τον καλντερον τον ειχα δει απο κοντα οταν ειχα παει ΝΥ στο νικς ραπτορς
μεγαλη παιχτουρα
Printable View
τον καλντερον τον ειχα δει απο κοντα οταν ειχα παει ΝΥ στο νικς ραπτορς
μεγαλη παιχτουρα
Μερικοί από τους αστέρες της Εθνικής των ΗΠΑ, οι κύριοι, Ντέρικ Ρόουζ, Στέφαν Κάρι, Λαμάρ Όντομ, Κέβιν Λοβ και ο βοηθός του Μάικ Σιζέφσκι, Τζιμ Μποχάιμ «ανακρίνονται» από Αμερικάνους δημοσιογράφους σχετικά με τις γνώσεις τους για το Μουντομπάσκετ. Το αποτέλεσμα; Παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, με τους συναδέλφους να εκτιμούν ότι «αν η γνώση είναι δύναμη, οι ΗΠΑ θα έχουν μεγάλο πρόβλημα».
Γιατί οι παίκτες και οι φίλαθλοι στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά για το Μουντομπάσκετ;
Ντέρικ Ρόουζ: Στην Αμερική δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά απ’ ότι έχω καταλάβει, είμαστε οι μοναδικοί που το κάνουμε. Νομίζω ότι το Μουντομπάσκετ είναι πιο διασκεδαστικό, γιατί έχει περισσότερες ομάδες, άρα είναι πιο εύκολο για μια χώρα να προκριθεί εκεί.
Στέφαν Κάρι: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο έντονο το πατριωτικό στοιχείο. Κάθε χώρα έχει πολλούς αθλητές σε πολλά αθλήματα. Είναι και η τελετή έναρξη με όλους του αθλητές συγκεντρωμένους, οπότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλο τον πλανήτη. Από την άλλη, το Μουντομπάσκετ είναι άλλη ιστορία. Μιλάμε μόνο για μπάσκετ, ενώ σχεδόν πάντα γίνεται εκτός Αμερικής. Ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε κατακτήσει εδώ και χρόνια το Μουντομπάσκετ, οπότε ο κόσμος έχασε σιγά-σιγά το ενδιαφέρον του. Αν εμείς επιστρέψουμε με το χρυσό όμως, όλα αυτά θα αλλάξουν…
Λαμάρ Όντομ: Νομίζω είναι θέμα παράδοσης. Οι Αμερικανοί δεν ήξεραν και πολλά για το Μουντομπάσκετ, αλλά με την προβολή που έχει η φετινή διοργάνωση, όλα αυτά θα αλλάξουν.
Τζιμ Μποχάιμ: Δεχ έχει σχέση με το μπάσκετ, αλλά την ψυχοσύνθεση του αμερικανικού λαού. Ο υπόλοιπος πλανήτης τοποθετεί το Μουντιάλ και το Μουντομπάσκετ στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο. Όταν μεγαλώνεις στις ΗΠΑ όμως, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τους Ολυμπιακούς.
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Ξέρετε κάποιον παίκτη που θα συμμετέχει στο Μουντομπάσκετ, αλλά δεν συμμετέχει στο ΝΒΑ;
Ρόουζ: Ναι! Ξέρω τον Ναβάρο. Νομίζω έπαιζε στους Ράπτορς… Α, και τον Ρούμπιο. Κι αυτός εδώ δεν παίζει; Δεν ξέρω κάποιον άλλον.
Κάρι: Δεν είμαι καλός στα ονόματα… Βλέπω συχνά διεθνείς αγώνες, αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματα. Σεβόμαστε ιδιαίτερα τους παίκτες και τις ομάδες, απλώς δεν ξέρω τα ονόματά τους.
Όντομ: Ξέρω πολλούς. Ο Γκαρμαχόσα έπαιζε στο ΝΒΑ κάποτε και…
Μποχάιμ: Ναβάρο, Ρούμπιο… Ξέρω τους περισσότερους Ισπανούς παίκτες. Ξέρω όλη την ομάδα της Αργεντινής εκτός από έναν-δυο παίκτες. Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν παίκτη στο ΝΒΑ, αλλά ξέρω τα ονόματα μερικών παικτών…Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αν και δεν έχουν ούτε έναν ΝΒΑer. Εξάλλου, είναι η μόνη ομάδα που μας κέρδισε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία. Αυτός ο πιτσιρικάς, ο Παπαλουκάς, ήταν πολύ καλός. Μεγάλος παίκτης. Μας είχε κερδίσει σχεδόν μόνος του. Δεν θα μας κέρδιζαν ποτέ χωρίς τον Παπαλουκά!
