α οκ then, απλα ειμαι πολυ στεναχωρημενος που τελειωση η σειρα.. δε μπορω να το πιστέψω
Printable View
α οκ then, απλα ειμαι πολυ στεναχωρημενος που τελειωση η σειρα.. δε μπορω να το πιστέψω
ε κοιταξε το λοστ βλεπαμε.η ιδια η σειρα μας εδειξε οτι ολα αυτα συνεβαιναν στο νησι.δεν σε καταλαβαινω γιατι το λες ετσι.Quote:
Α, ναι, ξέχασα ότι υπάρχουν και θεραπευτικά νησιά
δεν πιστευω να ριχνουμε εμεις τιποτα στο οτιδηποτε.ετσι μας το εδωσαν.
παντως και ετσι οπως το λες ,δεν ειναι οτι με ξενερωνει η ιδεα,απλα το προτιμω οπως αφεθηκε imo να εννοειθει(θανατος τζακ,χερλι-μπεν στο νησι,φυγη του ατζιρα,λεγομενα κριστιαν) δλδ νεκροι στο "sideway" μονο.
Βασικά συμφωνώ με Spiritcrusher μάλλον, όντως όπως κινήθηκε η σεζόν αυτό ήταν οκ για φινάλε αλλά για ολόκληρης της σειράς μάλλον όχι. Και δεν έχω θέμα συγκεκριμένα με το "δεν μας απάντησαν αυτό", εκείνο που με πειράζει είναι ότι όπως ήρθε το τέλος κάνει πάρα πολλά μέρη της σειράς να μην βγάζουν νόημα. Γιατί ο Τζακ πχ προοριζόταν να κάνει μεγάλα πράγματα; Επειδή έβαλε την πέτρα στη θέση της; Μέχρι και τον MIB (btw απ'ότι διάβασα το αρχικό πλάνο ήταν να τον λένε Samuel) δεν τον σκώτωσε αυτός αλλά η Kate. Και ενώ δεν έχω πρόβλημα με κάτι συγκεκριμένο, μου τη σπάει ότι πάρα πολλά στη σειρά φαίνεται πλέον ότι μπήκαν απλά για να κολλάει ο κόσμος χωρίς να έχουν αφηγηματικό σκοπό. Όπως το βλέπω γενικότερα, μου φαίνεται ότι έπαθαν κάτι αντίστοιχο με το BSG, δηλαδή "άνοιξαν" τόσο πολύ το σενάριο που από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να συμμαζευτεί, οπότε το γύρισαν σε πιο αφηρημένο τέλος και επικεντρώθηκαν απλά στους χαρακτήρες. Το θέμα όμως είναι ότι από τη στιγμή που φτιάχνεις μια τόσο μεγάλη σειρά, αυτό δεν αρκεί, δεν είναι δίλημμα το "χαρακτήρες-πλοκή" που να πρέπει να πάρεις μόνο ένα απ'αυτά και να 'σαι ευχαριστημένος.
Όπως έγραψα και πριν, θεωρώ το επεισόδιο πολύ καλό και σίγουρα δεν αναιρεί όλες αυτές τις στιγμές που είχε η σειρά, απλά νομίζω ότι για φινάλε δεν ήταν το βέλτιστο.
Για το άλλο που λέτε, προφανώς και το νησί δεν ήταν purgatory, δεν προκύπτει από κάπου. Kate και λοιποί έφυγαν από το νησί κανονικά γι'αυτό και λέει στον Jack ότι έχει να τον δει πολύ καιρό.
σοβαρο ποστ μετα απο καιρο
εμενα παλι γιατι μου δινετε την εντυπωση οτι κανεις σας δεν καταλαβε χρηστο?!
το ειδα μια φορα,καταλαβα λιγα,ηρθα να σας διαβασω πριν το δω δευτερη φορα και εκνευριστηκα γιατι περιμενα να παρω καμια ιδεα αλλα δεν πηρα τιποτα!
αφηστε τις μουτζες και απαντηστε παρακαλω...
τελικα στο νησι ηταν νεκροι??? δεν ηταν?? τι φαση?
στην αλλη πραγματικοτητα ηταν νεκροι?? δεν ηταν?? τι φαση?? (νταξ εδω μαλλον ηταν νεκροι συμφωνα με πατερα τζακ! αλλα σρυ που η φραση "δημιουργησατε μια πραγματικοτητα για να ξαναβρεθητε" δεν μου φτανει)
οταν ηταν στο νησι και εφυγαν και γυρισαν τι ηταν??
η γυναικα γουιντμορ τι ειναι και ξερει τα παντα πριν τον ντεσμοντ??
ο μπεν γιατι μενει πισω?? τι ειναι το νουμερο 2?? ο αντικαταστατης του χαρλει? και αφου ο χαρλει ειναι σαν τον τζεικομπ γιατι πεθανε (οπως καπου διαβασα)??
αντε ο τζακ τραυματιστηκε οταν οι θεραπευτηκες ιδιοτητες του νησιου δεν υπηρχαν...οι αλλοι πως πεθαναν??
