σε τελική ανάλυση, γιατί σε κάποια φάση της ζωής σας επιλέξατε ότι θα είστε με αυτήν και όχι με την αντίπαλη ομάδα, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί και το αντίστροφο.
τεσπά, το μετάνιωσα το θρεντ, όχι για το κράξιμο (αυτό ήταν αναμενόμενο) αλλά γιατί όντως αυτά τα έχουν σκεφτεί όλοι και δε λέμε και τίποτα καινούριο.
αυτά.
chillin villain, ναι σε όλα.
ελα μωρε ουμπου. Τι ψαχνεις; καταναλωτισμος στο υψιστο βαθμο.
κ εδώ κάνεις λάθος. η πλειοψηφία των ΠΑΕ είναι ζημιογόνες. θα ρωτήσεις εύλογα, για ποιο λόγο τότε να ασχοληθεί κάποιος επιχειρηματίας? τεράστια συζήτηση, αλλά οι λόγοι είναι από πολιτικούς μέχρι ξέπλυμα χρήματος. αυτό που πρέπει να κατανοήσεις όταν κάνεις την αρχική ερώτησή σου είναι ότι η συντριπτική μερίδα των οπαδών τα ξέρει όλα αυτά και ανήκει σε μια μέση κατάσταση "φιλάθλου"/"οπαδού". εννοείται ότι πρωτίστως μας αρέσει το άθλημα και και κατά δεύτερο υποστηρίζουμε μια (2,3 όσες θέλει ο καθένας) ομάδα. τώρα για αυτούς που λες ότι "πλακώνονται" κτλ, αυτοί θα υπάρχουν είτε υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρό είτε όχι. απλά θα βρουν κάποιο άλλο μέσο να εκφράσουν τη βλακεία τους.
τον αλντιτοπ τον βαρέθηκα και δεν απαντάω
και εγω μπορω απλα να πω οτι επειδη επαιζα μπαλα και αλλα ομαδικα αθληματα απο μικρος (κατι το οποιο με εκανε να παρακολουθω ποδοσφαιρο και τα αλλα αθληματα.ο λογος επιλογης της ομαδας μπορει να ειναι το οτιδηποτε) με εκανε να νιωθω πιο αντρας απο μικρος.. και νομιζω αυτο μπορει να δικαιολογηθει αρκετα ευκολα..
τεσπα και εγω βαρεθηκα συνεχιστε
Bill Shankly:
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that
Αυτή η σκηνή στο Football Factory είναι γυρισμένη σχεδόν δίπλα από το γήπεδο της Millwall
Αντεξα μεχρι τη σελιδα 6. Πολυ το κουραζετε, δεν ειναι τοσο σημαντικο θεμα δα, η αληθεια ειναι πως παρολο που εχω συμπαθειες για συγκεκριμενες ομαδες και μαρεσει να περναω το χρονο μου συζητωντας για μπαλα και για ομαδες, μερικες φορες γουσταρω και να διαφωνω με αλλους για σχετικα θεματα, ποτε ομως δεν το θεωρουσα σημαντικο κομματι της ζωης μου και μια ηττα σε ντερμπυ δεν ηταν ποτε ικανη να μου χαλασει οχι τη μερα, ουτε καν την ωρα. Οποτε συμφωνω μερικως με τον ubu, κυριως στο οτι δεν καταλαβαινω την πωρωση που μερικες φορες συνοδευει την παρακολουθηση ενος αθληματος, σταρχιδια μας κιολας γενικα, οσο γινεται ενας μικρος σχετικος χαβαλες ολα καλα, απο κει και περα δε με ενδιαφερει το ζητημα. Οσον αφορα τους λογους για τους οποιους μπορει να διαλεγει κανεις μια ομαδα και να δενεται με αυτην, ε δε νομιζω πως χρειαζεται να στο εξηγησω ubu, you either get it or you don't μαλλον, αλλωστε εσυ δεν εισαι που κανεις θεμα μια ζωη το γιατι να γουσταραμε οταν πηρε η Εθνικη Ελλαδος το Euro2004? Αν δεν καταλαβαινεις ουτε εκεινο, πως θα καταλαβεις για ομαδες?
Την Κυριακή τελικά δεν παίζει ο Contreras?