Ξέρετε κάποιον προπονητή που θα βρεθεί στο Μουντομπάσκετ;
Ρόουζ: Όχι, όχι! Δεν ξέρω κανέναν προπονητή… Μόνον παίκτες… (γελάει)
Κάρι: Όχι!
Όντομ: Όχι…
Μποχάιμ: Δεν ξέρω ονόματα προπονητών. Ξέρω μόνο ότι η Ισπανία έχει καινούριο προπονητή, αλλά και τους τεχνικούς της Ελλάδας και της Κίνας, αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματά τους…
Ποιος κέρδισε τα τελευταία δύο Μουντομπάσκετ, αυτό του 2002 στις ΗΠΑ και του 2006 στην Ιαπωνία;
Ρόουζ: Η Ισπανία κατέκτησε το τελευταίο και η Ελλάδα είχε κερδίσει το 2002; (σ.σ. η Ελλάδα δεν είχε καν προκριθεί στη διοργάνωση του 2002)
Κάρι: Κάτσε να σκεφτώ… Το διαβάσαμε πρόσφατα αυτό για το 2006… Ποιος ήταν όμως; (σ.σ. ρωτάει τον Έρικ Γκόρντον, που έχει απαντήσει «Ισπανία»). Η Ισπανία ήταν ε; Ποιος ήταν όμως το 2002;;; (σ.σ. ρωτάει πάλι τον Ντέρικ Ρόουζ, που απαντάει «Αργεντινή»). Η Αργεντινή;;;
Όντομ: Η Ισπανία το πήρε το 2006 και δεν έχω ιδέα για το 2002!
Μποχάιμ: Η Ισπανία κατέκτησε την τελευταία διοργάνωση και την προηγούμενη, νομίζω η Αργεντινή.
Ξέρετε αν ο Ντάρκο Μίλισιτς θα παίξει στο Μουντομπάσκετ;
Ρόουζ: Α, δεν έχω ιδέα. Έι Λοβ, ο Ντάρκο θα παίξει; (Λόβ: Όχι δεν νομίζω. Δεν θα παίξει μάλλον)
Κάρι: Δεν νομίζω να παίξει. Θα παίξει;;;
Όντομ: Ειλικρινά, δεν ξέρω! Αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα ότι θα παίξει!
Μποχάιμ: Ο Ντάρκο; Όχι! Δεν θα παίξει με τη Σερβία.
Αυτά τα ωραία είπαν οι Αμερικάνοι και αναμένουμε τι έχουν να δηλώσουν στους Έλληνες δημοσιογράφους. Αν μάθουν την ηλικία του πιτσιρικά Παπαλουκά όμως, μάλλον θα απογοητευτούν…
gazzeta.gr
:touched:
στομπουτσο τους ολα οι αμερικανοι λοιπον.
αφου εγινε και στην ιντιαναπολις,στην κοιτηδα τους τι μαλακιες μας λενε μωρε
μετα την δεκαετια του 90 ειναι γνωστο το μποικοταρισμα των αμερικανων στο μπασκετ που αφορα τους ολυμπιακους και το παγκοσμιο,δειγμα της νοοτροπιας που κουβαλανε σχετικα για τον αθλητισμο γενικοτερα,οχι πως οι ευρωπαιοι ειναι τιποτα καλυτεροι απο αυτους,αλλα οι αμερικανοι το εχουν παρακανει γενικως,το ιδιο συμβαινει και στα αλλα αθληματα,εκτος απο τον στιβο και το χοκει που κατεβαζουν πραμα:touched:
επισης συμβαινει τελευταια το ιδιο πραγμα και με τους ευρωπαικους αστερες που αγωνιζονται στο NBA.ας ειναι καλα ο μεγαλος ΝΤΙΡΚ που μας τιμα σε ολα τα μπασκετικα event
και εχει την λατρεια του μπασκετικου κοσμου
ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕ ΚΑΛΤΣΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
Γερμανός θα είναι ρε
χαχαχαχαχαχαχα
rolf o tsolias einai psiloteros
χαχαχα...ετσι κυκλοφορει το γιδι; ποσους θα αρπαξουμε αυριο;
ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΙ9
Αυτοαποκλείστηκε ο Ρόντο :?
Έχουν μείνει εισητήρια για απόψε;
πριν 2-3 μερες διαβασα οτι των 20 τελειωσαν , πρεπει να εχει των 50
Πολλά τα 50, θα προτιμήσω link.
Thanx for the info :)