πειτε κατι ρε πουστη μου περα απο δακρυσα,ξενερωσα,αι στα διαλα,τα λεφτα μου πισω και αηδιες
Εμένα μου άρεσε το επεισόδιο και φυσικά δεν μπορεί να αφαιρέσει κάτι από τη σειρά που με τσίτωνε 6 χρόνια τώρα. Το ότι δεν θα απαντήσει σε άπειρα πράγματα το είχαμε ψυλλιαστεί όλοι μας κάπου, δεν είπε τίποτα για τον Τζέικομπ και τον αδελφό του, απλά ότι υπήρχαν και άλλοι πριν από αυτούς και ένα ζεστό φως και τέτοια. Φέτος από την μέση και μετά σταμάτησα να σκέφτομαι πού το πάει και πώς εξηγείται, φαινόταν ότι δεν τους ενδιέφερε. Και μπορώ να πω ότι με το δέσιμο μόνο που είχαμε με τους χαρακτήρες, μας κράτησε μια χαρά το επεισόδιο και γούτσου παρόλο το νιου έιτζ φίλινγκ. Κρίμα στον Μπέρνι που τα έβλεπε ελπίζοντας να μην τον βγάλει μαλάκα η σειρά που κράταγε ένα τετράδιο σημειώσεις, αλλά υγεία.
Το μόνο απογοητευτικό ήταν ότι η λύση της παράλληλης πραγματικότητας να είναι νεκροί είναι πολύ απλοϊκή, ήλπιζα να είναι κάτι που θα φέρει στα ίσα του το τάιμλάιν μετά το Incident αλλά ναι, ό,τι είπα από πάνω. Το πιο καλό είναι ότι το επεισόδιο κλείνει με ένα τρόπο που μου έκοψε και την όρεξη για περισσότερο wtf, δηλαδή δεν έχει άλλο wtf, ήταν αγαπησάρικα όλα τα τελευταία γενικά, οπότε εμένα τουλάχιστον με έστρωσε.
Συνολικά, ναι, η καλύτερη σειρά έως τώρα, αυταποδείκτως με την τσίτα που με είχε τόσο καιρό και αν το στόρι τελικά δεν έμεινε στο επίπεδο των υπολοίπων 5 σεζόν που σε πείθει για κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ε, περιμένω να δω μια σειρά να το καταφέρει αυτό. Πάντως, το ΛΟΣΤ κατάφερε προσωπικά να μη το μισήσω με το τέλος του, παρόλο που η ίδια η ιστορία κορυφώθηκε σαν ένα απλό φάνταζι σε σχέση με το sci-fi/fantasy/φιλοσοφικοτέτοιο με ανατροπάρες που ήταν για 5 1/2 σεζόν. Και διαβάζοντας αυτή την πρόταση, το γεγονός ότι δεν το μίσησα αλλά αντιθέτως γούσταρα πολύ το επεισόδιο (είμαι αγαπησάρης, τι να κάνω), είναι κατόρθωμα.
Μάγκες, την ουσία της σειράς και των χαρακτήρων την ανέφερε ο Jacob σε προηγούμενο επεισόδιο. Επιλέχθηκαν να πάνε στο νησί, γιατί οι ζωές τους δεν είχαν νόημα. Ζούσαν μέσα στη μιζέρια και το νησί τους έδωσε ένα σκοπό, κάτι να πιστεύουν ακόμα και όταν δε μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τον λόγο.
Ακόμα και την ώρα που πεθαίνει ο Jack δε ξέρει το γιατί, δε γνωρίζει τις λεπτομέρειες, αλλά αυτό δεν το νοιάζει αφού γνωρίζει πως αυτό που έκανε "έσωσε" το νησί και για αυτό το λόγο πεθαίνει λυτρωμένος. Η ζωή του και ο θανατός του είχαν εν τέλει ένα νόημα...
Γα μένα, η ουσία της σειράς εντοπίζεται στο γεγονός ότι για να συνεχίσεις να ζεις χρειάζεται ένας σκοπός, ακόμα κι όταν δεν είναι πλήρως κατανοητός...
θέλω Lost v.2.0.0.3 με τον Xιούγκο σε ρόλο Τζέϊκομπ και τον Μπεν σε ρόλο Ρίτσαρντ..
πλάκα πλάκα, ήθελα να δω την έκπληξη του Ρίτσαντ όταν μετά από 700 χρόνια πήγαινε στον πολιτισμό..
είχε πάει και στην σύγχρονη εποχή, όταν ήθελε να φέρει την juliet
καλα λες.. και τον λοκ ειχε βρει σαν παιδάκι
Μερικά ωραία ποστ από άλλο φόρουμ:
Quote:
I'm guessing the son thing was for him to work on his daddy issues.Quote:
they had a great thing going with the alternate reality storyline, i thought for sure they were gonna have both a good and bad ending for the show - that we would see our main characters do their bit, save the island, die in the process in some epic way, yet get to live on in the alternate reality WITH their memories of what they had done. it wouldve been great and a sweet way to have the cake and eat it. But they made it into a fucking purgatory thing, everybodys dead and in heaven going into the fucking light? bullshit. Had i known the alternates was just bull, with no real meaning at all (wtf was the point of Jacks son? Miles and Sawyer being cops? wtf?) since it wasnt even real, i wouldnt have watched all that crap. What a major cop-out.
The ending of the show made a lot of sense. I think your proposed ending of the show does not make sense. I thought that's what it was going to be at some point too, but it does not really make sense.Quote:
This completely felt like they had two or three ways they couldve ended it but went for the purgatory route just to have it be a twist ending. It doesnt make sense, like, wtf was the purpose of Jacks son? Thats someone he would have loved more than life itself, the most primal of bonds between a parent and a child - and hes a fucking makebelieve child? How cruel is that and why would he/they create that child in the first place? why was the island sunken as well? If it was just a world they created where they could meet again, the islands existence didnt have to be addressed at all. Or if they so desperately needed to find each other in purgatory, what better way than have them crash on the island again?
For a show that was always focused on how the past made us as people (with the flashbacks, and later the flashforwards), it would have been really bizarre to erase everything by giving the characters the opportunity to live in another world if the real world was destroyed, or any such scenario.
That was the purpose of Jack and Desmond's conversation: Jack was right, all the things they lived through were important, and could not be changed. Jack's mission in S5 failed; whatever happened, happened. You can't change the past; you can't change your past. Your life is your life. You can't, in fact, have your cake and eat it too.
The alternate had a lot of meaning. We know that the characters were 'destined' to be on the island because of both Jacob's meddling and because of the time travel loop they were a part of. We know the Island is responsible for messing up their lives almost from the beginning, in various ways. This alternate timeline is a chance for the characters to have a life free of the island's influence, and see where it takes them. That is why the Island is sunken; that, and also that audiences would have been bitching about "where the island is" if it hadn't been shown as sunken.
The alternate fullfills the exact same thing it did before: show you the characters without those bad things happening to them. Is this, in itself, great? Probably not. But it's really no worse than the overwhelming majority of flashbacks on the show, which have been beyond redundant.
Additionally, it's really a way to do scenes you couldn't do otherwise, such as reunions from the dead and whatnot. I have to admit, I really enjoyed watching those. It was valuable to me. I was not a fan of Jack dying in the end, so to at least see Jack reuniting with everyone in the end, and flashing back to old stuff like Boone's death, it was really cathartic and emotionally satisfying in a way that a more fantasy/sci-fi idea (such as transferring from one timeline to another, or merging the two timelines) could have never been.
Ωραια τα λεει ο αποπανω. Επισης απο αλλο φορουμ:
Quote:
Den exei shmasia pleon alla etsi gia th kavla mou tha to grapsw,prepei na to eida ston ypno mou xtes to vrady metaxy fthroas kai aftharsias
To nhsi einai o tafos ths Tawaret.Mia agalmatara NA gia na fainetai apo xiliometra.Ti nohma eixe na xtistei ayto to agalma an to nhsi den eixe kapoia amesh sxesh me ayth?H tawaret loipon,einai h thea ths gonimothtas(a.k.a ths zwhs-''phgh ths zwhs'').To nhsi einai o tafos ths h as to poume o topos ths.Pio sygekrimena ekei apo opou vgainei to ''fws'',h kardia tou nhsiou,h Thea..O fellos einai o ''omfalios lwros'' pou enwnei to nhsi me ayth,vgazontas ton, to nhsi payei na ths anhkei,payei na einai meros ths,xanei tis idiothtes tou kai pethainei.Sto nhsi ths Theas ths gonimothtas kamia allh gynaika de mporei na ferei paidi ston kosmo.Ayta
συγνώμη το αεροπλάνο που έδειξε στο τέλος είναι η πτήση της ατζίρα που έφυγε με κεϊτ, σώγιερ, λυπίδη κτλ!??! Είστε σίγουροι? και πως γίνεται συνέχεια το αεροπλάνο να πέφτει στην παραλία πάντα :D εμένα μου κάνει για το πρώτο αεροπλάνο, τα συντρήμια είναι ίδια με το πρώτο επεισόδιο.
σχετικά με το άγαλμα, αφού στο νησί δε μπορούσαν να γεννήσουν, δλδ δεν υπήρχε αναπαραγωγή αλλά έπρεπε να φέρουν "κατοίκους" από αλλού, ίσως οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού, ανάλογα και από το μέρος από το οποίο ήρθαν να έχτισαν ένα τέτοιο τεράστιο άγαλμα για να τους βοηθήσει η θεότητα αυτή και να μπορέσουν να γεννήσουν στο νησί. κάτι τέτοιο.. ποσώς με ενδιαφέρει.. :)
ααρων,τζεικομπ και αδερφος γεννηθηκαν στο νησι οποτε δεν ισχυει!